İnsanlık nerede kaldı?

Evet, 9-10 yaşlarındadır herhalde çoğu.

Hayvan sevgisi konusunda sonuna kadar haklısınız, ama 9-10 yaşındakiler hala çocuktur. Yaptıklarının tam bilincinde değildirler.
Siz yavru bir kediyi korurken o çocukları parçalamak veya yerden yere vurmak istemişsiniz ya (bir kaç kişi daha vardı böyle düşünün) işte ben buna şaşırdım.
Çocuktan yani insan evladından bahsederken bu kadar katısınız.
Gerçi daha sonra ailelerinede laf dokundurmuşsunuz. Bu konuda tabiki haklısınız ama lütfen çocukları parçalamak yerden yere vurmak gibi ifadeler lütfen kullanmayalım.
Hiç bir hayvanın değeri bir çocuktan daha önemli değildir.
Haaa bu arada hayvan düşmanı değilim, evimde ve mahallemde çoookk hayvan beslemişimdir, halada evimde hayvan besliyorum.

Çok ama çok kötüyüm elim ayağım titriyor arkadaşlar.

Evin önündeki kedileri kucağında gezdire gezdire öldüren aptal çocukları yerden yere vurasım var yapamıyorum!

Uyardım kaç kere anlatamıyorum. En sonunda apartmanın önünde ölü görünce çılgına döndüm. Bir komşu daha çıktı yaşımıza bakmadan el kadar çocuklara bağırdık ama bunun çocuklukla alakası yok ki canım!

küçüklüğüne verdim sevmek için almıştır diye 1 uyardım yok 2 uyardım yok 3,4,5 ! Hala tık yok. 6.da çıktım baktım sonuç hüsran.

Hadi onlar çocuk diyelim annesi babası da mı yok bunların? Sokağa salıp başıboş bırakarak napıyorlar anlamıyorum! Çocuktur oynayacak tabi dışarıda ama anne baba bir tane bakmaz mı çocuğuna? O kadar da seslendim bir tanesi de çıkıp çocuğum ablan haklı bırak bakayım onu demedi. Ahhh ahhh! Nereye gidiyoruz bilsem...

dönüp bakıyorum ama insanlığı bıraktığımız yeri göremiyoruuum? Nerede kaldıysa insanlık birimiz geri getirmeliyiz! Milattan öncesinde daha medeni ve bilinçli bir toplum vardıysa şaşmam!

canım bizde çocuk olduk kedilere öyle yumuşak dokunurduk ki canlarını acıtmayalım diye. Ailenin yetiştirmesiyle alakalı birşey bence. Böyle aileler hayvanları çocuklarının oyuncağı olarak görüyorlar. Öyleki pazardan bir civciv alıp ellerine verebiliyorlar oynasın diye. Aman ölür dediğindede oynaması için aldım ölürse atarız diye çok rahat cevap verebiliyorlar. Ne olacak ki altıüstü bir hayvan onlar için. Şeytan diyo al bunları sık ümüğünü bırak orada....

Hayvan sevgisi konusunda sonuna kadar haklısınız, ama 9-10 yaşındakiler hala çocuktur. Yaptıklarının tam bilincinde değildirler.
Siz yavru bir kediyi korurken o çocukları parçalamak veya yerden yere vurmak istemişsiniz ya (bir kaç kişi daha vardı böyle düşünün) işte ben buna şaşırdım.
Gerçi daha sonra ailelerinede laf dokundurmuşsunuz. Bu konuda tabiki haklısınız ama lütfen çocukları parçalamak yerden yere vurmak gibi ifadeler lütfen kullanmayalım.
Haaa bu arada hayvan düşmanı değilim, evimde ve mahallemde çoookk hayvan beslemişimdir, halada evimde hayvan besliyorum.

evet efendim yerden yerede vururum kafasınıda dağıtırım. Kendi oğlumunda bir hayvana zarar verdiğini göriyim onada aynısını yaparım. Hayvanda bir canlı çocukta çocuğun aklı var 9 10 yaşındaki bir çocuğun aklı cinselliğe eriyorsa bunada erer. Yapmasın kardeşim bende vurmıyım yerden yere allah allah ne demek o çocuk hayvandan değerli ya ne alaka değerli diye öldürsün bütün hayvanları nasıl bir yorumdur bu... Sizin gibiler olduğu sürece bu hayvanlar gaddarca ÖLDÜRÜLECEK....

İkisi de can. Siz evde bir hayvan besleyen biri olarak, bunu nasıl söylersiniz anlayamadım. Çok şaşırdım gerçekten. Bende çocuktum. Çocuk çocukluğunu bilecek! 9-10 yaşındakinin aklı her bir şeye eripte buna gelince çocuk olmamalı, olamaz da!

evet efendim yerden yerede vururum kafasınıda dağıtırım. Kendi oğlumunda bir hayvana zarar verdiğini göriyim onada aynısını yaparım. Hayvanda bir canlı çocukta çocuğun aklı var 9 10 yaşındaki bir çocuğun aklı cinselliğe eriyorsa bunada erer. Yapmasın kardeşim bende vurmıyım yerden yere allah allah ne demek o çocuk hayvandan değerli ya ne alaka değerli diye öldürsün bütün hayvanları nasıl bir yorumdur bu... Sizin gibiler olduğu sürece bu hayvanlar gaddarca ÖLDÜRÜLECEK....

Bi de ortada 5-6 defa uyarma var. Uyarmadan anlamayacak yaşta da değil heralde!

Hiç mi sinek öldürmediniz? Kelebek ayırmadınız? Arının iğnesini çıkarmaya çalışmadınız? Hepsini bir arada minik minik görünce coşkuyla karınca yuvasına basmadınız? Hayvan büyük olunca toplum meselesi mi oluyor yahu :D Bu ülkede insanlar "kurban" kesiyor bilmem farkında mısınız :)

arkadaşım kurban evet kesiliyor fakat bu kurban arasında belirli hayvanlar var değilmi?? açıkcası bu yorumunuz alınan eğitimdende kaynaklanır..ben mesela karınca yuvasına hiç basmadım,öldürmeye çalışmadım..tersi küçücük yaşımda karınca bile beslemek için deli olan br çocuktum..yani bu yorumunuza hiç katımıyorum ben..bunu yapabilmek için sizin yaptıklarınızın farkında olmamanız gerek die düşünüyorum yani yanlış anlamayın fakat saydıklarınız yapılacak şeyler değil..sizde insansınız canım istedi gelin böbreklerinizi alayım oynak istiyorum desem ne farkı var??o da can bu da can...

arkadaşım kurban evet kesiliyor fakat bu kurban arasında belirli hayvanlar var değilmi?? açıkcası bu yorumunuz alınan eğitimdende kaynaklanır..ben mesela karınca yuvasına hiç basmadım,öldürmeye çalışmadım..tersi küçücük yaşımda karınca bile beslemek için deli olan br çocuktum..yani bu yorumunuza hiç katımıyorum ben..bunu yapabilmek için sizin yaptıklarınızın farkında olmamanız gerek die düşünüyorum yani yanlış anlamayın fakat saydıklarınız yapılacak şeyler değil..sizde insansınız canım istedi gelin böbreklerinizi alayım oynak istiyorum desem ne farkı var??o da can bu da can...

Haklisiniz Pamko hanim. Arkadas, saydiklari seyler cok normal ve herkes tarafindan keyifle yapilan seyler gibi yazmis ama hic de oyle degil malesef. Ne kelebekleri parcaladim, ne arinin ignesiyle ugrastim ne de karincalara bastim! Bunlari cok normal olarak gorenler var iste, goruyoruz. Cocuk da olsa yetiskin de olsa, bir canliya zarar vermek hos gorulemez. Cocugun anlamiyorsa, zarar verdigini bilmiyorsa engel olacaksin kardesim! kucukten egiteceksin. yok oyle "o daha bebecik kucucuk, yapar tabi" laflari! :47:

Ay çok acı bu cani çocuklar 2 ay önce bizim süs köpeğede çocuklar taş atmışlardı kızımla 2gün ağladık köpek morel bozukluğundan iştahı kesildi topal ,topal dolandıkça öyle kalacak diye korktuk , şimdi daha dikkatliyim !

Haklisiniz Pamko hanim. Arkadas, saydiklari seyler cok normal ve herkes tarafindan keyifle yapilan seyler gibi yazmis ama hic de oyle degil malesef. Ne kelebekleri parcaladim, ne arinin ignesiyle ugrastim ne de karincalara bastim! Bunlari cok normal olarak gorenler var iste, goruyoruz. Cocuk da olsa yetiskin de olsa, bir canliya zarar vermek hos gorulemez. Cocugun anlamiyorsa, zarar verdigini bilmiyorsa engel olacaksin kardesim! kucukten egiteceksin. yok oyle "o daha bebecik kucucuk, yapar tabi" laflari! :47:

çok doğru..buna bende karşıyım..hatta benden önce bir bayanın yorumuna baktım çok doğru demiş..yani çocuktur hayvandan değerli diye bişey yok..o çocuğa insan diye senden çıkmış can diye nasıl sahip çıkıyorsan o hayvanada çıkacaksın..dediğiniz gibi çocuğun aklı ermeyebilir tamam hak veririm ona ama çocukta o eğitim yoksa ana baba ne işe yarıyor..ben ona anne baba değil efedersiniz ama ot gözüyle bakarım ..o çocuğa o eğitimi verene nedenirki??? ((o yorum sahibine demedim..sadece yoruma katılmadım kendi düşüncem)))

Sineklerin tanrısı nı okuyasım geldi baştan ha :) Filmi de var hatta okumaktan sıkılanlar için diyim. Hayvan ne ki yani insanın eğitimsiz vahşi doğası, ölümü, ölmeyi, öldürmeyi olağan bulur. Çocukların yapması normal sayılır bence. Abartmamak lazım. Biz de küçükken kedi öldürmüştük tamamen amaçsız, meraktan. Aforoz etmedikleri kaldı bizi mahallelinin. Yıllarca söyleyip durdular. Şimdi gene gitsem gene biri söyler herhalde. En sonunda onlardan birini de öldürücem tam olacak. Çocuktuk bilmiyorduk yaptık işte yahu. Üzerime ben insan değilmişim gibi geldikçe ölen kedi geri mi gelecek.

kedi öldürdünüz... Bilerek.... İsteyerek... Birde normal diyorsunuz... Yazık... Cidden halinize çok üzüldüm.

Hastamı Bu Çocuklar Her Ellerine Aldıkları Kediyi Öldürüyorlar mı ?
Çocuk Dediğin Hayvanları Sever..
Enteresan Bir Mahallede Oturuyormuşsunuz..

Hiç mi sinek öldürmediniz? Kelebek ayırmadınız? Arının iğnesini çıkarmaya çalışmadınız? Hepsini bir arada minik minik görünce coşkuyla karınca yuvasına basmadınız? Hayvan büyük olunca toplum meselesi mi oluyor yahu :D Bu ülkede insanlar "kurban" kesiyor bilmem farkında mısınız :)

bu dediklerinizi gerçekten yaptınız mı? Bu dediğiniz böcekleri düştükleri suyun içinden çıkartıp kenara koyduğumu bilirim ben... Kurban apayrı bir mevzu. Bu şekilde kesilmesine karşıyım aslında. Kurban et yiyemeyen fakirler yesin diyedir günümüz insanı gibi konu komşuya dağıtsın diye değil. Ve kesilirken uzman ellerde olması lazım fazla acı çekmemesi için. Şimdi ergenlerin eline bile veriyorlar bıçağı.

bizim mahallede de yaramaz çocuklar küçücük bir kedinin arka 2 bacağını kırmışlar bi de hayvanının yarısını toprağa gömmüşler ....balkona çıktım tesadüfen gördüm, zavallı kedicik beni görünce inledi ...indim aşağıya çıkardım rdan aldım hayvan hastanesine götürdüm , ordaki veteriner de iyi olmaz bu boşa uğraşma dedi, hastaneye yatırmak istemedi o zaman ben de daha çok gençtim ne yapacağımı bilemedim , aldım eve getirdim , annem aslında evde hayvan istemezdi ama o da çok acıdı zavallıya , mukavva kutunun içinde besledik balkonda .... bir müddet sonra arka ayaklarını sürükleye sürükleye dolaşmaya başladı...iyice toparlanınca sokağa geri bıraktık...bizi görünce hemen yanımıza gelir sevgi gösterisi yapardı ...
off nerden aklıma getirdiniz şimdi

Ay inanamıyorum nasıl yapıyorlar Allah'ım. Yüce rabbim ne olur benim karşıma çıkartma böyle birşey. O anda neler yapabileceğimi kestiremiyorum bile.

bu forumlarda neden iş dönüp dolaşıp din mevzusuna dayanıyor anlayamıyorrumm.. kardeşlerim ablalarım arkadaşlarımm din bizim en hassas olduğumuz asla laf söyletmeyeceğimiz ve söylemeyede hakkımız olmayan bir mevzu .. isteyen istediğine inanırr istediği ibaedeti yaparr istemeyen de yapmaz rabbim bile bu konuda herkesi hür bırakmış dinde asla zorlama yoktur demişşş .. peki neden bu kadar iç acıtıcı bir konuyu gelipte kurbanda da hayvan kesiyorlara getiriyorsunuz.. ne olur ya ne olurr konuların dönüp dolaşıp buraya gelmesinden çok sıkıldımm...
hiç kurban kesmek ile zavallı savunmasız bir kediyi hunharca öldürmek aynı olabilirmi yaa. allah aşkınıza yeterrr.. :84:

insanların genlerinde katillik, yada katilliğe yatkınlık olduğuna inanmıyorum. Bu tamamen psikolojik bi hastalık. Yapılan bütün araştırmalarda, tüm seri katil ve psikopatların, küçükken hayvanlara işkence edip öldürdükleri sonucu çıkmış.
Ha "biz küçükken şu hayvanlara şu işkenceleri yapardık, buda çok normal siz yapmadınız mı bu tip şeyler" falan gibi sorular soran kişilerin psikopatlıklarından hiç birşey kaybetmediklerini açıkca söyleyebilirim.
Konu sahibi arkadaş, "bu çocukların anne babası yok mu? insan bakmaz mı sokakta çocuğum ne yapıyo vs." demişsin ya .Evet İnsan olan çocuğunu kontrol eder. O tipler çocuklarını doğurup sokağa atıyor. Ondan sonrası Allah'a kalmış. Bizim burdada çok fazla var bunlardan. Evrimlerini henüz tamamlayamamış, insan olmanın bilincine varamamışlar ne yazık ki. Hergün ödüm kopuyor arabayla geçerken çarpıcam bi tanesine diye. görseniz 3-4 yaşında ki çocuklar yollarda oynuyor.Vızır vızır araba geçen yollarda! Etraflarında tek bir yetişkin yok.
Diğer tarafta taş çatlasa 9-10 yaşnda ki çocuklar kapımın önünde -yolda- top oynuyorlar. otuziki yaşındayım illkez duyduğum, ömrümde işitmediim küfürleri duyuyorum.Birbirlerine iğrenç küfürler ediyorlar bağıra bağıra. Uyarıp kızdığımda o çocukların aslında çocuk değil kaşarlanmış yaratıklar olduklarını farkediyorum. Öyle cevaplar veriyorlar ki anlatmam imkansız. Ha bu çocuk kisvesi altında ki canavarları, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir mantığıyla dövsem, adları çocuk olur.Kabahatli görünen ben olurum orası da ayrı bi ironi :D
Ben bu konuda epey dertliymişim çok uzattım. Ama anne baba olmak sanat ya. Herkes olmamalı.

İkisi de can. Siz evde bir hayvan besleyen biri olarak, bunu nasıl söylersiniz anlayamadım. Çok şaşırdım gerçekten. Bende çocuktum. Çocuk çocukluğunu bilecek! 9-10 yaşındakinin aklı her bir şeye eripte buna gelince çocuk olmamalı, olamaz da!

9-10 yaşındaki çocuklar somut kavramları anlayamazlar, ölüm onların anlayacağı bir şey değildir.
Ayrıca ısrarla üstüne basa basa söylüyorum, hiç bir çocuğun hayatı bir hayvandan önemli değildir.
İyi öyleyse siz de 9-10 yaşındaki çocukların bilinçsizce yaptıklarını bu yaşta yapıp çocukları vurun yere. Bende sizin zihniyetinizi anlamıyorum.
Ayrıca ben gaddar değilim, yaptığınız mukayese beni çıldırtıyor. Bir çocuğun kafasını dağıtanların nasıl hayvan sevgisi olur bende onu anlamıyorum.
Ben çocuk sevgisiyle hayvan sevgisini ayırabilen ve Allaha şükürçocukları seven bir insanım,

9-10 yaşındaki çocuklar somut kavramları anlayamazlar, ölüm onların anlayacağı bir şey değildir.
Ayrıca ısrarla üstüne basa basa söylüyorum, hiç bir çocuğun hayatı bir hayvandan önemli değildir.
İyi öyleyse siz de 9-10 yaşındaki çocukların bilinçsizce yaptıklarını bu yaşta yapıp çocukları vurun yere. Bende sizin zihniyetinizi anlamıyorum.
Ayrıca ben gaddar değilim, yaptığınız mukayese beni çıldırtıyor. Bir çocuğun kafasını dağıtanların nasıl hayvan sevgisi olur bende onu anlamıyorum.
Ben çocuk sevgisiyle hayvan sevgisini ayırabilen ve Allaha şükürçocukları seven bir insanım,

arkadaşım o bayan çocuk düşmanı vb değildir bence..yani bence yanlış anlamışsın..çocuğu öldürecek değildir herhalde ..burada hayvanların canlarının öneminden bahseden biri için çocuklara şiddeti normal gören biri olarak görülemez die düşünüyorum..yani gerçekten çocuklara şiddet için değil ona o kadar karşı olduğunu belli etmek için belki dedi olamazmı?? bende mesela çocukta bulmam suçu anna babaa bulurum..ve hayvanlara eziyet eden çocuk görünce ana babasına insan gözüyle bakmam..anlamaları lazım çocuktur yapar nolcak gibi bişey olmaz ve ana babayı parçalayasım gelir..yani anlatılmak istenen ya bu yada benzeridir bence..yani siz o bayana ve iğer bayana diyorsunuz çocuğun kafasını patlatana nasıl insan sevgisi olur diye ama öyle yorular varki ya hayvan düşmanı ya insan düşmanı olarak algılanıyor çoğu..bence öyle değildir..anca meraktan zevk alarak hayvanları parçalayanar öyledir..çocuk aklıyla anlamaz yapar belki ama ben dediğim gibi başındakilerdemi anlamaz..bende bunlara hayvan sevgisi vardır gözüyle bakamam işte..insanın canıda hayvanın canıda eşittir bnm gözümde kısaca..

Son düzenleme:
Back
X