İnsansız yaşam

Sana bunu düşündüren birşeyler yaşamış olmalısın. Fazla insan seni yorar..
İnsanlarla elbette ki iletişim kuracaksın, yalnız onlarla tanıştığın anda bilinçaltında "insanlar soğuk-beni yoruyor" durumunu kaldır. Bazı görmen gereken, sana iyi gelecek insanların önüne duvar örmüş olmazsın..

Benim "arınma" olarak tanımladığım bu istek gayet makul.
Bir yolda yürüyorsunuz ve insanlar size sadece yük oluyorsa nazikçe çıkaracaksınız hayatınızdan.
Size neşe veren,her daim destek olan bir tane insan olsun yeterli.Yaşı kaç olursa olsun gereksiz alınganlıklar,bencillikler ve egosal tripler içindeki insanlar sizi sadece yorar.
Güzel bir karar vermişsiniz.Başarılar dilerim şimdiden.

Benim "arınma" olarak tanımladığım bu istek gayet makul.
Bir yolda yürüyorsunuz ve insanlar size sadece yük oluyorsa nazikçe çıkaracaksınız hayatınızdan.
Size neşe veren,her daim destek olan bir tane insan olsun yeterli.Yaşı kaç olursa olsun gereksiz alınganlıklar,bencillikler ve egosal tripler içindeki insanlar sizi sadece yorar.
Güzel bir karar vermişsiniz.Başarılar dilerim şimdiden.
Kesinlikle böyle.Benim durumuma tercüman olmuşsunuz yazdıklarınızla.İnsanlar sadece beni yormuş.Saçma sapan dertler uydurup anlatıyorlar.Benim de hatam var.Uzun süre bu saçmalıkları makul buldum sanırım.Ama artık nokta koydum.Yokum yani.Büyüdüm sanırım.Bir telefon açıp insanlar bana bir saat boyunca şahsi meselelerini anlatıp beni geçiştiriyorlardı.Uzun süre iyiniyetle yaklaştım ama yoruldum.Belki bencillik bu kötü biri falan da olabilirim.Emin değilim.İnsanları suçlamayı sevmiyorum.Çünkü bunlara ben müsaade ettim bir şekilde.Ama artık vaktim yok fazlaca vakit ayırdım herkese.Ne dedikleri de o kadar önemli değil ne düşündükleri de.Sadece kemdim için yaşamam gerekiyor artık.Umarım yapabilirim.İnşallah yolunda gider her şey.Tek idealim akademisyenlik.İlerde dövünüp durmak istemiyorum.Bundan sonra her gün kendim için olacak.Bu son cümle bile tebessüm ettirdi beni:halay:

Son düzenleme:
Tanıştıgınız herkesle dost olmak zorunda degilsiniz ki, güzel vakit gecirmenin yanı sıra zıt düşüncelerde olup da düzgün bir uslupla tartışacagınız kişilerin olması bile degerli bir şey bence.
İnsanlardan uzaklasmamanızı tavsiye ederim, arkadaş edinmek icin büyük fedakarlıklar yapmanıza gerek yok ancak hayatınıza ne zaman nasıl birinin girecegini de bilemezsiniz.
Arkadaşlıgınız icin temel konularda anlasıyorsanız onlara duvar örmeden önce hayatınıza girmelerine izin verin.

Grup ödevi falan derken ilk seneden olur mu hemen gerçi bilimsel hazırlık da olacak benim.Hazırlıktan sonra mı oluyor?Zaten çok fazla konuştum bu yaşa kadar insanlarla bir faydasını görmedim zararını gördüm ama.Artık susmak istiyorum

Olabiliyor bilimsel hazırlıkta da tabiki. Bilimsel hazırlık da sonradan alacağın dersler gibi yani çok bi farkı yok. O ortamlarda konuşursun ya hatta belki bi tek orada konuşmak hoşuna gidebilir diyebilirim.

Seçici olmak ,herkesi hayatına dahil etmemek,etsende sınırda tutabilmek güzeldir bence. Kendi adima uzun zamandır böyleyim,bu beni mutsuz etmiyor açıkçası. Mesafe iyidir ama kasmadan yapın bunu,kimseye ön yargılı olmadan,ufak ufak tanışın,iyi elektrik alamazsanız orada dur diyecek mesafeyi koruyun. Tamamen insansız yaşam mümkün değil çünkü. Ama siz belirlersiniz çemberin içinde kim kalacak diye.

Kızlar merhaba
Tekrar ben.Hiç bu kadar uzun süre evde oturmamıştım öncelikle bunu belirteyim.Uzun uzun düşünecek vaktim oldu.Bana bir faydası olmayan bir sürü insanı hayatımdan çıkardım.Numaramı falan da değiştirdim.Şimdi akademik kariyer yapma hedefim var.Yüksek lisansa başlayacağım yakında.Ve kimseyle fazla muhatap olmak istemiyorum.İnsanlar bana sadece yorgunluk veriyor.Bu şekilde de o okulu bitirebilecek miyim inanın bilmiyorum.İnsanlarla az iletişim kurdukça haklarında olumlu düşüncelerim daha fazla oluyor.Tanımadığım için olsa gerek.Önceleri insanlarla kolay iletişim kuran biriydim.Şimdi yanlış olduğunu düşünmeye başladım.Kızlar sizce şuanki düşüncelerim tuhaf mı?

Ya sen ben misin :KK70:
Aynen ben de doktora/master a hazırlanıyorum ve iletişimimi kestim
Çok da memnunum
İnsan yok, problem yok
Evden de çıkmıyorum
Bu kadar benzerlik olur :KK53:
Mis

Kesinlikle böyle.Benim durumuma tercüman olmuşsunuz yazdıklarınızla.İnsanlar sadece beni yormuş.Saçma sapan dertler uydurup anlatıyorlar.Benim de hatam var.Uzun süre bu saçmalıkları makul buldum sanırım.Ama artık nokta koydum.Yokum yani.Büyüdüm sanırım.Bir telefon açıp insanlar bana bir saat boyunca şahsi meselelerini anlatıp beni geçiştiriyorlardı.Uzun süre iyiniyetle yaklaştım ama yoruldum.Belki bencillik bu kötü biri falan da olabilirim.Emin değilim.İnsanları suçlamayı sevmiyorum.Çünkü bunlara ben müsaade ettim bir şekilde.Ama artık vaktim yok fazlaca vakit ayırdım herkese.Ne dedikleri de o kadar önemli değil ne düşündükleri de.Sadece kemdim için yaşamam gerekiyor artık.Umarım yapabilirim.İnşallah yolunda gider her şey.Tek idealim akademisyenlik.İlerde dövünüp durmak istemiyorum.Bundan sonra her gün kendim için olacak.Bu son cümle bile tebessüm ettirdi beni:halay:
İnsanların sizi kullanmasına müsade etmeyeceğiniz için kötü biri olmazsınız asla.Bu kararınız kendinize duyduğunuz saygının bir göstergesi.İnsanın kendinden başka kimsesi yok aslında.Bu yüzden en çok kendinizi düşünmeniz de gayet normal :)

Back
X