- 5 Eylül 2018
- 6.514
- 7.435
- 83
- Konu Sahibi ismira_1923
-
İnstagram IP numarasını vermiyor bilginizeAvukat sikayet edebilir ve bunun icin whois’de isminizin yazip yazmamasi onemli degil. Sikayet dikkate alinir sorusturma acilirsa (ki zannetmiyorum bu kadarini) ilgili makamlar ip’den kullaniciyi tespit edebilecek yeterlilige sahipler
İnstagram vermiyor zaten, konu sahibi yazmis kendi site baglantim var. Ona whois’den bakinca adim soyadim yaziyor vsİnstagram IP numarasını vermiyor bilginize
Bulsa ne yapacakBen danisman olarak paylasabilirim. Bu yasal durumavukattan çekinme sebebim bu işi inada bindirip gelip beni bulması adım soyadımdan falan
Ee napalım "bayan" olduğumuz için yanlış mı savunalım?Ya böyle sağdan soldan kopyala yapıştır ile izah edilmez ki bu durum.
Peki size şöyle söyleyim. Herşeyi bi kenara bırakın. Benim malimusavir belgem var. Sırf bu belgeyle bile bir muhasebe ofisi açıp vergi kanununa dair mükelleflerime danışmanlık veremez miyim? Tabiki evet. Ülkemizde yüzbinlerce serbest malî müşavir var. Vergi hukukunu avukatlar kadar biliyor ve bu konusa mükelleflerine bilgi veriyorlar, danışmanlık veriyorlar. Ee bunlar avukat mi ?ama yasal olarak danışmanlık hizmeti veremezler mi? Verirler. Benim ki de aynısı. Ister bunu bordro uzmanı kimliğimle ister mali müşavir kimliğimle yapabilirim. Ama avukat gelir de beni bulursa benim derdim buydu
Yapmayın lütfen kızlar ya. Hepimiz bayaniz burda. Beni savunacaginiza siz nelere odaklaniyorsunuz. Ve bunları size açıklatmak zorunda birakiyorsunuz. Çok üzgünüm bu durumdan. Çok.
Avukat yeğeni nedir yaAblacım bu işten bir şey çıkmaz avukat yeğeni olarak diyorum. Burdakiler seni korkutmuş ama birşey olmaz boş işleri bırak. Bir vasfın yok bu sayfayı açmışsın birde annesin çocukla ilgilen. Reklam falan kazanamazsın.
Benim derdim yasal ya da yasal olmayan muhabbeti değildi ki. Ben adamdan tedirgin oldum. Webmaster vs konularında teknik bilgim yok. Anlayan biri varsa Ipden beni bulur muydu benim derdim. Ama siz benim yaptığım işi eleştiriyorsunuz. Ben sadece korkan ve tedirgin olan bir bayanım. Sizden bilgisi olan varsa Ipden bulur mu diye sordum. Ama siz benim yaptığım isi elestiriyorsunuz.Ee napalım "bayan" olduğumuz için yanlış mı savunalım?
Başka sayfalar da yapıyor bu işi demişsiniz ama bu legal olduğu anlamına gelmez ki? Benim mesleğimde de bir çok illegal şekilde online danışmanlık veren insan var.
Madem malı müşavirsiniz o zaman bunu daha iyi bilirsiniz. Benim de online hizmet verdiğim bir şahıs şirketim var ve mali müşavirim buna uygun şekilde düzenleme yaptı şirket unvanımı belirlerken ilk açılışta. Çatır çatır vergimi de veriyorum.
Sizde belli ki böyle bir şey yok ki korkuyorsunuz, yoksa kim böyle bir konuda kişisel olarak sizi bulur size zarar verir daha neler, hele ki bu insan avukatsa böyle bir mevzuda birine yüz yüze niye bulaşsın?
D damdan siz daha iyi bilirsiniz hukuki paylaşımların daha hassas kuralları var diye biliyorum haksız mıyım? Reklama giren paylaşımlar yapılamaz gibi.
Ne demek bir vasfim yok? Siz kimsiniz ki boyle konusursunuz benimle?? Anne olan çalışamıyor mu? Bu ne saçma ataerkil bi düşüncedir. Hem çocuğumla ilgilenirim hem çalışırım. Size mi soracağım çalışıp çalışmayacağımı? Allah allah ya.. !!Ablacım bu işten bir şey çıkmaz avukat yeğeni olarak diyorum. Burdakiler seni korkutmuş ama birşey olmaz boş işleri bırak. Bir vasfın yok bu sayfayı açmışsın birde annesin çocukla ilgilen. Reklam falan kazanamazsın.
Ben zaten size "Benim firmam var ve yasal olarak bu işi yapıyorum vergimi de veriyorum" demedim ki ?Ee napalım "bayan" olduğumuz için yanlış mı savunalım?
Başka sayfalar da yapıyor bu işi demişsiniz ama bu legal olduğu anlamına gelmez ki? Benim mesleğimde de bir çok illegal şekilde online danışmanlık veren insan var.
Madem malı müşavirsiniz o zaman bunu daha iyi bilirsiniz. Benim de online hizmet verdiğim bir şahıs şirketim var ve mali müşavirim buna uygun şekilde düzenleme yaptı şirket unvanımı belirlerken ilk açılışta. Çatır çatır vergimi de veriyorum.
Sizde belli ki böyle bir şey yok ki korkuyorsunuz, yoksa kim böyle bir konuda kişisel olarak sizi bulur size zarar verir daha neler, hele ki bu insan avukatsa böyle bir mevzuda birine yüz yüze niye bulaşsın?
D damdan siz daha iyi bilirsiniz hukuki paylaşımların daha hassas kuralları var diye biliyorum haksız mıyım? Reklama giren paylaşımlar yapılamaz gibi.
Dayıma sordum onu demek istedimAvukat yeğeni nedir ya
Avukat kızı ve avukat eşiyim şu bir şey olur veya olmaz özgüveni bende yok. Olaya danışmanlık şirketi olup vergisini ödeyen biri olarak mudahilim.
Korkutanların içinde avukat olan üyeler var bu arada.
Çalışma demedim kiNe demek bir vasfim yok? Siz kimsiniz ki boyle konusursunuz benimle?? Anne olan çalışamıyor mu? Bu ne saçma ataerkil bi düşüncedir. Hem çocuğumla ilgilenirim hem çalışırım. Size mi soracağım çalışıp çalışmayacağımı? Allah allah ya.. !!
Burada şimdi birbirimizi mi yaristiracaz. Ben 3 sene bunu yaptım ben 5 sene bunu yaptım. Benim bu konuda vasfım olmadığını nereden biliyorsunuz. Ben de bu isin okulunu okudum elbette. Meb sertifikalarim var. Uzerine malî müsavirim. Vasfım yok olduğu kanısına nasıl vardınız.Çalışma demedim kiişine geldiği gibi anlama sayfa açıp bilgi vermek nedir bu konuda vasfın yok onu demek istedim. Valla 5 sene çocuk gelişimi okudum uzmanıyım açıpta bilgi verecek kadar boş değilim
HahahahahhahaDayıma sordum onu demek istedimözgüvenle alakası yok özgüvenli olmak için birinin mesleğine ihtiyacım yok o sizin işiniz
Ne yaptığınız beni hiç ilgilendirmiyor hanımefendi. İş mi yapıyorsunuz sosyal medya mı? Avukatı savunduğum da yok ayrıca. Avukat haklı dediğim ya da onu savunan bir cümlem var mı?! Resmi olarak yetkiniz olmayan konuda uzmanca danışmanlık yapmanızı eleştirdim ilk mesajımda. Hala da arkasındayım. Ben de öğretmenim. Bilgisayar yazılımla ilgili, diksiyon, işitme engeli ile ilgili sayısız sertifikam,aylarca aldığım eğitimler var.bu alanlara da hakimim. Ama bir veya birkaç sertifikayla uzmanım demiyorum. İşim neyse branşım neyse onu yapıyorum. Yazıklar olacak bir şey yok ben düşüncemi yazdım.Bundan doğal ne olabilir ki. Ama siz bana uzun uzun mesajlar yazıp duruyorsunuz. Benim gibi düşünen insanlar da çok konunuzda onlara neden saldırıp durmuyorsunuz? İşi kadınlara destek olmaya kadar vardırdınız. Ne alaka? Magandalık yapıyorsa gidin savcılığa siz onu şikayet edin o zaman.P pembe tokam nickli arkadaş. Üst mesaj sana aynı zamanda. Çok yazık gerçekten.
Danışmanlar her hukuk dalında olmaz ki ama.Mali olarak danışmanlık yapanlar avukatlık da yapabilir o halde iş hukuku davaları ile sınırlı olmak üzere ? elbette olamaz.. Kendimizi kandırmayalım, her branşın hukuku var.Adam öldürdüm, ceza hukukuna hakimim, isteyenlere danışmanlık yapabilirim. Böyle bir mantık olabilir mi ?
Tam tersi sizin gibi düşünenler azınlıkta. Konunun tamamına bakacak olursanız.Ne yaptığınız beni hiç ilgilendirmiyor hanımefendi. İş mi yapıyorsunuz sosyal medya mı? Avukatı savunduğum da yok ayrıca. Avukat haklı dediğim ya da onu savunan bir cümlem var mı?! Resmi olarak yetkiniz olmayan konuda uzmanca danışmanlık yapmanızı eleştirdim ilk mesajımda. Hala da arkasındayım. Ben de öğretmenim. Bilgisayar yazılımla ilgili, diksiyon, işitme engeli ile ilgili sayısız sertifikam,aylarca aldığım eğitimler var.bu alanlara da hakimim. Ama bir veya birkaç sertifikayla uzmanım demiyorum. İşim neyse branşım neyse onu yapıyorum. Yazıklar olacak bir şey yok ben düşüncemi yazdım.Bundan doğal ne olabilir ki. Ama siz bana uzun uzun mesajlar yazıp duruyorsunuz. Benim gibi düşünen insanlar da çok konunuzda onlara neden saldırıp durmuyorsunuz? İşi kadınlara destek olmaya kadar vardırdınız. Ne alaka? Magandalık yapıyorsa gidin savcılığa siz onu şikayet edin o zaman.
Neyse lütfen beni bir daha etiketleyip cevap yazmayın. Son cevabım size. Istediğinizi yazabilirsiniz. Neyseki benim gibi düşünenler de çoğunlukta.
Yaptığınız yasal ise avukatın sizi bulmasından niye korkuyorsunuz?Benim sorum adım soyadımdan beni bulmasıyla ilgiliydi
Kızlar ben hobi amaclı ınstagram sayfası açtım ve sayfamda hukuk bilgileri vermekteyim. (Mesleğim geregi) ama avukat değilim. Amacım hani takipçi kasayım belki biseyler yaparım o sayfamla para kazanırım reklam alırım falan diyeydi.
Avukatın biri geldi ve sayfama cevap atip siz ücret almadan böyle herkese paylaşım yapamazsınız dedi. Gerekli yerlere sikayet edecegim dedi. Ben de cevap verdim tabi. Hakaret etmedim ama yuksekten yuksekten konustum. Hicbirsey yapamazsiniz edemezsiniz falan. Neyse sonra konu kapandi. Ben de profilini incelerken aklima sitem geldi. (sayfama ait internet sitem de var ve linki ınstagram profilimde mevcut) Ve baktim ki internet sitemin bilgileri herkese açıkmış. Yani site kime ait diye whois platformunda benim sitenin adini yazınca direkt benim adım soyadım cikiyor. Az once farkettim ve bunu kapattim hemen ama tedirgin de oldum. Çünkü karşı avukat biraz ürkütücü bi tipi de var. Gelir beni bulur mu adımdan falan. Şu saatte saçmalıyor olabilirim ama bilemedim ya
işi para karşılığı avukat olmadan yapabiliyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?