Instagram üzerinden dolandirilmak

Kestane Sekeri

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2017
2.027
2.076
133
35
Kızlar iyi geceler,
İngstagramda bı butik sayfasindan takim aldım pamuklu demelerine rağmen polyester bedende sıkıntı yasamazsin demelerine rağmen sıkıntı yasadm 36 bedeni bile aşırı bol oldu ve iade istedim.İade olmadığını değişim yapabildiklerini söyledi.Bu şartı bilmiyordum.Arastirmama göre internetten alınan her üründe 14 gün içerisinde iade etmek zorundalarmis tutarı.Ben şikayet edeceğimi söyledim heryerden engellemisler.Nereye basvurmam gerekiyor bilenler anlatabilir mi?

tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz elinizde makbuzunuz vs varsa.he isterseniz savcılığa da verebilirsiniz.ama hiç bir şey çıkmaz ikisinden de.boş yere vakit ve yol parası kaybı olur.instagramda ifşa sayfaları var, onlara yazın onlar da sayfalarında orayı paylaşsınlar dolandırıcı diye.

Hiç bir şey yapamazsınız. İnstagram butikleri yasal olmadığı için yasal yaptırımlar onlara işlemiyor. İnternetten alışveriş yapacaksanız ya çok çok araştırın ya da güvenilir siteleri tercih edin istagram butiklerini değil.

Maliye hattına şikayet oluşturabilirsiniz butik hakkında yasal işlem başlatılır. Çünkü fatura vergi kaydı kuydu olmayan instagram vs sayfaları yasak. Eğer şikayet edilirse maliye çemberine takılıyor. Arkadaşımında butiği vardı ceza yedi. Şimdi vergiye kayıt oldu.

İşte bu yüzden İnternetten alışveriş yapmaya karşıyım her ne kadar iç yorulmadan ve zaman harcamadan yapılsada canlı gözle görmek gibisi yok bazı modeller bol veya dar kesim oluyor ondan bedeninizi bilsenizde kişiye göre degişebiliyor ve evet bir çok yerde iade yok değişim yapabiliriz diyorlar malesef.

İnstagram ı internet alışverişi ile bir tutmayın bence vergi falan bile vermiyorlar sanırım. O dediğiniz şarta uymak zorundalar desekde denetim malesef pek yok.
Bence ifşa sayfalarına şikayet edebilrsiniz. Gerçi şükredin aynı ürün gelmiş terlik yolluyorlar fotoğraf makinesi yerine instagramdan.

Ben neredeyse her şeyimi internetten alıyorum. Önemli olan ne olduğu belli olan sitelerden alışveriş yapmak. Instagramdan hiçbir şey almadım tabi. Sonuçta sana hıyar da gönderebilirler ve hiç bir şey kanıtlayamazsınız

Bildiğim kadarıyla insta dan iade yok internet alışverişindeki kurallar ve haklar geçerli değil gayrı resmi
Ama yine de tüketici haklarına şikayet edin instagram şikayet hesapları var hesabı ifşa edin bir çok hasthagle etiketleyin çok görülsün rezil olsunlar

Ben ki daha bu geçtiğimiz 10 gün içerisinde internetten 3 farklı alışveriş yaptım. Her ay mutlaka bir şeyler alırım internetten. Kozmetik, kedi ürünleri, teknolojik ürünler vs pek çok şeyi internetten alırım. Ama 1 kere bile instagram butiklerinden bir şey almadım. Pek çok onaylanmış, fatura kesen, yasal alışveriş sitesi var. Onları kullansanız sizin için çok daha iyi olur. Lütfen artık kimse bu instagram butiği tuzağına düşmesin. Haberlerde bile gördük kaç defa.

Kızmayın ama inanıp da instagramdan facebooktan alışveriş yapan herkesin bu basına geliyor, çoook görüyoruz bunu.
Hala nasıl olur da sipariş veriliyor anlamıyorum ben.
Çok geçmiş olsun, bir şey yapamazsınız. İade almıyorlarsa başka bir ürünle değiştirin en azından

İnternet alışverişi ile İnstagram alışverişi bir değil. Yıllardır her şeyimi internet sitelerinden alırım. Onlarca kez değişim de yaptım. Aldığım ürün daha ben kullanmadan indirime girince iade edip yenisini indirimli bile aldım. Hatta geçen bir salopet aldım, bir kaç kez kullandım önünde dikiş attı maille bilgilendirdim hemen arayıp iade gönderebileceğimi söylediler, ama ben çok beğenmiştim değişim yaptılar. Ama nereden aldığınız çok önemli. Ben normal mağazaların internet sitelerini kullanıyorum dolayısıyla yasal sorumlulukları var, hatta avantajı bile var. Çoğu markanın internet sitesi indirimli, mağazada olmayan tüm ürünleri görebiliyorsun, mağaza ışıklarında gaza gelip aldığın ürünü eve gelip beğenmeyince iade edemiyorsun ama siteden aldığını sorgusuz sualsiz iade edebiliyorsun. Bilinçli kullanımda aşırı yararlı bir şey.
Ama asla adını sanını bilmediğim yerden alışveriş yapmam.

Penti onlinedan alışveriş yapmıştım. Onda bile sorun yaşadım. İadeyi zor yapmıştım. Mağazadan iade olmasına rağmen , tutar 500 lira üzeri olduğu için iademi almak istememişlerdi.
15gün sonra ancak param hesabıma yattı.

Tüketici hakem heyetine başvuru yapmalısınız. Bir form falan dolduruyorsun sonra ürünü aynı yere kargolayorsun sana dönüş yapmak zorundalar. Aynısı başıma geldi Bir foto altında iade yazıyordu bende ss almıştım. İşte her yere otomatik olarak yazıyoruz falan demişlerdi gittim şikayet ettim paramı geri aldım

O hesabın muhtemelen vergi numarası yoktur bu sekilde sikayet edin bakalım neler oluyor görsünler..

Ya görselde gorunen elbısenın taklıdını kendı ımkanlarıyla dıkıp gonderıyolar genelde naylon gibi elbıseler gelıyor.yorumlarda fıyat soruyoruz dmden cevap verıyolar neden yoruma cevap vermiyorlar cunku herkse kafalaruna gore fıyat yazıyolar. Imstadan asla biseyu alınmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…