Instagramdan çıkarmak abartılı mı oldu?

-ophelia

minion
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2015
102
262
103
İyi geceler hanımlar,

Benim 1 ay kadar flört ettiğim biri oldu bu yaz. Daha sonra biraz iletişimsizlik, yanlış anlaşılmalar vs. derken herhangi bir konuşma olmadan bitti gitti öyle. Birbirimize yazmayı kestik yani. 2 aydır iletişime geçmiyoruz diyebilirim. Ama instagramda ekli kalmıştık ben onun o da benim hikayelerime bakıyordu.

Neyse, geçen gün instagramdan çok yakın olmadığım kişileri çıkarıyordum, onu da takipten çıktım. Gözümün önünde olmasını çok istemedim açıkçası. Tabii onu da kendi takipçilerimden çıkarmış oldum. Ortak arkadaşlarımız var. Arkadaşım "Niye çıkardın? Çok önemsemiş ve unutamamış gibi göründün şimdi." diyince ben bir afalladım. Sizce de öyle mi göründü ya? Kafaya taktım durduk yere. Yaşlar 23.

Tam bu durumunuzu yaşadım. 3 aydır konusmadık. Üstelik sevgili yaptı daha yeni. Ben hala çıkarmadım. Bir yandan gözümün önünde olmasını istemiyorum bir yandan istiyorum. Birazda belli etmek istemiyorum ona “sevgilimi gördü çıkardı” diyecek diye. O yüzden hiç umursamıyorum ben.

Keşke çıkarmasaydınız.

Aman ne diye önemsiyorsunuz bu kadar. Adamı gözünüz görmek istememiş ve çıkarmışsıniz. Ne düşünürse düşünsün ne önemi var? Önemli olan sizin ne düşündüğünüz, ne hissettiğiniz. Onu görmek sizi kötü etkiliyordu ve siz de kendi menfaatinize bir şey yapıp ondan kurtuldunuz. Diğer türlü de hala silemiyor beni diyebilirdi. Başkalarının eylemlerinize karşı ne düşüneceğini hiçbir zaman bilemezsiniz, arkadaşınız da bilemez haliyle. Herkes kendi hayatından mesul. Umurunuzda bile olmasın, ayrıca ne kadar gamsız olursanız o kadar değerli oluyorsunuz emin olun.

Gerçekten anlam veremediğim bir durum var. Takipten çıkma yoksa önemsediğin düşünülür deniyor. İyi de arkadaşlığım olmayan biri neden benim ne yaptığımı, nerede gezdiğimi bilsin ki! Sosyal hesapların anlamı eşimiz dostumuzla paylaşım yapmak değil mi? Silmekle iyi yapmışsınız.

Bu takipten çıkma çıkarma telefon numarasını silme mevzularında neden karşı tarafı düşenecekmişiz ki ne düşünürse düşünsün ister önemsediğini zannetsin ister başka bir şey içimiz nasıl daha rahatsa öyle davranmak lazım .ayrıca ben böyle durumlarda tam tersi artık önemsemediğim için telefon rehberim ve takipçi listemden çıkarıyorum

Bence tam tersi onemsemedigimiz icin.ne isi var hayatimizi paylastigimiz bir alanda istemedigimiz birinin.
iyi yapmissiniz onemsediginiz icin degil onemsemediginiz icin cikardiginizi dusunmeli.yani beni cikaran olursa ben oyle dusunurum.

silsen kaldıramadı, unutamadı diye sildi, bak bak görmeye dayanamıyor o yüzden sildi, derler.
silmesen bak unutamadı, silmeye kıyamadı duruyor hala derler.
ya da yedekte tutuyor ondan silmiyor derler.
yani bunun bir doğrusu, standardı yok. çok üzerinde durmamak lazım böyle şeylerin. herkesin sosyal medya kullanma amacı, kullanma rutini farklı. benim listemde çok az sayıda takipçi var mesela çok çok az, 100 kişi bile değil. öylesine ekleşen biri değilim. hatta 2.5 senedir çalıştığım yerdeki iş arkadaşlarımla bile takipleşmiyorum çünkü benim ne yaptığımı görmesini istemediğim insanların beni takip etmesini de istemiyorum. şimdi bu durumda takipleşmek sadece önemsediğim, istediğim kişilerle yaptığım bişey. dolayısı ile benim gibi biri kimseyi listesinde ''dursun ne zararı var, umrumda değil üşendim silmedim'' diye düşünmez. senin hesabın, senin kararın. istemiyorsan çıkarırsın, o ne düşünürse düşünsün önemli değil.

merak ettiğim şey, hikayeye bakmak pek önemli değil artık. postlarınıza beğeni atıyor muydunuz mesela? sen onun, o senin paylaşımlarını beğeniyor muydu?

benim de 1.5 ay görüşüp sonra ayrıldığım eski flörtüm duruyor. biz beğeniyoruz da paylaşımları karşılıklı. ama konuşmuyoruz uzun zamandır. o da listesinde istemediklerini takipten çıkaran biri. çıkarmadık birbirimizi. numaralarımız da duruyor. hayatına birini alırsa ve görmek beni rahatsız ederse çıkartırım muhtemelen. son zamanlarda yeni tanıdığı 4-5 hesabı çıkardı mesela onu farkettim (yeni flört vs değil bunlar bundan eminim iki tanesini ben de tanıyorum) . bir gün beni de çıkarırsa gereksiz gördüğü, kesinlikle tekrar görüşmeyi düşünmediği anlamını çıkartırım, unutamadı görmekten rahatsız oldu diye düşünmem.

Hayatınızda çok önemli bir yeri yoksa çıkarmanız normal. Geri ekleyecek değilsiniz sonuçta. Bu kadar büyük anlam yüklenilmesine hiç gerek yok ki.

Ne alaka? Bekarken benim instagramımda da sürekli sirkülasyon olurdu. Hoşlanmadığım ya da benle ciddi düşünmeyen erkekleri silerdim. Listede çok erkek olunca da insanlar farklı düşünüyor. Akrabalarımı, arkadaşlarımı ve sevgili potansiyeli taşıyacak 3-5 erkek ekli olurdu. Stratejik olun. Netice elde edemeyeceğiniz erkeğin durmasına gerek yok.

Erkekler genelde ciddi bir ilişkileri olmadığı zaman yedekte dursun diye takipten çıkmıyorlar. Bence iyi yapmışsınız ben olsam daha fazla görmemek için engellerdim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…