• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İnsülin Direncine Karşı Direnenler

Bu sefer de d vitami eksikliği çıktı... insan bünyesini çok etkiliyormuş. Doğrudan kiloya etkisi yok anladığım kadarıyla ama dolaylı yoldan etkiliyor. Hem metebolizmanın yavaşlamasına hem de depresyona sebep oluyormuş. Depresyon da yeme bozukluklarına... D vitamini aldım. Birkaç gün içerisinde ciddi etkisini gördüm.

Bu sefer de d vitami eksikliği çıktı... insan bünyesini çok etkiliyormuş. Doğrudan kiloya etkisi yok anladığım kadarıyla ama dolaylı yoldan etkiliyor. Hem metebolizmanın yavaşlamasına hem de depresyona sebep oluyormuş. Depresyon da yeme bozukluklarına... D vitamini aldım. Birkaç gün içerisinde ciddi etkisini gördüm.
bende aylarca karışık vitamin kullandım içinde d vitamini olan hoop endokrine gittim vitamin haplarının haşimato troidi ilacının etkisini azalttığını söyledidr bırak dedi, eczacı en alaka vitaminin görevi başka dedi.bağışıklık sistemim dandik zaten bipolar hastasıyım.boyun terlemem dr devit verdiğinde azalmıştı. şimdi ne halt yiyeceğim bilmiyorum.
d vitamini eksikliği sadece şeker insülinden değil milletçene beslenme şeklimiz değiştiği içinde artık şeker hastası olmayan insanlarda da çıkıyor.kilo ile d vitamini arasındaki ilişki şu;şişmanlarsan vücudundaki yağlar bünyendeki d vitaminini emerek d vitamini eksikliğine katkıda bulunuyor.

bende aylarca karışık vitamin kullandım içinde d vitamini olan hoop endokrine gittim vitamin haplarının haşimato troidi ilacının etkisini azalttığını söyledidr bırak dedi, eczacı en alaka vitaminin görevi başka dedi.bağışıklık sistemim dandik zaten bipolar hastasıyım.boyun terlemem dr devit verdiğinde azalmıştı. şimdi ne halt yiyeceğim bilmiyorum.
d vitamini eksikliği sadece şeker insülinden değil milletçene beslenme şeklimiz değiştiği içinde artık şeker hastası olmayan insanlarda da çıkıyor.kilo ile d vitamini arasındaki ilişki şu;şişmanlarsan vücudundaki yağlar bünyendeki d vitaminini emerek d vitamini eksikliğine katkıda bulunuyor.
Bence endokrinin sözünü uygula... Aklın karıştı ise bir başka doktora sor... Eczacının sözüne pek güvenilmez...
Evet öğrendim. d vitamini yağda çözülen bir vitaminmiş. bu nedenle vücudunda ne kadar çok yağ varsa eksiklikte o kadar fazla oluyor...

Bence endokrinin sözünü uygula... Aklın karıştı ise bir başka doktora sor... Eczacının sözüne pek güvenilmez...
Evet öğrendim. d vitamini yağda çözülen bir vitaminmiş. bu nedenle vücudunda ne kadar çok yağ varsa eksiklikte o kadar fazla oluyor...
bende işte bağışıklık sistemim dandik onun için vitamin almıştım.o yüzden troidimde hiç düzelmemiş 3.87 tsh.

D vitamini kaç cıktı ilaç ne verdi canim
D vitamini 7 çıktı. 10'un altında olursa aşırı yetersiz sayılıyormuş. olması gereken ise 25 ve üstüymüş... Bana kolaylık olsun diye ayda bir kullanılacak ampul verdi... Ampulü kırıyorsun içinden yağ gibi birşey çıkıyor. bir parça ekmeğin üzerine döküp yiyorsun. bana oldukça iyi geldi. iki aylık verdi.. sonra yeniden ölçüm yaptıracağım... yaz da geldi zaten havalar şimdi çok güneşli değil ama güneşli olunca günde 15 dakika güneşe çıkmayı planlıyorum. Sonrasında tekrar ölçtüreceğim...

bende işte bağışıklık sistemim dandik onun için vitamin almıştım.o yüzden troidimde hiç düzelmemiş 3.87 tsh.
Benim tiroid değerlerim iyi çıkıyor ama troid nödülüm var... onun için biyopsi yaptırmam gerekiyor. kilo ile nasıl bir etkileşimi var bilmiyorum.

Merhaba bendede insülin direnci var 1 kutu glifor bitirdim bu aralar şekerim çok dengesiz yarın gi diyetine başlıcam kilom 102

Merhaba dirençli arkadaşlar... Nasıl gidiyor diyet? Benim hiç iyi gitmiyor. Her hafta "bu hafta herşeyi kontrol altına alacağım, diyetime tam uyacağım, spor yapacağım" diyorum. Ama hep bir bahane ortaya çıkıyor. Tatildeyim geç kalkıyorum. beslenme düzene girmiyor. sürekli yorgunum isteksizim bu nedenle spor yapamıyorum vs.vs.vs.... bahane o kadar çok ki...
ilaç kullandığım için yeme krizleri falan yaşamıyorum. Kilo da almıyorum ama veremiyorum da...
Bakalım... Yarın yeni bir hafta başlıyor. Fakirin ekmeği umutmuş. Umudumuzu kaybetmiyoruz...:halay:

Back
X