Intaar ediyorum

Bir ara benim hastaneye gel, çayımı iç. İnsanların elleri ayakları olmadığı halde bizden ne kadar pozitif olduklarını gör. Onların o yemekleri bırak yapmayı yiyecek elleri, yürüyecek ayakları yok. Ama gülen gözleri var. Kendini onların yerine koysana. Hani biz diyoruz ya kimse beni sevmiyor. Gel de yalnızlıktan sessiz sessiz ağlayanları gör. Gör de gör. İnsanız işte, elde edemediklerimiz nankör yapıyor.

Vaaaaay çıldırcam şimdi haa,sebebi sağlammış derken alay ettiğimi ironi yaptığımı bir sen anlamadın farkında mısın, ciddi yazacak olsam yaşayan birine Allah rahmet eylesin demem heralde, 26 yaşına kadar sen hiç mi Türkçe dersi görmedin

Çok alakasız kalacak da not olarak eklemek istedim, yaşayan birine de "Allah rahmet eylesin" denir. Hatta hapşırdıktan sonra denmesi daha makbuldür.

Konumuza geri dönebiliriz.

İntihar diyorduk evet...

Bir ara benim hastaneye gel, çayımı iç. İnsanların elleri ayakları olmadığı halde bizden ne kadar pozitif olduklarını gör. Onların o yemekleri bırak yapmayı yiyecek elleri, yürüyecek ayakları yok. Ama gülen gözleri var. Kendini onların yerine koysana. Hani biz diyoruz ya kimse beni sevmiyor. Gel de yalnızlıktan sessiz sessiz ağlayanları gör. Gör de gör. İnsanız işte, elde edemediklerimiz nankör yapıyor.
Bende senın dedıgını demek ıstyorum hersey herkezın derdı var kendı konumu ornek vermek ıstedım sonucunda dayandım mutlu bır evlılk yaptım hanı okyodurda ıns ıntıhar etmemıstr

Çok alakasız kalacak da not olarak eklemek istedim, yaşayan birine de "Allah rahmet eylesin" denir. Hatta hapşırdıktan sonra denmesi daha makbuldür.

Konumuza geri dönebiliriz.

İntihar diyorduk evet...

Valla ben hiç duymadım bunu bizde denmiyo demek ki, 30 yaşındayım kendimi bildim bileli hapşırana çok yaşa ya da iyi yaşa derim

ya birakin kafa buluyor kontak ...öl zaten sen..dunya bi bi asalaktan daha kurtulur.

Bızde olek barı bunlr ıcn olurmu yaben bosayasamısım xd benım annm ben 7yasomdaydım öldunde uvey anne elınde buyudum datak ezıyeto bıcım kolevzavra olduk sona lıse bıtızorlaıse sokuldum unı kazandm halde en sonunda gıne sınava gırdm kazndım calstm paralrı bırktrmıstm gızlıden gıttm okudum ordaesmle tanıstm 8 yılk nı beraberlıkos gucderkn evlılk sabretmyı bılmk gerkıo hep sole avundm allah sevdı kularına dertverrmıs dıe sabretm savastm asla lanet etmedım kader rabım bole uygun gormus bunu kımse sınayamaz kul olrak rabımın verdı canı rabımden baskası alamazz , .... Allah tardmcın olsunda don sacma fıkrınden

Malzemeden calmayaydin eyiydi..

Valla ben hiç duymadım bunu bizde denmiyo demek ki, 30 yaşındayım kendimi bildim bileli hapşırana çok yaşa ya da iyi yaşa derim

Seninki tam Türkçesi, benimki Arapça'dan Türkçeye uyarlama.
Belki şunu duymuşsundur; hapşıran elhamdülillah der, onu duyan yerhamükellah der ve son olarak da hapşıran kişi yehdine ve yehdikümullah der. Konuyla tamamen alakasız ama bilgi olunca tutamıyorum kendimi :))
Buradaki yerhamükellah = Allah rahmet eylesin/etsin
Kalp hapşırırken dinlenme hareketini gerçekleştirir. Yani durur çalışır.
Ondan bu gelenek islami olarak oturmuştur ;)

Merhaba ile selamın aleyküm'ü konuşuyoruz gibi bir şey bu konu :)

Ben kendi adıma 150 sene falan yaşamak isterim bana kalsa, elbette sağlıkla, intihar ne yaa,eşime takılırım bazen şaibeli bir şekilde ölürsem ve intihar derlerse inanma diye

Bızde olek barı bunlr ıcn olurmu yaben bosayasamısım xd benım annm ben 7yasomdaydım öldunde uvey anne elınde buyudum datak ezıyeto bıcım kolevzavra olduk sona lıse bıtızorlaıse sokuldum unı kazandm halde en sonunda gıne sınava gırdm kazndım calstm paralrı bırktrmıstm gızlıden gıttm okudum ordaesmle tanıstm 8 yılk nı beraberlıkos gucderkn evlılk sabretmyı bılmk gerkıo hep sole avundm allah sevdı kularına dertverrmıs dıe sabretm savastm asla lanet etmedım kader rabım bole uygun gormus bunu kımse sınayamaz kul olrak rabımın verdı canı rabımden baskası alamazz , .... Allah tardmcın olsunda don sacma fıkrınden
Birşey anladıysam arap olayım. .

Ben artık dayanamıyorum. Benim bir derdim var arkadaslar. Ben ne yapsam ters oluyor. Mesela yemek yapıyorum daha doğrusu yapamıyorum olmuyor yani uğraşıyorum ama olmuyor. Çok beceriksizim. Ve kimse bana değer vermiyor. Çok yalnızım tek başıma kahvaltıya falan gidiyorum. Bir erkek arkadaşım vardı o da beni terk etti. Ailem de değer vermiyor zaten bana. Sınava girdim sıfır çektim. İşe girdim ama iş yeri iflas etti bir hafta sonra işsiz kaldım. Her yere uğursuzluk bulaştırıyorum. Artık bitti herşey. Bunu okuyan herkese güle güle. Belki intaar kötü bişey diyeceksiniz ama üzgünüm. Buraya kadar.

o_O

Konuyu ciddiye almak için hiç zorluk yaşamamış, hayatla hiç mücadele etmemiş olmak gerekir.

Bugün burada "herkes kötü yemek yapabilir, lütfen canına kıyma" dersek yarın "oje süremiyorum, Allah canımı alsın" diye konu açılır, o da teselli bekler.

Asıl ölümü bu kadar ciddiye almayan insanlar bizimle dalga geçiyor.

Bkz. Memetali, her macerasında bi ölümler, bi bi şeyler :KK14:

Eklentiler

• FB_IMG_1459627321390.webp
    FB_IMG_1459627321390.webp
    35,5 KB · Görüntüleme: 110
Back
X