Internet sitesi ve dolandırıcılık

ordan okuduğum örneklere göre çıkmaz.herhangi bir sonuç gelmesi bile aylar sürüyor.bir de masraf yapacak üstüne bunlar için.dolandırıcıların paçayı kurtarması burdan zaten.eft yapmış parayı mesela siz bana bugün eft yapsanız parayı ,sonrasında ne derseniz deyin bana önceden borcu vardı derim, kafasına esmiş para yollamış derim vs vs. eft/havale diyen yerler çok riskli zaten. yani marketlerdeki gibi barkod okut fiş/fatura (karşılığında mal/hizmet aldım beyanı demek bunlar) yok ortada.havadan birisi birisine karşılıksız para yollamış.
Kuzenimin eşide ondan uğraşmak istemiyor ayrıyettem masraf çıkar falan demiş boşa zamam kaybı

Minik bebeğim sitenin adı sadece cep nosu var parayı geri alabilirmi bankayımı aramaları gerekiyor
Parayı hangı bankadan gönderdiyse döküman makbuz birşeyler mutlaka vardır bankada. Ama önce gidip şikayetcı olması lazım. Bankayla da görüşsün yardımcı olsunlar.

İnternetten alışveriş tecrübeniz yoksa lütfen, adı sanı bilinmeyen yerlerden alışveriş yapmayın. Ürünleri farklı sitelerdeki fiyatları ile karşılaltırıp, mantıklı düşünün. Görselde iki-üç bin liralık bebek arabası varsa beş yüz TL olamayacağını düşünmek zor değil.

Genel yorumdur. Etrafımda böyle dolandırılan çok kişi var o sebepten.

Ben ya e-bebek, ya hepsib, ya trend... vb bilindik sitelerden alırım alacağım şey ne olursa olsun.

Back
X