internetten aşk? yaş farkı?

Kusura bakmayın ama bu kişinin bir anda sizinle ciddi düşünmeye başlaması pek normal bir şey değil.
Bu bana nedense, berbat bir hayat yaşamış birinin ana babasının evliliği gibi bir evlilik hayal etmesi, bu evliliğin kendi serseriliğine de çözüm olacağını düşünmesi, sizi de çok genç ve ilişki açısından deneyimsiz olduğunuz için kendi hayallerindeki masum yeni hayatına yakıştırması durumu gibi geldi...Siz ya da benzer bir başkası, fark etmez onun için bence, sadece kaşarlardan bıkmış.
Kusura bakmayın yorumum için.

kusura bakmadım =)
şok oldum
böyle bi şeyi neden yapsın ki

doğru söylediğine eminmisin?yani dediği kadar zengin olduğuna nasıl emin oldun?
sen şu an onun anlattığı kadarını biliyorsun.
bu kadar aceleci davranması pek normal gelmedi bana.
seni ne ara tanımış etmiş hemen ciddi düşünmüş,artı kendi gibi 'zengin' birini bulabilecekken netten seninle tanışıyor.
değişik bir hikaye.sonunu merak ediyorum.

Son düzenleme:
doğru söylediğine eminmisin?yani dediği kadar zengin olduğuna nasıl emin oldun?
sen şu an onun anlattığı kadarını biliyorsun.
bu kadar aceleci davranması pek normal gelmedi bana.
seni ne ara tanımış etmiş hemen ciddi düşünmüş,artı kendi gibi 'zengin' birini bulabilecekken netten seninle tanışıyor.
değişik bir hikaye.sonunu merak ediyorum.

okulu, harcadığını gördüğüm para arkadaşları ile ettiği sohbetler. evi şusu busu zenginler işte anlaşılır ya hani =)
ben de merak ediyorum...

biraz kurcalarım gelince =) anneme birazcık söyledim tepki vermedi o kadar seviyorsa beklesin de görelim dedi =)

Anneniz çok güzel demiş...bir kişinin ne söylediğinden ziyade, ne yaptığı belli eder kişiliğini...zaten 21 yaş ne ki, evlilik zor iş...
hayırlısı neyse o olsun...:kkk:

Ben de eşimle internette tanıştım...Uzak şehirlerdeydik...Sürekli git-gel yaptı yanıma...Yani birbirimizi gerçek hayatta tanımaya çalıştık..Aramızda da 5 yaş var..Tanıştıktan 7 ay sonra evlendik..Şu an 5 yıllık evliyiz ve 2 çocuğumuz var...Ben 34, eşim ise 39 yaşındaydı evlendiğimizde....:34:

Allah mesut etsin canım benim :29: :nazar:

Rabbim ağzınızın tadını daim etsin inşallah :29:

Ne çok internet çifti varmış... :) Biz de internette tanıştık. Ama siz çok hızlı başlamışsınız. Biz tanıştığımızda sadece geyik yapıyorduk, dertleşiyorduk. İletişimimiz çok iyiydi, çok iyi anlaşıyorduk. Böyle uzun süre gitti. Sonradan durum değişti, sonradan açıldık. Ayrı şehirlerdeydik, 3 yıl buraya geldi gitti geldi gitti, sonra bulunduğum şehre taşındı. Bir yıl yalnız yaşadı. Bir yıla yakın zaman önce evlendik. Ben kendi tecrübemle kıyasladığımda sizin ilişkiniz garip geliyor. Daha bir ayda birbirinizi ne kadar tanıdınız ki. Bence ilişkinizi yavaşlatın. Bir aydır tanınan insanın ailelere bahsedilmesi de garip geldi. Önce arkadaş olursunuz, görüşürsünüz, zaman geçirirsiniz, taşırsınız iyice. Ondan sonra flört, ilişki başlar. Bence ilişkiye başladıktan sonra tanınmamalı, tanıyarak ilişkiye karar vermelisin. Karşındaki insan aşırı derecede acele ediyor. Ve hemen bulunduğun şehre gelmek istemesi de iyi niyetli gelmedi. Bir insan neden bu kadar aceleci olur ki. Davranışları da olgun gelmedi. Aşık olsa bile bu kadar açılmaması gerekir. Bence çok temkinli ol ve çok ağırdan al. Taşınmasını reddet. İşine geliyora gelsin gitsin. Okul bitmeden evlenmeyi düşünmüyorsan bunu net bir şekilde belirt. Fazla ağırdan alırsan niyetini daha iyi anlarsın.

teşekkür ederim, önyargılarımı biraz da olsa kırdın. konularımız ortak eğitim seviyelerimiz nerdeyse aynı, aile yapısı aynı çoğu şey ortak.
yaş farkı fazla gibi geliyor nedense. daha önce hiç böyle bi durum olmamıştı. :3: bir iki kez daha görüşüp konuşmaktan sıkıntı olmaz sanırım haklısın

internet askını ıste bu yuzden dogru bulmuyorum .

karsı taraf ne soylerse ona ınanırsın ınanmaktan baska da

caren yoktur cunku .bu adam ılkokul mezunuda olsa ünv.

mezunuyum der .ısı gucu olmasada fabrıkatorumde der .

der de der yanı .karsı tarafın dogru ınsan oldugunu neredn

bıleceksınız yada sıze yalan soylemedıgını ?

tum sayfalari okuyamadim bahsedildi mi bilmiyorum ama cok kisa zamanda assigim cok seviyorum kivamina gelmesi biraz iskillendirdi beni acikcasi:26:

yas farkiniz cok makul bu arada hatta olumlu..ama siz sanki pek isinmamissiniz acaba olsa ne olur diyosunuz gibi bu yuzden hic baslamamaniz daha mi hayirli olur acaba:44:

aynen katılıyorum sıze .kotu nıyetı olmayan cıddı nıyetlı olan adam

yavas yavas acılır .bu cocuk daha ılıskıye baslamadan herseyı yasayıp

tuketecek konuma gelmıs .konu sahıbı benı yanlıs anlama canım ama

boylelerı genellıkle bos cıkar .yanı en bastan sana asıgım dıyor ıse

daha ılıskıye baslamadan evlılıkten bahsedıyor ıse hatta ve hatta

aılelerıde katıyor ıse boyle tıplerden kesınlıkle uzak durmak gerekır .

cunku bızım toplumumuzun kızlarına evlılık dendıgınde akar sular durur

karsı taraf evlılık dedı yaa nıyetı kesınlıkle kotu degıldır dıye dusunuruz

erkekler de kadınları tanıdıgı ıcın boyle kandırma taktklerı uygularlar .

boyle benzer olayları cevremızde cok goruyoruz sen de cahıl bırı degılsın

az cok tanırsın erkek mılletını .kandırana kadar hersey derler .kendılerını

zengın tanıtırlar senı kendıne bagladıktan sonra yavas yavas dokulurler

aslında senı kaybetmemek ıcın yapmıstım .aslında benım durumum bu derler.

senın ıcın oluyorum bıtıyorum derler evlenme teklıfıyle gelırler hatta hemen

evlenelım derler ,ılıskıye baslarsın yıllar gecer ama sız hala evlenmemıssınızdır

annem senın fotolarını gordu cok begendı derler,ama annesı adını cısmını bıle duymamıstır.

boyle olayları cok goruyoruz .haa bıde nerede yasıyorsunuz bılmıyorum

ama erkekler ozellıkle yurtdısında yasayan kızlara onların tabırıyle kapak atmayı ısterler .

hele maddı gucu olmayan bır erkek; "yurt dısından bı kız bulayımda yurt dısına

yerleseyımde yaa kızın aılesı bana bakar yada devler bana bakar" der .

boylelerınede tanık oldum ben .

sanal ortamının erkeklerıne cok guvenme .

Son düzenleme:
son cümlemde gecen kelime devler degıl, "devlet " olacaktı:9:

cok ıyı dusun tatlım ıyıce olcup tartmadan hemen guvenme

bak arkadaslarda demıs ;" bu kadar zengın bırı yasadıgı memleketten

bulamadıda netten mı bulacak "dıye.dogru yanı bunları ıyı dusun

bu arada o nerede yasıyor sız nerede yasıyorsunuz ?

Bu devirde güvenilecek insan bulmak çok zor. Erkeklere gelince çok çok daha zor. Birçok arkadaşın dediği gibi erkekler aşk oyununu okadar severki her türlü yalanı söylemek ( ben huri istemem sen bana yetersin , huri olsa ancak senin kadar güzel olurdu, benim gözüm senden başkasını görmüyor , evet bir gözü görmüyordur, evlenince beş çocuğumuz olsun , evimizin gelini, burnumda tütüyosun yanında başkası varken bile seni çok çok özlediğini söyleyebilir ) onlar için mübahtır. kalp kıracaklarını karşılarındakinin bağlanacağını düşünmezler. Tanış ölç tart nereye kadar. Bir insan hakkında bildiklerin onun söyledikleriyle sınırlı olduğu anda 10 / 0 yeniksin demektir. Tüm ömrünü etkileyecek mevzularda kolay kanmamak çıkarlarını düşünmek gerekir. Aşk dedikleri duygu okadar basitleşmiştir ki bazıları her önüne çıkana aşık olup peşinden koşup istediğini alınca başkasına doğru yol alır. Sevgiye çok önem veririm aşk geçicidir diyenleri bile eve ifffetli güzel bir kız atayım eşim olsun , dışarda gönülde eğlendireyim elimin kiri diye düşünebilir. Onların elimin kiri dedikleri senin ömrünü değiştirecek olan hayata karşı gülümsemen , iç huzurun , mutluluğun ise ... Allah tüm genç kızlara yardımcı olsun diyebiliyorum.

Arkadasim lutfen kizma tum iyi niyetimle soyluyorum ki cingoz gecinen asiri saf bir insansin :) yani tam adamin istedigi lokmasin..internetten tanistigin bir adamin her soyledigine inanip annene bahsedicek kadar safsin yani adam amacina ulasmis nerdeyse sirada hevesi gecene kadar kullanma kismi ve evlilik vaadiyle kandirma kismi var..zaten bir sure sonrada ilgisizliginden sikayetci olarak konu acarsiniz iliski ilerlediginde sonrada bitis :)
birincisi o aldatmaz doymus , soyle zengin boyle zengin, basima dert olmaz falan gibi laflarla inanilmaz saf oldugunu kanitliyosun..baban hakkinda bu cumleleri kurmaman gerektigini bilirdin erkekleri biraz tanisaydin :) cidden namus anlaminda soylemiyorum ama cok kolay lokmasin erkekler icin..

bir adam daha internetten tanistigi insani kamerada resimde gorup begenip ertesi gun yasadigi yere geliyorsa kesinlikle niyeti ciddi olamaz zaten bir insan bir insana 3 gunde asik olamaz oldum diyen boylesine hizli giden adam yalan soyluyodur burdan bircok kiside soylemis sana ama pembe bulutlarin ustunde oldugun icin asla negatif yorumlari kaale almiyosun ve adami savunuyosun hemde neye dayanarak? adamin sana soylediklerine dayanarak :)

diger ikincisi bence zenginligi senin ilgini cekmis hernekadar bunu bir sorun gibi gostermeye calissanda ..o aslinda beni asagilarlar korkusundan..bahsettigin kadar zengin olan insanlarin ciddi bir sosyal cevresi ve hayati vardir internetten kiz aramaz ve tipini begendi diye senle evlenicem muhabbetine girmezler uzgunum buyuk ihtimal zenginlikte yalan :)

zaten aileyle tanistirma,evlilik muhabbeti yapma bunlar cok klasik taktiklerdir bizim evlenmeye merakli turk kizlarimizi nasil kafaliycaklarini ezbere bilir turk erkekleri..cunku bu muhabbet ciddi oldugunu dusunup yelkenleri suya indirmeni saglicak..

sana insanlik vazifemi yapip; tek birsey soluycem ki benim hislerim normal bir insaninki gibi degildir kalbime dogan kesinlikle dogrudur..bu adamdan siddetle uzak dur...sen bu adamla evlen bana mesaj at bende kendimi imha ederim o kadar kesin konusuyorum :) uzak dur uzak dur uzak dur

acaleci olması banada garip geldi
hani daha önce yaşanmışlığınız olur seni unutamaz tanıştığı kişinin sen olduğunuda anlayınca atlar gelirde
3 günde bu nebüyük aşk böyle
öyleki çeyize gerek yok herşey var muhabbetine gelmiş konu ailesine bahsetmiş filan
bunlar bana senin korkmaman için ayarlanmış düzen gibi geldi kusura bakma
görüşmeye devam et ama evlilik konusu açma bence evlilik için çok erken bu konuyu hiç konuşmayalım de kapat
ikincisi hemen güvenme zenginlik muhabbeti doğruda olabilir yalanda olabilir
zengin olup sırf can sıkıntısından böyle birşeyede kalkışmış olabilir ben artık herkesden herşeyi beklerim
dikkatli ol

internette tanıştığım biri var kısaca anlatacağım, internetten tanıştık, konuştuk. aşk-sevgili olma durumumuz yoktu. beni görür görmez aşk nidaları atmaya başladı, bir hafta sonra oturduğum şehre geldi, rahatsız olmayayım diye ortak tanışıklığımız olacağını bildiği arkadaşlarını da çağırdı hatta gerçekten tanışık çıktılar. oturdum muhabbet ettik. aramızda 5 6 yaş fark var. ben 21 o 27 gerçekten aşık olduğunu her fırsatta dile getiriyor. en az 10 kez olmaz dedim hala ısrarlarına devam ediyor. yılmıyor.

hakkındaki fikrim iyi biri olduğu eğlenceli olduğu. yanındayken biraz tedirginlik dışında eğlendim.
ne yapmam gerektiği hakkında fikrim yok. internetten tanışmak? yaş farkı? zengin oğlan fakir kız? aklım karmakarışık.

fikirlerinizi duymam gerekli ablalarım-kardeşlerim.

tanışma şekli bence herhangi bir arkadaş ortamında tanışsaydınız da farketmezdi.ama, asıl önemli olan onun gerçek kişiliğini sana yansıtıp yansıtmadığı.gerçek duyguları.ve bunu inan bana zaman gösteriyor.yaş farkı bence normal.taraflardan birinin zengin/fakir oluşu bu arkadaşlığı etkilememeli.ama altını çizerek söylüyorum, gerçek yüzünü göstermesi önemli.aşk nidaları atmaya başladı diyorsun.senin düşüncen ne önemli olan bu.isterse kapında serenat yapsın, faydasız.

Canım yaş farkınız fazla değilmiş. Bende çok onaylamam internet arkadaşlığını ama ben bu kadar ön yargılı yaklaştığım dönemde tanışıp evlenen bir arkadaşım oldu. Şu an çok mutlu. Tabii ki herşey en ilkel haliyle kalsa aşk tadından yenmez bir duygu olur ama günümüz şartları bunu gerektiriyor demek ki. Benim sürdürebileceğim bir ilişki tarzı değil. İçinde bolca şüphe barındırır. Ama belki de mutlu olacaksın kim bilir. İyi analiz et,kararını ver. Ama hemen aşık olması, sana bu kadar yakın davranması düşündürdü beni. Belli ki ani kararlar veren biri. Böyle insanlar genelde kararlarını genelde uygulayamazlar. İyi düşün,analiz et. Ve lütfen çok uyanık ol.

Arkadasim lutfen kizma tum iyi niyetimle soyluyorum ki cingoz gecinen asiri saf bir insansin :) yani tam adamin istedigi lokmasin..internetten tanistigin bir adamin her soyledigine inanip annene bahsedicek kadar safsin yani adam amacina ulasmis nerdeyse sirada hevesi gecene kadar kullanma kismi ve evlilik vaadiyle kandirma kismi var..zaten bir sure sonrada ilgisizliginden sikayetci olarak konu acarsiniz iliski ilerlediginde sonrada bitis :)
birincisi o aldatmaz doymus , soyle zengin boyle zengin, basima dert olmaz falan gibi laflarla inanilmaz saf oldugunu kanitliyosun..baban hakkinda bu cumleleri kurmaman gerektigini bilirdin erkekleri biraz tanisaydin :) cidden namus anlaminda soylemiyorum ama cok kolay lokmasin erkekler icin..

bir adam daha internetten tanistigi insani kamerada resimde gorup begenip ertesi gun yasadigi yere geliyorsa kesinlikle niyeti ciddi olamaz zaten bir insan bir insana 3 gunde asik olamaz oldum diyen boylesine hizli giden adam yalan soyluyodur burdan bircok kiside soylemis sana ama pembe bulutlarin ustunde oldugun icin asla negatif yorumlari kaale almiyosun ve adami savunuyosun hemde neye dayanarak? adamin sana soylediklerine dayanarak :)

diger ikincisi bence zenginligi senin ilgini cekmis hernekadar bunu bir sorun gibi gostermeye calissanda ..o aslinda beni asagilarlar korkusundan..bahsettigin kadar zengin olan insanlarin ciddi bir sosyal cevresi ve hayati vardir internetten kiz aramaz ve tipini begendi diye senle evlenicem muhabbetine girmezler uzgunum buyuk ihtimal zenginlikte yalan :)

zaten aileyle tanistirma,evlilik muhabbeti yapma bunlar cok klasik taktiklerdir bizim evlenmeye merakli turk kizlarimizi nasil kafaliycaklarini ezbere bilir turk erkekleri..cunku bu muhabbet ciddi oldugunu dusunup yelkenleri suya indirmeni saglicak..

sana insanlik vazifemi yapip; tek birsey soluycem ki benim hislerim normal bir insaninki gibi degildir kalbime dogan kesinlikle dogrudur..bu adamdan siddetle uzak dur...sen bu adamla evlen bana mesaj at bende kendimi imha ederim o kadar kesin konusuyorum :) uzak dur uzak dur uzak dur

cingoz gecinen asiri saf bir insan mı :9::9::9: bu lafları etmek için bu arkadaşı yakından tanıyor olmalısınız, yoksa bu 5-6 sayfalık ufak mesajlarıyla hemen bu cümleyi kuramazsınız, değil mi ??? :44: yoksa kurar mısınız :9::9:
falcı da olabilirsiniz, gelecekten bu kadar emin olmak, vay be, sen hayatta çok zorluk çekersin, al bakalım bu da benim önyargım :9::9::9:

Ne çok internet çifti varmış... :) Biz de internette tanıştık. Ama siz çok hızlı başlamışsınız. Biz tanıştığımızda sadece geyik yapıyorduk, dertleşiyorduk. İletişimimiz çok iyiydi, çok iyi anlaşıyorduk. Böyle uzun süre gitti. Sonradan durum değişti, sonradan açıldık. Ayrı şehirlerdeydik, 3 yıl buraya geldi gitti geldi gitti, sonra bulunduğum şehre taşındı. Bir yıl yalnız yaşadı. Bir yıla yakın zaman önce evlendik. Ben kendi tecrübemle kıyasladığımda sizin ilişkiniz garip geliyor. Daha bir ayda birbirinizi ne kadar tanıdınız ki. Bence ilişkinizi yavaşlatın. Bir aydır tanınan insanın ailelere bahsedilmesi de garip geldi. Önce arkadaş olursunuz, görüşürsünüz, zaman geçirirsiniz, taşırsınız iyice. Ondan sonra flört, ilişki başlar. Bence ilişkiye başladıktan sonra tanınmamalı, tanıyarak ilişkiye karar vermelisin. Karşındaki insan aşırı derecede acele ediyor. Ve hemen bulunduğun şehre gelmek istemesi de iyi niyetli gelmedi. Bir insan neden bu kadar aceleci olur ki. Davranışları da olgun gelmedi. Aşık olsa bile bu kadar açılmaması gerekir. Bence çok temkinli ol ve çok ağırdan al. Taşınmasını reddet. İşine geliyora gelsin gitsin. Okul bitmeden evlenmeyi düşünmüyorsan bunu net bir şekilde belirt. Fazla ağırdan alırsan niyetini daha iyi anlarsın.

işte mantıklı kadının yazdıkları da hali de bir başka

Ben de eşimle internetten tanışan çiftlerdenim..Mutluyum,eşimi seviyorum..Neden olmasın ? diyenlerdenim..

Aramızda 8 yaş var..

10 yıllık bir mazi bizimkisi .) Tanıdığımda onu daha uni.ye gitmiyordum dershane sıralarındaydım..Universite bitince 4 senelik flörtün ardından evlendik.

Ayrı şehirlerdeydik biz senede 1 ya da 2 defa 3-4 günlük görüşmelerle ayakta tuttuk ilişkimizi..Onun çırpınışları olmasaydı belkide çoktan bitmişti..

Son düzenleme:

şu anda yavaştan alıyorum ne olacak bilmiyorum açıkcası. acelesi arkadaşlarının birer birer evlenmesi sanırım. o yaşta herkes hayatını kurdu ama o hala beni sevgili olmaya bile ikna edemedi. acelesi bu sanırım.

son cümlemde gecen kelime devler degıl, "devlet " olacaktı:9:

cok ıyı dusun tatlım ıyıce olcup tartmadan hemen guvenme

bak arkadaslarda demıs ;" bu kadar zengın bırı yasadıgı memleketten

bulamadıda netten mı bulacak "dıye.dogru yanı bunları ıyı dusun

bu arada o nerede yasıyor sız nerede yasıyorsunuz ?

yazdıklarınızı okudum hak da veriyorum aslında. benim de aklımı kurcalayan düşünceler. ben istanbuldayım o düzce de.
burda yazılanları okuyup her ihtimali değerlendirmeye çalışıyorum. yorumun için çok saol =)

Back
X