İnternetten biri ile tanıştım ve sanırım ona alıştım.

iyi ya da kötü olma ihtimali her zaman mevcut, tıpkı gerçek hayatta da olduğu gibi. ama bu şekilde tanışmaların bir dezavantajı var ki, tanıma süren uzuyor ve daha yorucu oluyor. özellikle farklı şehirlerdeyseniz, ki öyleymişsiniz. sana tavsiyem önce o kişinin gerçek kimliğini bildiğinden emin ol, yeri yurdu neresidir, çevresi ailesi bunları hep öğren. faceboktan görebiliyorsan az da olsa bir fikir sahibi olursun, en azından arkadaş çevresi ya da ailesinden kimler ekli, nasıl yorumlar yapılmış nasıl diyaloglar kurulmuş bunlar sana bir fikir verebilir. sadece seninle olan diyaloğuyla kalırsan bu çok yanıltıcı olabilir. bunun dışında, görüşmek için hemen acele etme, önce onun kendini tanıttığı insan olup olmadığından emin ol.(karakterini tam bilemesen de kişisel bilgilerinden söz ediyorum) sonrasında baktın ki seni görmeyi çok istiyor, uygun bir gün herkese açık bir oturma mekanında görüşürsünüz, konuşursunuz. tabiki bu kararı verecek olan sensin, onu görmeyi tanımayı gerçekten istiyor musun, yoksa masumane bir sanal arkadaşlıktan ibaret mi? iyi düşün. ve sakın bağlanma.

Son düzenleme:
burdaki kadınların yorumlarını takma cnm.
internetteki herkes kötüdür diye bişey yok. internettten tanışılan bir insanın kötü çıkması netteki bütün herkesin kötü olduğu anlamına gelmez. günümüzde artık interente girmeyen insan yok gibi bişey. herkes mi kötü o zaman.

tabi internet sadece tanışmaya vesile olur. daha sonra görüşürsünüz ona göre hoşlanıp hoşlanmadığına karar verirsin. görüştüğün zaman kötü niyetli olup olmadığını anlarsın zaten. ona göre yolunu çizersin.

internete karşı fobisi olan insanları bi türlü anlamıyorum.

Ben internetten anısına olayına bu kadar önyargıya bakmıyorum. Bir insan kotu niyetliyse yıllarca yuzyuze konuşup ta tanimayabiliyirsun.
İnternette de illa kotu insanlar yok. Benim evrende internette tanısip guzel evlilikler tapmış arkadaslarım da var.
Sadee biraz daha temkinli davranmak , kaptirmamakta fayda var. Telefonla daha cok tanımaya çalışın , bazı zekice sorular sorup çözmeye çalışın.
Reelde görüşecekseniz yeri siz seçin, bunda da kalabalık bir kafe, bir avm en mantiklisi.
Zaten ilk görüşmede bir intiba oluşur ona gore devam edersin görüşüp görüşmeye

kalabalik bir mekanda bir görüs derim ben
sonucta her ne kadar sapik zihniyetlilerle dolu olsada
sonucta internet bir iletisim araci
bu sekilde tanisip mutlu olan hatta evlenne cok insan taniyorum

Chat ortamı ya da çöpçatanlık sitesi gibi bir yerde tanışmadıysanız belki bir şans verebilirsiniz.

Ben de eşimle internette tanışmıştım. :1:

Erkek arkadaşımla internette tanıştık tam 2 yıldır ilişkimiz devam ediyor. 20 günde görüştük.
Hayatımda aldığım en doğru karar onu görmeye gitmek olmuş.
Şuan ona güvendiğim kadar kimseye güvenmem. Ayrılıkda olsa hayatımın tam odak noktası o.
Yaşamadan bilemezsin ama tabi ki dikkatli olmak zorundasın.

Son düzenleyen: Moderatör:
İnternetten tanışılan herkes kötüdür diye bir şey yok.
İnan ki yok.
Bende bundan 3 sene önce netten biriyle tanışmıştım çok iyi niyetli ve saftı.
Ama olmadı daha sonra görüşmeyi kestim bunuda gayet olgunlukla karşıladı.
Ve bu foruma ilk üye olduğumda biriyle tanıştım şuan en yakın arkadaşım hatta dostum kendisi.
Reelde arasam bulamazdım herhalde :1:

Diyeceğim o ki, eğer görüşmeyi devam ettirmek istiyorsan kimliğinden çok emin ol.
Ve çok uzatmadan reelde tanı
Yoksa öyle sen anyada o konyada olmaz
Gerçek bir ilişki olmaz...

cnm ınternet ortamına sakın guvenme gercekten cok tehlıkelı ınsanlar var

oyle guzel sozler ve vaadlerle kandırırlar kı ruhun bıle duymaz

ınternet ortamından bı ınsanı nasıl tanırsın kı ? ıyı ınsan mı kotu ınsan mı oldugunu

nereden anlayacaksın ? kendı hakkında sana ne soylerse ona ınanacaksın

.ustelık daha hıc gormedıgın bırıne sımdıden alıstım dıyorsun sımdıden kapılmıssın

ve ayrı sehırlerdesınız .adamın nıyetının ne oldugunu

soyleyecegı uc bes guzel sozle anlayamazsın .kendılerını oyle tanıtırlar kı

bı bakmıssın kı kapılıp gıtmıssın .her turlu ınsan var sanal ortamında cnm .

bak benım eskı sevgılım sanal ortamında zengın kadın avına cıkmıstı :)

kendını besletecek bı enayı arıyordu :) cokta zengın olmasına da gerek yok ,

guzel maası olan bı ısı olsun onu beslemeye yetsın yeter :) kendısının ısı gucu yok

calısmayıda sevmıyo,adam ne yapsın kurtulus yolu olarak bu yolu tercıh etmıs .

ben kadınlarla ırtıbata gectıgımde kadınlardan bırı benım eskı sevgılımden 9 yas buyuk

bı dıgerı 1 yas buyuk bı dıgerı ıse yaşıtı ıdı .hepsınede yalanlar sıkmıs ,

birine mımarım demıs bı dıgerıne max modelleme yapıyorum demıs ,herkese ısınde gucunde

bı adam olarak tanıtmıs kendını .haa dınıde alet etmeden duramamıs ,namazında nıyazında

bırıymıs kendılerı :27: sonra sahıplenıyorum senı havaları verıp , onu gıyme bunu gıyme

ayakları yapıp koca koca kadınları kandırıp kendıne asık etmıs .sasırdım kaldım valla

17-18 yasında ergende degıller kı koca koca 25-30-35yaslarında kadınlar .ustelık

bu haltları karıstırırken ben hayatındaydım düşün yanı .ayrıldık ama adam hala calısan

zengın kadın avında :)

bız net ortamında tanısmadık ama adamın ne oldugu sanal ortamlarda ne haltlar karıstırdıgını

ogrenınce ne mal oldugunu anlayıp ayrıldım .sen sen ol sakın ama sakın net ortamından kımseye

kanıpda bı gelecek dusunme derım .envai cesıt ınsan var ne olduklarını anlayamazsın .

o bulmuş yolunu desenize :)) vallahi olabilir tabi neler duyuyoruz ama aksi de olabilir belki o da benim gibi biridir diye düşünüyorum zaten reele taşımak konusunda emin değilim şu an beni mutlu edip huzur veriyor olması yeterli geliyor. belki de öylesine konuşup konuşup bir gün vazgeçerim. Zaten ola ki görüştüm yüz yüze geldim kalabalık bir mekanda bir kahve içtim benden maddi yada cinsel bir beklentisi olduğunu anladığım an kalkar giderim onu ayırt edebileceğimi düşünüyorum ama yine de sağolun bunları da göz ardı etmemek lazım.

Ben de eşimle netten tanıştım..:1:
Tabii ki neler var görüyoruz internetten tanışıp kandırılan insanlar.
Önce gerçek kimliğinden emin ol, işini gücünü iyice öğren ondan sonra görüş derim ben.
Senin gibi kötü niyetli olmadığını anlaman gerekiyor öncelikle. Ama hemen buluşma sakın ola...

allah mesut etsin :) bana da çok erken geliyor zaten ama nasıl erteleyeceğim onu bilmiyorum en güzeli açık açık konuşmak bir süre daha tanımak olacak herhalde...

Eşimle netten tanıştık bir forum yoluyla hemde :23:
Kendisi moderatördü :31:
Şimdiyse benim kocam :4:
Çok severek evlendik ...:13:
Biz 5 ay göüştük netten sonra yüzyüze görüşelm dedik görüş o görüş :38:
Sonra 1.5 sene sonucunda evlendk.
Herkes iyi çıkmaz tabi ama herkesde kötü çıkmaz.
Zamanla ortaya çıkar konuşmalardan nasıl biri olduğu.

Canım 3 ay iyi bir süre seni rahatlatıyorsa konuşmaya devam et ve düzgün bir yerde buluşmak istiyorsan buluş.Önyargılardan kurtulalım belki de çok iyi olacak? Nerden bilebiliriz ki:34: Ama lütfen hayatının merkezsindeymiş gibi onsuz yaşayamayacakmışsın gibi davranma şu anda sadece biraz alışmışsın o kadar:1:

o insanla kütüphanede tanışınca 'iyi' , internette tanışınca 'kötü' mu olunuyor? güvenin demiyorum tabi ki, ama internet bar ya da club değil, ayrıca bara da normal insanlar gidebilir, siz tedbirinizi alın ama tanıştığınız yer kötü bir yer değil, ya da netten tanışılan bir insana derdinizi anlatınca asosyal olmuyorsunuz, sonuçta karşınızdaki yine insan, robot değil

netten tanışıp evlenen tanıdıklarımda var aslında bilemezsin genellikle pis işler dönüyo nette ama sizin gbi saf duygularla tamamen rahatlamak içinde girenlerle karşılaşabilirsiniz tamemen sanş işi olur yada olmaz denilemez diye düşünüyorum

abim de int tanışıp evlendi

eğer ki adımlarını sağlam atar tanımaya çalışırsanız neden olmasın

Ben de eşimle internet üzerinden tanıştım :) Önce arkadaştık, dediğin gibi çok yanlız olduğum bir dönemdi, arkadaşlarımdan falan çok soğumuştum, hayattaki tek amacım kariyerim üzerine yoğunlaşmaktı, onu da bu amaç için uğraşırken buldum. Neyse, en başta sadece arkadaştık, sohbeti hoşuma gidiyordu, çok güzel konulardan konuşuyorduk benim ufkumu açıyordu resmen. Ben internette 4 5 saat harcıyordum bir de yurtta kalıyordum, ay ya her gün 6-7 TL veriyordum...Sonra ben zamanla aşık olduğumu fark ettim. Kendisi yurtdışındaydı, herkes olmaz dedi. Bir de o ara sevgilisi tarafından bıçaklanan kız cinayetleri artmıştı. Arkadaşlarımın hepsi beni DELİ ilan etti. Ama içimden bir ses onun aradığım kişi olduğunu söylüyordu. Kalkıp Türkiyeye geldi beni görmek için. Ve iki sene de böyle bekledik birbirimizi sonra evlendik.

Ama tabiki bu güzel bir örnekken, kötü örnekler de çok. Mesela çok yakın bir tanıdığım internetten tanıştığı biri ile buluşuyor, adam ilk 5 dakikada dudaklarından öpmeye kalkıyor, o da tokatı basıp geliyor, ya da adam evli çıkıyor, ya da sapık çıkıyor vs. Buna karar vermeden önce onu ne kadar tanıdığını düşün, hislerine güven, kötü bir his alıyorsan görüşme. Ama çok iyi biri de çıkabilme ihtimali var, kalabalık bir yerde buluşabilirsin.

Görünce soğursan da yapacak birşey yok, görünce soğursam korkusundan belki de güzel bir birlikteliği katletmiş olma:)

Dipnot: telefonda konuşurken eğer konuyu cinselliğe getirdiği olduysa, görüşme derim. Kesin altından sapık ruhlu bir insan çıkacaktır.

Ben de eşimle internet üzerinden tanıştım :) Önce arkadaştık, dediğin gibi çok yanlız olduğum bir dönemdi, arkadaşlarımdan falan çok soğumuştum, hayattaki tek amacım kariyerim üzerine yoğunlaşmaktı, onu da bu amaç için uğraşırken buldum. Neyse, en başta sadece arkadaştık, sohbeti hoşuma gidiyordu, çok güzel konulardan konuşuyorduk benim ufkumu açıyordu resmen. Ben internette 4 5 saat harcıyordum bir de yurtta kalıyordum, ay ya her gün 6-7 TL veriyordum...Sonra ben zamanla aşık olduğumu fark ettim. Kendisi yurtdışındaydı, herkes olmaz dedi. Bir de o ara sevgilisi tarafından bıçaklanan kız cinayetleri artmıştı. Arkadaşlarımın hepsi beni DELİ ilan etti. Ama içimden bir ses onun aradığım kişi olduğunu söylüyordu. Kalkıp Türkiyeye geldi beni görmek için. Ve iki sene de böyle bekledik birbirimizi sonra evlendik.

Ama tabiki bu güzel bir örnekken, kötü örnekler de çok. Mesela çok yakın bir tanıdığım internetten tanıştığı biri ile buluşuyor, adam ilk 5 dakikada dudaklarından öpmeye kalkıyor, o da tokatı basıp geliyor, ya da adam evli çıkıyor, ya da sapık çıkıyor vs. Buna karar vermeden önce onu ne kadar tanıdığını düşün, hislerine güven, kötü bir his alıyorsan görüşme. Ama çok iyi biri de çıkabilme ihtimali var, kalabalık bir yerde buluşabilirsin.

Görünce soğursan da yapacak birşey yok, görünce soğursam korkusundan belki de güzel bir birlikteliği katletmiş olma:)

Dipnot: telefonda konuşurken eğer konuyu cinselliğe getirdiği olduysa, görüşme derim. Kesin altından sapık ruhlu bir insan çıkacaktır.

yok allah var hiç cinsellik veya maddiyat muhabbeti açılmadı aramızda cam da da bir kaç kez konuştuk açıkçası dış görünüş olarak çok etkilemedi beni sanırım benden fazlasıyla etkilendi o kadar anlayışlı ve kibar davranıyor ki istemeden etkilenip alıştım ona ama dediğim gibi burda yazan arkadaşların görüşleri de sanırım aynı yönde iyi de olabilir kötü de bilemeyiz ama ben iyiysem onun da iyi olma ihtimali var sonuçta ben de internettenim onun için biraz daha bekleyip hislerimden emin olup olmadığıma karar vereceğim :) allah mesut etsin sizi... :)

yok allah var hiç cinsellik veya maddiyat muhabbeti açılmadı aramızda cam da da bir kaç kez konuştuk açıkçası dış görünüş olarak çok etkilemedi beni sanırım benden fazlasıyla etkilendi o kadar anlayışlı ve kibar davranıyor ki istemeden etkilenip alıştım ona ama dediğim gibi burda yazan arkadaşların görüşleri de sanırım aynı yönde iyi de olabilir kötü de bilemeyiz ama ben iyiysem onun da iyi olma ihtimali var sonuçta ben de internettenim onun için biraz daha bekleyip hislerimden emin olup olmadığıma karar vereceğim :) allah mesut etsin sizi... :)

Teşekkür ederim :) Cinsellik konusu açmadıysa ve anlayışlı kibar davranan biriyse, sanmıyorum altından çok acayip bir karakter çıkacağını. Bence internetten tanışmakla sokakta okulda kafede tanışmanın bir farkı yok. Çünkü atıyorum bir kafede tanıştığın bir insan da sana yalan söyleyebilir, gerçek kimliğini saklayabilir vs. Dolayısıyla, yüreğinin sesini dinlemelisin :D
Dış görünüş olarak etkilememesi konusunda istersen bir kez daha camda görüş, bir de şu var, bazen karakterine aşık olunca görüntüsü de güzel geliyor. Ya da yüz yüze etkileşim daha iyi olursa görmezden gelebilirsin, yakışıklı bulabilirsin birdenbire mesela.

Ama dedim ya, görüşürsen ve gerçekten çekmediğine karar verirsen de bağlantıyı koparırsın artık..

Hadi bakalım güzel bir şey çıkmasını bekliyorum altından:1:

Açık söyleyeyim bende pek netten tanıştığım kişilere güvenebilen biri değilim.Yakın zamanda başıma geldi twitterda biriyle tanıştık ama düşündüm 'bu adam benimle konuşuyor o zaman başkalarıyla da konuşuyor olabilir nasıl güveneyim' oldu.Şimdi konuşmuyoruz tamamen arkadaşçaydı benim yaklaşımım,ama o bir süre sonra sana canım diyebilir miyim,facebooktan beni ekler misin gibi istekler geldi ben istemedikçe ısrar etti.En sonunda mesaj atmamaya başladı demek ki arayışı farklıymış dedim bitirdim onunla konuşmayı.
Ama tabikide şöylede birşey var o insanlarda bizim gibi düzgünleride vardır elbet,hatta netten tanışıp evlenenlerde var ama dediğim gibi karşındakini iyi tanımalısın,dikkat et.

Back
X