İntihar Düşüncesi..

bikusolsam

kalbin bana şifa..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
1.318
29
48
Bursa
Canımdan çok sevdiğim,çocukluk arkadaşımın bu aralar morali öyle bozuk ki. Gülemiyor,yemek yemiyor,hatta ağlayamıyor bile.. nişanım olacak yakında,koşuşturmalardan dolayı ona pek yardımcı olamadım bu yüzden içim içimi yiyor.. Bu sabah buluşma ayarladık,konuştuk uzun uzun.

"Artık dayanamıyorum,her gün sabırsızlıkla öleceğim günü bekliyorum.. Öyle kötü hissediyorum ki kendimi,bir gün var ve o gün bu hayata gözlerimi yummak istiyorum.. Adım yazacak ve doğum-ölüm tarihim. Yanımda götüreceğim hiçbir şey yok hayallerim yok..Geri sayım sürecimi tamamlayacağım yakında" dedi. Ben şok oldum,öyle cıvıl cıvıl bir insan ki normalde.. Çocukluğumuz beraber geçti,her düştüğümde o kaldırdı beni yerden onun sayesinde kalabildim ayakta. Ve canımdan çok sevdiğim insanın bana bunları söylemesi beni öyle üzdü ki,ellerim titredi. Nedenini sorduğumda bir şey yok bilmiyorum anlayamıyorum diyor. Doğruyu söyle lütfen dediğimde de "Öykü yemin ediyorum bir nedeni yok,kendimi tanıyamıyorum yapamıyorum dayanamıyorum olmuyor" diyor.

Bir çok şeye sahip,kendi ayaklarının üzerinde durabilen birisi. Akıl vermeye çalıştım,ama yok yok.. Dinlemiyor. Halini görenler yakınını mı kaybettin diye soruyorlar. Gerçekten de öyleymiş gibi davranıyor.. Benden hiçbir şeyini saklamaz,beraber dertleşiriz kız kıza gezeriz.Yardımcı oluruz birbirimize ama son 4-5 aydır perişan bir halde. İşini bıraktı istifa etti.. Yanımda çalışması için onca dil döktüm biraz açılır ben onu oyalarım mutlu ederim belki, her an birlikte oluruz diye düşündüm. Ama yok,bunu da istemedi. Yürüyor,geziyor ama bomboş.. Etrafa bakışları öyle boş ki.. Çok ama çok üzülüyorum.. Ne yapmam gerektiği konusunda hiçbir fikrim yok. Eğer onu tanıyorsam bu sözleri boşuna laf olsun diye demiyor,normalde böyle düşünen insanları hiç anlayamıyorum derdi çünkü. Şimdi ne oldu da böyle düşünüyor?
Ne yapmalıyım,nasıl onu mutlu etmeliyim? Bu düşüncesinden sıyrılmasını sağlayabilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Benim için gerçekten çok önemli bir durum..

Son düzenleme:
Hiç bir şey yaşamadan insanın bu hale gelmesi mümkün mü bilmiyorum.
Bence kafaya taktığı bir şey mutlaka vardır.
Genelde bir amacı olmayan insanlar böyle umutsuzluğa kapılır. Bu arkadaşının bir amacı yok mu? Yani ben mesela bir dönem üniversite bitse diye bekledim bitti, işe girsem dedim girdim, şimdi atanmayı bekliyorum, o olunca ev almayı düşünüyorum, sonra evlenmeyi, çocuğumun olmasını, onların büyümesini.... derken hep bir amaç peşinde koşmuş oluyoruz ve bu da bize güç veriyor.
Maneviyat konusunu da hatırlatmak isterim ama kimin neye inandığını bilemediğim için ona hiç girmiyorum.

Hemen bir psikologa gitmesini sağlayın.. bir de şu intihar yardım hattı vardı kaçtı nosu hatırlamıyorum ama arasanız belki bir yardımları olur.. 162 miydi..tam emin değilim...

acaba yaşadığı bir şey varda sizemi anlatmadı. insanın bazen böyle düşüncelere kapıldığı olabilir , bende bazen kendimi bu tarz hissettiğim oluyor ama 1-2 gün sürer en fazla 4-5 ay bana çok uzun geldi açıkcası bir psikiyatrise gitmeli bence

Sebepsiz yere bu duruma gelinebileceğini düşünmüyorum ben:26:
Mutlaka farkında olmadığı içsel bir mutsuzluğu vardır.
Hayatında eksikler hissediyordur.
İnsan sevilmek sayılmak ister mesela bu konuda yetersiz hissediyor olabilir.
Aitlik duygusu olsun ister kendisini hiç bir yere hiç kimseye ait hissetmiyordur.
Hayatındaki sahip oldukları ve olmadıklarını bir listeleyin bakalım.
Neler eksik çıkacak..

Bu arada önerim en başta psikolojik destek alması, randevu alın ve bizzat siz götürün.
Bir başka önerim manevi boşlukta olabilir.
Namaz kılmak dua etmek insanın içine huzur verir.
İnanç insanın toparlanmasında ki en büyük etkendir bana göre..

Bu arada senin sevgilin senden ayrılıp arkadaş mı ne kalmıştı, çok üzgündün diye hatırlıyorum.
Ne ara barıştınız da nişanlanmaya karar verdiniz?:26:
Senin adına sevindim, umarım çok mutlu olursun.
Arkadaşını yalnız bırakma...
Nişan koşturmacana onu da dahil et ama yalnız bırakma

Psikologdan randevu al onun adina mutlaka gitsin beraber gidin durumu yoksa devlet hastanesindende alabilirsiniz ama lutfen boslamayin

Önemli birşey yaşamış belli ki. Cıvıl cıvıl olan biri sebepsiz böyle duruma gelmez. Öncelikle sebebini öğrenmeye çalış. Belki o şekilde yardımcı olabilirsin. Kıyamam ailesi de yokmuş sanırım. Ne yap ne et psikoloğa gitmesi için ikna et, hatta sen götür. Hassasiyetin için de tebrik ederim seni. İnşallah atlatır arkadaşın bir an önce

Ailesi yok

Hiçbir şey. Benimde anlamadığım bu..

Canım ailesi yokmuş, daha ne olsun, koşlay mı ya..

Hepimizin depresif dönemleri oluyor, ama yanımızda ailemiz en büyük destekçimiz.

Arkadaşın kimsesiz.
Elbette akrabaları, arkadaşları vardır çokça.
Ama aile gibi olmaz.

Umarım bir an önce atlatır bu durumu ya

çok üzüldüm arkadasının durumuna canım.Ama bazen insan kendine bile yalan söylüyor.Senden sakladgı bişeyler olabilir.Bi takip et bakalım pek yalnızda bırakma Allah korusun bi anlık boşlukta insanın başına neler gelıyor..

Bence ikna et, bir psikiyatrist ile görüşmesini sağla.
Gerekli yönlendirmeyi zaten o yapacaktır, psikoterapi yada ilaç tedavisi vs şeklinde..
Mutlaka profesyonel yardım al bence, Allah korusun arkadaşın kendine zarar verirse vicdani sorumluluğu cok büyük olur

belki tacize veya tecavüze uğramıştır bunu anlatamıyordur ve tekbaşınada atlatamıyordur Allah korusun

bence de sana anlatamadığı bişey olmuş olabilir yada ailesi yok demişsin belliki hep ayakta kalmaya çalışmış biri arkadaşın kendini yanlız hissetmiştir aileside yokmuş(ne kadar zamandır bilmiyorum ama uzun zamandır ailesi yok diye düşünüyorum) yıllardır ayakta kalmaya neşeli olmaya çalışıyor ve artık yorulmuş kendini yanlız ve boşluğa düşmüş gibi hissediyo olabilir böyle zamanlarda insanın aklına ilk ölüm geliyor. arkadaşınızın sevgilisi varmı yada yeni sevgilisinden filan mı ayrıldı? şu sebebten soruyorum sizde nişanlanıyormuşsunuz yakında evleneceğinizi ve iyice yanlız kalacağını düşünüyor olabilir. çok sevdiği ve onu seven bir sevgilisi olsa aşk belki onu hayata bağlayabilir diye düşünüyorum ve tabiki mutlaka arkadaşınızı bir psikiyatra götürün.

Haklısın dediklerinde.. Normalde benden hiçbir şeyini saklamaz ama neden böyle yapıyor bilmiyorum.
Dediğiniz gibi tek ve en etkili çözüm psikolog olacak..Sürekli yanında olmaya çalışıyorum bir iki günde bizde kalmıştı kafası dağılmıştı biraz. Diğer kızlara da teşekkür ederim yardımlarınız için..

Doğru hatırlıyorsun,ayrılığımız 2 ay sürdü daha sonra birtakım olaylar oldu barıştık. Zaten 8 yıldır beraberiz,evliliğe doğru adım atma vakti geldi diye düşündük.. Teşekkür ederim,amin inşallah

Çok zor bir durum depresyonda olabilir.Bak benim arkadaşım daha dün hayattan hiç tat almıyorum 2 çocuğuna rağmen intihar etti.Böyle insanlar yalnız kalmamalı.Tedavi olmalı normal bir durum değil.Arkadaşım 29 yaşında girdi toprağa arkasında 2 tane öksüz bırakarak.

Başlığı okuyunca aman Allahım dedim papyon intihar mı düşünüyor oldum.Şaşırdım...
Sonra okuyunca anladım işin aslını
Ortada bir neden yokken insan bu hale gelmez diye düşünüyorum ben :44:
Muhakkak bir nedeni vardır
İstifa etti diyorsun istemeyerek etmiştir belki de neden odur :44:
Bazı insanlar üzüldükleri konuyu en yakınlarıyla bile paylaşmak istemezler nedense.:26:
İş sıkıntısı vardır içinde dert ettiği.
Belki de platonik bir aşk...:26:
Belki ailesini hiç olmadığı kadar arayıp özlüyordur .
Demem o ki vardır illa bir nedeni.
Nedensiz birşey olmaz .
Psikiyatr ile görüşmesi destek alması icap eder papyoncum.
Yoksa Allah korusun bu depresif düşünceler onu gerçekten intihara bile götürebilir.
Senin arkadaş olarak yapman gereken bir psikiyatr ile görüşmesini sağlamak .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…