İntihar Düşüncesi..

Merhabalar.İntihar konusu çok dikkat edilmesi gereken bir durum.mutlaka bir uzman yardımı almalı.Öncelikle bir psikiyatrist,ardından daha uzun süreli bir tedavi ve terapi süreci almalı.İntihar edenler mutlaka intihar edeceklerini yakınlarına söylerler,aslında bu bir yardım çağrısıdır.
Arkadaşınızı mümkün olduğunca yalnız bırakmayın ve uzman kişilere yönledirin,gerekirse beraber gidin.
büyük ihtimal depresyonda.bu bizim dışarıda duyduğumuz "ya yine depresyondayım" cümlesinden farklı birşey.Depresyon ciddi anlamda tedavi ve destek gerektiren bir durumdur.yaşama karşı ilgisizlik,özbakım becerilerinde azalma vs sürekli uyuma istediği,insanlardan kaçış,ağlama nöbetleri,anlamsızlık duygusu bir çok belirtisi vardır.buna sebep olan nedeni bulmak gerekir buda uzman desteği le olur.öncelikle psikiyatrist ve onun yönlendirmesi ile iyi bir psikolog ve terapi süreci gerekebilir.
Sizden başka yakını yoksa desteğinizi esirgemein.size en çok ihtiyacı olduğu an bu an...

Canım benim ya acaba ümitsiz bir aşka falan mı düştü?
Ağır depresyonda arkadaşın. İnşallah tedavi ile düzelir. Yardımcı ol sürekli gözlemle, yalnız kalmasın..

başka bi sebebe ıhtıyacı yok zaten

doktora yönlendırmeye çalışın

profesyonel yardım aslın sız arkadaş

olarak yapabıleceğiniz en faydalı şey bu olur

kendınız halletmeye çalışmayın

çünkü bi faydası olmaz

ben intıhar edıcem demek lütfen bana yardım edın demekten farksız

Son düzenleme:

Yok Allah korusun su Rabbim benim içime bu düşünceyi sokmaz inşallah,her şey için şükrediyorum yaşadığıma,nefes aldığıma..
Bende öyle düşünüyorum nedensiz kimse intiharı düşünemez ki.. Çok haklısın saydıklarından biri veya birileri mutlaka olabilir buna neden..
Olabildiğince yanında olmaya çalışıyorum birazdan da yanına gideceğim.. Öyle yapacağım ama kabul etmeyeceğini düşünüyorum her şeye olumsuz bakıyor çok negatif olmaya başladı. Nasıl ikna edeceğim psikiyatr ile görüşmesini sağlamaya onu bilmiyorum :26: Çok üzülüyorum gerçekten.. Bu arada çok teşekkür ederim ilgilenip yazdığın için.. :107:

Canım benim ya acaba ümitsiz bir aşka falan mı düştü?
Ağır depresyonda arkadaşın. İnşallah tedavi ile düzelir. Yardımcı ol sürekli gözlemle, yalnız kalmasın..

3-4 yıldır neredeyse erkek arkadaşı yok ikimizde 26 yaşlarındayız,arada hoşlandığı kişileri heyecanla,hevesle gelir bana anlatırdı.. Olmayacağını anladığında da üstüne gitmezdi mutluluğu hiç eksilmezdi.. Bu kadar neşeli cıvıl cıvıl bir insanın bir başka birisi gibi olması beni çok üzüyor. Anlatmasını istiyorum ne varsa,ama üstüne gidip onu daha fazla sıkmak istemiyorum. Çok çabuk bunalıyor,bir yerde çok fazla kalmak istemiyor son günlerde. Umarım dediğin gibi tedavi işe yarar,ama bundan önce ikna etmem gerek :26:

Yaşamak ağır bir yük olabiliyor bazen, yalnızlık, ailesizlik insan yıllarca taşıyor ama sonra bir gün çok yorulduğunu hissediyor

Bende böyle bir dönemden geçtim, üstelik kardeşlerim olduğu halde, sonuçta herkesin kendine ait bir hayatı var ve ben o dönem çok yalnız hissettim kendimi, böyle bir durum olabilir. Ruhsal sıkıntılar bir anda çıkmıyor ortaya, yıllarca yavaş yavaş oluşuyor insanın içinde. Akşam eve gidip, kapıyı anahtarınla kendin açmak bile koyar bazen insana. O arada yaşadığın küçük bir olumsuzluk bile içinde yıllarca taşımış olduğun buhranı tetikleyebilir.

Madem yakın bir arkadaşınız o zaman ona biraz zaman ayırın, doktora gitmesini sağlayın, ona sana ihtiyacım var deyin. Yeni bir hayat kuruyorum evet nişanlım ve ailem var ama bir dosta ihtiyacım var deyin, kendini daha iyi hissedecektir. Motivasyon önemli bu işlerde, intihar eğilimi, sürekli ölüm düşüncesi riskli bir durum yardıma ihtiyacı var. İnanç durumu nedir bilemiyorum ama onu biraz maneviyata yönlendirmek de güçlenmesini sağlayabilir. Allah yardımcısı olsun

Ben sunu anlamadım; arkadaşının kotu ruh halini bu kdr anlatıp durmussunda onu bu hale getıren sebeplerden hıc bahsetmemıssın...evet bellı kı ; cok zor 1 süreç gecırıyor; psıkıyatrıste gıtmesı lazım bı 1 gerçek; ancak nıye bu hale gelmıs; sorunları nelerdır?...ben yazdıklarınızdan hıc 1 seyı cozemedım doğrusu...

Son düzenleme:
kendisi farketmese bile mutlaka biriken bişeyler vardır içinde. yoksa neden bu hale gelsin. psikolojik destek almasını önerebilirsin. bunalım , karamsarlık , depresyon yaşadıklarına bağlı olarak ortaya çıkabilir ama intihar etmeyi düşündürecek kadar ne yaşadı acaba..?

Tahmin edebiliyorum, çok zor bir durum..
4 yıl önce çalışırken, ben de depresyona girmiştim..
Kendimi sürekli mutsuz hisseder, hiçbir şey yapmak istemez, sürekli ağlama nöbetleri geçirirdim.
Annem neden ağlıyorsun dediğinde, yok bir şey derdim.. Ve evet, gerçekten hiçbir nedeni yoktu..
Ama kendimi o kadar halsiz hissederdim ki, su içmek bile bana zor gelirdi.
Bir malikanede, multi-milyarder bir hayat da sunsalar farketmezdi.. Zengin olmanın tek farkı, her istediğini istediğin an yapabilmek..
"İşe git-gel, evde temizlik yap, gez-eğlen, tatile git, oku-öğren, dinlen, evlen, çocuk sahibi ol, torun sahibi ol..vs.
Sonuç..? Her türlü, en sonunda öleceksin ve o aldığın evler arabalar için ardında kalanlar birbirine girecek.."
Yani o kadar tuhaf şeyler düşünebiliyor ki insan o durumda..
Neyse ki, ben bile normal olmadığımı bilecek kadar kendimdeydim de, annemle doktora gittik.. 15 gün rapor vermişti ve tatile çıkmamı önermişti. Sonunda ağlama krizleri ve bu düşünceler gitti ama sinirlerim yıprandığı için işten ayrılmıştım.
Fakat benim yanımda ailem vardı. Bana destek olan birileri vardı etrafımda..
Ama arkadaşının hem ailesi yok, hem sen evleneceksin..
" Benim bir sevdiğim bile yok, sen de evleneceksin ve ben tamamen yalnız kalacağım ".. belki de böyle düşünüyordur.
Yada gerçekten söyleyemediği bir olay yaşamıştır.
Her halükarda, kesinlikle onu bir şekilde psikiyatra götürmelisin..!!!

Konu içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Eh ben de sevgilisiz ve 26 yasindayim ve yalnizliktan muzdaribim. Ben de daraliyorum bazen, bazen kendimden bazen diger insanlardan. Son gunlerde mutlu ciftleri gormek iyice dokunuyor, ask hayatimin ne kadar kotu oldugunu ben unutmak istesem de bana hatirlatiyor. Son gunlerde iyice kadere isyan modundayim lakin benim ailem ve arkadaslarim var.

Ustune ustluk bir de ailesizsen ve arkadasin da evlenip artik sana vakit ayiramayacak duruma geliyorsa iyice yalniz kalirsin.

Senin evleniyor olman tetiklemis olabilir, zaten yalniz hissediyordur, iyice yalniz hissetmistir kendini. Bir de hoslandigin kisilerden yuz bulamayinca (bana da bolca oluyor) iyice b.k gibi hissedip umutsuzluga kapiliyorsun. Simdi kendini onun yerine koy, ondan hoslaniyorsun olmuyor, bundan hoslaniyorsun yine olmuyor, boylece surup gidiyor, kimse seninle ilgilenmiyor....Kimsenin seninle ilgilenmeyecegi kanisi gelip kafana yerlesiyor, sen nasil hissedersin ? Herkes kendi hayatina bakiyor, kimse seni hayatinda istemiyor.(ben boyle hissediyorum sahsen) Hep yalniz olacagini dusunuyorsun, zaten ailesizsin...yani yalniz kere yalnizsin. Yakinda sen de kendi ailesi olan ve kendi hayatina bakan insanlar kafilesine katilacaksin ve nisan-dugun hazirligiydi derken ona ayiracak vaktin olmayacak.

Ne kadar etrafa karsi kuyrugu dik tutsa da, sen sakrak davransa da karsilik gorememe yureginde iz birakiyordur, berbat otesi bir his.

Bence depresyon icin yeter de artar sebep bunlar ama tabi ki intihar icin yeterli degil. Yalniz birakma, ilgilenmeyi ihmal etme sakin. Doktora elinden tut gotur.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bosuna demisler yanlizlik Allaha mahsus diye.. Arkadasin bence ya bisey yasamis ki insAllah öyle degildir yada yanlizliktan okadar bunalmiski seytan onu intihara sürüklüyo sanki hayata yapacak edecek bisey kalmamis gibi gösteriyo. Canim bunu yanliz haledemezsin bencede arkadaslarin dedigi gibi bi psikologa götür zaten aileside yokmus ne düsünceli bir insanin Allah yardimciniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…