İntihar etmek istiyorum artık.

Ablam sık disini biraz inan ergenlik sivilceleri gibi duruyorlar iradeli ol biraz dokunmayacagim de ve birak bu senin elinde biraz sabret imtihandir hastaliklar cevre sunu demis vs hic dikkate alma inan hepimiz benzer seyler yasadik herseyin cozumu var uzulme birkac doktora git olmadi psikoloktan yardim al yapamiyormusun?ac videolarini izle dinle rahatlarsin bol dua et sifa verir Allah cellecelaluhu biraz sabret

Intihar olayina gelince haramdir sakin dusunme ölur ölmez azaba girersin. Bunu sakin unutma hem donusude yok

Hem inan ergenlikte biyle sorunlar yasayanlar buyuyunce olgun bir genc kiz olunca daha guzellesiyorlar cildine iyi bak bakimlarini yap biraz bekle sabirli ol bak fistik gibi olursun demisti dersin

tatlım üniverstede cilt bakımı ve güzelliği bölümünde okudum ilk üniverstemdi deri hastalıklarından tutta cildin bakımıyla ilgili birçok dersi çok güzel hocalardan almış biri olarak (ki sana bunu biraz daha söylediklerimi ciddiye al diye söylüyorum) bu tamamen ergenliğinle alakalı yüzünde çıkanlar tabi senin bunları kurcalaman psikolojinle. yüzünü yıkıyorsun bol bol imkanın neye el veriyorsa en kötü bir sabun al yüz için nemlendirme oranı yuksek sadece yüzün için kullanacağın. bol bol yıka zaten ergenlik dönemini atlattığında bu yoğunluk kaybolacaktır seni bu kadar rahatsız etmez ama kötü olan eğer böyle devam edersen iz kalır. senin sorunun kurcalamanla ilgili olduğundan kesinlikle buna bir son vermelisin mümkün mertebe eline ayna alıp kanepeye uzanıp ne durumdalar diye bakıp durma bu snei azda olsa alıkoyar ayrıca sunu bir alışkanlık haline getirmelisin, tırnaklarını kesinlikle yüzüne geçirme pamuk yardımıyla illa kurcalayacaksan şişkin olan kısımlarını ezmeden kenarlkardan baskı uygulayarak ama zedelemeden boşaltabilirsin. bunu yaptıktan sonra muhakkak yüzünü yıka. kuruması için güneş koruyuculu bir bb krem al nemlendirme oranı yüksek olsun yanlız imkanın varsa al bunu çünkü öyle 20 30 tl lik değil 60-70 tl civarı markalara yönel bunun dışında hiçbirsey kullanmabunu da çok kötü hissettiğinde kullan. cildin su an için iz kalmayacak gibi duruyor ve yüzünün durumu cok iyi asla unutma tırnak gecirmek yok!

oyyy sen ne kadar güzelsin öyle gecer o yaralar üzülme

kuzum benim düşünme öyle şeyler ,hiçte anlattıgın kadar kötü değil yüzün ,söylemesi bile kötü intihar neymiş , hayatta yaşaman gerekn üniversite hayatı ve çok güzel bir AŞK var ,
en yakın bir psikolğa git sorunu anlat ve sana yardımcı olacaklardır, sonra gene yaz bize ama tamam mı

Daha ne yaşadın ki hemen intihara yöneldin..neler neler yaşayacaksın. .o yüzden adımlarını sağlam at..ve kendinin Dr ol...iyi ol..çok güzel bir yüzün var..çok daha güzel bir cilde de sahip olabilirsin. Ama böyle yaparak böyle düşünerek değil canm..her şey senin elinde unutma..kendine güven. .senin yaşında olup hayat yeniden başlamak isterdim..o yüzden güçlü ol..ileride o da dertmiymis deyip guleceksin kendine. .ben öyle yaptım. Sen Yapma. .mantıklı hareket et..

arkadaşımın cildi böyleydi.
hap kullanarak tedavi oldu ve 6 ayda bitti.
iyi bir cilt doktoruna gidin. mümkünse özel. hapla tedavi sürecini deneyin.

umarım hayatınız boyunca en büyük derdiniz bu olur

Merhaba ablalarım,
Adım Didem, 15 yaşında sıradan bir kızım. Sorun şu ki Dermatilomani hastasıyım yani Deri Yolma Hastalığı. Ergenlik felan gelince işte, yüzümü yolmaya başladım. İstemsiz oluyor bütün bunlar. Hergün ağlıyorum ama hergün, derslerime çalışamıyorum. Babam yüzüme hakaret ediyor, kızıyor bağırıyor yüzümü bu hale getirdiğim için. Ama engel olamıyorum bu psikolojik birşey. Gerçekten artık intihar etmek istiyorum. Bu suratla kim yaşamak ister ki? Merak edenler ablalarım olursa diye fotoğrafımı koyuyorum. Bakmanızı tavsiye etmem aslında mideniz bulanabilir. Dinlediğiniz için teşekkürler öylesine içimi dökmek istedim :)

Canım ne tatlı şeysin sen öyle bak bunlar çıkmış ama, gerçekten güzelliğinin farkında değilmisin ?
Üstelik daha 15 yaşındasın bu yaşlarda çok normal
Engüzel yıllarını böyle intihar söylemlerinle kirletme çok ağır altından kalkamazsın !
Sadece önlemini al zamana bırak sen büyüdükçe onlarında azaldığını göreceksin
Hepimiz o evrelerden geçtik sana özgü bir durum değil ;)

Merhaba ablalarım,
Adım Didem, 15 yaşında sıradan bir kızım. Sorun şu ki Dermatilomani hastasıyım yani Deri Yolma Hastalığı. Ergenlik felan gelince işte, yüzümü yolmaya başladım. İstemsiz oluyor bütün bunlar. Hergün ağlıyorum ama hergün, derslerime çalışamıyorum. Babam yüzüme hakaret ediyor, kızıyor bağırıyor yüzümü bu hale getirdiğim için. Ama engel olamıyorum bu psikolojik birşey. Gerçekten artık intihar etmek istiyorum. Bu suratla kim yaşamak ister ki? Merak edenler ablalarım olursa diye fotoğrafımı koyuyorum. Bakmanızı tavsiye etmem aslında mideniz bulanabilir. Dinlediğiniz için teşekkürler öylesine içimi dökmek istedim :)
Bunlar akne canım benim..benimde kızım var 16 yaşında onurdan yüzünde ergenlik sivilcesi dolu..normal bir durum yani bu..
Sabırlı ol ve geçeceğini bil..hergün yüzünü saf sabunla yıka ve nemlendirici sür. .aslında bir dermeteloga gidersen sana uygun bir ilaç yada krem de verebilir..
Psilojik değil senin durumun sadece rahatsız olduğun için koparıp atmak istiyorsun yüzünden. .ama öyle yaptıkça cildine daha çok zarar veriyorsun
Ve lütfen böyle ufak dertler için intihar lafları etme senin gibi aklı başında bir kıza hiç yakışmıyor güçlü ve zeki bir insan her zorluğun üstesinden gelebilmeli..
Mantıklı düşün ve ölümden başka her derdin çaresinin olduğunu unutma tamam?

Yüzünde bişey yok abartma.gayet güzel de bir ten rengin var. Ve cok güzel bir kızsın daha da güzelleşeceksin büyüyünce.ben ablan olarak yanındayım canım istersen sana hep destek oluruz her zaman yazabilirsin özeldende bana.

dr git canım benim madem psikoljik bir rahatsızlık oldugunu kabul ediyosun git bi psikologa veya psikiyatri dr problemi kökten çöz.bak çokda güzelsin bu sorun değil canım benim.hayatta daha nelerle karşılaşıcaksın bunlar bişeymi.bu senin elide olna bişey istersen yapmazsın ama tedavini gör derim.mutlaka sonuç alıcaksın.babanada kızma oda senin bu durumundan belliki çok rahatsız.ama yaklaşımı yanlış tabi.sana destek olması lazım.ama sanırım onunda elinde değil. içten içe sana kızıyor.üzme kendini gelir geçer bunlarrrr

doktora tekrar gitmen lazım. krem kullandım geçmedi diye tekrar gitmemezlik yapma. bir kerelik değil uzun süreli bi tedaviye ihtiyacın vardır muhtemelen.

çok hoş bi kızsın, güzel bi suratın var. istersen artık hastalık mıdır nedir bu durum yenersin mutlaka. daha çok küçüksün, daha dirayetli olacağın zamanlar da gelicek. o zaman tedavinin işe yaradığını göreceksin.

Minik ya çok güzelsin kötü görünmüyor bi uğras bul kendine vee dr git..

Yüzünde bir sorun görünmüyor canım gayet iyisin. Babanla konuş ve senin moralini bozmasın anlayışlı davransın. Bir psikoloğa gidebilirsin. Dert etmeye değmeyeceğini anlayacaksın iyileştikçe. Büyütecek hayattan vazgeçecek kadar bir sorunun yok. Aslında hiçbir şey hayattan vaz geçmeye değmez. Hayata tutun ve kendini sevmekle başla.

Canım benim ne intaharı at o dusunceyi bakalim kafandan daha gencecik,tazecik genc kızsın cokta guzelsin masallah bir doktora git inan kotu gorunmuyor yuzun kendini bosa uzme be guzelim.

Kuzumm sen çok tatliymissin ama:KK68:Hastaligin psikolojikse devlet hastanelerinde psikolog var, dermatalogta var. Çözümü var. Uzme kendini olur mu?

ozelbir_i ozelbir_i Ellememeye çalışıyorum artık. çevreyi dinleye dinleye depresif birşey oldum zaten :s çok teşekkür ederim abla ya, sabretmeye çalışıyorum, cildimede özen gösteriyorum bence yeterince. Çok sağol umarım çabuk geçer bu günler :)

adamaris adamaris yaa çok mutlu oldum çok teşekkür ederim. artık sivilcelerle uğraşmak yok! birde garipki bu yüzümle oynama işini aynaya bakarak yapmıyorum çok ilerlemişim bu konuda :D Tavsiyelerinize uyacağım kesinlikle teşekkürler :)

Back
X