Intihar etmekten nasil vazgeçilir

Kendime nasil deger vereceğim?
Nefesinizi 2 dakika tutun, daha uzun değil.
Canhıraş nefes almaya hasret kalarak, soluğun önemini anlayacaksınız.
Ve inanın her bir nefes bile o kadar kıymetli ki, bunu şahıslara durumlara indirgemek çok yersiz.
Siz başlı başına değerlisiniz.

Hayatınız için emek vererek.
hayatınızı sadece eşinizden ibaret yaşamayarak.
Arkadaş edinerek, yaşadığınız ülkenin dilini öğrenerek. Hayatta sevdiğiniz şeyleri keşfederek.
Niye benim hayatım bir başkasınınkinden daha değersiz olsun?
niye kocam benle ilgilenmiyor yada boşanmamı ailem kabul etmiyor diye ben ölüyorum?
hiç kimse hayatını ele alırken mıymıy almıyor.
biraz çabalayın yahu. Yorun kendinizi. Yorun beyninizi. Yeteneklerinizi zorlayın biraz.

Hayatınız için emek vererek.
hayatınızı sadece eşinizden ibaret yaşamayarak.
Arkadaş edinerek, yaşadığınız ülkenin dilini öğrenerek. Hayatta sevdiğiniz şeyleri keşfederek.
Niye benim hayatım bir başkasınınkinden daha değersiz olsun?
niye kocam benle ilgilenmiyor yada boşanmamı ailem kabul etmiyor diye ben ölüyorum?
hiç kimse hayatını ele alırken mıymıy almıyor.
biraz çabalayın yahu. Yorun kendinizi. Yorun beyninizi. Yeteneklerinizi zorlayın biraz.
Cok fazla şey denedim aslında hayata tutunmak için ama kendimi çorak bir arazide yesermeye çalışan bir ağaç gibi görüyorum. Ne yaparsam yapayım elde ettiğim hicbirsey yok

Cok fazla şey denedim aslında hayata tutunmak için ama kendimi çorak bir arazide yesermeye çalışan bir ağaç gibi görüyorum. Ne yaparsam yapayım elde ettiğim hicbirsey yok
hepimizin hayatında böyle bir dönem illaki olmuştur.
ama ben hep ikinci şanslara inanırım. tek başına her şeyi başarabilirsin bir tanıdığım almanyada bunu kızıyla birlikte yaptı hem de.

Ailem köyüm.... sülalede boşanan yok. Gelinlikle çıktım kefenle dönersin saçmalığı

Sen de koyune donme, baska bir yere yerles konu sahibesi? Dunya senin ailenden, koyunden ibaret degil ki? Bosan, o sirada da Turkye'den is bak, gel yerles sevdigin bir yere.

Kendiniz için ne yaptınız mesala ?
Yabancı bir ülkedesiniz dil bile öğrenmeye çalışmamışsınız

KK'dan öğrendiğim en büyük tecrübe nedir biliyor musunuz?
Fedakar kadınların %99'u mutsuz

dramatize etmeyerek başlayın.
betimlemeniz bile güçsüz yahu.
anka kuşu olun, henüz yeteneklerini keşfetmemiş kadın olun, kendinize bir kapı açacak gücü olan bir kadın olun, olun da olun. Niye çorak arazide ot oluyorsunuz?

sıraya koyun. Dil için kursa gidin. Gidiyorsanız biraz sokakta dışarıda vakit geçirin. Dizi-film izleyin. Sesli kitap okuyun.
eğitim durumunuz ne bilmiyorum. Mesleğiniz yoksa meslek edinmek için eğitim alın. Eşiniz desteklemiyorsa dünya online eğitime döndü, öyle bir şeyler araştırın. Yazın, okuyun.
Siz doldukca, hayatınız anlam kazanacak.
hayata pamuk ipliği ile bağlı kalmayın.
sağlam halatlar örün.
Cılız bir ot olmayın.
Kök salın.

neler yaptınız bugüne kadar? Neler isteyip de yapamadınız? Size neler engel oldu? Neler destek oldu? Bunları konuşalım bence.

hepimizin hayatında böyle bir dönem illaki olmuştur.
ama ben hep ikinci şanslara inanırım. tek başına her şeyi başarabilirsin bir tanıdığım almanyada bunu kızıyla birlikte yaptı hem de

Kendiniz için ne yaptınız mesala ?
Yabancı bir ülkedesiniz dil bile öğrenmeye çalışmamışsınız

KK'dan öğrendiğim en büyük tecrübe nedir biliyor musunuz?
Fedakar kadınların %99'u mutsuz
B1 olan Almancamla is aradım mesela.... Kendim para kazanmaya çalıştım.... Üniversite mezunuyum meslegimi yapmak istedim anadil seviyesinde istediler.... Vizyonumu değiştirmeye çalıştım.... Arkadaş edinmeye çalıştım.....

Öncelikle siz kendinizi değerli kılın ki hayatta sağlam adımlar atın ölmek çözüm değil yaşamak kadar güzel bir şey varmı her ne olursa olsun hiç bir şey hiç kimse benim hayatım kadar değerli değil demekle başlaya bilirsin

B1 olan Almancamla is aradım mesela.... Kendim para kazanmaya çalıştım.... Üniversite mezunuyum meslegimi yapmak istedim anadil seviyesinde istediler.... Vizyonumu değiştirmeye çalıştım.... Arkadaş edinmeye çalıştım.....
eee gayet de işe yarar özellikleriniz varmış B1 çok iyi bir seviye. kendi mesleğiniz yerine daha farklı bir işle başlayın sosyal statünüz çalışan olduğunda insanlarla daha kolay arkadaş olabilirsiniz.
bu dönemde de boşanmayın. eşinizi gözlemleyin ama sizi manipüle etmesine de izin vermeyin.

Ne iş yapıyorsun konu sahibesi ona göre akıl verelim.

Seçeneklerin: Master'a kaydolmak, bu şekilde teknik bir iş yaparsan İngilizce yapacağın bir iş bulabilirsin. Veya o sürede Almanca öğrenirsin. hem Alman diploman, hem dilin olur.

Dil gerektirmeyen işlerde çalışmak: Özellikle Türk arayan işler var, misal Türk restoranında garsonluk, Türk ailenin yanında çocuk bakmak vb o sırada da para biriktirirsin hem de dil kursuna gidersin

Bir sürü Çinli minli geliyor bir şekilde dil öğrenip tutunuyor ahlanıp vahlanmakla başaramazsın işin ucundan tutman gerek.

Çok emek vermek gerekiyor istemiyorum derseniz dönün geri, ünv mezunusunuz, Almancanız da var bir iş bulursunuz. Yabancı ülkede yaşamışlığınız var, mesleğiniz var, köyüm ne der ailemin yanında yaşamak zorundayım kafası kadar vizyonsuz olmayın. İlle de birine sığınmak/yanında yaşamak zorunda değilsiniz. Paranızı kazanıp tek veya ev arkadaşıyla da yaşayabilrisiniz, bunu biliyorsunuz değil mi? Para kazanıp eve gelmek inanın ölmekten çok daha kolay.

Aslında psikolojim bir süredir bozuktu ayakta durmaya çalıştım. El oğlu için ne intiharı!! Boşanmanın...Benim sıkıntım o değil... Hayata tutunamamaktan korkuyorum

Back
X