Bilemiyorum çok riskli bir durum. Bir ömür vicdan azabı ile yaşamak da var işin ucunda. Bazıları akıl hastalığından kısıtlansın vasi kararı aldırılsın kuruma yatırılsın diye akıl vermiş ama bu çok büyük bir yönlendirme. Kuruma yatış kararı alınırsa bu sefer cidden intihar ederse size vicdan azabı olacak. Bu kadar riski büyük, sorumluluğu yüksek bir konuda ben değil bir şeyleri vazife edinmek yorumdan dahi kaçınırım. Sonuçta sizin düşündüklerinizi kaç kişi ailesi, onlar hayli hayli düşünüyordur. Bir hamlede bulunmuyorlarsa belki sizden daha iyi tanıdıkları içindir. Veya bu durumu kullanıyordur, farkındadırlar, sizi manipüle ediyordur. Çünkü intihar kararına varan bir kişinin bir sürü denemeye rağmen gerçekleştirememiş olması bence de aslında niyetin intihar değil de yardım çığlığı olması durumunu güçlendiriyor. Ben bu kadar müdahil olmayı asla göze alamazdım. Size tavsiyem ailesine doktora götürün deyip kenara çekilmek. Nişanlısı aradığında da ben yorum yapmaya korkuyorum, ailesi ile konuştum dersiniz. Yani ben olsam öyle yapardım. Belki cidden niyeti intihar etmektir. Belki yanlış yorumluyoruz ama bu durumda siz doktor değilsiniz, uzmanlığınız yok, aile üyesi değilsiniz. Olan olduğu ile kalırsa ve sorumlu aranıp da günah keçisi ilan edilirseniz işin sonucunda o da var. Bir insan intihar etti iş bitmiyor telefonları, arkadaşları, bilgisayarları herşey sorgulanıyor. İyi niyetli bir kelime edersiniz sonu çok ters bir noktaya varır, neye uğradığınızı şaşırır kalırsınız. Kararınızı buna göre verin.