İntihar Girişimi (Yardım!)

Geçen günlerde üniversiteli bı kız aynen böyle yapmıştı.defalarca intihar girişiminde bulunmuş ama hep engel olmuşlardı.en son yapmıştı.yani kafaya koyunca illa yapıyorlar.sizin yapabileceğiniz en fazla tedaviyi kabul ettirmek onun dışında kafaya koyduysa yapacak

Ben aslında bu konuda ikilemdeyim. Çünkü bana da sürekli mesaj atıyordu lisanstayken. Yok bileklerimi kestim, yok üşüyorum. Polise haber vereceğim dediğimde ne hikmetse iyileşiyordu bir anda.

Bir arkadaşıyla görüştüm. En son intiharında ona mesaj atmış. O eşiyle gidip kurtarmış.

Son intiharında yine güya pişman olmuş. Nişanlısına beni kurtar diye mesaj atmış.

Yine başka bir sevgilisinden ayrıldığında kendini asmayı denemiş. Güya korkmuş çırpınmış kurtulmuş. Sonra bunu başka arkadaşa söylemiş ve onun evinde kalmış.

Bana geçen aylarda çatıya çıktım düşündüm durdum vs diyordu. Son anda vazgeçiyormuş.

Hep karavana. Ha iyi ki karavana ama hepsinde bir ilgi arayışı var gibi geliyor bana.

Bu tarz hastalara kimsenin pek bir şey yapabildiği yok kendileri iyileşmek istemediği sürece.
Çevredeki insanlarıda ekstra yoruyo malesef bu tip hastalıklar.
Her canı sıkıldığında intihar edebilen bir insanla yaşayabilmek çok zor.
Ya vasi tayin edilip yatirilacak yada böyle devam edecek.
Ama intiharı bir kez aklına koymuş insanlar o sona kadar tekrar ediyorlar genelde tetiklenmelerine bakiyor yani

İşte ben de bu tetiklenmelere sebep olmak istemediğim için dün akşam ilişkimi bitirdim.
Ailesine de haber verdi bir arkadaş. Yoldalardı en son.
O kısma da karışmak istemedim. Başkası haber verdi ailesine.

İki gün önce ortak kitap bölümümüzü yazabilecek misin diye sorduğum için bile bana kendimi beceriksiz ve değersiz hissettirdin, beynim daha da yoruldu, tetiklendim vs bir sürü şey söyledi. Kusura bakmasın ama deadline ı olan bir iş bu. Tabi ki sormak zorundayım. Yazamayacaksa başkasına bu işi vermek zorundayım. Ama bu sorum bile değersizlik hissini besledi. Sırf bu yüzden bile intihar edebilir yani. Saçmalık. Sonra da sebebi ben olurum. Yok ya.

Ölmek istese bu kadar denemeye illaki başarılı olurdu. İnsanlara haber vermesi zaten sevgi,ilgi açlığı sanırım. İntihar edenler gizli saklı,kimse farketmeden yapıyor,kurtarılma ihtimalini mümkün mertebe engelleyerek. Arkadaşınız ölmek istemiyor bence. Sadece dikkat çekmeye çalışıyor. Bir noktada insanlar bıkıp ne hali varsa görsün diyebilir ancak o zaman kurtarılamaz ve maalesef gerçekleştirebilir.
Ha psikolojisi normal değildir ,tedaviye ihtiyacı vardır muhakkak zira normal değil şu haliyle de tabi ki.
Yatarak tedavi olmalı bence de.
Valla suratına haykırarak ölmek istesen ölürdün demek istiyorum ama tabi ki yapamam asla. Manyak çünkü. Gider yapar falan. Sebebi olmak istemiyorum. Ailesi varmıştır evine. Çok merak ediyorum neler oluyor. İnşallah alır götürürler memlekete.

Majör depresyon tanısı aldığım dönem ben de tamamen intihar düşünceleriyle doluydum hatta ben öldükten sonra ailemin okuması için küçük notlar yazıyordum günlük gibi. Ama kesinlikle kimseye planlarımdan bahsetmemiştim yavaş yavaş hazırlık yapıyordum. Yalnızca doktoruma söyledim ve ciddiye aldı yardımcı oldu vs sonrası burdayım işte 🙂 Bence gerçekten ölmeyi planlayanlar bunu reklam etmiyor, arkadaşınız insanları yönlendirmenin formülünü bulmuş gibi geldi bana.
Valla aile üyelerinden biri yıllardır o kendine bir şey yapacak susun konuşmayın deniyor bize. Böyle bir hayat olabilir mi ya diye isyan etti en son. Ailesine çok kızıyordum ilgilenmiyor diye ama bakınca yani adamlar da napsın. Yıllardır elinde olan bir koz bu. İlk çocukken ilaç içmiş. Yıllardır sürüyor işte.

İşte ben de bu tetiklenmelere sebep olmak istemediğim için dün akşam ilişkimi bitirdim.

İki gün önce ortak kitap bölümümüzü yazabilecek misin diye sorduğum için bile bana kendimi beceriksiz ve değersiz hissettirdin, beynim daha da yoruldu, tetiklendim vs bir sürü şey söyledi. Kusura bakmasın ama deadline ı olan bir iş bu. Tabi ki sormak zorundayım. Yazamayacaksa başkasına bu işi vermek zorundayım. Ama bu sorum bile değersizlik hissini besledi. Sırf bu yüzden bile intihar edebilir yani. Saçmalık. Sonra da sebebi ben olurum. Yok ya.
Bana biraz ruhsal durumunu sizlere karşı kullanıyor gibi geldi.
Hani bebekler bir seyi ister vermeyiz ağlayinca sussun diye eline verdigimiz an, herseyi aglayarak yaptirabilecegini düşünüp bu durumu kullanırlar tam olarak bu duruma dönmüş bence.
Çünkü hayatına son vermek isteyen insanlar bak kıyarım canıma haa demiyorlar, sessiz sessiz hallederler anlamazsınız bile.

Ee kitabı nasıl bitireceksiniz? Valla size de üzüldüm.

Valla suratına haykırarak ölmek istesen ölürdün demek istiyorum ama tabi ki yapamam asla. Manyak çünkü. Gider yapar falan. Sebebi olmak istemiyorum. Ailesi varmıştır evine. Çok merak ediyorum neler oluyor. İnşallah alır götürürler memlekete.
Normal bir ruh halinde olmadıği kesin ama yine de ne yapacağı belli olmaz siz dile getirmeyin boşverin,bahanesi olmayın. Ailesi ilgilenmeli bu noktadan sonra,uzman desteği mi alırlar,yatırır tedavi mi ettirirler bilemem ama bu haliyle çevresindeki herkesin yıldığına eminim. Çevresinde insan kalmayacak bu gidişle zira herkesin kendince sorunları,meşguliyetleri var,insanlar çocuk gibi pohpohlayıp,kollayamazlar sürekli arkadaşınızı. Sonuçta anne babası ne bileyim kardeşi değilsiniz işinizi gücünüzü bırakıp 7/24 nazını çekesiniz. Ayrıca insanın enerjisini sömürüyor bu tip insanlar. Sizlerde depresif mutsuz olacaksınız illaki etkileneceksiniz her ne kadar umursamıyorum,alıştım desenizde içten içe etkilenirsiniz bu bir gerçek.

Bana biraz ruhsal durumunu sizlere karşı kullanıyor gibi geldi.
Hani bebekler bir seyi ister vermeyiz ağlayinca sussun diye eline verdigimiz an, herseyi aglayarak yaptirabilecegini düşünüp bu durumu kullanırlar tam olarak bu duruma dönmüş bence.
Çünkü hayatına son vermek isteyen insanlar bak kıyarım canıma haa demiyorlar, sessiz sessiz hallederler anlamazsınız bile.

Nişanlısı yazdı bana şimdi. Ailesi gelmiş komple. Demiş ki siz naparsanız yapın öldürücem kendimi ilk fırsatta
Ee kitabı nasıl bitireceksiniz? Valla size de üzüldüm.
Valla bana sinirlenip oturmuş bitirmiş kitabı şaka gibi.
Normal bir ruh halinde olmadıği kesin ama yine de ne yapacağı belli olmaz siz dile getirmeyin boşverin,bahanesi olmayın. Ailesi ilgilenmeli bu noktadan sonra,uzman desteği mi alırlar,yatırır tedavi mi ettirirler bilemem ama bu haliyle çevresindeki herkesin yıldığına eminim. Çevresinde insan kalmayacak bu gidişle zira herkesin kendince sorunları,meşguliyetleri var,insanlar çocuk gibi pohpohlayıp,kollayamazlar sürekli arkadaşınızı. Sonuçta anne babası ne bileyim kardeşi değilsiniz işinizi gücünüzü bırakıp 7/24 nazını çekesiniz. Ayrıca insanın enerjisini sömürüyor bu tip insanlar. Sizlerde depresif mutsuz olacaksınız illaki etkileneceksiniz her ne kadar umursamıyorum,alıştım desenizde içten içe etkilenirsiniz bu bir gerçek.
Nişanlısı bana ailesi sinirlendirdi onu kızdılar falam dedi. Ben de majör depresyon ne bilmiyorlardır eski toprak şımarıklık olarak görüyordur dedim. Sen bir konuşsan mı dedi. Hayır dedim. Banane

İntihar eder etmez bilemeyiz ya da yine bir deneme sonrası hiç istemeden kendi canına kıyabilir.İnsanız ister istemez kendinizi suçlarsınız,bunu engellemek için tüm bağı koparıp iletişimi ortadan kaldırmak gerekir.Bundan sonrası kendinin ve ailesinin elinde.....

İntihar eder etmez bilemeyiz ya da yine bir deneme sonrası hiç istemeden kendi canına kıyabilir.İnsanız ister istemez kendinizi suçlarsınız,bunu engellemek için tüm bağı koparıp iletişimi ortadan kaldırmak gerekir.Bundan sonrası kendinin ve ailesinin elinde.....
.öyle yaptım zaten. Ben elimden geleni yaptım

Back
X