İntihar Girişimi (Yardım!)

Pembe Unal

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2011
13.802
49.052
798
Selam herkese,

UYARI: Bu mesaj tetikleyici içeriğe sahip. Eğer psikolojik olarak dayanıklı değilseniz lütfen okumayın. Yardım alın.

Size çok ciddi bir durumdan bahsetmek istiyorum. Yakın bir arkadaşım var. 15 yıldır tanıyorum ve hiçbir zaman psikolojik sağlığı yerinde olmadı. Berbat bir babayla ve anneyle büyüdü. Ailesi hatta anneannesine bıraktı. Çocukluğu çok zor geçti. Hayatına sürekli erkekler girdi çıktı. Hepsinin çıkmasıyla yatağa düşmesi ve günlerce yataktan çıkmayışı bir oldu. Benim sayabildiğim 4 kez intihar girişimi oldu. İlaç içti, asmayı denedi. Girişimi olmadığı zamanlarda da intihar düşünceleri hep vardı. Sonra da çok kötü bir hastalık tanısı aldı. Genç yaşta kalıcı tedavisi olmayan bir hastalıkla da cebelleşiyor. Ara ara felç geçiriyor bu hastalık yüzünden. Kısacası hayattan zaten bıkmış durumda.

En son biriyle nişanlandı. Nikaha 1 hafta kala çocuk terk etti. Arkadaşım da ilaç içmiş. Sonrası hastaneler vs. Majör depresyon tanısı almış. Günlerce yataktan çıkmıyor vs. Bu arada eski nişanlısı da sürekli yanında.

Bundan bir hafta önce çocuk beni ısrarla aradı. Çok geç gördüm. Arkadaşım yine intihar edeceğinden bahsetmiş; çocuk da başka şehirdeymiş; gidin kurtarın diye aramış. Ben ve diğer arkadaşlar açmayınca kendi babasını aramış. Babası gitmiş hemen kızın yanına. Gitmese kendini asacakmış.

Bugün çocuk bana SS attı kızla konuşmalarını. Kız yüzüğün resmini atmış. Takayım mı takmayayım mı demiş. Çocuk uzun uzun açıklamış neden takmaması gerektiğini. Kız da "Ölecek olsam bile takma diyorsun öyle mi?" demiş. Çocuk da mecburen tamam tekrar deneyelim demiş. Çocuğu o kadar çaresiz gördüm ki. Hem arkadaşıma hem de bir anne olarak çocuğa üzüldüm.

Bu kıza ne yapmak gerek? Çok büyük bir değersizlik hissi ve ölme arzusu var. Bu çocukla ilişkisi de son darbe oldu. Bas bas kendini öldüreceğini söylüyor. Abisine haber verildi. Abisine gelme demiş ama abisi de kararlarına saygı duyuyormuş. Aileye bakın. Kız öleceğim diyor; abisi kılını kıpırdatmıyor. Baba hayatta ama piyasada yok. Anne desen o da psikolojik olarak hasta. Daha çok tetikliyor kızı. Asla susmuyor. Şiddet eğilimi de var. Bir tek yanında arkadaşları kaldı. Ne yapılmalı nereye başvurulmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Depresyon için psikolojik değil fizyolojik bir rahatlıktır derler. Telkin sohbetle izale olması zor bir hastalık hele böyle ilerlemişi mütehassıs bir hekim gerektiriyor. Maddi imkanlarının da kısıtlı olduğunu düşünürken iş zor

Yani bırakalım ölsün mü led😔
Pembe ne yapabilirsiniz ki ?
Bugün yaptınız yarın yine kendimi öldürecegim diyecek.
Sizin de psikolojiniz bozulacak.
Çocugu bile zorla kendisine döndürmeye çalışmış belli ki tedavi de olmaya niyeti yok.
Zorla siz de tedavi ettiremiyorsunuz anladıgım kadarıyla.

Pembe ne yapabilirsiniz ki ?
Bugün yaptınız yarın yine kendimi öldürecegim diyecek.
Sizin de psikolojiniz bozulacak.
Çocugu bile zorla kendisine döndürmeye çalışmış belli ki tedavi de olmaya niyeti yok.
Zorla siz de tedavi ettiremiyorsunuz anladıgım kadarıyla.

Çıkayım mı o zaman hayatından? Ya ben çok sıkıldım bu durumdan Led
Vicdanım rahat olsun diye yapıyorum o kadar.

Ben yine de yüzüğü tak demezdim.
Bu sefer de sürekli intihar edecegim kozunu kullanacak.
Bilmiyorum acımasızca belki ama ailesi de bir şey yapamıyorsa eski nişanlısı da bir şey yapamaz.

Buna katiliyorum. Kizin ciddi bir tedaviye ihtiyaci var. Hayatina giren cikan erkekler yara bandi veya siginacak liman arayisi belli ki. Önce kendine gelip kendi hayatini kurmasi lazim. Aksi takdirde bu döngü devam eder

Bu kıza ne yapmak gerek?
Kendi isteğiyle kabul ediyor mu bir sorunun olduğunu? Majör depresyon tanısı alan intihar girisimi olmus aile üyem var iknamız sonucu hastaneye gitti verilen ilaçları kullandı , ilaçlar biraz uyku yapıyor genelde uyuyordu ama halüsinasyon da görüyordu ve üzüldüğü şeyleri tekrar tekrar yaşıyordu.Asla yalnız bırakamadık ilac kullanım süresince de intihar girisimi olmuştu kafamda sesler var vs diyordu.
İlaç içiyor ama belli ki işe yaramıyor.
İlaçları içtiğine emin misiniz belki iciyorum diyip içmiyor.Biz cok zor ikna etmistik ben deli değilim diye bagırıyordu.İlacları bazen ictim diyip cöpe atıyordu yani takibinin yapılması lazım.
Bu kadar intihar düsüncesi eğilimi olan arkadasınız da hemen tedaviyi vs kabul etmis midir diye düsündüm acıkcası.
Nişanlıya da üzüldüm.Bu depresyonu yaşayan kişi icin hayat ne kadar zorsa, çevresinde olan icin de bir o kadar zor😢

Bana psikiyatr doktorun söylediği bir cümle var '' ölmeyi isteyen insan kimseye ben intihar ediyorum diye haber vermez ''demişti. Kimse ölmesin zaten o ayrı, ama bu şekilde çevresindeki insanları da kendi istediği gibi yönlendiriyor gibi, intiharı kullanıyor. Eski nişanlısına ölmemi mi istiyorsun diyerek tekrar yüzük taktırmış, bence zorunlu şekilde hastanede yatarak tedaviye alınmalı.

Kesinlikle öyle zaten. Sevgi arıyor deli gibi

Ona lazim olan sevgiyi baskalarda aramaktan vazgecip ilk kendine vermesi lazim. Kendine yasayacak kadar kiymet vermeyen insana bu dünyada kolay kolay kimse acimaz. Bir ara bende depresyon ve panik atak hastasiydim. Inanin en cok o zamanda saldirdi en yakinimda olan. Degisim istiyorsa ilk kendisi degismesi lazim. Bunun icin tedavi almasi lazim. Kendine gelene kadar ilac da kullanabilir. Bende öyle yaptim. Gecmis olsun arkadasiniza

Back
X