İntihar Girişimi (Yardım!)

Pembe Unal Pembe Unal hanım, gelinin Görkem'i hatırla.

Çok özür dilerim şaka bir yana, sizin yapabileceğiniz bir şey yok bence. Ben kızdan daha çok çocuğun düştüğü duruma ve kızın etrafındakilerin yaşadıklarına üzüldüm. Ve böyle bir tanıdıkla yaşamanın ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum. Siz eğer çok yakınsanız ona günlük hayatında destek olabilirsiniz. Sevdiği bir yemeği ikram edebilir, belki ikna edebilirseniz alışverişe ya da dolaşmaya ya da ne bileyim kafa dağıtmaya çıkarabilirsiniz. Çok üzüldüm ya umarım arkadaşınız da iyi olur ama etrafındakileri de daha fazla kötü etkilemez bu durum.

Bu arada acımasız bulmazsınız umarım ama bu tip bir hastalıkla boğuşan birini birinci derece yakınınız değilse bu kadar düşünmemeye çalışın. Herkes kendine bir miktar iyi gelmeli. Ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum çok yakınımdan gördüğümden. Yıllar geçecek ve gerçekten büyük bir buhrana sahip olacaksınız. Samimiyeti minimuma indirmenizi tavsiye ediyorum.

Yani bırakalım ölsün mü led😔
Ailesi değilsiniz, doktor psikiyatrist değilsiniz. Siz söyleyin ne yapabilirsiniz? Şunlar bunlar olursa intihar etmem, olmazsa ederim diye daha ne kadar istediğini yaptırabilir? Kendini asmaya kalkıyor sonra silkinip ipten kurtuluyor. İlaç içiyor haber veriyor gelin kurtarın diye. Nişanlısına yüzüğü takma dersen intihar ederim diyor. Tedaviye yanaşmayıp durumunun sorumluluğunu başkalarına yüklüyor. Bebeği bile yatırıp geçip uyuyor insan. Siz 24 saat gözünüzü kırpmadan başında mı bekleyeceksiniz? Ben tedavi olmam herkesi perişan ederim demek bencillik değil mi? Kaç sefer duyuru yapmış intihar edicem diye. Konuşmaktan başka sizin yapabileceğiniz bir şey yok.

Kendi isteğiyle kabul ediyor mu bir sorunun olduğunu? Majör depresyon tanısı alan intihar girisimi olmus aile üyem var iknamız sonucu hastaneye gitti verilen ilaçları kullandı , ilaçlar biraz uyku yapıyor genelde uyuyordu ama halüsinasyon da görüyordu ve üzüldüğü şeyleri tekrar tekrar yaşıyordu.Asla yalnız bırakamadık ilac kullanım süresince de intihar girisimi olmuştu kafamda sesler var vs diyordu.

İlaçları içtiğine emin misiniz belki iciyorum diyip içmiyor.Biz cok zor ikna etmistik ben deli değilim diye bagırıyordu.İlacları bazen ictim diyip cöpe atıyordu yani takibinin yapılması lazım.
Bu kadar intihar düsüncesi eğilimi olan arkadasınız da hemen tedaviyi vs kabul etmis midir diye düsündüm acıkcası.
Nişanlıya da üzüldüm.Bu depresyonu yaşayan kişi icin hayat ne kadar zorsa, çevresinde olan icin de bir o kadar zor😢

Valla aynı evde yaşamıyoruz ki takip edeyim. Ama bu durumdan zevk alan kendine acıyan bir hali var

Selam herkese,

UYARI: Bu mesaj tetikleyici içeriğe sahip. Eğer psikolojik olarak dayanıklı değilseniz lütfen okumayın. Yardım alın.
Size çok ciddi bir durumdan bahsetmek istiyorum. Yakın bir arkadaşım var. 15 yıldır tanıyorum ve hiçbir zaman psikolojik sağlığı yerinde olmadı. Berbat bir babayla ve anneyle büyüdü. Ailesi hatta anneannesine bıraktı. Çocukluğu çok zor geçti. Hayatına sürekli erkekler girdi çıktı. Hepsinin çıkmasıyla yatağa düşmesi ve günlerce yataktan çıkmayışı bir oldu. Benim sayabildiğim 4 kez intihar girişimi oldu. İlaç içti, asmayı denedi. Girişimi olmadığı zamanlarda da intihar düşünceleri hep vardı. Sonra da çok kötü bir hastalık tanısı aldı. Genç yaşta kalıcı tedavisi olmayan bir hastalıkla da cebelleşiyor. Ara ara felç geçiriyor bu hastalık yüzünden. Kısacası hayattan zaten bıkmış durumda.

En son biriyle nişanlandı. Nikaha 1 hafta kala çocuk terk etti. Arkadaşım da ilaç içmiş. Sonrası hastaneler vs. Majör depresyon tanısı almış. Günlerce yataktan çıkmıyor vs. Bu arada eski nişanlısı da sürekli yanında.

Bundan bir hafta önce çocuk beni ısrarla aradı. Çok geç gördüm. Arkadaşım yine intihar edeceğinden bahsetmiş; çocuk da başka şehirdeymiş; gidin kurtarın diye aramış. Ben ve diğer arkadaşlar açmayınca kendi babasını aramış. Babası gitmiş hemen kızın yanına. Gitmese kendini asacakmış.

Bugün çocuk bana SS attı kızla konuşmalarını. Kız yüzüğün resmini atmış. Takayım mı takmayayım mı demiş. Çocuk uzun uzun açıklamış neden takmaması gerektiğini. Kız da "Ölecek olsam bile takma diyorsun öyle mi?" demiş. Çocuk da mecburen tamam tekrar deneyelim demiş. Çocuğu o kadar çaresiz gördüm ki. Hem arkadaşıma hem de bir anne olarak çocuğa üzüldüm.

Bu kıza ne yapmak gerek? Çok büyük bir değersizlik hissi ve ölme arzusu var. Bu çocukla ilişkisi de son darbe oldu. Bas bas kendini öldüreceğini söylüyor. Abisine haber verildi. Abisine gelme demiş ama abisi de kararlarına saygı duyuyormuş. Aileye bakın. Kız öleceğim diyor; abisi kılını kıpırdatmıyor. Baba hayatta ama piyasada yok. Anne desen o da psikolojik olarak hasta. Daha çok tetikliyor kızı. Asla susmuyor. Şiddet eğilimi de var. Bir tek yanında arkadaşları kaldı. Ne yapılmalı nereye başvurulmalı?
Derhal yatış yapması gerekiyor, an meselesi kendine bişey yapması. Çok ağır bir vaka bu. Abisi de anne kızı bırakıp kaçmış uğraşmamak için, psikolojik hasta birinin ne kararına saygı duyacakmış yoksa. Aklı başında bi akraba bişey yok mu, vesayetlerinin alınması lazım.

Bu arada acımasız bulmazsınız umarım ama bu tip bir hastalıkla boğuşan birini birinci derece yakınınız değilse bu kadar düşünmemeye çalışın. Herkes kendine bir miktar iyi gelmeli. Ne kadar zor olduğunu çok iyi biliyorum çok yakınımdan gördüğümden. Yıllar geçecek ve gerçekten büyük bir buhrana sahip olacaksınız. Samimiyeti minimuma indirmenizi tavsiye ediyorum.
Minimuma indirdim. Biz beraber makaleler yazıyoruz. Bekleyen onca işimiz ve ortaklıklarımız var. O sebeple dün ona artık kendi hayatıma bakacağımı söyledim. O da bana beni tetikliyorsun vs dedi. Şimdi bir şey yapar ihale bana kalır diye geri adım attım.

Ailesi değilsiniz, doktor psikiyatrist değilsiniz. Siz söyleyin ne yapabilirsiniz? Şunlar bunlar olursa intihar etmem, olmazsa ederim diye daha ne kadar istediğini yaptırabilir? Kendini asmaya kalkıyor sonra silkinip ipten kurtuluyor. İlaç içiyor haber veriyor gelin kurtarın diye. Nişanlısına yüzüğü takma dersen intihar ederim diyor. Tedaviye yanaşmayıp durumunun sorumluluğunu başkalarına yüklüyor. Bebeği bile yatırıp geçip uyuyor insan. Siz 24 saat gözünüzü kırpmadan başında mı bekleyeceksiniz? Ben tedavi olmam herkesi perişan ederim demek bencillik değil mi? Kaç sefer duyuru yapmış intihar edicem diye. Konuşmaktan başka sizin yapabileceğiniz bir şey yok.
Ya bafelis ben artık konuşmak da istemiyorum. Ama ya vicdan azabı çekersem diye korkuyorum. Bıktım ben de çünkü. Yeter artık yani. Zerre de aklım kalmıyor ulaşamadığımda.

Ya bafelis ben artık konuşmak da istemiyorum. Ama ya vicdan azabı çekersem diye korkuyorum. Bıktım ben de çünkü. Yeter artık yani. Zerre de aklım kalmıyor ulaşamadığımda.
Vicdan azabı çekmezsiniz çünkü burada bile hiç tanımadığınız insanlardan fikir yardım talep ettiniz. Senin hayatın senin kararın, aklı başında yetişkinsin, bugün tedavi olmak istiyorum dersen hemen gelir yanında olurum hastaneye doktora gideriz ama yok ben tedavi olmak istemiyorum dersen kararına saygı duyarım diyin çekilin aradan. İntihar etmeyi kafasına koymuş biri reklam duyuru yapmaz. İntihar edip ölenlerin arkasından hiç anlamadık hiç farketmedik hiç belirti vermedi diyorlar değil mi?

Yapman gereken o. Vicdan azabi niye cekicen sen mi öldürüyosun sanki. Birak napiosa yapsinlar.

Çıkayım mı o zaman hayatından? Ya ben çok sıkıldım bu durumdan Led
Vicdanım rahat olsun diye yapıyorum o kadar.
Benim mesela hayatım kendime zor o sebeble hayatımdan çıkarırdım.
Sürekli beni tetikliyorsun deyip yanında zorla tutacak ya da her zaman beni arayıp aglayacaksa benim de psikolojim bozulur.
Hayatı da seviyorum, kendimi de seviyorum.
Zaten yeterince zor degil mi süreçler ?
Niye başkasının da gelip içine etmesine musade edeyim.
Tedavi ol dediginiz halde olmaya yanaşmayıp milleti böyle darlıyorsa insanlar da bunalıyordur.
Eski nişanlısına da üzüldüm açıkcası.

Minimuma indirdim. Biz beraber makaleler yazıyoruz. Bekleyen onca işimiz ve ortaklıklarımız var. O sebeple dün ona artık kendi hayatıma bakacağımı söyledim. O da bana beni tetikliyorsun vs dedi. Şimdi bir şey yapar ihale bana kalır diye geri adım attım.
Alışmış herkesi beni tetikliyorsun diye tehdit etmeye. Ailesi de muhtemelen bunu huy edindiğini biliyor o yüzden uzak durmayı tercih ediyor hayat boyu böyle biriyle yaşadığını düşün.
Yerinde olsam hadi selametle der hayatıma bakarım sanane ya boş ver

Selam herkese,

UYARI: Bu mesaj tetikleyici içeriğe sahip. Eğer psikolojik olarak dayanıklı değilseniz lütfen okumayın. Yardım alın.
Size çok ciddi bir durumdan bahsetmek istiyorum. Yakın bir arkadaşım var. 15 yıldır tanıyorum ve hiçbir zaman psikolojik sağlığı yerinde olmadı. Berbat bir babayla ve anneyle büyüdü. Ailesi hatta anneannesine bıraktı. Çocukluğu çok zor geçti. Hayatına sürekli erkekler girdi çıktı. Hepsinin çıkmasıyla yatağa düşmesi ve günlerce yataktan çıkmayışı bir oldu. Benim sayabildiğim 4 kez intihar girişimi oldu. İlaç içti, asmayı denedi. Girişimi olmadığı zamanlarda da intihar düşünceleri hep vardı. Sonra da çok kötü bir hastalık tanısı aldı. Genç yaşta kalıcı tedavisi olmayan bir hastalıkla da cebelleşiyor. Ara ara felç geçiriyor bu hastalık yüzünden. Kısacası hayattan zaten bıkmış durumda.

En son biriyle nişanlandı. Nikaha 1 hafta kala çocuk terk etti. Arkadaşım da ilaç içmiş. Sonrası hastaneler vs. Majör depresyon tanısı almış. Günlerce yataktan çıkmıyor vs. Bu arada eski nişanlısı da sürekli yanında.

Bundan bir hafta önce çocuk beni ısrarla aradı. Çok geç gördüm. Arkadaşım yine intihar edeceğinden bahsetmiş; çocuk da başka şehirdeymiş; gidin kurtarın diye aramış. Ben ve diğer arkadaşlar açmayınca kendi babasını aramış. Babası gitmiş hemen kızın yanına. Gitmese kendini asacakmış.

Bugün çocuk bana SS attı kızla konuşmalarını. Kız yüzüğün resmini atmış. Takayım mı takmayayım mı demiş. Çocuk uzun uzun açıklamış neden takmaması gerektiğini. Kız da "Ölecek olsam bile takma diyorsun öyle mi?" demiş. Çocuk da mecburen tamam tekrar deneyelim demiş. Çocuğu o kadar çaresiz gördüm ki. Hem arkadaşıma hem de bir anne olarak çocuğa üzüldüm.

Bu kıza ne yapmak gerek? Çok büyük bir değersizlik hissi ve ölme arzusu var. Bu çocukla ilişkisi de son darbe oldu. Bas bas kendini öldüreceğini söylüyor. Abisine haber verildi. Abisine gelme demiş ama abisi de kararlarına saygı duyuyormuş. Aileye bakın. Kız öleceğim diyor; abisi kılını kıpırdatmıyor. Baba hayatta ama piyasada yok. Anne desen o da psikolojik olarak hasta. Daha çok tetikliyor kızı. Asla susmuyor. Şiddet eğilimi de var. Bir tek yanında arkadaşları kaldı. Ne yapılmalı nereye başvurulmalı?
Sizi gönülden tebrik ediyorum arkadaşınıza bu kadar içten davranıp derdine ortak olduğunuz için.

Ama malesef sizin de yapacak bir şeyiniz yok tek çare arkadışınızın uzun bir süre yatarak tedavi görmesi.

nişanlısını bu kadar çok seviyorsa belki onun sözünü dinler.

Açık yazacağım, arkadaşınızdan çok sizin durumunuza üzüldüm. Kendi derdini sizin sırtınıza dağ gibi yüklemiş, vicdan muhasebesi yaptırıyor. Genç veya ergen olsa pes etmezsin peşini bırakmazsın ama kazık kadar olmuş, makale yazabilecek kapasitesi olan kadın da tedavi olmayı bilsin. Her şeye intihar tehdidi yapanlara acımıyorum ben. Vadesi gelen gitsin, ne yapalım?

O adamla evlenip 5 çocuk yapsa da kurtulmayacak. Çünkü hasta. Böbrek hastası gibi karaciğer hastası gibi hasta bu insan. Adamın bi daha deneyelim demesi de iyileştirmeyecek yazık olan adama olacak.

Back
X