• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntihardan vazgeçirmek için neler yapmalıyım

Off benim
Icimede kurt dusurdunuz simdi. Bir ara sizofrenim tarzi bisey soyledi ama tam irdelemedin korktugumdan bende cok korkuyorum ama vicdanim rahat etmez birseyler cabalamazsam.

Ya şizofrenler şizofrenim demez zaten, durumunun farkında olmaz :) Gece gece kafam hafif uykulu yazmıştım ama muhtemelen ilgini çekmeye çalışıyor senin. "Ruh hastasıyım ben, psikopatım, ilgiye ihtiyacım var" tarzı. "Ben senin durumuna çok üzülüyorum, ailenle paylaşmam lazım bu durumu ya da hastaneye yatmayı kabul edeceksin" de bakalım kaç derece dönecek? Ben olsam böyle biriyle fazla samimiyet kurmamaya çalışırım, aramı da bozmadan yavaştan yavaştan uzaklaşırım.

Ya ailesine soyler mesafe koyarsin araya yada bir gun seni de alir beraber ucurumdan atar arabayi. Senin cozebilecegin birsey degil bu. Hem intihar etmek cok kolay 5 kere denedim diye etrafta anlatmasina gerek yok.
Zaten sadece bana anlatmis hayati boyunca bu anlattiklarim igrenc seyler falan da dedi ama...Bende ondan korkuyorum zaten

Ya şizofrenler şizofrenim demez zaten, durumunun farkında olmaz :) Gece gece kafam hafif uykulu yazmıştım ama muhtemelen ilgini çekmeye çalışıyor senin. "Ruh hastasıyım ben, psikopatım, ilgiye ihtiyacım var" tarzı. "Ben senin durumuna çok üzülüyorum, ailenle paylaşmam lazım bu durumu ya da hastaneye yatmayı kabul edeceksin" de bakalım kaç derece dönecek? Ben olsam böyle biriyle fazla samimiyet kurmamaya çalışırım, aramı da bozmadan yavaştan yavaştan uzaklaşırım.
Once bir psikiyatrise gidelim doktar bi analiz etsin psikolojisini ondan sonra mesafemi korumaya calisicam

arkadaşınız büyük ihtimalle borderline. İntihar girişimleri daha çok yardım çağrısı, dikkat çekme, kendini değersiz görme, karşı taraftan intikam alma gibi nedenlerden olabilir. Ama anlık duygularının etkisiyle bir gün intiharı sonu da olabilir
İkinci ihtimal bağımlı kişilik olabilir. Ama intihara bu kadar meyilli kişiler genel olarak borderline'lar oluyor. Üzgünüm ama ona yardım etmeye çalışırken daha çok kendinize bağlıyorsunuz. Psikiyatra gitmeli ve gerekirse yatarak tedavi olmalı. Siz de mesafe koyabilmelisiniz. Yoksa vicdanınız ve özgürlüğünüz arasında kalacaksınız. Çünkü ondan uzaklaşmaya çalıştığınızda intihar tehditleri başlayacak

Ha

Hayır şov değil. Benim olmadığım bir günde arkadaşlarımın yanında kavanozu açıcam diye bileğni kesti hatta bilinçi falan kaymıştı. Bana bunu bilerek yaptığını söyledi.

E şov işte.Cidden ölmek istiyo olsa tekken keserdi bileğini arkadaşının yaninda kavanoz açarken değil.
Uzak dur derim.He ille de vicdanım diyeceksen ailesine haber ver ilgilensinler çocuklarıyla.

Merhaba arkadaşar,
Bugün başıma hayatım boyunca yaşayabilmeyi düşünmediğim bir olay geldi. Bir arkadaşım intihar etmeye kalkışmış hemde birçok kez ama başaramamış.Hatta bunların nedenlerinden biride benim.neyse olayı baştan anlatıyorum.Ben bir çocuktan hoşlanıyordum o yüzden bir gece arkadaşlarımın yanından ayrılıp çocugun yanına gittim. Bu kendini öldürmek isteyen arkadaşımda beni seviyormuş.Benim başka bir insandan hoşlandığımı duyunca hemen kalkıp arabaya binmiş ve arabayı ters bir istikamette bırakmış ama bir kamyon gelirken durmuş. Ve bu kendini öldürme isteyinide ilk defa bana anlattı hayatı boyunca.Bana bir şey almasını istemiştım bir ara daha bu çocugun evine gitmeden önceydi onu almak için gittiğimde oturup konuşurken anlattı herşeyi. Psikoloğa gidiyor ama okulun psikoloğu olduğu için herşeyi anlatamıyor okuldan atılmaktan korkuyor.Bende zorla iki saat dil dökerek onunla başkabir psikoloğa gitmeye söz verdirdim.Şuana kadar bileklerini kesmiş 3-4 kere bilerek motor kazası yapmış biri.Ona karşı yaklaşımım nasıl olmalı bana çok güveniyor bu noktada,asla kimseye söyleyemem söz verdim.Ama bir şeyler yapmam lazım aranızda psikiyatris olan yada bu durumlardan anlayan varsa yardım edebilir mi bana? Bana artık benim motivasyonum sensin dedi ama ben bana bu kadar bağlanmasınıda istemiyorum. Beni arkadaşı olarak gördün duygusal bir bağ hissetmesin istiyorum. Onada dedim zaten motivasyonun ben olmamalıyım diye. Bana tek isteyim sevgimi adayabileceğim bir kadın gibi birşey dedi. Yalnız bir insan yani insanları kendinden uzaklaştırdı son zamanlarda aktif olduğu küluplerden falan çıktı.Bizde ordan tanışıyoruz zaten. Bana sona çok yaklaştığımı hissediyorum dedi biran önce birşeyler yapmam lazım. Önerebileceğinizbir psikiyatris yada başından böyle olarlar geçen insanlar akıl verebilirse çokk sevinirim.

bence çok yakın arkadaşın değilse bu konuyla ilgilenme çocukla kontak kurma, çünkü her ne kadar sen uyarsanda seni takıntı haline getirebilir, senin de başını belaya sokar, yarım edeyim derken ikinizde daha kötü olabilirsiniz
arkadaşın hayatında bi kadın olursa mutlu olacağı yanılgısı içinde... halbuki mutluluğun bunlarla ilgisi yok
yani hangi şehirdesiniz bilmiyorum da devlet hastaneleri, üni. hastaneleri her yerde psikiyatri servisleri var artık, sanırım arkadaşının bayağı ciddi ilaçlar kullanması gerekiyor

Intihari cidden düsünen kimse bunu asla dile getirmez! 1 defa bileklerini kesip basaramayan 2ciye kesin basarili olur. Amac dikkat cekmek baska bisey degil...

Merhaba arkadaşar,
Bugün başıma hayatım boyunca yaşayabilmeyi düşünmediğim bir olay geldi. Bir arkadaşım intihar etmeye kalkışmış hemde birçok kez ama başaramamış.Hatta bunların nedenlerinden biride benim.neyse olayı baştan anlatıyorum.Ben bir çocuktan hoşlanıyordum o yüzden bir gece arkadaşlarımın yanından ayrılıp çocugun yanına gittim. Bu kendini öldürmek isteyen arkadaşımda beni seviyormuş.Benim başka bir insandan hoşlandığımı duyunca hemen kalkıp arabaya binmiş ve arabayı ters bir istikamette bırakmış ama bir kamyon gelirken durmuş. Ve bu kendini öldürme isteyinide ilk defa bana anlattı hayatı boyunca.Bana bir şey almasını istemiştım bir ara daha bu çocugun evine gitmeden önceydi onu almak için gittiğimde oturup konuşurken anlattı herşeyi. Psikoloğa gidiyor ama okulun psikoloğu olduğu için herşeyi anlatamıyor okuldan atılmaktan korkuyor.Bende zorla iki saat dil dökerek onunla başkabir psikoloğa gitmeye söz verdirdim.Şuana kadar bileklerini kesmiş 3-4 kere bilerek motor kazası yapmış biri.Ona karşı yaklaşımım nasıl olmalı bana çok güveniyor bu noktada,asla kimseye söyleyemem söz verdim.Ama bir şeyler yapmam lazım aranızda psikiyatris olan yada bu durumlardan anlayan varsa yardım edebilir mi bana? Bana artık benim motivasyonum sensin dedi ama ben bana bu kadar bağlanmasınıda istemiyorum. Beni arkadaşı olarak gördün duygusal bir bağ hissetmesin istiyorum. Onada dedim zaten motivasyonun ben olmamalıyım diye. Bana tek isteyim sevgimi adayabileceğim bir kadın gibi birşey dedi. Yalnız bir insan yani insanları kendinden uzaklaştırdı son zamanlarda aktif olduğu küluplerden falan çıktı.Bizde ordan tanışıyoruz zaten. Bana sona çok yaklaştığımı hissediyorum dedi biran önce birşeyler yapmam lazım. Önerebileceğinizbir psikiyatris yada başından böyle olarlar geçen insanlar akıl verebilirse çokk sevinirim.
Yaşlar kaç? Ailesine söyleyin; takibe alın, iyi bir uzmana mutlaka gönderin ama sakın benim uyardığımı bilmesin yoksa bir daha güvenip bana da bişey anlatmaz diyin.

Çocuk hiç iyi bir kafada değil. Trafikte aracı ters yönde bırakmak nedir!? Başkalarının ölmesini de hiç umursamıyor. Yalnız çok takılmayın bence; ve asla bu sorumluluğu tek başınıza almayın

Yaşlar kaç? Ailesine söyleyin; takibe alın, iyi bir uzmana mutlaka gönderin ama sakın benim uyardığımı bilmesin yoksa bir daha güvenip bana da bişey anlatmaz diyin.

Çocuk hiç iyi bir kafada değil. Trafikte aracı ters yönde bırakmak nedir!? Başkalarının ölmesini de hiç umursamıyor. Yalnız çok takılmayın bence; ve asla bu sorumluluğu tek başınıza almayın
Ben 19 o 18 yasinda bende zaten danismak icin okulun psikologundan randevu alicam en kisa zamanda kendim icin.Birkerede motorla kuzeniyle giderken aniden karsisina bir araba cikmis frene basmadim dedi bana kuzeni onuda tutup yere itmis kendini. Kuzenini hic dusunmedin mi dedim hayir dedi. Sonra bu anlattiklarim cok igrenc seyler kimseye anlatmamaliyim falan dedi.kendi yaptigininda farkinda aslinda.

kendini acındırma çabası resmen ergen davranışı. iyi bir psikologa gitmesi gerek normal değil

Ölmeyi düşünen kişi bunu yalnızken yapar ve bunu başarana kadar da kimseye anlatmaz. Öldükten sonra haberini alırlar.
Bunun aksi oluyorsa orada başka nedenler vardır.
Onun ailesine anlatmalısın bu durumu sonuçta bilmeye hakları var.

intihar etmek isteyen kişi intihar eder, intihardan dönüpte gelip anlatmaz. başımdan geçen olayı anlatıyım. benim bir sevgilim vardı. zamanla onun tam bir hödük olduğunu anladım ve ayrıldım. bana mesajlar attı, mektuplar yazdı birileriyle gönderdi. tabi ben saf günlerce üzülmüştüm ya yaparsa diye vicdan yapmıştım. ama onunla da devam edemezdim. bu baya vicdanımla oynadı ama ben kabul edemedim, içim almadı. aradan biraz zaman geçti, başka kızla sevgili oldu, evlendi, çocuğu var.

intihar etmek isteyen kişi intihar eder, intihardan dönüpte gelip anlatmaz. başımdan geçen olayı anlatıyım. benim bir sevgilim vardı. zamanla onun tam bir hödük olduğunu anladım ve ayrıldım. bana mesajlar attı, mektuplar yazdı birileriyle gönderdi. tabi ben saf günlerce üzülmüştüm ya yaparsa diye vicdan yapmıştım. ama onunla da devam edemezdim. bu baya vicdanımla oynadı ama ben kabul edemedim, içim almadı. aradan biraz zaman geçti, başka kızla sevgili oldu, evlendi, çocuğu var.
Ama sorun su zaten cocuk onlari dusunupte donmeyor intihardan. Intihara kalkisiyor ama olmuyor.bir kere motorla giderken yuzle duvara carptim sadece kolum incindi dedi.Eger bunlari dikkat cekmek icin yapsaydi bence duvara yaklasirken yapamayip fren yapardi.Bilmiyorum kafam cok karisik bu durumla ilgili

Ölmeyi düşünen kişi bunu yalnızken yapar ve bunu başarana kadar da kimseye anlatmaz. Öldükten sonra haberini alırlar.
Bunun aksi oluyorsa orada başka nedenler vardır.
Onun ailesine anlatmalısın bu durumu sonuçta bilmeye hakları var.
Zaten yalnizken yaptigida olmus bu sadece bana anlattigi kismi daha bana anlattamadigi cok sey yapmistir.

Zaten yalnizken yaptigida olmus bu sadece bana anlattigi kismi daha bana anlattamadigi cok sey yapmistir.

Bende bunu söylüyorum, intihar eden/edecek olan kişi kendinden başkasını katmaz olayına. Free takılıp, sonucuna odaklanır.

Ha

Hayır şov değil. Benim olmadığım bir günde arkadaşlarımın yanında kavanozu açıcam diye bileğni kesti hatta bilinçi falan kaymıştı. Bana bunu bilerek yaptığını söyledi.Ama onu o halde birakamam ya birgun olurse? Ya benim bunu degistirme sansim varsa ? Yaninda korkuyorum biraz ama vicdanim daha kuvvetli geliyor.

Yalan söylüyor, kazayla bileğini kesmiştir. Motorla 100 le giderken duvara çarpmak da yalan. Hiç mi tv de motor kazası kamera görüntüsü izlemedin ? Apaçık seni korkutmak istiyor. Ölmek isteyen insan ölür. Atlasın 10. kattan bakalım ölüyor mu kurtuluyor mu. Bıraksın bu işleri.

Bu kadar kişi sizi uyarıyor. .
Dikkate alın . .
Bu tipler çok kötü bela olur insana . .

her okulda 1-2 tane böyle öğrenci olur her yıl. . bi kıza musallat olurlar.. acindirirlar sonra Kiz gitmeye kalkınca aslan kesilirler..

Sevgiliniz var diye intihar etmeye kalkmış falan.. normal değil ya da yalancı. . ikisi de kötü.. siz yardım edemezsiniz.. net.. kabul edin.. Psikolojik sorunları es dost sevgili çözse idi dunyada herkes gayet iyi olurdu..

Kuzenini düşünmemis motorla kaza yapmak istemiş.. bilerek birinin canina kast etmek bu..

Bence sert olun.. artik sana yardim edemem diyin.. kendime göre benim de sorunlarim var vs diyin uzaklasin.. ailesi mutlaka bilmeli..

Back
X