intiharın eşiğindeyim inanın bana!!!!!

Konuyu tam olarak okumadım ama sanırım girememişsin.
Ben 18 yaşındayım. Annemle babam ayrı, annemle aynı evde yaşıyorum.
Dersaneye gitmedim. TM öğrencisiydim. En büyük hayalim abim gibi hukukçu olabilmekti. Ama olmadı.
Bütün sene deli gibi ders çalıştım. Günde 10 saat çalıştığım oldu. Tam 21 kilo aldım. Kaşlarımı bile aldırmıyordum. Güzellik falan, boşver bunları. Her kadın biraz diyet-spor, bir kutu ağda, sağlam bir kuaförle ortalama güzelliğin üstüne çıkabilir.
Yüzünde yanık lekesi mi var? Kolun mu yok, bacağın mı aksıyor?
Güzelliği neden takıyorsun kafana?
Tıp kazansan emin ol o tempoda umrunda bile olmazdı güzellik.
İntihar falan düşünmene anlam veremiyorum. Böyle düşüncelerle kendini sıkma.
Tıp değil de başka bir şey okusan, bir ömür boyunca o meslekten para kazanacaksın ve bugünlerin aklına bile gelmeyecek.
Ben de çok üzüldüm, çok yıkıldım hukuk kazanamayınca. Ama ne önemi var ki? Tabi ki önemi var ama, canından da fazla önemi yok.
Şimdi Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. 1 sene sonra hukuğa geçiş yapmak için uğraşıyorum. Böyle bir şansın olabilir mi bilmiyorum ama 2. yerleştirmede dene bunu. Belki vardır başka bölümden tıpa geçiş.

İlle de tıp olacak diyorsan bir sene daha hazırlan. Güven kendine. O yazdığın puanları yapabilmiş biri olduğuna göre belli bir kapasitenin üstündesin. Bu ülkenin gençlerine yakışmıyor böyle düşünceler.
Başarılar...

Biyolojiden var bildiğim kadarıyla tıpa geçiş imkanı konu sahibi araştırabilirdi bence ama çoktan belli olmuştur sanırım ..

Biyolojiden var bildiğim kadarıyla tıpa geçiş imkanı konu sahibi araştırabilirdi bence ama çoktan belli olmuştur sanırım ..

yok öyle bir şey, tıpla biyolojinin hiç bir alakası yok zaten.
tıp fakültesine başka bölümden geçiş yok.

yok öyle bir şey, tıpla biyolojinin hiç bir alakası yok zaten.
tıp fakültesine başka bölümden geçiş yok.

Evet yokmuş şimdi kardeşime sordum... ama biyolojide okuyanlar ales sınavıyla temel bilimlere girebiliyormuş (fizyoloji,biyokimya gibi) torpil lazımmış bunun için üniversite kontenjan açıp alıyormuş..

Evet yokmuş şimdi kardeşime sordum... ama biyolojide okuyanlar ales sınavıyla temel bilimlere girebiliyormuş (fizyoloji,biyokimya gibi) torpil lazımmış bunun için üniversite kontenjan açıp alıyormuş..

oyleee ama tip meunlari cok karsi buna yakinda kaldirlrir eli kulaginda
biyologlardan biri kopuruyordu buna..

Arkadaşa katılıyorum.. Okuyuncada aklıma hemen bu geldi zaten.. Buyrun burdan yakın : http://www.kadinlarkulubu.com/derdim-var/540907-dertli-misinz-gelin-bakin.html
Her satırını okuyun.. İş,meslek,iyi bir maaş..vs hepsi geçici. Sağlık ve can yoksa hepsi boş..

canım merhaba.ben çok sonra üye oldum bu siteye ve bugün burayı okurken verdiğinz linke tıklayıp okudum.çook üzüldüm.keşke bn de zamanında okuyabilseydim dualara katılabilseydim.sonuna kdr okudum yorumları ve sonra konu kapanmış.başka bi yere mi taşındı noldu anlayamadım aradım bulamadım.alıntı ile msjı bile yapmayı şuan keşfettm.çok merak ediyorum o ablamı.yardımcı olabilrsen çok sevinirim.şimdiden sağol

hayatta ne dertler var.kesinlikle hemen kurtul bu psikolojiden.tıpa çok yaklaşmışsan süper bi puanın var demekki.o puanla değerlendirebileceğin birsürü bölüm var.onları düşün derim.diğer problemin için de sivilce geçici bi süreç.tüyler içn yaplabilcek birsürü şey var bu devirde.benler desen aldırılabiliyo.bunlarla uğraşmam dersen bu sitede değişik otlarla yapılan kürler var birsürü şey var araştır , bak , çabala.sen emek verirsen Allhım da karşılığını elbet verir.mutlu olmak için çabala.aynaya bakıp üzülceğine işe koyul.mutlu olcağına yürekten inanıyorum

oyleee ama tip meunlari cok karsi buna yakinda kaldirlrir eli kulaginda
biyologlardan biri kopuruyordu buna..

Tibbi biyoloji ayri genel biyoloji ayri arkadaslar. Lütfen bunun altini cizelim. Biyoloji okuyup tibbi biolojiye yatay gecis yapan görmedim. Birde torpil olayi söz konusu degil.

Tibbi biyoloji ayri genel biyoloji ayri arkadaslar. Lütfen bunun altini cizelim. Biyoloji okuyup tibbi biolojiye yatay gecis yapan görmedim. Birde torpil olayi söz konusu degil.

torpil olayı bütün üniversiteye alımlarda var neredeyse burada da vardır doğal olarak ki :34:

bahsettigimiz seyler farkli
biyoloji mezunlari sinava girerek tabbi biyolojide uzmanlik uapilyorlarmis
ben bunu bizim hastannenin biyolog hocasi demisti...
hatta haksizlik oldugunu falan savunuyordu
ben haksizlik oldugunu dusunmuyorum....

Son düzenleme:
torpil olayı bütün üniversiteye alımlarda var neredeyse burada da vardır doğal olarak ki :34:

Torpil demeyelim. O bölümle cok ilgilisinizdir ve diplomaniz vardir. Proflari iyi taniyasonuzdur. Onlarda uygun görür alir. Torpil deyince daha degisik bir durum haline geliyor. :45:Hic bir seyi olmayan diplomasiz konuyla alakasi olmayan bir arkadasi ise almak gibi bir sey.

Benim tanidigim bir arkadasimin annesi lise diplomasi bile yok. Konsoloslukta calisiyor. Bu tamamen torpil :31:

bahsettigimiz seyler farkli
biyoloji mezunlari sinava girerek tabbi biyolojide uzmanlik uapilyorlarmis
ben bunu bizim hastannenin biyolog hocasi demisti...
hatta haksizlik oldugunu falan savunuyordu
ben haksizlik oldugunu dusunmuyorum....

Bende uygun görmüyorum. Birde tabiki haksizlik o kadar doktor issizken. Bir bioloji mezunun bu isi yapmasi haksizlik. Hem diger insanlara hemde tip okuyan arkadaslara. Diger insanlara cünkü bilgisi tibbi biolojiye yetmiyor. Genetik,vs. iceriyor. Ayrica patoloji ve mikrobioloji de var. Biolojide bu dersler yok

Torpil demeyelim. O bölümle cok ilgilisinizdir ve diplomaniz vardir. Proflari iyi taniyasonuzdur. Onlarda uygun görür alir. Torpil deyince daha degisik bir durum haline geliyor. :45:Hic bir seyi olmayan diplomasiz konuyla alakasi olmayan bir arkadasi ise almak gibi bir sey.

Benim tanidigim bir arkadasimin annesi lise diplomasi bile yok. Konsoloslukta calisiyor. Bu tamamen torpil :31:

Anladım.. elbette demek istediğim öyle bir şey değil :34:

Bende uygun görmüyorum. Birde tabiki haksizlik o kadar doktor issizken. Bir bioloji mezunun bu isi yapmasi haksizlik. Hem diger insanlara hemde tip okuyan arkadaslara. Diger insanlara cünkü bilgisi tibbi biolojiye yetmiyor. Genetik,vs. iceriyor. Ayrica patoloji ve mikrobioloji de var. Biolojide bu dersler yok

ben tamtersini dusunuyorum
valla o sinava giripte kazaniyorsa biyolog olsun biyokimya uzmani
zaten llaboratuvar acabiliyo biyologlarr
lisans mezunu ebe hemsireler sinava girip 3 yil daha okuyp
pratisyen olacaklardi hooppp hemen rafa kalkti
bence olabilir
kazakiztanda surda burda okuyanlar gelip uzman oluyo bu ulkede
bana nenden bu hak taninmasin...

bence olabilir

o zaman söyle yapalim hastanede calisan bir caycida hemsire :46:Nasilsa oluyor mu olur bu ülkede :60: Baska ülkede okuyan zaten oluyor kendi halkimizdan yararlanalim dimi...

bence olabilir

ne alaka yaa
hemşirelerin yaptığı doktorların verdiği tedavi rejimini uygulamak ve vital bulguları alıp doktorlara söylemektir.
kan gazı bile alamazlar invaziv bir işlem olduğu için
hemşireler farmakolojinin f'sinden anlamazlar diğer alanlara hiç girmiyorum bile.
biz enayiydik 6 sene okuyarak zaten

o zaman söyle yapalim hastanede calisan bir caycida hemsire :46:Nasilsa oluyor mu olur bu ülkede :60: Baska ülkede okuyan zaten oluyor kendi halkimizdan yararlanalim dimi...

girsin sinava okusun olsun hemsire bi lafimiz yokki
zaten sinavla yukselebiliyosa yukselsin..
eee 98 yilinda turkiyede hemsire olarak atanalarin bir kismi
icinde az bir kismida olsa dahi
gelip hemsirelik yapmadilarmi
yada kazakistanda ozbekistanda para ile
tip okuyup sonra burda labaratuvara ve ve rontgene inanmiyorum ben diyen hekimle calistim ben
burda onemli olan sinavina girsin kazansin okusun olsunda ne olursa profosyonel olsun...

girsin sinava okusun olsun hemsire bi lafimiz yokki
zaten sinavla yukselebiliyosa yukselsin..
eee 98 yilinda turkiyede hemsire olarak atanalarin bir kismi
icinde az bir kismida olsa dahi
gelip hemsirelik yapmadilarmi
yada kazakistanda ozbekistanda para ile
tip okuyup sonra burda labaratuvara ve ve rontgene inanmiyorum ben diyen hekimle calistim ben
burda onemli olan sinavina girsin kazansin okusun olsunda ne olursa profosyonel olsun...

hemşireler de sınava girip kazanıp tıp okuyabilirler o zaman, bizce de bu konuda bi sıkıntı yok :27:

ne alaka yaa
hemşirelerin yaptığı doktorların verdiği tedavi rejimini uygulamak ve vital bulguları alıp doktorlara söylemektir.
kan gazı bile alamazlar invaziv bir işlem olduğu için
hemşireler farmakolojinin f'sinden anlamazlar diğer alanlara hiç girmiyorum bile.
biz enayiydik 6 sene okuyarak zaten

lutfen yanlis bilgilenmissiniz
hemsireler dr larin dediklerini yapmazlar
vital bulgulari tedavi kan alma bunlarin hepsei esasinda hekimin isidir
hemsire hastanin tum hijyen yeme icme gibi yerine getiremedi oz bakimlari vermek
ve haytinin butunlugunun bozulmamasi ile gorevlidir
ancakkkkkk maalesef turkiyede hekimin isini hemsireler
asistanarida abilerinin ablallarinin islerini yaparlar
bnoule gecinip giderler...

hemşireler de sınava girip kazanıp tıp okuyabilirler o zaman, bizce de bu konuda bi sıkıntı yok :27:

zaten bu yapilacakti geri kaldi
sadece 3 yil ekstra egitim alip hastanelerin acillerinde ve asm lerde aile hekimlihi yapilabileceti
ama son durumu bilmiyorum....

haaa buarada hemsireler sonda takmaz nst baglamzz
lavman yapmaz
ama bu duzen turkiyede boyle kurulmusss
ama yapacak bisey yok..
acikcasi ben bu islermleri zevkle yapiyordum hic bir zaman gocunmadim
hatta kimi insanin tiksindigi b..ktan tiksinmem bile
ama gorev tanimini dikkatli yapmakta fayda var....

Back
X