- 16 Aralık 2011
- 13.790
- 13.668
- 498
Konuyu tam olarak okumadım ama sanırım girememişsin.
Ben 18 yaşındayım. Annemle babam ayrı, annemle aynı evde yaşıyorum.
Dersaneye gitmedim. TM öğrencisiydim. En büyük hayalim abim gibi hukukçu olabilmekti. Ama olmadı.
Bütün sene deli gibi ders çalıştım. Günde 10 saat çalıştığım oldu. Tam 21 kilo aldım. Kaşlarımı bile aldırmıyordum. Güzellik falan, boşver bunları. Her kadın biraz diyet-spor, bir kutu ağda, sağlam bir kuaförle ortalama güzelliğin üstüne çıkabilir.
Yüzünde yanık lekesi mi var? Kolun mu yok, bacağın mı aksıyor?
Güzelliği neden takıyorsun kafana?
Tıp kazansan emin ol o tempoda umrunda bile olmazdı güzellik.
İntihar falan düşünmene anlam veremiyorum. Böyle düşüncelerle kendini sıkma.
Tıp değil de başka bir şey okusan, bir ömür boyunca o meslekten para kazanacaksın ve bugünlerin aklına bile gelmeyecek.
Ben de çok üzüldüm, çok yıkıldım hukuk kazanamayınca. Ama ne önemi var ki? Tabi ki önemi var ama, canından da fazla önemi yok.
Şimdi Kamu Yönetimi bölümünü kazandım. 1 sene sonra hukuğa geçiş yapmak için uğraşıyorum. Böyle bir şansın olabilir mi bilmiyorum ama 2. yerleştirmede dene bunu. Belki vardır başka bölümden tıpa geçiş.
İlle de tıp olacak diyorsan bir sene daha hazırlan. Güven kendine. O yazdığın puanları yapabilmiş biri olduğuna göre belli bir kapasitenin üstündesin. Bu ülkenin gençlerine yakışmıyor böyle düşünceler.
Başarılar...
Biyolojiden var bildiğim kadarıyla tıpa geçiş imkanı konu sahibi araştırabilirdi bence ama çoktan belli olmuştur sanırım ..