intiharın eşiğindeyim..

Keşke ne zaman döneceğini sormasaydınız... Siz postayı koyunca çok fena gol yemişti ama şimdi berabere sayıyordur kendini.
AĞLAMAYIN sakın!

Madem önümüzdeki günlerde geri dönüyor her daim bakımlı olun her an gelebilirmiş gibi. Sizi salmış, bezmiş vaziyette görmesin. Hatta her zamankinden daha güzel olun. "Yokluğumda ne hallere düşmüş bizim hatun" diye düşünmesin. Ev de sürekli toplu olsun, dolapta sizin çok sevdiğiniz bir yemek olsun, çocukla birlikte altından kalkamıyormuşsunuz hissi uyandırmayın hiçbir şekilde.

Asıl zor zaman dönünce başlar. Çünkü siz eşinizi seviyorsunuz hem de çok sanırım :) . Sakın önünde ağlamayın, kızmayın sinir harbi geçirmeyin. Kendinize bir ses tonu belirleyin hep o tonda konuşun hep pasif agresif olun. Kayın pederinize ne mutluyum ne mutsuzum demişssiniz ya işte ona uygun bir ses tonu olsun bu renk vermeyen cinsten. O bağırıp çağırsa bile siz aynı ses tonuyla devam edin. Bu şekilde devam ettirebilirseniz bir yerde eşiniz dayanamayıp kırılma noktasına gelecektir. Keşke telefonlarını açsaydınız sonuçta sizi arayan o. Bundan sonra da aradığında dediğim gibi hep aynı ses tonuyla konuşun. Size verdiği bir karardan filan bahsederse "Peki" diyin kestirip atın asla tartışmayın.
İlk geldiğinde bakıcı tutma konusunu filan açmayın bekleyin bakalım ne plan yapmış önce o söylesin. Hem bu şekilde gerçekten boşanmak isteyip istemediğini anlayabilirsiniz. Ne de olsa boşanma konusunda ciddi olan adam planını yapmış olarak geri gelecektir.
Ah keşke elinde kocaman bir buket çiçekle gelse şu adam karımı evladımı çok özledim dese sarılsa boynunuza. Ama bu erkekler odun olduğundan ancak sistematik psikolojik savaştan anlıyorlar allahtan çoğunun aklı bu işlere hiç ermez.

:43::43::43:

boşanmaya karar verirsem o okula gitmem.ücretsiz izin alıp başka yere gider seneye de tayin isterim.en son 5 eylül de dilekçe vermem lazım ücretszi izin için.

adamın hala bana eziyet etmediğinde, ciddi olduğundan avukata gittiğinden emin olsam bi cesaret verecem dilekçeyi.

handecim,
hayatında daha önce hiç erkek arkadaşın olmadı mı?
erkekler düz mantıklıdır değil mi
öyle oyunla şunla bunla kasmazlar
neden adamın hareketlerine hep pozitif anlamlar yüklüyosun?

neden okulundan vazgeçecekmişsin ki
sen o okulda kalacaksın, işine de devam edeceksin, bebeğine de bakıcını tutacaksın
eşin de hergün senin güçlü duruşunu gördükçe kahrolacak

sen daha şanslısın çünkü bebeğin seninle olacak
o bebekten de ayrı olduğu için hep seni kıskanacak
oğlunun özlemiyle kavrulacak

düşünsene, sana demiş ki, oğlumdan ayrılmamak için sana bile katlanırım

o herifçioğluna vereceğin en büyük ceza budur
güçlü duruşunla onu çatlatmak
sana pek düşkün değil ama evladına düşkün
ondan ayrılmak yeterince öldürecek onu

İyi bayramlar arkadaşlar,
Önerilerinize ihtiyacım var, sağlıklı düşünemiyorum. herşeyi olabildiğince kısa ve öz bir şekilde anlatmaya çalışacam. okuyup yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.
Bayramdan bir hafta kadar önce eşimin ailesine gittik. Kaynanam sürekli beni yalnızlaştırmaya çalıştı.eşime hadi beraber maça gidelim dediğinde eşim hande var bebek var siz gidin ben nasıl geleyim onları yalnız mı bırakayım demesine rağmen boşver bişey olmaz dedi.neyse eşim maça gitmedi.bu sefer köye gidelim demeler başladı. Arefeden bir gün önce eşimle dışarı çıktığımızda arefe günü köye dedesinin mezarına gideceklerini söyledi.Ben bebekle ne yapacam dedim.Bebek durur diyorsan sen de gel yoksa evde otur dedi.tepem attı kavga edip eve döndük.Yine odada bi başıma beni yalnız bırakıp oğlunu mutfağa çekip oturmalar falan dayanmadım.eşime evimize gitmek istediğimi tahammül edemediğimi söyledim.o da olmaz dedi. O kadar bunaldım ki kardeşimi arayıp gel al beni dedim.o da eşimle konuşmuş eşim öyle şey olmaz bayramdan sonra gidecez evimize zaten demiş.neyse ben de beklemeye karar verdim. Arefe günü annesiyle evde yalnızken annesi birdenbire (bebeğe kışın o bakacaktı) sen benim gelmemi istemiyor musun dedi hayır anne ne alakası var dedim.yine aranız bozuk, siz birbirinizi tanımadan evlendiniz, ben baştan beri istemedim seni ,yılbaşında geldiğimde evi terkettin niye geldin ben halbuki o kadar bekledim, ayrıl oğlumdan çocuk da sen de onun umrunda değilsin bırak hayatını yaşasın 3 senede çöktü benim oğlum nasıl dalyan gibi delikanlıydı dedi.ben kucağımda bebekle ne diyeceğimi şaşırdım. saçmaladım bişeyler ne alakası var falan, ayrılmayı düşündük zamanında olmadı, ben hala düşünüyorum diyebildim. O sırada eve eşim ve babası geldi. annesi hemen odadan fırladı eşimi bi odaya sokmuş birşeyler fısıldarken buldum.dedim ki eşime beni götür dedim neden götürmedin bak neler oluyor dememe kalmadı. hande oğlumdan ayrılacakmış diye evde bağırmaya başladı. Eşime annesinin söylediklerini söyledim kadın inkar etti. eşim toplan gidiyoruz dedi. Ben toplanırken annesi bi yandan babası bi yandan bir sürü laf ettiler,küfür de duydum arada defol git dediklerini de. En son çıkarken baban herşeyini anlatmıştı zamanında ben oğluma söz geçiremedim dedi.ben bu arada babamla konuşmuyorum. zamanında beni ayırmaya çalışmıştı.

Arefe gecesi eve geldik eşim boşanacam senden diyor. olayları konuştuk hala ailesini haklı görüyor.bekarken anneci olmayan adam şimdi onlar beni istemediğ için ayrılmak istiyor.ilk günden beri annesinin beni istemediğini söyledi.Hala annesi babası arıyor canımlı cicimli konuşuyorlar. Deli olacam. Söylemediğim bir sürü şey söylemişler eşime. ayrı odalarda oturuyoruz.dışarda şimdi o eminim yine onlarla konuşacak.İntihar edecek noktadayım.ne olur fikir verin.onlar yüzünden bitsin istemiyorum.

canim intaharı aklından cıkar benim ailemde bosanmıstı ben 2 yasındayken babanem cok hasta bir kadindir hala oyle ama boyle ifrtira atacak kadar fazla degildir benim annemde bunlarin cogunu yasadi babam annemi koruyormus fakat babanem sonra onunda aklında girmis annem evliligini kurtarmak icin cok ugrasmıs ama olmamıs iyi kide olmamis boyle en dogrusu herneyse mesela ben bunlari dinlerken hep sey derdim neden sende onun gibi davranmadin canim bak hiç korkma ve o kadına onun davrandıgı gibi iftira at kusura bakmayın ama baska sekilde bu kadindan kurtulamazsin tabikii seninde bir gururun var inan bende bunu demek istemezdim ama bir dene gercekten işe yarar deliye deli gibi davranıcaksin eger bu kadin hala ayni seyleri yaparsa bosan ama intahar kesinlikle dusunme bu manyak sorunlu insanlar yüzünden sakın hayatını bitirme hicbirsey icin degmez inan bana cocugun var boyle senin kaynanan gibi kadinlari cok iyi bilirim ogullarina asıklardır gözleri hicbirsey görmez. ben boyle insanlari anlamıyorum ya günah diye birseye inanmiyorlar heralde birde bunlar hergün namaz kılan insanlardır ya işte orası beni cıldırtıyor herneyse kolay gelsin canim kendine iyi bak

ben de çok sinirliyim şu an..maç bitince ara dedim ama ne dicem bilmiyorum. giderken böyle dememiştin dicem.

Ben olsam arar ve : burda tek basimayim arabayı aldın uzun kalmicam diye cocugun arabasi sende kucağımda çıkamamya dışarı oğlunu arayıp soruyosunda hicmi akıl etmiyorsun bu sıcakta hava alamıyor oğlun kocalik yapamadın bana göre babalığıda ben öğretemem.
Zorda kalırsak annen gelir nedemek bugün bu durumda olmamızın mimari annen ölsem ogluma yaklastirmam oğlumu düşünse anne babasini ayirmazdi.
Sana gelince cocuğum için bı arada yasamayı düşündüm ilk sana yalvarirken lakin sen oğlunu dusunmuyosunki zaten niye kendimi zorlayım bunu anladım.
Sana yarına kadar muhlet ananın ağzıyla boşanıyoruz madem ki bu senin karekterini gözler önüne serdi bida gelmene gerek yok bu eve kardesimi çağırırım yalnız kalmam, haaa burda beni yalnız bırakıp çocukla tek basıma annenle tatil yapıp sonra bana dönüp affet diceksen yarın kalıp gelirsin yoksa evlenip ananın babanın gönlünü edip bana dönemezsin
Kac yasinda adamsın bu olay sonra konuşuruz öbür gun konusuruzla olmaz hayatta tek gercek vardır sende duşun tasında bittiyse gercekten bende ona göre hayatıma bir an once yon veririm.
Bakıcı icinde ortak karar almak istiyorsan gelirsin hallederiz ben ufacık çocukla senin tatilini keyfini bekleyemem bencilliğine Goz yumamam der
İcimi döker ondan gelen cevabida senet saycagimi söyler ve gercektende öyle yapardım
Büne ya ben daraldim burda bune rahatlık böyle ,
Bı düşüneyim , ustune su iceyim yok yok son kararımı vercem bı kafamı toplayim

Sana birşey soyleyimmi hande esın sırf anası istedi diye gitti oraya sen varken istediği gibi gezemediya oğluyla
Şimdi seni yolladı gezip tozma zamani, esinede diyodur birlikte doneriz nasil olsa ayrılamaz sende 2aylik çocukla bosver oglum biraz burnu surtsun.

cevaplarınızı alıntılayamıyorum kusura bakmyın. çok üzgünüm ağlamaktan klavyeyi zor görüyorum. maçtan sonra beni ara yazdım. kibar bir dille rica edecem erken gelmesini arabayı bana bırakmasını söylicem. orda babasının da arabası var.gerizekalı hayvan kazma insan. anlamazsa ben de zıvanadan çıkacam .yeter artık

cevaplarınızı alıntılayamıyorum kusura bakmyın. çok üzgünüm ağlamaktan klavyeyi zor görüyorum. maçtan sonra beni ara yazdım. kibar bir dille rica edecem erken gelmesini arabayı bana bırakmasını söylicem. orda babasının da arabası var.gerizekalı hayvan kazma insan. anlamazsa ben de zıvanadan çıkacam .yeter artık

Hande yapma sakın telefonda ağlama adamla polemiğe girme işte o zaman başa dönmüş olursun. Sayfalar dolusu ne kadar güçlü kararlı olduğundan bahsettik yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin yapılacak iş mi bu şimdi!

Ama böyle bırakma kendini.
Ona istediğini verme, amacına ulaştırma.

Onun amacı o bebege annesine baktırmak.
Bir an önce ne olacaksa olsun ona göre yolumu çizecegim de...

Ben olsam arar ve : burda tek basimayim arabayı aldın uzun kalmicam diye cocugun arabasi sende kucağımda çıkamamya dışarı oğlunu arayıp soruyosunda hicmi akıl etmiyorsun bu sıcakta hava alamıyor oğlun kocalik yapamadın bana göre babalığıda ben öğretemem.
Zorda kalırsak annen gelir nedemek bugün bu durumda olmamızın mimari annen ölsem ogluma yaklastirmam oğlumu düşünse anne babasini ayirmazdi.
Sana gelince cocuğum için bı arada yasamayı düşündüm ilk sana yalvarirken lakin sen oğlunu dusunmuyosunki zaten niye kendimi zorlayım bunu anladım.
Sana yarına kadar muhlet ananın ağzıyla boşanıyoruz madem ki bu senin karekterini gözler önüne serdi bida gelmene gerek yok bu eve kardesimi çağırırım yalnız kalmam, haaa burda beni yalnız bırakıp çocukla tek basıma annenle tatil yapıp sonra bana dönüp affet diceksen yarın kalıp gelirsin yoksa evlenip ananın babanın gönlünü edip bana dönemezsin
Kac yasinda adamsın bu olay sonra konuşuruz öbür gun konusuruzla olmaz hayatta tek gercek vardır sende duşun tasında bittiyse gercekten bende ona göre hayatıma bir an once yon veririm.
Bakıcı icinde ortak karar almak istiyorsan gelirsin hallederiz ben ufacık çocukla senin tatilini keyfini bekleyemem bencilliğine Goz yumamam der
İcimi döker ondan gelen cevabida senet saycagimi söyler ve gercektende öyle yapardım
Büne ya ben daraldim burda bune rahatlık böyle ,
Bı düşüneyim , ustune su iceyim yok yok son kararımı vercem bı kafamı toplayim

Sana birşey soyleyimmi hande esın sırf anası istedi diye gitti oraya sen varken istediği gibi gezemediya oğluyla
Şimdi seni yolladı gezip tozma zamani, esinede diyodur birlikte doneriz nasil olsa ayrılamaz sende 2aylik çocukla bosver oglum biraz burnu surtsun.

Şu an bu gerginliklere hiç gerek yok bence... Özellikle koyu ile belirttiğim yerler....
Hande haklıyken haksız konuma düşer...
Şu an ilk muhatabı eşi... valide hanım değil...
Sonuçta eşi adam gibi, adam olsaydı, önüne bakar, karısına sahip çıkar, annesinin ağzını tıkayıverirdi..

sil o gözyaşlarını, hiç birşey senden önemli değil
yeter kendini üzdüğün

en kötüsünü göze al
ne olacak boşansan ya?
insanların evladı ölüyor da hayata devam ediyor
velev ki boşan, ne olacak yani
yapma gözünü seveyim kendini de bizi de üzme

bırak şu adama göre yaşamayı
anası ne ki sümüklü danası ne olsun

Bu kadıncağız;olayların genelinde hatası olsun olmasın,2.5 aylık bebeğiyle tek başına olduğu bir şehirde sonumuz ne olacak diye kendini parçalıyor da,Allah'ın cezası adam anne babasının memleketinde maç keyfi yapıyor artık ben de zıvanadan çıktım okurken,bu nasıl bir merhametsizliktir ya...

Hande ben de öğretmenim arkadaşım,daha seminerlerin başlamasına 8 gün var.Alıp bebeğini annenlerin evine gitseydin ya,hatta gitsene.Tek başına koca şehirde,bebekle,bu düşüncelerle neden bir başına mücadele veriyorsun,erkeğim diye geçinen onursuz adam aile huzuru altında kafasını toplarken...

Allah yuva yıkanların da,o yuvanın yıkılmasına vesile olanların da,yapıcı değil yıkıcı olanların da,evlenmiş baba koca olmuş ama anasının minik erkeği olma duygusundan kurtulamayan adamların da cezasını versin,çıldırdım artık okurken...

öküzü ben aradım o aramayınca.annesi ile babası bir düğündeymiş onları almaya gitmiş.birazdan arayacakmış.Allahım sanki onların arabası yok. bi de benim mal kocam şoförlüğünü yapıyor.ben de burda eve hapsoldum. ya sabır..

öküzü ben aradım o aramayınca.annesi ile babası bir düğündeymiş onları almaya gitmiş.birazdan arayacakmış.Allahım sanki onların arabası yok. bi de benim mal kocam şoförlüğünü yapıyor.ben de burda eve hapsoldum. ya sabır..

adamın tercihi ortada
onların totosunda dolansın dursun ömrü boyu

biraz silkelen kendine gel kuzum hadi
arama bi daha onu da
herşeyin kötüsüne hazırla kendini
gerisini de akışına bırak lütfen

bu şerefsizin anne babası nasıl insan ki demiyorlar oğullarına, oğlum karın çocuğun yalnız ne köyü köye sonra da gideriz sen bi an önce evine dön boşanacaksan da işlerinizi halledin demiyor.

Allahım sana havale ediyorum o şeytan aileyi ve hayvan kocamı.

bu şerefsizin anne babası nasıl insan ki demiyorlar oğullarına, oğlum karın çocuğun yalnız ne köyü köye sonra da gideriz sen bi an önce evine dön boşanacaksan da işlerinizi halledin demiyor.

Allahım sana havale ediyorum o şeytan aileyi ve hayvan kocamı.

ah handecim
insan bu kadar kolay unutur mu yaşadıklarını?
neden unutuyoruz ki biz kadınlar herşeyi böyle
o kadın sana demedi mi boşan, oğlunu da seni de istemiyoruz
sen kimden insanlık bekliyosun?
bu raddeye gelmenize sebep o aile değil mi?
o aile ve kocanın onlara koşulsuz biatı?

Hande hangi sehirdesin bilmiyorum ama düşünki ben suanda 7 aylik hamileyim ve 17 aylik bı oglum var ama aklım hep sende konuyu takip ediyorum
Ben istanbuldayim eğer burda yasıyorsan cocuk arabasiymis falan var elimden ne gelirse yardım etmek isterim tek basına bı evde 2 bucuk aylik bebekle cok cok zor bir donem
Gerçi her nerde yasıyorsan yakın olan arkadaslar illaki vardır konunu okuyan hepsi yanında olup destek olmak ister eminim lütfen uzme kendini elinden geldiğince lohusa halinle

Son düzenleme:
Hande hangi sehirdesin bilmiyorum ama düşünki ben suanda 7 aylik hamileyim ve 17 aylik bı oglum var ama aklım hep sende konuyu takip ediyorum
Ben istanbuldayim eğer burda yasıyorsan cocuk arabasiymis falan var elimden ne gelirse yardım etmek isterim tek basına bı evde 2 bucuk aylik bebekle cok cok zor bir donem
Gerçi her nerde yasıyorsan yakın olan arkadaslar illaki vardır konunu okuyan hepsi yanında olup destek olmak ister eminim lütfen uzme kendini elinden geldiğince konuşa halinle

teşekkür ederim istanbulda değilim. onunla konuşurken söyleyecem.eğer gelemiyorsa ailemi annemi,babamı,kardeşimi çağıracam yanıma.o zaman istediği zaman gelsin denyo.

teşekkür ederim istanbulda değilim. onunla konuşurken söyleyecem.eğer gelemiyorsa ailemi annemi,babamı,kardeşimi çağıracam yanıma.o zaman istediği zaman gelsin denyo.

canım birini çağırma imkanın varsa
eşinle muhatap olma
çağır kimi çağıracaksan
dikkat ettiysen sana "bundan sonra hep yalnız olmayacak mısın?" diyen bir adam var karşında
eyvallah etmem ben olsam

valla iş güç olmasa kalkıp ben geleceğim :))

canım benim eşimde bu olaylar olduğunda arabamı aldı hemde kapısında 3 tane arabası varken..aldı garaja kapattı..ben heryere taksiyle yada yakınlarıma rica ederek gittim
onu arıyordum bari arabayı ver kızımı götürmem gereken yerler oluyordu,evde sıkılıyordu,benim gitmem gereken yerler oluyordu
bana beni ilgilendirmez taksiyle git il dışına gidiyorsanda otobüsle git dedi
ki kendisi her hafta il dışına geziler yapıyordu,anası babasıda..okadar zoruma gidiyorduki 12 yıl benimde emeklerimin olduğu herşeyi biranda elimden çekti aldı hemde yalvarmama ve durumumu anlatmama rağmen, vicdan kalmamıştı..eşim değil başkası vardı karşımda sanki ben kendim için değil kızım için( kızımın alışkanlıklarını biliyor oda)istiyordum ama nafile

hatta kzım hastalandı 2 gün hastanede yattı taksiyle gittim,yakınlarım yardımcı oldu ve beyfendi tatildeydi..hastaneye gelenler dışarı çıkıp ağlıyorlardı bana çaktırmadan
ben hiçkimsenin yanında hatta kızımın yanında bile ağlamadım sadece geceleri kızım uyuduğunda ağladım,kahrettim

şuan okadar çok ihtiyacım oluyorki çoğu yere gidemiyorum özellikle akşamları,hem yanlız bir bayanım arabam olmadan nasıl gideyim..kızım sıkılıyor sadece kısa mesafelere götürüyorum oynaması için..neyapayım en son 4 ay önce istedim yalvardım,çocukla zorlandığımı söyledim, durumumu anlattım bana''allah belanı versin senin'' diye bağırdı telefonda hemde yanında arkadaşları varken
ogünden sonra birdaha asla istemedim son oldu,allaha havale ettim onuda
tam 8 aydır herişimi yürüyerek yada taksiyle hallediyorum ve mahkeme sonunda alacaklarımı aldığımda,anasından emdiği sütü burnundan getirecem onun yemin ettim..bana,anneliğime ,kadınlığıma yaptıkları için

Hande,bütün arkadaşların yazdıkları tabi ki değerli ama özllikle asude-bahar'ın yazdıklarını tekrar tekrar oku lütfen.....

Son düzenleme:
canım birini çağırma imkanın varsa
eşinle muhatap olma
çağır kimi çağıracaksan
dikkat ettiysen sana "bundan sonra hep yalnız olmayacak mısın?" diyen bir adam var karşında
eyvallah etmem ben olsam

valla iş güç olmasa kalkıp ben geleceğim :))

olur çık gel valla.
hala aramadı ya
delirecem Allahım.illa kötü insan mı olmak lazım birilerinin hakkından gelmek için. arkadaşın biri yazmış ya aynısı gibi davran diye.zaten kadın yüzünden bitmesini kaldıramıyorum.çirkef biri olacam ondan anlıcaklar herhalde.

Back
X