intiharın eşiğindeyim..

kardeşim duysa bu lafı onu yaşatmazlar.bazen onu öldürmeyi düşünüyorum. (şimdi farkettim takmışım ben ölüme, ya kendimi ya onu sürekli ölümü düşünüyorum.ne garip)

intihar/cinayet eğilimi, depresyon göstergesidir..

keşke tavsiyelerimizi bir nebze dinlesen de uzman desteği alsan..

ama nedense bu konuları hep es geçiyosun
oysa üzerinde durulması gerekli önemli asıl kalemler bunlar

zaman ayırıp yazdığın için teşeşkkür ederim. ben de istemiyorum bakmasını bu yüzden evliliğim bitecek.. eşime ne olacak böyle oturup konuşalım bi daha dedim bugün.. eşim dünkü konuşmalarımızdan dolayı çok sinirli olduğunu cmt ya da pazara kadar düşünüp konuşacağını söyledi. dün gece de bana çok ağır bir laf etti.ailemle telde konuşuyorum diye git kardeşine karılık yap sen dedi.sustum..nefretle baktım sadece. ben de ona diyecektim sen de annene kocalık yap diye demedim.ama dicem yerini bekliyorum.
Terbiyesiz adam...
Evlenen,bu tertemiz kadının hayatında adım erkek,adım koca,adım baba diye giren sensin.
Babası ile problemi her ne olursa olsun,bu kadını her tatilinde ailenin yanına götüren ve bunun için minnet duymayan sensin.
Erkeksin belirti göremesek de ama,erkek olup hanımınla annen arasında denge kuramayan sensin.
Annene karının,karına annenin yerini belli edemeyen sensin.
Annene -orda dur- diyemeyen ve kurulmuş bir yuvada her hayati söz hakkını veren sensin.
Bu kadını sorunlarla bırakıp,ananın dizi dibine kaçan sensin.
2.5 aylık evladına bile acımayıp arabayı alıp giden,çocuk aniden ateşlense ne olur diye kıt aklınla düşünemeyen sensin.
Maçlarını kaçırmayan ama evladının anne ve babasının kokusuna en ihtiyaç duyduğu anları kaçıran sensin.
Kardeşlik duygusuna bile saygı duymayıp,karının koynuna yakıştıran adi zihniyete sahip olan sensin.
Sen nesin?İsim veremiyorum artık...Ama baba,ama koca,ama erkek,ama insan diyemiyorum o bir gerçek...

hande allah sana sabır ve güç versin
konuyu başından beri takip ediyorum . belki sorunlar hallolur aranız düzelir umudum vardı.hatta bazı arkadaşların boşan demesine bile kızıyordum yuva kolay yıkılırmı diye , ama çok haklılarmış
eşin kardeşine bile bu lafı diyebiliyosa ne denir böyle adama ,nasıl baba nasıl eş, nasıl bir öğretmen anlamadım
bence en kısa zamanda bu adamdan yakanı kurtar
allah yardımcın olsun

bırakın ne yapıyorsa yapsın eşiniz...
sizde Allah'a teslim olun, vardır elbet bir bildiği yaradanın...

intihar/cinayet eğilimi, depresyon göstergesidir..

keşke tavsiyelerimizi bir nebze dinlesen de uzman desteği alsan..

ama nedense bu konuları hep es geçiyosun
oysa üzerinde durulması gerekli önemli asıl kalemler bunlar

asude ben psikoloğa gitmem demiyorum.es de geçmiyorum. bundan sonraki hayatıma nasıl yön verecem bilmiyorum ve sürekli bunu düşünüyorum. yani önceliğim bu.seçenekler arasında sıkıştım kaldım.

*ücretsiz izin alıp yaşadığım yerde mi kalsam?
*çalışarak mı yaşadığım yerde kalsam?
*memlekette ev mi tutsam (ailem izin vermiyor)

yani ne yapayım birine karar versem o yönde adımlar atacam ama tıkandım.yardım edin ne olur

Terbiyesiz adam...
Evlenen,bu tertemiz kadının hayatında adım erkek,adım koca,adım baba diye giren sensin.
Babası ile problemi her ne olursa olsun,bu kadını her tatilinde ailenin yanına götüren ve bunun için minnet duymayan sensin.
Erkeksin belirti göremesek de ama,erkek olup hanımınla annen arasında denge kuramayan sensin.
Annene karının,karına annenin yerini belli edemeyen sensin.
Annene -orda dur- diyemeyen ve kurulmuş bir yuvada her hayati söz hakkını veren sensin.
Bu kadını sorunlarla bırakıp,ananın dizi dibine kaçan sensin.
2.5 aylık evladına bile acımayıp arabayı alıp giden,çocuk aniden ateşlense ne olur diye kıt aklınla düşünemeyen sensin.
Maçlarını kaçırmayan ama evladının anne ve babasının kokusuna en ihtiyaç duyduğu anları kaçıran sensin.
Kardeşlik duygusuna bile saygı duymayıp,karının koynuna yakıştıran adi zihniyete sahip olan sensin.
Sen nesin?İsim veremiyorum artık...Ama baba,ama koca,ama erkek,ama insan diyemiyorum o bir gerçek...

ağzına sağlık.keşke bunu ona okutabilsem.

Allah bu erkeklere akil fikir versin diyorum, evlenince kafalarina koca bi tas dusuyor olsa gerek..-ki evlenmeden once ana baba umurlarinda olmayanlar evlendikten sonra birden kiymete biniyor...

neyse intihar filan deme, bak birde bebegin varmis..herseyden hatta kendinden vazgecsen dahi ondan vazgecmemelisin...o sana Rabbimin bir emaneti, ona elinden geldiginde iyi bakman gerek. hem ayrilsanda bu cok zor bir karar olur ama tek ayrilan sen degilsin...kaldiki bence birazcik baskin cikarak esini yola getirebilirsin gibi gibi...Allah o kayinvalidene insaf versin, ama bu devran boylede gitmez soyleyeyim...

anladigim kadariyla calisan bir bayansin, ekonomik ozgurlugun var neden bu kadar boyun egiyorsun esine? bazi seylere katlanilir es hatrina ama resmen yalancinin onde gideniymis kaynana cadolozu ve ne demek evindeki birine defol git demeler...Allah sabir versin bacim..umarim kocan degisir ve size sahip cikar.

ben bu aşamada, kendi evinde, kendi düzeninde, kendi okulunda çalışmaya devam edip, bebişe bakıcı tutmandan yanayım..
radikal değişimleri bir anda toptan yaşamak sağlıklı birşey değil
seneye tayin istersin gerekirse, gittiğin yerde yeni düzenini kurarsın..

ama en doğrusunu sen bilirsin..

''şer'' bu kelime hayatıma 25 li yaşlarımda girdi ben o yaşa kadar dünyada kötü bir insan olabileceğine inanmazdım inandırdılar

Rabbim seni ve yavrunu hep iyi insanlarla karşılaştırsın , seni bu raddeye getiren insanlarında gönüllerindeki önüne gelsin ve umarım gelecekle ilgili en hayırlı kararı alırsın...

hande oturduğun ev sizemi ait kiramı
eğer size aitse eşinde kabul ediyorsa evinde otur,izin almadan bir bakıcı tutarsın kendini toparlarsın enazından
buarada annende gelir yanına arada,yanına gelecek kardeşin küçükmü birde onun sorumluluğunu almak zorunda kalma sırf başında olacak diye

eğer kira ise tayin filan isteme,memlekte dönersen orada ayrı ev tutamayacaksın babanlarla yaşayabilecekmisin
inanki çocukla çok zor oluyor,sığmıyorsun hiçbiryere
çalıştığın ilde bir ev kirala,eşinde çocuğun bakımını üslensin tamamdır
maddi bir kaybın olmayacak
sadece duygusal boşluk kalacak,onuda zamanla aşarsın umarım

Çocuğa bakıcı tut parasını versin eşşek gibi. istersen bu evde kal o defolsun istersen başka ev tut ama şimdi okullar açılacak mümkün olduğunca ev telaşına girme bence.

bir s...t.r git'i öyle hak ediyor ki o erkek müsvettesi. ağzımı bozdurdu bana.

handeciğim konunu baştan sona okudum, Allah yardımcın olsun inşallah

ben de öğretmenim ve çalışmandan yanayım, gerçi bebeğin küçük daha sana ihtiyacı var

fakat şu durumda ne babanın ne de eşinin dediklerini düşünme

en doğru kararı sen vereceksin, ayakları yere basan bir insansın,

eğer maddi desteğin olacaksa nafaka falan evde kendin bak çocuğuna

arkadaşlarımın çoğu da doğum yaptı ve ücretsiz izne ayrıldılar

senin durum biraz farklı ama sen bilirsin çok küçük daha oğlun

bu arada asude bahar arkadaşım sen nasıl bir insansın, seninle tanışmak isterdim

nasılda kendini vermişsin konuya, desteğin, içtenliğin, duaların beni çok duygulandırdı

insanın senin gibi dostu olsun sırtı yere gelmez inan

ben de babasız büyüdüm bir buçuk yaşında babamı kaybettim, dedemler annem dul diye baskı yaptılar,

annem çalışıyordu o zamanlar çok göze battı, aynı mahallede bile olsak ayrı evimiz vardı

çünkü aynı evde olsaydık dedemlerle dayımlar, çocukları falan bir süre denedik ama olmadı

çok ezildim, hor görüldüm çok zor bir durum,

ama annem Allah bin kere razı olsun kimseyi dinlemedi dedemlerle kavga ede ede ayırdı beni o evden

ve büyüdüm sayesinde, şimdi düşünüyorum eski kafalı dedemi dinleyip o evde olsaydım farklı bir tip olurdum sanırım

o yüzden sen babanın dediklerine kulak asma yani asma derken karışamam tabi de

bazen çok değişik düşünebiliyorlar

ben bu aşamada, kendi evinde, kendi düzeninde, kendi okulunda çalışmaya devam edip, bebişe bakıcı tutmandan yanayım..
radikal değişimleri bir anda toptan yaşamak sağlıklı birşey değil
seneye tayin istersin gerekirse, gittiğin yerde yeni düzenini kurarsın..

ama en doğrusunu sen bilirsin..

Bu arkadaşımızın hem bu yorumuna hemde uzman yardımı alman konusundaki yoruma %100 katılıyorum...Ama sonuçta en son yorum cümlesindeki gibi bencede..."ama en doğrusunu sen bilirsin"

Birde ev sizin malınızsa şerh koydurmanızı öneririm...Hukukçu arkadaşlar varsa sanırım bu konuda daha sağlıklı bilgi verebilirler...

bu arada asude bahar arkadaşım sen nasıl bir insansın, seninle tanışmak isterdim

nasılda kendini vermişsin konuya, desteğin, içtenliğin, duaların beni çok duygulandırdı

insanın senin gibi dostu olsun sırtı yere gelmez inan

benim için yazdıklarınız beni çok mutlu etti, çok teşekkür ederim nezaketinize

Handenin evi kira, ve esinin akrabasinin evi dogru.

Hande evden tasinmani öneririm, cünkü esin olacak herif seni rahat birakmaz,
yeni ev bakmaya baslamalisin,

bu adamin (adam demiyecem aslinda ama ne dyeicegimide bilmiyorum)
o ettigi son laf yokmu o son laf,
terbiyesiz ahlaksiz, kendini bilmezzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz :47: :47: :47: :47:
öyle sinirlendim öyle sinirlendim
Rabbimmm sen cok büyüksünnn
allahim adaletin tecelli etsin en kisa zamanda insallahhhh

Handem bu adam seni eriyip tüketecek,
ailecek bunlar yemin etmis herhalde seni delirtmeye
hemen kurtulmalisin diye düsünüyorum
acele et, psikolojini bozacaklar

asude ben psikoloğa gitmem demiyorum.es de geçmiyorum. bundan sonraki hayatıma nasıl yön verecem bilmiyorum ve sürekli bunu düşünüyorum. yani önceliğim bu.seçenekler arasında sıkıştım kaldım.

*ücretsiz izin alıp yaşadığım yerde mi kalsam?
*çalışarak mı yaşadığım yerde kalsam?
*memlekette ev mi tutsam (ailem izin vermiyor)

yani ne yapayım birine karar versem o yönde adımlar atacam ama tıkandım.yardım edin ne olur

Handecim yapman gereken belli.

Çocuguna bakıcı tutup , çalışmaya devam etmek...
Eşinle ev konusunda bir şekilde anlaşırsınız,
ya o gider ya da sen...

Yalnız eşin demiş ya son kararın ne diye sordugunda,
cumartesi pazar 2 gün daha düşünecegim demiş.
Bekleyip zaman kazanmaya çalışıyor.
senin sinirinin yatışmasını bekliyor.

Ancak bana öyle geliyor ki,
sen kayınvalidenin gelip bebege bakmasını kabul edeceksin.
İçim böyle söylüyor.
Üzgünüm ama kazanan yine eşin olacak :(

Back
X