• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İntikam almak ?

okudum,kesinlikle intikamını al
tam bir pislikmiş :47:
herzaman ALLAH'A havale etmeye gerek yok,birazda sen haalledecen işi :27:
elinde deliller var,sana karşı hataları olmasa bile şikayet etmen gerekir bence
senin yerinde olsam hiç durmam...

İntikamla filan hiç işim olmaz ancak senin konunun her ne kadar kişisel duygularınla alakalı olduğunu söylesen de intikamla alakalı olmadığını düşünüyorum.

Bahsettiğin kişi hakkı olmadığı halde üst mevkilere gelmiş biri olduğundan, sırf bir astına kötü davranma ihtimaline binaen bile ben hiç düşünmeden kendisini şikayet ederdim. Kaldı ki çok daha kötü şeyler de yapabilir. O yüzden bence şikayet etmek boynunun borcu. :47:

Bilemiyorum ama intikam her iki tarafı da yakar gibi geliyor bana. Yani intikam almak karşıdaki insanın seviyesine düşmek gibi bir şey bana göre. İlahi adalet diye bir şey var, en temiz çözüm :)

Karşındaki asaletten bi habersee sen baştan aşağı asil olsan ne olur?
İntikam konusuna gelince ne kadar restleşebileceğime bakarım.
Şimdi elinde öfkeni dindiricek bişeyler var ama ya o daha sert vurursa?
Sonra için dahada alevlenmez mi?
Boşver.
Kimsenin hakkı kimsede kalmaz.

Günaydın herkese.Uzun süredir düşündüğüm bir konu bu.Farzedelim ki biri sizden en değer verdiğiniz şeyi aldı.Artık adına ne derseniz bu hayatta kimi için gururu önemlidir,kimi için ailesi,evladı,hatta bazıları için bekareti,iş hayatı,eğitim hayatı... Yaptığı şey de hem bugününüzü hem geleceğinizi ciddi anlamda etkileyen bir şey olsa,bu insandan intikam alır mısınız?Karşınızdaki hayatına hiçbir şey olmamış gibi üstelik haksız olduğu halde utanmadan üste çıkarak yoluna devam ediyorsa sizden aldıklarının sizin için ne kadar önemli olduğunu bildiği halde en ufak bir mahcubiyet duymadan hayatına devam ediyorsa,sizce bir bedel ödemeli mi? Ona bu bedeli ödetecek imkanın elinizde olduğunu varsayalım,bunu kullanır mısınız?

Merhaba, konunuzu şimdi gördüm. Sonucu merak ettim ne karar verdiniz ?

Günaydın herkese.Uzun süredir düşündüğüm bir konu bu.Farzedelim ki biri sizden en değer verdiğiniz şeyi aldı.Artık adına ne derseniz bu hayatta kimi için gururu önemlidir,kimi için ailesi,evladı,hatta bazıları için bekareti,iş hayatı,eğitim hayatı... Yaptığı şey de hem bugününüzü hem geleceğinizi ciddi anlamda etkileyen bir şey olsa,bu insandan intikam alır mısınız?Karşınızdaki hayatına hiçbir şey olmamış gibi üstelik haksız olduğu halde utanmadan üste çıkarak yoluna devam ediyorsa sizden aldıklarının sizin için ne kadar önemli olduğunu bildiği halde en ufak bir mahcubiyet duymadan hayatına devam ediyorsa,sizce bir bedel ödemeli mi? Ona bu bedeli ödetecek imkanın elinizde olduğunu varsayalım,bunu kullanır mısınız?

canım konun çok ama çok derin düşünülmesi gereken ve tartışmaya açık bir konu, yorumların çoğunu okumadım, intikam evet adı korkutuyor, değer verdiğiniz seviyeye göre, ve de karşındakinin anlayış biçimine göre değişiyor. haa diyelim intikamını aldın adam anlamıyor, ama sen sana yapılanı (artık konu kapalı ama genel konuşuyorum) hazmedemiyorsun...yine için içini kemirecek, beynini düşüncelerini alt üst edicek ve yaşam kaliteni önemli ölçüde aşağı seviyelere çekecek...sen senden başkasına da bu durumu yaşatmasına engel olmak istiyorsun, onun yükselmesine hayatını hiç bişey olmamış gibi devam etmesini hazmedemiyorsun haklı olarak...ben şöyle bir yol izlerdim, sen konunun sana ucu değmeyecek bir şekilde onu bu yaptıklarını engellemenin yolunu bulurdum...çünkü o cezasız kalmamalı, bundan önce yaptıkları için bişey yapılamaz belki ama yapmaya devam etmesini engellerdim...ama benim yaptığımı bilmeyecek, çünkü her şeye rağmen hayat devam ediyor, benim hayallerim umutlarım kariyerim çevrem ailem yaşayacağım çok şey var, güzel anılarım olucak, bunların da heba olmasını hiç ama hiç istemem, bu fırsatı ona asla vermem...yapacağın şey olayın sana değmeden onun başına patlamasını sağlamak...:31:

intikam alıcak kadar kin duymama sebep olmak her insana nasip olmaz.:) kindar biri değilim. ancak can damarına basılan durumlar vardır.böyle anlardada ALLAHA HAVALE EDİP susabilecek mizacım yok maalesef:( kan davasına dönüştürmem elbette ama karşılıksız da bırakmam bu durumlarda güzel fikirler gelir aklıma :)

intikam alıcak kadar kin duymama sebep olmak her insana nasip olmaz.:) kindar biri değilim. ancak can damarına basılan durumlar vardır.böyle anlardada ALLAHA HAVALE EDİP susabilecek mizacım yok maalesef:( kan davasına dönüştürmem elbette ama karşılıksız da bırakmam bu durumlarda güzel fikirler gelir aklıma :)

Asya30'un dediği gibi kin beslememek lazım ama bazen olmuyor...Doğrusu o zamanlarda insanın akla güzel fikirler gelmiyorda değil yani:1:

O kişiye o çok önem verdiğiniz şeyi isteyerek mi verdini yoksa zorla mı aldı? Önemli olan bu! Ve siz intikam aldığınızda sadece o kişi mi etkilenecek?
Yani konuyu bilmeden yorum yazılıyor ama bu doğru değil bence biraz daha açmalısınız konuyu.
Allah ' a havale edin o en iyi hakemdir ve eğer suçlu karşı tarafsa en iyi şekilde intikamınızı alır ama yok hakk'a göre siz suçluysanız 2 kat günaha girmiş olacaksınız.

Kızlar uzun süre düşündüm özel mesajla bana yol gösteren arkadaşlara çok teşekkürler bu arada (elmayra özellikle senin söylediklerin bana çok yol gösterdi) intikam almakla almamak arası bir yol izledim.Yani onun kulağına gitmesini sağladım. Önce ciddiye almadı adam o kadar emin ki benden. ama baktı ki iş ciddi şu an tutuşmuş vaziyette,çok huzursuz olduğunu biliyorum.Somut bir zararım olmayacak ama biraz daha bu huzursuzluğu yaşamalı.Durum şimdilik bu.Belki acımasızca ama huzursuz olduğunu bilmek mutlu ediyor beni.Aileniz ve çocuğunuz hariç hiç kimse sizden zarar gelmeyeceğine emin olmasın bayanlar.İnsanlar acımasız.İyi insan kavramı yok enayi,saf kavramı var.

bence en iyi yolu izlemişsin arkadaşım. ama gerçekten intikam almayı düşünme derim bırak ne hali varsa görsün.. sen intikam alsan da anlamayacak ve aklından bu olayı silip atman daha da zaman alacak..

Affetmek en guzeli icinizi kinle doldurmayin :-) inanin cok rahatliyor insan.Tabi karsinizdaki kisi bir baskasina zarar vericekse ve bunuda biliyorsaniz ona engel olacak biseyler yapabilirsiniz. Baskasina degil bir tek kendinize guvenin bu hayatta

Back
X