• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

intikam

birisinden çok nefret ederseniz, ve zamanında size kötülük kapmışsa, yıllar sonra intikam alma ortamı yaratılırsa intikam alırmısınız almazmısınız?

ikilemdeyim.
ama intikam alırsam çok fena birşey olacak. yani bana yaptığının 10 katı gibi birşey.
almayı düşünüyorum çünkü ben akrebim, unutmam hiç :ssz:

evren bizi eğitmek doğruyu göstermenin başka yolunu bulamaz bazen bu kötü insanlar hayatımıza girer ve bizi eğitir.yapılan her şey mutlaka ama mutlaka sahibine döner.sakııııın intikam alma.özellike bunu yapabilecek olduğun halde yapmazsan hayat ödüllendirir seni.kısa vadede kötüler uzun vadede iyiler mutlaka kazanır.affet bu insanı bu kötü enerjiyi at üstünden emin ol yaşattığı mutsuzluklar yüzünden hayat onu da cezalandırmıştır.dualarım seninle

birisinden çok nefret ederseniz, ve zamanında size kötülük kapmışsa, yıllar sonra intikam alma ortamı yaratılırsa intikam alırmısınız almazmısınız?

ikilemdeyim.
ama intikam alırsam çok fena birşey olacak. yani bana yaptığının 10 katı gibi birşey.
almayı düşünüyorum çünkü ben akrebim, unutmam hiç :ssz:

Bende bi akrep olaraktan :47:seni anlıyorum ama kin bendede vardır ama çok fena bişey yapcam diyosun :44: birincisi intikam alacağın kişinin sana yaptığı şey ve senin intikamının nasıl bişey olacağı önemli

asla almam intikam,hırsım söner zaten zamanla.

bu dünyada iki kişi bana gerçekten büyük kötülük yaptı,aşağı yukarı aynı dönemde.

çok korktum,bocaladım,ama sadece dua ettim,Allaha havale ettim,hele biri için o kadar çok dua ettim ki 'Allahım,benden uzak olsun,

nereye giderse gitsin ama benden uzak olsun' diye.10 gün sonra adamın öldüğünü öğrendim,onun şokunu atlatmam uzun sürdü.

hatta yolda hayaletini falan gördüğümü düşündüm bir ara:26:

asla almam intikam,hırsım söner zaten zamanla.

bu dünyada iki kişi bana gerçekten büyük kötülük yaptı,aşağı yukarı aynı dönemde.

çok korktum,bocaladım,ama sadece dua ettim,Allaha havale ettim,hele biri için o kadar çok dua ettim ki 'Allahım,benden uzak olsun,

nereye giderse gitsin ama benden uzak olsun' diye.10 gün sonra adamın öldüğünü öğrendim,onun şokunu atlatmam uzun sürdü.

hatta yolda hayaletini falan gördüğümü düşündüm bir ara:26:

gördün mü gerçekten:53:

fırsat varken ben alırım

gördün mü gerçekten:53:

hayatta beddua etmemiş bir insanımdır.bu kişinin ölümü sarstı beni,benden uzak olsun diye dua ettim sadece,yoksa gerçekten benim

yüzümden mi öldü diye düşündüm .ölümün 2 ay sonrasında gittim ordaki evime(öğretmenim,yaz tatili için memleketime

dönmüştüm).okula giderken o kişiyi her zaman gördüğüm yerden aynı onun gibi :26: biri geçip gitti,ufak çaplı bir şok yaşadım.

ölmemiş herhalde yanlış duymuşum falan dedim hatta ama ölmüştü.

ya gerçekten bana geldiler,ya da çok benzeyen biri geçip gitti yanımdan:44:

Ben olsam yapmazdım.başkası şimdi mutlu diye kıskanıp mutluluğunu bozmazdım.ayrıca bu olay özel hayata girer.kocasına ne söylerse söylesin ,isterse kandırsın bu seni ilgilendirmez.evliliği yıkmaya çalışmak günahtır bence.benim başımdanda geçti buna benzer birşey.en büyük düşmanım ,arkamdan iftiralar atan kişinin tüm sırlarını belgeleriyle birlikte buldum.istesem hayatını karartırdım ,evliliğini bitirirdim ama yapmadım.yaparsam ondan ne farkım kalırdı?o nu Allaha havale ettim.Allah kime ne ceza vereceğini benden iyi bilir diye düşündüm.şimdi vicdanım rahat bir şekilde yoluma devam ediyorum.bu arada burcum balık ama yükselenim akrep.buna rağmen yapmadım.

İntikam soguk yenen bir yemektir nede olsa :ssz:

Ben de hiç unutamam, fakat intikam da alamıyorum. O duygu bana zarar veriyor iyice hırsa biniyor olay. Geçmişte yaşadım eğerki intikam aldıysam ve o tekrar birşey yaptıysa daha da hırslanıp kendimi kaybetmişim.

Bir de niye yaptım diye vicdan azabı çektim.

Engüzeli Allah'a havale etmek sanırım :S

yıllar sonraya içimdeki kin geçmiş olur. o yüzden almam. kinim geçmesede almam cünkü içimde kin olsada canımın acısı hafiflemiştir. tekrar o konuyu hatırlayıp gündeme çıkarmam

Hemde feci şekilde intikamımı alırdım...
Üzüleceğimi bilsem dahi , yaparım..

allah zaten cezasını verdi onun.
bana yaptıklarından sonra çok büyük bir trafik kazası geçirdi.ölümden döndü.

ama zamanında bana yaptıklarını unutmadım.bana hakaret etti, benim hayatımla oynamaya çalıştı.
şimdi alıcam intikamımı.
şu an düşündüğüm tek şey bildiklerimi ona söyleyip önceden biraz korkutmak mı yoksa direkt kocasına söylemekmi?

Sana bu kadar kötü ne yaptı bilemiyorum ama belki yaşadığı kötü şeylerin ardından kendine bir sayfa açmıştır, düzgün bir yaşam için çabalıyordur, her şey göründüğü gibi olmayabilir. Altından kalkamayacağın bir vebale girebilirsin, durumun detaylarını sen biliyorsun, iyice tartmadan hareket etme, bir evliliğin temellerini sallamak çok ciddi bir iş

carrie cim eğer erkekse ve yapıp içindeki nefretini azaltıcaksa ,senide çok uğraştırmayacaksa intikamını al. yanidediğim gibi erkek ve aşk acısıysa mutlaka al,akılları başına gelsin şu erkeklerin. ama ne yapabilirsinki bide ucu sana dokunmaması gerek

evliymiş canım ya bence hiç girme araya :17:

Eğer ki canımı çok yakmışsa, ağır şeyler yaşatmışsa bana, uzunca bir süre etkisini atlatamamışsam ve hiç düşünmemişse bunları yaparken ben de bir dk durmaz fırsatı değerlendiririm.

amaan boşver ya, Allaha havale et sen yine.. o sessizce alır senin intikamını.. almış da zaten... evliymiş bir de.. hiç karışma derim.. allah korusun beddua falan eder tutar senin de canın yanar.. aradan yıllar geçmişken yine üzerine sıçratma derim...

Car..
Sakın onu korkutucam diye, önceden fısılmadama..
Kocasını yağlar ballar, bana böyle böyle dedi, ilişkimize zarar verecek aşkım der, of kandırır işte..
Adama söylediğinde, adam seni bir de döver bile üstüne..

Direk kocaya söyle, hazırlıksız olsun..
İlk ona söylersen zemin hazırlar.

Ben alırım. şu an birine ölesiye sinirliyim. bir zarar verme fırsatı doğsa ah bir doğsa. Nasıl beddualar ediyorum hem de nasıl. İnşallah ailesinden çıkar diyorum. İnsanın canını en çok ailesi yakar çünkü. Kimse kusura bakmasın ettiği yanına kalmaz kalmamalı.:47:

Back
X