İpler koptu...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ekes
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Elbette herkes fikrini soylemekte ozgur zaten bunu savunuyorum ancak, nezaket ve saygi cercevesinde olmak sartiyla. Siz kalkip gezmeyiversin derseniz bu da gezmeyiversin dediginiz kisinin hayatina mudehale olur ki bu da sizin nerede durmaniz gerektigini bilmemeniz ve karsinizdaki insana saygi gostermemeniz dmektir. Sizin dehsete dustum tabirinizde kinama var, asagilama var, kinaye var. Insanlari kinayarak mi fikirlerine saygi gosteriyorsunuz?

bunlar sizin yorumunuz..

Daha önceki yazılarımda eşimin ailesiyle olan sorunlardan bahsetmiştim hep.

Bu defa çok kötü bir şey yaşandı.Biraz önce hemde.Hala elim ayağım titriyor.Çok kötüyüm.Ne olur bir şeyler söyleyin.Tartışmalara,laf dalaşlarına alışkın değilim ben.

Bugün yarım gün çalışıyorum.Kızımı (2 yaşında) görümceme bıraktım.Akşamdan anlaşmıştık.Kayınvalidem bakıyor normalde.O memlekette olduğu için kendi annem bakıyordu.Ama bugün anneme gitmeye üşendik ve görümceme bıraktık.

Saat 12 gibi görümcem,eşimi aramış.

- Biz pikniğe gidiyoruz diye. ( kızım da tabi )

Eşim de '' Tamam '' demiş.Sonra beni aradı eşim.'' Ablamlar pikniğe gidiyorlarmış,bende tamam dedim '' diye.

Kızım daha yeni gripten kurtuldu ama burun akıntısı ve kuru öksürüğü devam ediyor.Bende bana sorulmamasına kızdım ve

'' Gitmesini istemiyorum.Daha yeni iyileşti.Hasta olursa tekrar,açık hava çarparsa burun tıkanıklığıyla,öksürüğüyle ben uğraşıyorum '' dedim.

Eşim hemen tavır yaptı.Gitsinler bişey olmaz gibi.

Neyse ben görümcemi aradım.

'' Abla daha yeni iyileşti zaten biliyorsun.İstersen çıkarma.Siz gidecekseniz de planınızı bozmayın.Komşum var çok samimi olduğum,ona bırakın,ben zaten erken çıkacağım '' dedim.

Telefonu suratıma kapattı :20: Aradım aradım ama açmadı.Sonra eniştemi aradım.

'' Enişte ablam telefonu duymuyor herhalde (?) dedim - bozuntuya vermeden -. Teli suratıma kapattı ama bunda alınacak darılacak bir şey yok.Çocuk gerçekten daha yeni iyileşti '' dedim.

Enişte direk bana '' Bana bak doğru konuş sen önce.Biz hiç çocuk büyütmemiş adamlar değiliz.Ablanla öyle konuşamazsın,doğru konuş................ gibi bir şeyler söyledi ki,inanın o şokla hatırlayamıyorum çoğunu,çünkü bu gerginliği yaşayacak bir şey söylemedim.

'' Yanlış anladın enişte.Zaten doğru konuşuyorum ben.İŞ yerindeyim.Zor konuşuyorum zaten.Ben size çocuk bakmadınız filan demedim.Estafurullah...Sadece izah ediyorum,yeni iyileşti diye '' anlatmaya çalışıyorum.

Ama eniştem ısrarla '' Doğru konuş , doğru konuş '' deyip duruyor.Yada o şokla sadece bu kelimesi kaldı aklımda ama tavrı her an kavga çıkaracak bi ses tonundaydı.

En son benim de şartelim attı '' Enişte bak gerginlik yaratmaya gerek yok.Ortada bişey yok diye anlatmaya çalışırken,baktım ses tonu yükseliyor.Dedim artık

'' Niye etrafınızda kimse yok çok belli.Hep böyle agresif davrana davrana kaybetmişsiniz.Bizi de kaybetme '' dedim kapattım teli.
Sonra eşimi aramış. '' Ekes ' in derdi ne.Bana böyle böyle söyledi.Ben kaydettim her konuşmamamızı.Dinleteyim gelde '' diye. ( Ayrıca neyi dinletecekse. )

Eşimde beni aradı bi hışımla '' Sen benim ailemle aramı bozuyosun.'' gibi bağırmalara başladı.Zaten sinirlerim bozuktu,boşaldım.Tutamıyorum gözyaşlarımı.Etraf insan dolu.Ağlama diyorum kendi kendime,gözyaşım akıp gidiyor....

Ben de babamı aradım.İlk defa...O kadar tartışma oldu hiç yansıtmadım ama bu defa nasıl oldu bilmiyorum.Aradım

-Ben gelmek istiyorum dedim. ( Ağlamaktan konuşamıyorum tabi ) Dur dedi sakin ol. Ne oluyor....Bıktım ben ailesinden dedim.Hiç bir suçum yokken böyle böyle oldu dedim.Akşam gelin oturup konuşalım,ne yapacaksak yapalım dedim.

İyimi yaptım bilmiyorum ama aradım babamı evet.Şİmdi biraz sakinleştim,keşke aramasamıydım diyorum.Offfffffff

Çalışmak zorundayım maddi anlamda.Anneme uzağım.Burada oturdukça hep eşimin ailesine muhtaç olacağım KIZIM İÇİN. Bunu istemiyorum.Akşam konuşağaım eşimle.Ben kızımı da alıp gideceğim ailemin yanına.Eğer bizi istiyorsa,kızı için ve benim için,annemin yanına bi yerlere taşınır.İşe gelip giderken aklım hep kızımda kalmaz.Rahat rahat bırakır giderim anneme.Taşınmazsa da kendi bilir.....

İpler koptuuuu

Ben enişte-görümce-siz üçgeninde konuşmanın bu şekilde olduğuna pek inanmadım. Durup dururken size neden doğru konuş desin, ya konuşmada anlatmadığınız size ait hoş olmayan cümleler geçti ya da üslubunuz sertti eniştenizin o cevaplarına maruz kaldınız.

Ve evet eğer çalışıyorsanız çocuğunuzu birilerine emanet ediyorsanız kendi annenizde olsa k.valideniz de görümcenizde olsa bu tarz olaylar illa ki yaşanıyor. Bazı şeyleri görmezden gelmeniz idare etmeniz gerekecek. Aksi halde "otur çocuğuna kendin bak" "bizde çocuk büyüttük" cümlelerine maruz kalırsınız. Malesef çalışan anne olmanın çeşmekeşi bunlar...

Bu çocuk konusu çok hasas bir konu kim bakarsa baksın o çocuğun annesinin müdahale hakkı var ancak tarafların iyi niyetli olma durumu var geçmiş zaman benim annem ve kızkardeşimde demiştir otur işi bırak çocuğa bak diye, çünkü rahatları bozulduğu için, zaten çalışanda keyfinden çalışmıyor parasızlıktan elin ağız kokusunu çekiyor ,zaten çalışan bütün annelerinde vicdanı rahat değil, ben görümceyi bu durumda iyi niyetli bulamadım eşide dahil olmuş bir kışkırtma ve karalama var

daha önceki konularınıza bakdım. siz bu aileyle mutlu değilsiniz. sürekli sizi üzüyor eşinizle aranızı açıyorlar.görümceler kayınvalide eşinizde sizden değil hep onlardan oluyor.bence aileyle ilişikinize mesafe koyun yakın oturuyorsanız uzaklaşın .pek gidiş geliş yapmayın.Allah yardımcınız olsun..

Belli ki görümcenle anlaşamıyorsunuz keşke komşuna bıraksaydın ne de olsa yarım gün çalışıyormuşşsunuz. görümcenin yerinde kim olsa nereye gitse çocuğu götürür. arayıp götürmeyin demektense sıkı giydirin demeniz daha orta yollu bir çözüm olmazmıydı. eşiniz size sormadan tamam demiş demek ki kendi kardeşinin huyunu biliyor ve bir anne kadar baba da çocuğunun sağlığını düşünür. hatta bazı erkekler bu konuda bayandan daha titizdir.
madem ki babanızı aramışsınız eşinizin moralini bozmadan konuşmasını söyleyin ki eşiniz neye uğradığını şaşırmasın. Allah yardımcın olsun.

bence haklısınız.
siz bir şey yapmış olmasanız sizinle niye böyle konuşmuş olsunlar ki diye sebep arayanlar herhalde hayatlarında hiç seviyesiz, durup dururken, kendi kendine yüzgöz olan insan görmemişler. olsun, başlarına gelirse anlarlar. amann, Allah ıslah etsin her olaya sadece kendi açısından bakan herkesi ama herkesi.

Birincisi benim veya bir baskasinin yorumuna saçma deme hakkiniz yok, biraz saygili olun...
Ikincisi burda "kadin calismali midir" konusunu tartismiyoruz. Ben bu durum için çalismasinin cokta elzem olmadigini en azindan isinin cocugundan daha onemli olmadigini vurgulamadim ama tabi anlayana...
Ucuncusu erkek dusuncesi kadin dusuncesi diye bir sey yoktur. Olaylari dogru analiz edebilen kadin ve erkekler, dogru analiz edemeyen kadin ve erkekler vardir. Dorduncusu, hiç bir zorunlulugu olmadigi halde birine cocugunuzu birakiyor ve sonrasinda biraktiginiz kisinin kararlarini ve duzenini elestiriyorsaniz, "çok biliyorsan otur evinde kendin bak" cumlesine muhatap olursunuz pektabii...

Konu sahibi çalışan bir bayan ve sanırım konuyıu buraya çalışmasının elzem olup olmadığını tartışmak için açmamıştır, ki zaten bu insanların özel durumlarına bağlı, burdan kalkıp da çalışması elzem değil demek pek de doğru bir analiz olmasa gerek.
Ayrıca çocuğu birine emaneten bırakmakla çocukla ilgili alınacak tüm kararların sorumluluğunu başka birine vermek karıştırılıyor sanırım."Çocuğu emanet bıraktın,bitti!Artık hiçbir şeye karışamazsın!"diye bir şey yok.Konu sahibi arkadaş çocuğunu evde bakılmak üzere bıraktı, dışarı çıkma ihtimallerini bilseydi bırakmazdı muhtemelen.Görümcesine çıkma evde otur dememiş, düzenini planını da eleştirmemiş, sadece KENDİ çocuğunun dışarı onlarla çıkmasını istememiş, son derece geçerli sebeplerden ötürü,hiç bir kötü niyeti olmaksızın.Üstelik kimsenin üzerine yük bırakmadan kendi çözümünü de bulmuş.Karşılığında gördükleri ise hiç hoş değil, görümcesi de eniştesi de eşi de çok ayıp etmiş.Bir çocuğu normal şartlar altında annesinden çok kimse düşünemez ve tanıyamaz, aksini iddia ederse de yanılmış olur.Bir annenin de küçük çocuğunun dışarı çıkartılıp çıkartılmaması konusunda karışmaya hakkı olmalıdır değil mi?

"ihtiyacı var ki çalışıyor ?"
kısmınıda anlamıyorum,borcum harcım var ise evladıma başkasının bakması zoruma gidecekse,çocuk yapmam.
hem çocuk yapayım,hem işe gideyim,hem kredi borcum ödensin,hem bakana artistlik yapayım..
ne bileyim garip yani.
şu an bana çocuk yap deseniz haftanın 5 günü iş 2 günü kurs olmak üzere doluyum.
şimdi çocuk yapsam yanımda ne annem ne kayınvalidem var.
kendi keyfim için çocuk yapıp yakınımındaki teyzeme çocuğu atıp sonra da çocuğumum yemek yemiyor sende peşinden koşturmuyorsun diye eleştiremem ki?
hakkım yok,çocuk benim,yapan benim niye yaptım ? sevgiden,zevkten,annelikten ,bakarım diye..
ama bakmıyorum çünkü çalışıyorum,niye çalışıyorum borcum var,olabilir?
ee niye çocuk yaptım o zaman ?
böyle zincirleme mantık hatası şeklinden birbirini içeren içinden çıkılamayan sorunlar sürer gider..

"ihtiyacı var ki çalışıyor ?"
kısmınıda anlamıyorum,borcum harcım var ise evladıma başkasının bakması zoruma gidecekse,çocuk yapmam.
hem çocuk yapayım,hem işe gideyim,hem kredi borcum ödensin,hem bakana artistlik yapayım..
ne bileyim garip yani.
şu an bana çocuk yap deseniz haftanın 5 günü iş 2 günü kurs olmak üzere doluyum.
şimdi çocuk yapsam yanımda ne annem ne kayınvalidem var.
kendi keyfim için çocuk yapıp yakınımındaki teyzeme çocuğu atıp sonra da çocuğumum yemek yemiyor sende peşinden koşturmuyorsun diye eleştiremem ki?
hakkım yok,çocuk benim,yapan benim niye yaptım ? sevgiden,zevkten,annelikten ,bakarım diye..
ama bakmıyorum çünkü çalışıyorum,niye çalışıyorum borcum var,olabilir?
ee niye çocuk yaptım o zaman ?
böyle zincirleme mantık hatası şeklinden birbirini içeren içinden çıkılamayan sorunlar sürer gider..

sizin mantığınıza göre maddi durumu iyi olmayıp çalışmak zorunda olan kadınların çocuk sahibi olmaya hakkı yok. Allah korusun etrafında birileri bi gün çocuklarına bakmak zorunda kalıp gezmelerinden olurlar falan.

sizin mantığınıza göre maddi durumu iyi olmayıp çalışmak zorunda olan kadınların çocuk sahibi olmaya hakkı yok. Allah korusun etrafında birileri bi gün çocuklarına bakmak zorunda kalıp gezmelerinden olurlar falan.

Neden lafımı başka yöne çektiniz ki?
Biz maddi durumu olmayan o yüzdne çalışan ama çocuk yapan,çocuğunu baktırdıklarını da beğenmeyen bir konu sahibi üzerindne konuşuyoruz.
Varlıklıyım diyelim çocuğuma prensesler gibi bakılıyor,sosyalleşiyor kreşte,kafam da rahat..
miss gibi çalışırım neden çalışmayayım ?
çalışmaya karşı değilim ki,çocuk yapıp başkalarının üstüne atmaktan bahsediyorum.
çocuğa annem bakıyor ama beğenmiyorum diyorlar mesela ?
eee baktırma,eee param yok ,ee yapma o zaman çocuğu ,mecbur musun şartların uygun değilse çocuk yapma
leylekler getirmiyor ki şans eseri.
kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil,bence bakıyorlarsa minnet duyulmalı.
ben insanlardaki bu rahatlığa hayranım
benim çocuğum yüzünden ,neden insanlar hayatlarını ipotek altına alsın.
hem çocuğa bakacaklar hem de gezmeye giderken izin alacaklar.
bu rahatlığa helal olsun derim başka da birşey diyemem..
ben asla bu kadar kullanamam kimseyi.

Hayatı kimse garanti altına alamaz,ne çocuğu olan ne de olmayan!

Bu bencilce dayatmacı bir yaklaşım. Evlat sahibi olmak büyük sorumluluk getirir ve evladın sorumluluğu sadece annesi ve babasına aittir. Kadının çalışmasının sırf maddi durumla da alakası yok. Çalışmak istiyorsan çalışırsın çocuğunu da ya bakıcıya ya kreşe teslim edersin ya da yakınlarından annenden k.validenden yardım alırsın olabilir. Ama kimse kimsenin çocuğuna bakmaya mecbur değil anneannesi babaannesi olsa bile ve kimse yakınlarına çocuğuma bak diye dayatamaz. Hem o gezmelerinden olan insanlar kendi çocuklarını büyütmüş artık dinlenmek yaşlılıklarının tadını çıkarmak isteyebilirler mecburlar mı çocuk bakmaya, böyle büyük bir sorumluluk almaya, sorumluluğu alanlarında böyle büyük fedakarlık yaptıkları için hayatlarından çalıp size verdikleri için ellerinden öpmek gerekir. Sürekli bakmalarını eleştirip müdahale etmeye hakkınız yok güvenip bıraktıysanız. Aksi durumda eninde sonunda aynı tepkilerle karşılaşırsınız "otur kendin bak". Bu konu için konuşmuyorum bu arada genelden bahsediyorum.

a
Neden lafımı başka yöne çektiniz ki?
Biz maddi durumu olmayan o yüzdne çalışan ama çocuk yapan,çocuğunu baktırdıklarını da beğenmeyen bir konu sahibi üzerindne konuşuyoruz.
Varlıklıyım diyelim çocuğuma prensesler gibi bakılıyor,sosyalleşiyor kreşte,kafam da rahat..
miss gibi çalışırım neden çalışmayayım ?
çalışmaya karşı değilim ki,çocuk yapıp başkalarının üstüne atmaktan bahsediyorum.
çocuğa annem bakıyor ama beğenmiyorum diyorlar mesela ?
eee baktırma,eee param yok ,ee yapma o zaman çocuğu ,mecbur musun şartların uygun değilse çocuk yapma
leylekler getirmiyor ki şans eseri.
kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil,bence bakıyorlarsa minnet duyulmalı.
ben insanlardaki bu rahatlığa hayranım
benim çocuğum yüzünden ,neden insanlar hayatlarını ipotek altına alsın.
hem çocuğa bakacaklar hem de gezmeye giderken izin alacaklar.
bu rahatlığa helal olsun derim başka da birşey diyemem..
ben asla bu kadar kullanamam kimseyi.

pardon ben yanlış anlamışım. o zaman şöyle düzeltelim. çalışmak zorunda olan kadınlar çocuk yapmaya hakları var ama çocuklarının yetiştirilmesinde söz hakları yok, bakan kişi canı nasıl isterse öyle yetiştirir...

ayrıca şu noktayı atlıyosunuz sanırım, konu sahibi çocuğunu görümcesine baktırıp onun hayatını ipotek altına almış falan değil. sadece bir gün bakmasını rica etmiş ki, alternatifi de var ben gezmeye gidicem bakamam dese komşusuna bırakacakmış..sanki görümceye silah zoruyla çocuk baktırılıyomuş gibi konuşuyosunuz.

kuzum sizin çocuğunuz var mı Allah aşkına siz çocuğunuzu birisine bıraktığınızda, al eti senin kemiği benim, ne istiyosan yap mı diyosunuz?

Bu bencilce dayatmacı bir yaklaşım. Evlat sahibi olmak büyük sorumluluk getirir ve evladın sorumluluğu sadece annesi ve babasına aittir. Kadının çalışmasının sırf maddi durumla da alakası yok. Çalışmak istiyorsan çalışırsın çocuğunu da ya bakıcıya ya kreşe teslim edersin ya da yakınlarından annenden k.validenden yardım alırsın olabilir. Ama kimse kimsenin çocuğuna bakmaya mecbur değil anneannesi babaannesi olsa bile ve kimse yakınlarına çocuğuma bak diye dayatamaz. Hem o gezmelerinden olan insanlar kendi çocuklarını büyütmüş artık dinlenmek yaşlılıklarının tadını çıkarmak isteyebilirler mecburlar mı çocuk bakmaya, böyle büyük bir sorumluluk almaya, sorumluluğu alanlarında böyle büyük fedakarlık yaptıkları için hayatlarından çalıp size verdikleri için ellerinden öpmek gerekir. Sürekli bakmalarını eleştirip müdahale etmeye hakkınız yok güvenip bıraktıysanız. Aksi durumda eninde sonunda aynı tepkilerle karşılaşırsınız "otur kendin bak". Bu konu için konuşmuyorum bu arada genelden bahsediyorum.

siz beni yanlış anladınız sanırım. ben kimseye böyle bişey dayatma taraftarı değilim. benim çocuğuma babaannesi bakmak istiyo vakti gelince, ama ben bazı şeyler hoşuma gitmediği için, onu da değiştiremeyeceğim için ona baktırmak istemiyorum.sonuçta devamlı şunu şöyle yap bunu böyle yap diyemem koca kadına. bunun için bakıcı düşünüyorum. ama benim kendi annem de bakıcıya falan bırakamam ben torunumu ben bakarım diyo. bakıcıya baktırsam bile kadın hasta olabilir sadece bir gün birilerine bırakmak zorunda kalabilirim. neyse bizim daha vaktimiz var. bu konuya dönersek, burda konu sahibinin çocuğuna zaten annesi bakıyıor, annane bundan şikayetçi mi, konu sahibi memnun mu değil mi, o konuda zaten bilgimiz yok. burda görümceye sadece bir gün rica ediliyor. bu durumda onun yaptığı yanlış. sonuçta çocuğa devamlı bakmıyor. hayatı da ipotek altında falan değil. ertesi gün de gidebilir gezmeye. ya da en olmadı ben dışarı çıkıcam sen başkasına bırak diyebilir. çocuğu annesinin istemediği yerlere götürmeye kesinlikle hakkı yok bence.

Arkadaşlar öncelikle bu uzun yazımı okuyup olumlu ya da olumsuz cevaplar verdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.

Önce son durumumu anlatayım.O gün babamlar gelmedi.Arayıp bir sinirle söylediğimi,sorun kalmadığını anlattım.Eşim de o gün kızımı alıp geldi görümcemlerden.Bir şey dediler mi diye sordum '' Sen karışma demişler eşime.Bu Ekes'le bizim aramızda. ''

Enişte gerçekten kaydetmiş konuşmalarımızı.Benim ve eşimin msn adreslerine atmış birde.Dinledim inanın benim yaptığım bi saygısızlık yok.Aksine habi '' Enişte 1 dakika dinlermisin '' deyip durmuşum neredeyse 10-15 kere.Ama teli kapatırken '' Niye bu kadar yalnızsınız çok belli '' demişim evet.Zaten onlarda bu kelimeme takılmış durumda...Onun dışında bir hakaret yok.

Görümcem annemi aramış,ağlamış.Benim terbiyesizce davrandığımı,kardeşini de benide artık hayatlarından sildiğini söylemiş.Ki hele hele benim görümcemle asla ters bi konuşmam olmadı.Teli suratıma kapattığı gibi kaldı onunla konuşmalarımız....Sonra eşimi aramış,onada ağlamış.'' Ablan olarak beni korumadın '' gibi laflar etmiş.

Eşim mi ? O kadar yaşadığım olayları gördü şimdiye kadar.Bir kez olsun ağzımı açıp laf etmiş değilimdir ailesine.Hep kendi kendime kızar,kendi kendime yaparım.Ama onlara asla hissettirmem.Bu tepkime çok şaşırdı belli.İlk kez karşılık vermeme şaşırdı.Üzüldü,üzüldük....Bende kötüyüm şu anda...Öyle gerginliğe,laf dalaşına alışkın değilim ben.Yapmam,yapmazdım.Ama oldu işte...
Eşim Sen bilirsin diyor şimdi,görüşmek istemezsen görüşme.Ama ben pişmanlık yaşıyorum galiba.Keşke yaşanmasaydı böyle bi olay...Şimdi de içim içimi yiyor.Gerginliğe hiç gelemiyorum.

Annem bir çiçek yaptırın ve gidin diyor.Küçük olarak özür dileyin.Fevri davrandım,yanlış anladım,konuyu kapatalım de diyor.Arada benim de aklıma geliyor ama bu yalnız kalma lafı çok dokunmuş enişteye.İkide bir diyormuşki,o benim açıklarımı yüzüme vurdu diyormuş. Offfffff

Bu arada hepinizin yazılarını okudum.Aklımda kalanlara da yazmak istiyorum.

ÇALIŞMAYACAKSIN O ZAMAN demiş bir arkadaşım.Etrafında çalışan annelerin hepsine sor,sana bu kadar emin yanıt veriyorum,hepsi de çalışmayıp,çocuğunun başında olmak isteyen annelerdir.Hiç bir anne daha 2 yaşındaki çocuğunu,sabahın soğuğunda kaldırıp,başkasına emanet ederek işe gitmek istemez.

EMANET EDİYORSAN KARIŞMAYACAKSIN demiş bir arkadaşım.Gayet tabi...Şahsen ben kendim bile bozulurum bana emaet bırakılan çocuğa zırt pırt karışılmasından.Ama içim içimi yer akşama kadar,terledimi,yedimi,burnu aktımı diye doğru.Ama aradığımda sormam bunları hiç.Karışmam.İçimi yediğimle kalırım.

BIRAKTIĞIN KİŞİNİN PLANI BOZULMAZ,GİDECEĞİ YERE KARIŞILMAZ demiş bir arkadaşım.Ben planını bozmadım.Zaten kızım kayınvalidem de olduğu süre içinde kayınvalidem ve halalarıyla gider,gezer,eş-dost oturmalarına giderler,ben bunlara karışmam asla.Görümcemin kızımı alıp alıp çıktığı çok olmuştur kayınvalidemden.Ben şimdiye kadar hiç bir şey söylemiş insan değilim.O gün gerçekten hastaydı ve ben akşamdan arayıp ablama planın olup olmadığını sormuştum.

MADDİ DURUMUN YOKSA DOĞURMAYACAKSIN demiş bir arkadaşım....Hayat her zaman güzel yüzünü göstermiyor sana canım.Evlendiğimde bende çalışmıyordum.Evdeydim.Eşimin kazancı gayet iyi yetiyordu.Büyük bi inşaat firmasında çalışıyordu ve aldığı ücret gerçekten hatırı sayılır bi paraydı.Kızım doğdu sonra.Ben 1 buçuk yıl kızımın yanında kalabildim.İnşaat firması bir anda bitti.Ortakların biri,diğerini dolandırdı.Ve altında bi ton borçla kapandı şirket.Eşim 1 ay evde kaldı.O günleri hatırlamak bile istemiyorum.Şimdi çalışıyor çok şükür.Ama olmadı.Bu sefer ki maaşı hem kira,hem geçime yetmedi.Ben de çalışmak zorunda kaldım.Bunu söylemek istiyorum.Hayatın neler getireceği hiç ama hiç belli olmuyor.Hele hele özel sektördeysen.....Hayatında sıralama diye bir şey olmuyor çünkü...

Hazır sen buradayken bir şey soracağım canım, bu görümcen kredi isteyen mi?Çektin mi onlar için kredi?

Ben anlamıyorum ki; hem suçlular hem de çiçek alıp gideceksiniz. Tabi ki aranızdaki bağı koparmayın, sonuçta siz bir ailesiniz böyle ufak tefek gerginlikler olur fakat herkes suçunu bilmek zorunda.

Bir de biz nasıl bir millet olduk ki; en yakınlarımızla tartışırken konuşmaları kaydediyoruz falan.

Ben senin yerine olsam; yaptıkları hatayı hissettiririm. Evladına bir gün bakıyorlar diye kimsenin kölesi değilsin. Telefonu senin suratına kapatamazlar. Enişte bey telefonu açıp sana hakaret edemez. :19:

Hazır sen buradayken bir şey soracağım canım, bu görümcen kredi isteyen mi?Çektin mi onlar için kredi?

Evet cnm borçları olan...Yok biz çekmedik onlara kredi.Eşim başka bi bankadan kredi kulladığı için tekrar kendisine kredi çıkmayacağını söyledi.Kapattık konuyu...Ama onlar inandımı bilmiyorum tabi.

Canım zaten bütün meselenin altında biraz da bu yatıyor. Eşim diyorki onların borçları çok,onların şu dönem psikolojileri iyi değil.Alttan al Ekes ,alttan al.....

Anneniz çiçek olayını abartmış ses kaydı, tamamen size karşı planlanmış, görümceden uzak durun onda şimdi kuyruk acısı var, başka bir olayda kendisi haklı çıkarmak içi beklemede kalacak ,unutmadı haberin olsun

Evet cnm borçları olan...Yok biz çekmedik onlara kredi.Eşim başka bi bankadan kredi kulladığı için tekrar kendisine kredi çıkmayacağını söyledi.Kapattık konuyu...Ama onlar inandımı bilmiyorum tabi.

Canım zaten bütün meselenin altında biraz da bu yatıyor. Eşim diyorki onların borçları çok,onların şu dönem psikolojileri iyi değil.Alttan al Ekes ,alttan al.....

Aaa işte bunu baştan söyleyecektin, şimdi mesele aydınlandı.
Demek onlara kredi çekmedin, valla senden kötü gelin olmaz artık.
Adam tutmuş sesini kaydetmiş, nerden biliyormuş hakaret edeceğini ki etmemişsin zaten.Sonra da kendi çapında ahlanıp vahlanıyor.Enişten iyi entrikacı,kırk yıl dşünsem ses kaydetmek gelmez aklıma.Şimdi onun yaptığı değil de senin ki mi ayıp oluyor?
Bence alttan alma, yeterince çıkmışlar zaten tepene.

Back
X