İptal mi etsem? Acil :{

Ben sezaryenden korkuyodum ameliyat olucam fln diye doğumdan zaten kendimi bildim bileli korkardım doğum olunca aa bumuymuş dedim.Ağrılarım oldugunda ağrı kesici vurdur dediler doğum yaptım o kadarlık olucak tabi diyordum
Genel anastezi mi oldun
Ben de cok korkuyorum :( birkaç günüm kaldı

Korkacak birşey yok,🙏🙏 erteleme, Allah korusun bir sorun olsa muayeneden kaçtığın ve fark edilmese daha fazlasına katlanmak zorunda kalmaz misin? Yani bu da korkutucu oldu farkındayım ama Lütfen erteleme.. bunu yaşayacak olan ve yaşayan bir tek sen değilsin ❤️

Benim canım çok kıymetlidir her işlemden korkarım ama onda korkacak hiçbir şey yok:)
Acı falan da hissetmedim hiç zaten aletlere jel gibi bir şey sürüyolar ki kolayca girsin diye:)

Şuan bayağı boncuk boncuk ter atıyorum arkadaşlar.
6aylık evliyim, genel jinekoloji muayenemi hep erteledim. randevu aldıysam da hep iptal ettim. en sonunda bugüne tekrar aldım. ama evlendikten sonra ilk kez muayene olacağım. önceden kist durumu için ultrasona bakarlardı ve bunu bildiğimden rahatça giderdim.
Az önce genel muayene adı altında bi video izledim, izlemez olaydım. hele o masanın iğrençliği, evet herkes yaşıyor bunu ama yok elim ayağım uyuştu. utanç ya da acı değil cok garip bir his, gitmek istemiyorum ama gitmek zorundayım. ay çok fenalardayım şuan, düzenli muayene olan var mı varsa nasıl geçiyor, pinpiriklik etmeye gerek var mı bu kadar, ama istemsizce yapıyorum :hasta:
Valla ben devlet Hastanesi'nde olmuştum ilk muayenemi şuan hamileyim aynı doktora gidiyorum. O masanın nesi var anlamadım gayet normal ve temiz hijyenik. İlk muayenemde ben de çok tedirgin gergindim . Dr zaten inanın sizin hiç bir yerinize dokunmuyo sadece aleti sokuyo hiç canım yanmadi ben kendimi biraz kasinca kendini sıkma dedi çok çabuk da bitti zaten. Korkulacak utanacak tesirgin olacak hiç bir şey yok

Ben de ilk giderken internetten bir sürü abuk sabun yorum okumuştum da endiselenmistim. Sonra gittim ve çok sevdim. Haha neyi sevdim diyeceksin. Kadın olmayi. Bedenimi seviyorum. Saglikli olmayi seviyorum. Hamilelik zaten harika bir duygu allahim herkese tattirsin. Kimsenin kucagini bos birakmasin. Hamilelikte çok fazla muayene oldum artık o noktada biraz baydı bu durum ama olsun. Benim de garip bir koku olurdu mesela mantar varmış doktor ilaç vermişti ilk randevu sonrası. Çok rahatlamistim.

Devlete değil özele gidiyorum. Hijyenik olan hastaneleri tercih ediyorum. Devlette ultrason masasının örtüsü bile değişmiyor ama özelde her hastadan sonra değişiyor. Dikkat ederim ben de hijyene
Alalade bir doktorun muayene ücreti 200 liradan başlıyor. Herkes de bu para olmayabilir. Devlet hastanesine gideceklere önerim yanlarında her ihtimale karşı örtü goturmeleri olacak.

Alttan muayene istemediginde doktor ustten ultrasnla bakiyor ilk basta biraz zorlanmistim 2kere sonra 3.doktorun eli okadar hafiffti ki smear testini bile hic acitmadan yaptı.ilkinde baya bi acimisti yeni evlendiğim icin

Ben de ilk giderken internetten bir sürü abuk sabun yorum okumuştum da endiselenmistim. Sonra gittim ve çok sevdim. Haha neyi sevdim diyeceksin. Kadın olmayi. Bedenimi seviyorum. Saglikli olmayi seviyorum. Hamilelik zaten harika bir duygu allahim herkese tattirsin. Kimsenin kucagini bos birakmasin. Hamilelikte çok fazla muayene oldum artık o noktada biraz baydı bu durum ama olsun. Benim de garip bir koku olurdu mesela mantar varmış doktor ilaç vermişti ilk randevu sonrası. Çok rahatlamistim.
Hamilellikte de alttan bakiyorlar mi?

Hamilellikte de alttan bakiyorlar mi?
Evet ilk haftalar karın ultrasonu ile göremiyor zaten. Sonrasında benim kanama olmuştu bir öyle baktı. Bir de doğuma yakın zamanlarda benim kasılmalar siklaslasmisti o yüzden her gittiğimde açıklık muayenesi de yapıyorlardı.

Valla benim rahat geçiyor, pimpiriklenmeye inanın gerek yok, inşallah sorun da yoktur, içiniz rahatlar gelirsiniz.
gitmişsinizdir inşallah ertelemeyin sağlık bu
doktorunuza korktuğunuzu söyleyin inşallah rahatlatacaktır
Korkacak birşey yok,🙏🙏 erteleme, Allah korusun bir sorun olsa muayeneden kaçtığın ve fark edilmese daha fazlasına katlanmak zorunda kalmaz misin? Yani bu da korkutucu oldu farkındayım ama Lütfen erteleme.. bunu yaşayacak olan ve yaşayan bir tek sen değilsin ❤
Gittin mi ? Saat 4 oldu
Benim canım çok kıymetlidir her işlemden korkarım ama onda korkacak hiçbir şey yok:)
Acı falan da hissetmedim hiç zaten aletlere jel gibi bir şey sürüyolar ki kolayca girsin diye:)

Ay merak edenlere teşekkürler :KK70:
İşyerinden iznimi yaptırdım vee koştum gittim.
aktif olarak ne kadar cinsel hayatım olduğunu sordu, 6ay deyince smear için en az 1yılı bekliyoruz onu yapmayalım dedi. Şikayetlerimi sordu yanma kaşıntı vs. Evet hepsi var dedim. Tamam o halde dış kısma sürecegin krem ve 3gün kullanacağın vajinal ovül yaziyorum kullan düzelme olmazsa tekrar gel haftalık olanı vereyim dedi.muayene falan bahsetmeynce ben de hiç girmedim o sırada istemsizce kaslarım birbirine geçmiş vaziyetteydi çünkü ahaha. Bilmiyorum bakmadan böyle teşhis koymak normal mi ama Dr. Yani neyin ne olduğunu biliyordur. Sanirim
Kullanayim da olmadı burdaki özel bi hastanede iyi bir kadın doğumcu söylediler ona gideceğim . Ama bu sefer korkmadan :)

Doktorlar için bu durum kulak burun görmekten farksızdır diye düşünüyorum
Ne kadar rahatsız edici olsa da sağlık bu
Önemli olan sizin iyi olmanız

Bu arada belki daha önceden yazılmıştır bilmiyorum ama rahim ağzı kanserinin yaşla bir alakası yoktur, cinsel hayatınız varsa yaşınız kaç olursa olsun smear testi yaptırmalısın. Önceki sayfalarda bir arkadaş genç olduğunuz için test istenmeyeceğini yazmış, buna istinaden söylüyorum. Yaşı genç hastalardan normal şartlar altında istenmeyecek olan şey mamografidir. Smear testi için rutin muayene esnasında vajinal salgı örneği alınır, gayet acısız bir işlemdir. Rahatsız hissetmenizi anlıyorum ama lütfen tekrar iptal etmeyin.

2 riskli gebelik ve 1 doğum sonucu o kadar alışmışım ki korkunuz bana tuhaf geldi. eve biri gelse, ben jinekoloğum aç bakçam dese hemen açarım o derece :D hele normal doğumda zaten gelenin eli orda, giden bir parmak atıp gidiyor, yok açıldı mı, yok kanal nasıl, yok iç dikiş, yok dikiş yeri birşey olmuş, yok doğum sonrası kontrol derken süper alışkınım ben :D Arkadaşların dediği gibi söyleyin doktora, daha nazik olur. Ben ilk başta diyordum hocam korkuyorum falan, bana doğumdan sonra masaya otururken sordu korkuyormusun hala diye, neyden dedim bacağımı kenara koyup o derece :D Benim gibi hatunları düşün gittiğinde, çok normal bir muayene bu.

Şuan bayağı boncuk boncuk ter atıyorum arkadaşlar.
6aylık evliyim, genel jinekoloji muayenemi hep erteledim. randevu aldıysam da hep iptal ettim. en sonunda bugüne tekrar aldım. ama evlendikten sonra ilk kez muayene olacağım. önceden kist durumu için ultrasona bakarlardı ve bunu bildiğimden rahatça giderdim.
Az önce genel muayene adı altında bi video izledim, izlemez olaydım. hele o masanın iğrençliği, evet herkes yaşıyor bunu ama yok elim ayağım uyuştu. utanç ya da acı değil cok garip bir his, gitmek istemiyorum ama gitmek zorundayım. ay çok fenalardayım şuan, düzenli muayene olan var mı varsa nasıl geçiyor, pinpiriklik etmeye gerek var mı bu kadar, ama istemsizce yapıyorum :hasta:
bende hayatta yaptırmam diyordum ama düşük aşamasında mecbur kaldım

Neden izliyorsun ki?
Malesef buna alışman gerekiyor. Kadın olmanın bir getirisi...:işsiz:

O muayene süresinde kendimi çok kasmamaya çalışıyorum. Bir kaç dakika dişimi sıkıp kalkacağımı biliyorum..

hiç gerilmem hiçte fenalaşmam
sağlıklı bir kadın olmak için her ay deseler her ay muayne olurum

arkadaşımın 1çocugu var, sadece hamilelikte bir kez o şekilde muayene olmuş

İyi de bu iyi bir şey değil ki. Ultrasonda her şeyi göremez doktorlar. Neden detaylı muayene şansı varsa kaçayım ki?

Mesela bir kaç ay önce rahim ağzında yaram vardı. Bunu direk alttan kamerayla bakarak gördü ve derecesine göre ilaç yazdı. İlaç bitince tekrar baktı karar verdi.

Hamilelik öncesinde 2 defa muayene oldum. Hamileliğin son haftalarında açılma var mı diye 2-3 defa kontrolde baktı. Ki bu genelde 32.haftada başlar.

Doğum sırasında bakılıyor.
Doğum sonrası normal doğumsa dikişliyse falan bakılıyor derken artık alışmış oluyorsun :KK70:

Back
X