İrademe hakim olamıyorum

Hedefin once 65 olur sonra 60 :)
Yani diyetisyene gitseniz ,yaglardan giden bir liste verir size. Cevremde gidenler var , cok memnunlar .ayda 4 kilo veren var ,hepsi yaglardan falan.

Tahmin ettiğim gibi.
Bu sıradan bir 'irademe hakim olamıyorum' durumu değil.
Alt yapıdaki sebeplerin ve tetikleyicilerin ortaya çıkarılması lazım.
Psikolojik destek almalısınız, aksi takdirde
bu diyete başlama-bozma kısır döngüsünden çıkmanız zor görünüyor.

Niye iki kişilik ki tek menü yiyin bari. Ben herşeyin ölçülü yenmesi taraftarıyım,gebeliklerim haricinde herşeyden hep yedim ama ölçülü yedim,hep de s bedenimdir,on yıl önce giydiğim kıyafetlerim bile vardır. Bir tane menü yerim mesela,bir porsiyon kenap,iki lahmacun gibi vs vs. Mideyi işkembeye çevirmişsiniz konu sahibi @stunel

Ben de eskiden diyet bitsin sunlari sunlari yiyeceğim diye sayardım eşime sonra hep kilk verip alırdım verdiğimden de fazla belki alırdım şimdi bakış acımı değiştirdim sağlıklı beslenecegim sağlıksız şeyleri hayatımdan çıkaracağım diyorum ve sağlıklı beslenince 6 ayda 20 kilo verdim mesela beyaz ekmegi kestim hem çabuk aciktiriyor hem de gluten siskinlik yapıyor iki gün karnım sis dolasiyormusum birakinca aslında karnımın düz oldugunu farkettim şeker mesela bırakınca aslında okadar halsiz olmadığımı çok daha dinç olduğumu farkettim şekerli şeylerden uzak durunca vücut gerçekten daha dinç oluyor şimdi gündüz uykusunu bıraktım mesela içinde palm yağı olan herseyden de uzak durunca zaten abur cuburaların hepsini elemiş oluyoruz onun yerine fındık ceviz hurma kuru kayısı kuru üzüm yiyorum hem doğal şeker hem de zararsiz

Hedefin once 65 olur sonra 60 :)
Yani diyetisyene gitseniz ,yaglardan giden bir liste verir size. Cevremde gidenler var , cok memnunlar .ayda 4 kilo veren var ,hepsi yaglardan falan.
Küçükken o kadar çok gittim ki. Gelişimimi olumsuz etkiledi hatta yanlış uygulama. Boyum durdu bir anda tuhaf bir şey oldum küçüldüm yani. Bana mı iyisi denk gelmedi bilmiyorum ama standart bir diyet listesi verdiler hep aynı şey. Ben zaten olmuşum bir diyetisyen ama irade yok işte.

Sad but true bi olguyu paylaşmak durumundayım o halde sizinle:
Homini gırtlak yemek yiyen kilolu insanlar çok itici görünüyor. Belki burada çok katı ve sığ olmakla eleştirileceğim ama özellikle karşımda çok kilolu bir insan oturuyor ve iştahlı iştahlı bir sürü yemek yiyorsa midem bulanıyor kafamı başka yöne çeviriyorum. Midemi bulandıransa kesinlikle o insanın tek başına dış görünüşü değil ama o açgözlü tavrı. Tabi belki o kişinin bir rahatsızlığı olabilir ama o rahatsızlık da çok yüksek ihtimalle yine kilosundan kaynaklanıyordur bildiğiniz kısır döngü yani.
Gelecek linçe cevap: tabi ki bu insanlara farklı veya kötü muamelede bulunmuyorum ama (bilmiyorum belki çok yanlış düşünüyorum diyeceğim ama bu bir düşünceden ziyade his) kilolu bi insanın koca bi dilim pastayı yediğini görmek beni irrite ediyor.

Ben 52 kiloyum. Spor da yapıyorum. Canım birsey istediği zaman diyelim ki pizza kalorisi neyse öncesinde o kalori kadar spor yapmadan yemiyorum. Kendime büyük bir söz verdim ve bunun dışında asla diyorum. Emin olun bazen bir dilim pasta kalorisi dünya kadar spor yapmayayim deyip hurma ile bile gecistiriyorum.
Bir de kilo yaşlı gösteriyor bu bende büyük takıntı o yüzden asla 55 geçmem kuralım var. Sadece kendim için.

belli bir süre tutun kendiniz şekeri düşünmeyin canınız öyle bişey istediğinde sakız çiğneyin. gidin dışarda dolaşın ama yanınızda sürekli yiyen arkadaşlarınız varsa kendinizi tutmanız zor. geçen sene üni. son senesinde resmen kendimi kaybetmiştim şuan 50 kiloyum ve bunu kendime hakim olarak verdim. vazgeçmeyin amaaan ne olacak demeyin. 7den sonra asla bir şey yeme kendini ayarla.

O menüler daha uygun oluyor sanki. 2 hamburger 10 nugget 1 litre içecek mega boy patates 4 sos var içinde. Doymazmışım gibi geliyor tek menüyle. Bende ölçü kavramı yok bence. Sağlıklı besleneyim diyorum ama ölçülü olarak tadımlık da o kalorili şeylerden yiyeyim diyorum bir iç huzursuzluğu başlıyor. Ya tamamen sağlıklı besleneceğim ya da tamamen abartacağım arası olursa kilo veremem zaten e o zaman sal gitsin ölümlü dünya diyorum.

Maşallah diyeyim size. Evet yaşlı gösteriyor sanırım. 8. sınıfa giderken benden kaç yaş büyük kadın bana kaç torununuz var demişti ağlasam mı gülsem mi bilmiyorum.

Şekere takıntım yok aslında yemeği de abartıyorum. Arkadaşlarım yiyorlar ama dal gibiler.

İşte öyle olmuyor dediğiniz gibi olsaydı ben kesinlikle 50 kgda kalamazdım,bi gün dışarda bi menü yenir diğer gün evde ev yemeği yenir aa diyeti bozdum diye homini gırtlak giderseniz asıl kilo alırsınız,yeme içme düzeninizde bi denge olmalı bi öğün çok yeseniz dahi diğer öğün normal beslenmeye geçerseniz zaten kendiliğinden kalori dengesi oluşmuş olur. Ben de gebelik şekeri çıktı şuan o yüzden mecburen diyet usulüne geçtim on gündür,ben de pilavsız makarnasız masa kurmazdım yemeklerin yanına eklerdim aç kalırım sanıyordum,hiç öyle aç kalmıyormuşum bi çorba,bi sebze yemeği yanına eklenilen bi protein kaynağıyla hem şekeri kontrol altına alıyorum hem de kiloları.

Canan Karatay'ın kitabını alin onu uygulayın bence. Liste falan bana da pek uygulanabilir birşey gibi gelmiyor. Karatay diyeti bizim milletin damak zevkine daha uygun.
Bir de şeker filmi var. Onu izleyin. Faydası olur diye düşünüyorum.

Kelin ilacı olsa kendine sürer.
Bende yemek konusunda iradesizim.
Az önce yarım ekmek arası gömdüm.
Pişman değilim.

arkadaşlarınızın yanında oyalanacak bir şey bulun çok yemeyin yoksa gerçekten biz alıyoruz benimde arkadaşım kilo almıyordu ben aldım. kendinizi anca kendiniz kurtarabilirsiniz

Amannn ye gitsin..
Tatlı da mı yemiyek

Maşallah diyeyim size. Evet yaşlı gösteriyor sanırım. 8. sınıfa giderken benden kaç yaş büyük kadın bana kaç torununuz var demişti ağlasam mı gülsem mi bilmiyorum.
8.sinifa giden birine kaç torunun var lafı zaten o kadının gerizekalı olduğunun ispatı dir. Onu bosverip sadece kendiniz için ideal kilonuza kavuşun.
Sıradan bir tshirt le bir kot giyip aman oram nasıl buram nasıl demeden dışarı çıkmak bile mükemmel. Alın 38 beden bir pantolon hedefiniz olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…