• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Irademi Gösterme Zamanı!

mavilimmaviselim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ocak 2015
27
16
3
45
Merhaba hanımlar ablalar kardeşler tatlımlar... Yaşım 20 boyum 1.58 herhalde tam net bilmiyorum ama 1.58-1.60 civarı. Kilom 58. Bu zamana kadar devamlı kilo aldım hayatımın hiçbir döneminde kilo veremedim (geçen yaz aslında iki kilo verdim 60dan 58e düştüm ama dış görüntümde kayda değer bir değişim olmadı). Sürekli kilo vermek istedim diyet programları araştırdım egzersizler araştırdım tüm zihnim bununla meşgul oluyordu çok rahatsızdım görüntümden giydiklerimin yakışmamasından... Hayatım boyu hep irade gücü kuvvetsiz biri olmusumdur. Ama artık bu gidişe bir dur diyorum! Sağlıklı beslenmeye ve düzenli egzersizlere başlıyorum! Gün gün neler yaptığımı buraya kaydedicem. Yola 58 kilo, sarkık göğüs göbek kol ve bacaklarla çıkıyorum. Bakalım bir ay sonra neler olacak...

Bu sabah geç kalktım. 1 gibi. Uyandığımda suyumu içtim yeşil çayımı demledim içtim, Çaykur un yeşil çayını içiyorum sallama çay değil. Sonra iki kaynamış yumurta biraz peynir biraz kepekli galetayla kahvalti yaptım. Kahvaltıdan önce onbeş dakikalık bi yürüyüşüm oldu. Akşam yemeğine kadar bir avuç galeta yemisimdir. Akşam yemeğinden önce 30 days challenge programımı yaptım.
index-1.webp

Bu programı bana önerdiği için missipipiye teşekkür ederim. Sonra yeşil çay içtim yarım saat sonra da akşam yemeğinde mercimek köftesi yedim.
Başka da bir şey yok.
Toplam sanırım 1.5 lt su içtim yani en az.
Akşam bir de 30 days challenge programlarından plank programını uyguladım.
30-day-plank-challenge-chart.webp

Yine gec kalktığım bir sabah... Uykumu düzene sokamiyorum. Neyse. Yine uyaninca ilk is su icmek ve yeşil çay demleyip icmek..

Kahvaltı:
-iki haşlanmış yumurta -bol pul biberli, tuz yok-
-kibrit kutusundan biraz büyük peynir
-galeta
-eser miktarda bal :d

akşam yemeğinden yarım saat önce yeşil çay

akşam yemeği:
-1.5 lahmacun
-ayran

geceleyin galeta atıştırması...

egzersiz:
10 mekik
3x5 V-UP crunch
Yarım yamalak squat (bacak kaslarım ya kopacak ya şişecek yani felaket acı çektim dünkü 30 squat fazla geldi)
15 şınav
30 saniye plank

toplam 2 litre su

~28 ocak çarşamba~

Kahvaltı
×yarım saat önce yeşil çay
×1 kaynamış yumurta
×biraz peynir
×bir kırmızı biberin 4te 1i kızartılmış olarak

Öğlen
×yarım saat önce yeşil çay
×1.5 lahmacun
×yeşillik domates
×1 bardak tuzsuz ayran

Öğle yemeğinden sonra
×1 fincan şekersiz türk kahvesi
×40 gr bitter (%60 kakao)

Akşam yemeği
×1 kase mısır gevreği
×bir kaç tane formun halka şeklindeki mısır patlağı şeysi
×special k domatesli kraker
×bir avuç çekirdek

EGZERSİZ

Öğle yemeğinden önce

×yarım saat yürüyüş
×10 mekik
×10 şınav
×20 şer tane bacak açma hareketi iki bacak için
×20 reserve crunchers

Akşam yemeğinden önce

×yarım saat yürüyüş/koşu karışık

Akşam yemeğinden sonra

×30 saniye plank

Gün içinde toplam iki litre su

29 ocak perşembe

KAHVALTI

x yarım saat önce yeşil çay
x 1,5 kaynamış yumurta
x biraz peynir

KAHVALTI SONRASI

x 1küp şekerli türk kahvesi

AKŞAM YEMEĞİ

x yarım saat önce yeşil çay
x küçük bir porsiyon sulu kabak yemeği
x bir kaç kaşık bulgur pilavı

EGZERSİZ

x 15 mekik
x 20 regular crunches
x 40 squats
x 40 saniye plank

30 ocak cuma

Öğlen ikide uyandım ama hazırlanıp çıkmam gerekiyordu noter işlerim vardı. 5te anca evde oldum. Egzersizi her gün aynı saatte yapmak lazımmış. Ben de 5-6 arası yapmaya gayret ediyorum artık. O yüzden hiçbişi yemeden koyuldum fitness a...

x 20 mekik
x 20 long arm crunches
x 40saniye plank

Bitkin olmamdan dolayı kalça sıkılaştırma egzersizleri ve kol-göğüs için şınav falan aklıma bile gelmedi...
Sonra yeşil çay içtim. Yarım saat sonra da iki kaynamış yumurta yedim. Akşam yemeğine pilav tavuk yedim.

Uykum düzensiz olunca yemem içmem egzersizim falan da düzensiz oluyor.

Şu an saat 6.36. Geceden beri uyumuyorum, uykumu düzene sokmanın başka çaresi yok sanırım. Bugün hiç uyumayıp ertesi gece erkenden uyuyabilmeyi hayal ediyorum. Ama şimdiden fena uyku bastırdı bile... Ne yürüyüş ne fitness için şevkim yok...

Bakalım bu gün bir düzen oturtabilecek miyim...

31 ocak cumartesi

Herkese iyi geceleeerrr! Bugün pek bir enerjikim. Buraya da yazdığım üzre dün gece uyumadım, sabah 8.15 - 8.45 arası 30 day shred programımı yaptım. Jullian adında bir amerikalı antrenör var amerikanın en iyisi olduğu söyleniyor. İnternetten kısa bir araştırma yaparsanız görürsünüz. Kimileri ayda 10 kilo verdirdiğini yazıyor, bir çok da before-after fotoğrafı mevcut bu programı uygulayanlara ait. Ancak herkes insanı çok fena zorladığından merdiven çıkamadıklarından günlerce ağrısının geçmediğinden 25 dakikalık egzersizi aralıksız tamamlayamadıklarından pause ettirdiklerinden vesaire söz etmiş... Ben de haliyle bu 25 dakkaya öyle bakıyordum. Bir kaç yerinde gerçekten çok zorlandım ama gözlerimi dişlerimi sıka sıka tamamladım. Zaten son bir haftadır 30 day challenge programları uygulayarak bacak karın kol çalıştığım için julliandan sonra bende kas ağrısı olmadı. Bu nedenle sevindim.
Neyse... Sabah egzersizimden sonra gittim yeşil çay demledim. Yarım saat sonra da kahvaltı yaptım.

KAHVALTI
x 1 haşlanmış tavuk yumurtası
x 2 haşlanmış bıldırcın yumurtası
x Biraz köy peyniri
x Çeyrek beyaz ekmek

Sonra 12de uyudum 15te uyandım. Kalkınca yemek yemedim, zumba dansı yaptım. Ancak dansın daha ilk beş dakikasındayken falan bilgisayar kapandı, yarım kaldı. Ben de biraz kendi kendime hafif tempo olduğum yerde koştum sonra biraz zıpladım falan... Sonra kalktım markete gittim. Eve gelince yeşil çay demleyip içtim yeşil çayın hemen ardından 45 SN PLANK yaptım. Yarım saat sonra da akşam yemeği.

AKŞAM YEMEĞİ
x 1 tabak tavuk-pilav
x 1 kase yoğurt

Akşam yemeğinden sonra da ,

x 1 adet kinder süt dilimi

...

Şimdiye kadar sanırım 1.5 litre su içtim daha içicem.. Bugün 12-1 gibi uyumalıyım sabah 8de kalkıp jullian'ımla güne başlamalıyım! Herkese iyi geceler...

1 Şubat Pazar

Sabah 7de kalkıp jillianla antrenman yaptım. Jullian yazıp durmuşum jillian olacak arkadaşlar neyse...

Kahvaltı
*bir tane tereyağında pişirilmiş yumurta
*poğaça, simit, patates kızartması, peynir...

Kahvaltıda çok rahat davrandim. Çünkü pazartesiden beri diyetteyim, hep az yedim, bir gün için de çok yiyerek metabolizmayı şaşırtmak istedim. Zaten kahvalti yani bu, önemli olan akşam çok yememek.. neyse.

aksam yemegi
-az biraz pırasa
-üç dört kase falan da kirmizi meyveli misir gevregi

pazar günü çok yedim yani.
aksam da 45 saniye plank yaptım.

2 Şubat Pazartesi

sabah 7de kalktım jillianla antrenman yaptım. Kahvaltıdan önce yine yeşil çay tabi... Kahvaltıda da iki yumurtali peynirli bol baharatli omlet yaptim tereyağında. Galeta yedim kepekli. Noter işleri falan vardı çok uğraştım çok ayakta durdum epey yoruldum... Öğlen kırmızı meyveli mısır gevreği yedim. Akşam da bir tane pide yedim ayran içtim.

Vee vee veee....

Hüsran...

Bugün eczanede tartıldım 58 kilo çıktım. Ben diyete başlarken tartılmamıştım hatta en son bi kaç ay önce tartildigimda 58dim yani demek ki kilo almışım 59 60 falan olmuşum. Çünkü bir haffa boyunca hiç kilo vermemiş olamam bu performansa göre... of keşke diyete baslamadan önce tartilsaydim :(

Ve beslenmemi değiştiriyorum. Bir haftadir gerçekten az yedim. Iki öğünle beslendim. Uykum ise daha iki gündür düzene girdi öncesinde sabaha kadar oturuyor aksama kadar uyuyordum. Egsersizlerim de düzensizdi.

Simdi ise her sabah 7de güne jillianla başlayıp müsli ile kahvaltı yapıcam. Ve iki buçuk saatte bir yicem. Şöyle ki;

8.30 kahvaltı

11 ara öğün

13.30 öğle yemeği

16 ara öğün

18.30 akşam yemeği

21 atıştırma

Bu şekilde günde altı öğün yicem. Beslenmemi düzene oturtuyorum. Her akşam 9da meyve yemeyi düşünüyorum. Bir de akşam yemeği öncesine dans koymayı düşünüyorum zumba dansı. Bir saat sürüyor. 4de protein ve karbonhidrat alıp 4.30da dansa başladığımda 5.30da dans bitiyor ve 6.30da da akşam yemeği yiyorum...

Aynı şekilde öğle yemeği öncesine de bkr şeyler koymam gerekiyor.

Bu göbeği kolları göğüsleri eritmek zorundayım! Yılmak yok. Saat şu an 1.44.
Geç oldu sabah 7de zor kalkicam. Ama kalkicam! Herkese iyi geceler. Kendinizi sevin <üç

3 Şubat Salı

Galiba çok mu iradesizim ne ya.
sabaha yine jillianla basladim. Kahvaltiyi 8.30da yaptim musli yedim. 11de omlet yedim. Sonra uyudum 1.30da yemek yemem gerekirken ikide yedim biskuvi yedim formun. Sonra disari ciktim eve gec geldim o yuzden 4de yemem gereken öğünü de kacirdim. Aksam bir pide yedim. Sonra galeta atistirdim. Hic yesil cay icmedim sanirim. Suya da dikkkat etmedim... günde alti öğün hedefim tutmadi yani

4 subat carsamba

sabah kalkamadim cok moralim bozuktu keyifsizdim öğlen uyandim. Jilliani öğlen kalkınca yaptim ardindan musli ile kahvalti. Sonra aksama da tavuk pilav tavuk corbasi vesaire... altı öğün yemedim yesil cay icmedim suyuma dikkat etmedim cok moralim bozuldu

5 subat perşembe

Sabah Kalktim jillian yaptim. Musli ile kahvalti yaptım. Uyudum uyandim omlet yedim. Aksama da hamsi bugulama yedim. aksam yatmadan yesil cay ictim. 40 saniye de plank var 60 olmasi gerekirken...

Back
X