İradesiz ve kararlarini uygulayamama sorunu

cowgirll

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2014
3.543
2.435
248
Merhaba sevgili kadinlar :) bir konuda onerilerinize ihtiyacim var. Son derece iradesiz bir insanim. Yani "sunu yapacagim" diye kendi kendime karar verdigim seyleri asla yapamiyorum. Tembel ve iradesiz biri gibi hissediyorum kendimi. Mesela sanirim bu senenin nisan ayiydi kilo vermeye karar verdigim, malzemelerimi aliyorum, basliyorum diyorum, ertesi gun guzel bir yemek gorunce "amaaan" diyip yiyorum. Su siralar basladim tekrar diyete ama bu iradesizligim yine yavaslatiyor hedefime ulasmami. Bunun disinda gunumu planliyorum mesela, aksam spora gidicem, kitap okuycam falan diye is donusu icin. Sonra hicbirini yapmayip evde oturuyorum oylece. Cok beceriksiz hissettiriyor bu durum ve asla hedeflerime ulasamiyorum bu sebeple. Benim gibi olanlariniz var mi? İradeli davranip hedeflerinize nasil ulasiyorsunuz acaba?

altında yatan başka sebepler mi var ki acaba

Ben de iradesiz olduğumu sanıyordum.
Kilo fazlamın olduğunu görünceye kadar
Aklım gitti ya ,o nasıl bir kötü hissetmekti.
Kendime katı kurallar koymadan verdim,abartmadım,pidemi de yedim ,pizzamı da.
Öyle olunca da gitti.
Sanırım sizin olayınız da benim gibi cidden o konunun canınızı sıkması,ama kendinizi sıkmadan bir şeyler yapmak.O şekilde çözümlersiniz gibime geldi.

evet epey canimi sikiyor. Eski kiyafetlerimin hicbiri olmuyor vs. Ama obur konularda da iradesizim yine

bu olay herkeste vardır..bende işteyken eve gidince şöyle yapıcam..bebekler uyuyunca bunu yapıcam diyorum ama olmuyor

evet epey canimi sikiyor. Eski kiyafetlerimin hicbiri olmuyor vs. Ama obur konularda da iradesizim yine
Ben kilo ile başladım ve çok motive oldum,bir yerden başlamak lazım.
Sırada sigara var,çok içiyorum en azından azaltmak istiyorum ona konsantreyim şimdi.
Onu da yapacağım,
Ömrüm boyunca ilk defa kilo artışım oldu ,hiç diyet falan yapmamıştım,alışık değil vücut kiloya ,hoş o kilo aldım dediğim halim de kötü değildi ama bana kötü geliyordu.Onu başarmışsam gerisi de gelecektir diye gazladım kendimi ,hadi bismilllah.

benim de sigara da var. Beni de gaza getirsenize birakalim sunu

bu olay herkeste vardır..bende işteyken eve gidince şöyle yapıcam..bebekler uyuyunca bunu yapıcam diyorum ama olmuyor
boyle olunca da isten donunce hicbir sey yapMiyorum. Vucudum cok duzgundu eskiden, ne kilolarim icin bir sey yapiyorum ne de kisisel gelisimim icin. Okul bitti, master bitti, kariyer anlaminda iyi bir yerdeyim ama okulla ugrasirken kendimi o kadar birakmisim ki

Biraz rahatlık hissinden kaynaklı sanırım.
Ben de her gün kendime yeni hedefler koyuyorum.
Her gün bir film, bir tarih videosu, pozitif düşüncelerle dolu makale, evin toplanması vs diye.

Youtube girince geri çıkamıyorum diğerleri kalıyor.
Ya da ev toplayinca diğerleri..

Yoruldum deyip bırakıyorum.
Ya da bugün çok sey izledim diye filmi erteliyorum (oysa saçma sapan videolar )

vücut kendini nasıl rahat hissediyorsa sıkıntıya girdiği noktada error veriyor sende duruyorsun.

Başka bir sey varsa bilmiyorum benim beynim böyle çalışıyor :)

Demekki kilonuz sizi fazlasıyla rahatsız etmiyor. Etse bırakmazsınız.

son okuduğum kitapta irade bi kastır diyordu, yani ufak hedefler koyup, hedefe varıp, bunu alışkanlık haline getirmek
he sen yaptın mı dersen, hayır

Ben de oyle yaa.Sanki ben yazmisim.Onceden bukadar degildi
Yas ilerledikce sıkıntı yasayip kafa yoruldukca bir de is dolayisiyla vakitsizlikten cogalarak artti

Daha yeni tam da kendi otokontrolünü sağlayabilmek, iradeli olabilmek üzerine müthiş bir kitap okudum yeri gelmişken hemen önereyim. :) Ay klasik kitap önerisi yaa demeyin cidden bana baya faydası oldu anlatımı da çok güzel tavsiye ederim. Psikolog Walter Mischel'in yazdığı Marshmallow Testi: Otokontrolde Ustalaşmak.

Zaten çalışıyormuşsun. Kendine hedef koyup, uygulayacak vakti ne ara bulacaksın? Vücuduna yüklenme. Eve gelip sadece oturmak da bir eylemdir. Zihnin dinlenir. Diyet olayı da tamamen nefsle ilgili. Uyuşukluk değil. Diyetisyen yardımcı olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…