İradesizlik

hadess

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2008
1.229
2.305
333
Her gece hayatımla ilgili kararlar almaktan sıkıldım. Her sabah aldığım kararları hatırlayıp, bugün olmucak ama yarın kesin demekten daha da sıkıldım. Her gün sigarayı bırakıyorum, her gün diyet yapmaya başlıyorum, sağlıklı yaşıyorum vs vs liste uzayıp gidiyor. Her gün kendi kendime çok güzel bahaneler uyduruyorum, kendi kendimi inandırıyorum. Ama sonuç aynı ve bu saatte gene aynı sözler "Yarın daha farklı olacak" Bunları yazarken bile pek inanmıyorum açıkçası.

Uzun lafın kısası iradesizliğimden çok ama çok sıkıldım. Kendimle ilgili isteklerimi sonraya erteleme zincirini nasıl kırıcam bilmiyorum. Sonuçta acı bir şekilde farkındayım ki, hayat ve zaman akıyor ve geri dönüşü yok

Sen benim 2. üyeliğim filan olabilir misin acaba Tamı tamına aynı şeyleri düşünüyordum, iki gün önce gittiğim diyetisyenin dediklerine uymayıp gizli gizli tatlı yediğimi, tatille ilgili tonla plan yapıp hiçbirine başlamadığımı sadece bilgisayar başında durduğumu söylüyordum kendime 5 dakka önce.

Aynı ben ayynııı. Yüzlerce kez diyet kararı aldım. Sonuç=95 kilo.

Aynı şeyleri yaşayan birini görmek iyi mi kötü mü bilemedim :44:... Bende bugün diyetisyenimin verdiği listeden her zaman ki gibi çıktım ve verdiği yemek listesine kaçamağımı yazsam mı yazmasam mı diye düşünüyorum. Ve yazmasam gene kendimi kandırmış olucam farkındayım.

hahhahay kizlar suclu hisedecek bir sey yok her kadin yapiyorrrrr gizli yemeyi
ben bu gün tremüsü yemis bir kadinim
önemli olan ertesigün diyete devammmm

Aldığı kararları hep ertesi güne erteleyen,erteleme bahanelerine kendini inanadıran,herseferinde başaracağına emin olan,ama hep kendi kendini kandıranlar kulübü
Hepimizin belli dönemlerinde bu süreç mevcut,avantajın farkındalığın.
Başlamak istediğin neyse,mesela diyet;sonuç alana kadar sık dişini,sonuç aldığın anda iraden dahada sağlamlaşak,aldığın kararların meyvesini yemeye başladığında bu yazdıkların bir bir azalacak.
Bendede bu sorun vardı,yenmeye başladım,2 yıldır ertelediğim kpss sınavına adam akıllı çalışabildim ve artık kızmıyorum kendime,güçlü hissediyorum kararımdan şaşmadığım için,
Diğeri ise 3 yıl öncesinde 66 kiloya çıkmıştım.Diyet programı uyguladım artı spor,Bi gün bile aksatmadım.3 ay da 51 kiloya düştüm.Şuanda yine öyleyim.Dİyeti bıraktım ama zayıf olunca azar azar yiyosun zaten ister istemez.
Sende bi kararını uygulmaya başla canım,gör bak kendini çok daha iyi hissedeceksin,kendine verdiğin sözü tuttuğun için herşeyden önce kendi kararlarına olan güvenin artacak

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende öyleyim.
İradesizlik, üşengeçlik, tembellik...
Çok sıkıldım bu huylarımdan.
Ama işin özü bir kez adım atabilmekte.
Diyet mesela hiç beceremiyordum boğazıma hakim olmayı.
Bir süredir bu konuda ciddi ciddi karar verdim kendime yapacağım diye çünkü daha mutsuz oluyordum.
Neyse ki 78 kilodan 69 kiloya inmeyi başarabildim.
Bu sabah 69 rakamını gördüm diye tartıda nasıl olsa 70'in altına indim diyerek şımardım ve 2 parça börek yedim.
Yani bu şekilde gidersem haftayı 1 kilo alarak tamamlıyabilirim.

Ev temizliğinden nefret eden bir kişilik olmama rağmen bugün mutfağa girişerek başladım işe ve az da olsa bir kısmını hallettim.
Umarım devam ederim böyle. Psaklı biri oldum çıktım malesef.

Dediğim gibi önemli olan bir adım atmak, başlamak ve dönmemek!
Yoksa gerçekten olmuyor.

Hersey kilo gibi olsa keske. Benim erteledigim baska seyler var. Disari cikmak mesela.Ortaligi toplamak. Alisveris. Bilgisayar ve TV en iyi arkadasim.

Aynı ben ayynııı. Yüzlerce kez diyet kararı aldım. Sonuç=95 kilo.

Ben bu zayıflama işini,yani diyet işinin psokojik süreçle beraber yürütülmesi taraftarıyım.
Diyetisyene gitmeden,bilinçlenerek zayıfladım sporla beraber.
Aslında diyetini yapan,sporunu yapan herkes zayıflar değil mi.Düz mantık.
Tamam irade ama,bunun gerekliliği herdaim hatırlatılmalı,yani vazgeçildiği anda aklına zayıf olacağı anda yaşayacağı güzel bi anı getirebilir,yada zayıf olduğunda istediği kıyafetin onun üzerinde ne kadar güzel duracağını getirebilir.
Göbeğini içe çekmeden yürüyebilmenin hazzını yaşayabilirVe daha birçok şey var tabi..
Bunun gibi birçok teknik uyguladım,kişisel gelişimlede ilgileniyorum,kendi çapımda bu konudaki tezimi kendimde uyguladım sonuç gayet olumlu.Zayıfım mutluyum

Son düzenleyen: Moderatör:
Hersey kilo gibi olsa keske. Benim erteledigim baska seyler var. Disari cikmak mesela.Ortaligi toplamak. Alisveris. Bilgisayar ve TV en iyi arkadasim.

Benim içinde öyle... Upuzun bir liste yapabilirim. İşin acı kısmı farkında olmak. Biliyorum, istiyorum, karar veriyorum ama sonuç sıfır... Her gün sar baştan

Benim içinde öyle... Upuzun bir liste yapabilirim. İşin acı kısmı farkında olmak. Biliyorum, istiyorum, karar veriyorum ama sonuç sıfır... Her gün sar baştan

Bir krem aldim ne hevesle. Iki aydir duruyor. Tek gun kullandim. Bir tanesini aldim acmadim bile. O da duruyor:) Kilo konusunda iskence etmiyorum kendime, ne istersem onu yiyorum. Zaten diyete baslasam, kesin 10 kg alirim iki haftada. O duraklama da, hayatim da oyle:) Pause suan, play e bir gun basicam.

Her şey beyinde bitiyor...
Siz ne yapmak istiyorsanız bunu beyninize kabul ettirin...
Bende bir çok karar alıp uygulamıyorum...
Çok vazgeçtiğim oluyor. Çünkü bazı şeyleri uygulamak işime gelmiyor :)
Bazıları ise tamamen tembellikten :)

Duygularım ve hissettiklerim daha güzel ifade edilemezdi sanırım. Aynen katılıyorum.

Bazen kendine kizmamak , bosvermek gerekiyor. Gerektigi zaman da beyin istedigini yaptiriyor merak etme. Unutmadan su doku manyagi oldum birde ben. Yaptigim en iyi sey o sanirim. Unutma bir gun , yeri ve zamani geldiginde yapacaksin. Tatildesin gibi zaman ver kendine. Iyi geceler.

Ben'den ne kadar çok var meğersem. Hele şu kk ya bulaştım bulaşalı üşengeçlik aldı başını gidiyor, irade sıfır. Her şeyin başı internet aslında, kkdan önce internet sayesinde ilgi alanlarım o kadar çeşitlendi ki(internette ilgili şeylere bakmak haricinde somut bir çabam olamıyor bu ilgi alanları için) dünya batsa internete girmek için yine bir sebebim olurdu sanırım.

Yapamayacağınız hedefler koymayın..bir defa kendine ya da başkasına verilen sözün tutulmaması güven eksikliği yaratır,taviz tavizi doğurur,her iş yarım yamalak olur ve mutsuz olursunuz..kendinizin yapabileceği büyüklükte hedefler koyun küçük olsun ama mutlaka yapın,hem kendinize olan güveniniz artar hem de daha büyük idealleriniz gerçekleşebilir..mesela sigarayı mı bırakmak istiyorsunuz yarın her zaman kinin yarısı kadar içmeyi deneyin bakalım..diyet mi yapacaksınız mesela yarın akşam altıdan sonra yemeyin bakalım..bunu gibi şeyler..

Son düzenleme:
Saat 3 olmuş bile. Burada ne işim var ben bile bilmiyorum. Yapmam gereken tonla önemli ve daha hayırlı iş varken burada neden zaman öldürüyorum?

Bırakacağım diye defalarca adım attığım kötü alışkanlıklarımdan niye vazgeçemiyorum? Neden daha düzenli olamıyorum, olsam bile devamını getiremiyorum?

Başladığım işlerin sonu yok, sonunu yakaladıklarımın da başı olmadığı için hep bir yerlerde bir eksiklik var. İrade sıfır, motivasyon sıfır, istek sıfır.

Bazen sırf iradesizliğim yüzünden kendimden nefret ediyorum.

yaa sankı ben yazmısım kac gundur sıkı bir şekilde ders calısmaya baslıyorum sözde,yarın yarın yarın dıye erteleyıp duruyorum..ne spor yapıyorum ne bir şey,hiç bir istediğim şeyi uygulayamıyorum anca burda vakıt öldürüyorum..cok kızıyorum kendıme cokkkk

Demek ki bende dahil bir çok insan aynı dertten muzdarip :) Bende aynı sizin gibiyim maalesef, hatta eşim bu yönüme çok kızıyor, kendine hedefler koyuyorsun ama yapmıyorsun artık söylediklerin bana inandırıcı gelmiyor diyor Sorunun kökü ne acaba? Neden böyleyiz? Aynen bende zayıflayacağım, sigarayı bırakacağım, düzenli uyuyacağım, evimi düzenli temizleyeceğim vs. vs. ama gelin görün ki çoğu zaman fısss... Bazen gaza gelip coşuyorum evet ama genelde böyle, balık burcuyum ondan mı acaba?? Motivasyon kitabı okumak bende çok işe yarıyor aslında, Sınırsız Güç, İçindeki Devi Uyandır gibi kitaplar iyidir... :)

aynı sorun bendede var malesef kendimi sevmiyorum sürekli kavga halindeyim
kızım doğduktan sonra hırs yaptım zayıfladım
sonra stresten sıkıntıdan hepsini geri aldım şimdi zayıflayamıyorum
kilo alıyorum aldıkça kendime olan güvenim diplere vuruyor
hiçbir şeyi beceremiyorum
keşke sadece kilo olsaydı ama malesef değil
en kötüsüde iyi bir anne olamıyorum
kızımın ilerde benden hoşlanmaması beni sevmemesi fikri beni bitiriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…