Doğuma Hazırlık İri bebek ne demek ?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

izmirgelini

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2011
544
14
118
Niğde
Arkadaşlar son 2 aydır gittiğim kontrollerde doktorumun bana söylediği şu: " bebeğinin göbek çapı normalden daha büyük. "
Buda bebeğimin kilolu olduğunu gösteriyormuş. Bende şekerden şüphelendiler. Ama 6. ayımda yaptırdığım şeker yüklemesi normal çıktı. Ayrıca 27 temmuz ve 17 ağustos tarihlerinde yaptırdığım açlık tokluk şeker tahlillerimde normal çıktı. İdrar tahlili yapıldı glukoz negatif çıktı. Doktorum bebeğin iri fakat hiçbir nedeni yok dedi. Aynı durumla karşı karşıya gelen arkadaşlar var mı? Varsa bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum.

Bu arada ben, şeker kilo aldırdığı için, beslenmeme dikkat etmeye başladım. Tatlı şeylerden uzak duruyorum. Glisemik indeksi yüksek yani kanda şekeri hızla artıran kola fanta gazoz hazır meyve suyundan uzak duruyorum. Meyveyi abartmadan yiyorum. Çayıma 2 senedir şeker atmıyorum. Abur cubur olarak tuzlu kraker yemeye gayret ediyorum. Kek tarzı çikolatalı abur cuburlardan uzak duruyorum. Bakalım 10 gün sonra kontrolüm var işe yarayacak mı merak ediyorum.

Kızımın ultrasonda göbek çapına göre yapılan ölçümde belirtilen kilosu 3150 gr. doktorum bebek 4 kiloya yaklaşırsa normal doğum zor olur dedi. Bende gereksiz yere sezeryan olmaktan korkuyorum açıkçası.

Hamileliğim esnasında toplam 11 kg aldım. 36. haftamdayım. Eylülde doğumu bekliyorum.

Ya canim korkma o haftalarda benim bebegimde bu kilolardaydi epi topu 3510 grm dogdu.bazi doktorlar sezeryana yonlerdirmek icin yok iri kilolu normal doguramazsin diyor.gerci ben isteyerek sezeryan oldum normal dogum korkumdan ama pisman olmadim cok cok iyiydi iyikide olmusum ama senin korkun yoksa normal dogum yapabilirsin bi skinti olmadigi surece.ayrica her ultrasonda kilo assagi yukari oynama yapar tam tutmaz yani Allah bir avazda kurtarsin insAllah.

Teşekkürler canım , ben normal doğumdan korkmuyorum aksine bu duyguyu tatmak istiyorum. Ama endişem şu ki bebeğime bi zararı olmasın? Bu konuda da doktoruma güveniyorum aslında ama yine de doktorun bebeğime iri ama annemler dahil herkesin bu kiloya normal demesi beni ikilemde bıraktı. Doktorlar da artık dediğin gibi yapabiliyorlar ama gittiğim hastanede sezeryanla normal doğum arasındaki fark 50 TL yani hastane bu kadarda ince hesaplara girer mi bilemedim. Ayrıca doktorlar sezeryandan ayrı ücret alıyormu onu da bilmiyorum.

Dua ediyorum 38.haftamda doğum gerçekleşsin, hatasız kusursuz güzel bi doğum hikayem olsun istiyorum . Allah herkesin yardımcısı olsun doğumda...

Peki doktor çatı muayenesi yaptı mı sana ben de hastanede çalışıyorum ebeyim birçok normal doğuma girdim 4.500 gr normal doğuran biliyorum. çatı kemiklerin uygunsa bu o kadar sorun değil. Birçok kadın 4.000 gr a yakın olan bebeğini rahatlıkla doğurabiliyor..

Teşekkürler Azeyra bir ebeden bu cümleyi duymak beni gerçekten rahatlattı. Doktorum çatı muayenesi yapmadı. Sadece bebeğin kilosu hakkında bu şekilde söyledi. Haliyle benim ilk gebeliğim, ilk bebeğim, ilk doğumum olacağı için düşüncelere daldım. :44:

Haklısın umarım her şey istediğin gibi olur..:) Ama dediğim gibi çatı muayenesinden sonra bebeğin kilosuyla uyumuna bakar öyle daha net cevap verilir. Allah herkesin yardımcısı olsun az kaldı bebişlere kavuşmamıza benim de ilk, çok farklı bir duygu ya:))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…