Arkadaşlar son 2 aydır gittiğim kontrollerde doktorumun bana söylediği şu: " bebeğinin göbek çapı normalden daha büyük. "
Buda bebeğimin kilolu olduğunu gösteriyormuş. Bende şekerden şüphelendiler. Ama 6. ayımda yaptırdığım şeker yüklemesi normal çıktı. Ayrıca 27 temmuz ve 17 ağustos tarihlerinde yaptırdığım açlık tokluk şeker tahlillerimde normal çıktı. İdrar tahlili yapıldı glukoz negatif çıktı. Doktorum bebeğin iri fakat hiçbir nedeni yok dedi. Aynı durumla karşı karşıya gelen arkadaşlar var mı? Varsa bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyorum.
Bu arada ben, şeker kilo aldırdığı için, beslenmeme dikkat etmeye başladım. Tatlı şeylerden uzak duruyorum. Glisemik indeksi yüksek yani kanda şekeri hızla artıran kola fanta gazoz hazır meyve suyundan uzak duruyorum. Meyveyi abartmadan yiyorum. Çayıma 2 senedir şeker atmıyorum. Abur cubur olarak tuzlu kraker yemeye gayret ediyorum. Kek tarzı çikolatalı abur cuburlardan uzak duruyorum. Bakalım 10 gün sonra kontrolüm var işe yarayacak mı merak ediyorum.
Kızımın ultrasonda göbek çapına göre yapılan ölçümde belirtilen kilosu 3150 gr. doktorum bebek 4 kiloya yaklaşırsa normal doğum zor olur dedi. Bende gereksiz yere sezeryan olmaktan korkuyorum açıkçası.
Hamileliğim esnasında toplam 11 kg aldım. 36. haftamdayım. Eylülde doğumu bekliyorum.