Irkci ve aptal

WomanAndProud

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2013
1.075
258
123
27
Merhaba ablalarim. Tam olarak dert degil ama beni cokca sinirlendiren bir durum oldu dun gece. Ingilizcemi gelistirmek icin yabancilarla konusurum bos buldugum vakitlerde ben, baya da iyi arkadaslar edindim bu yolla. (Internet uzerinden). Dun gece bir kac ay once tanistigim biriyle konusuyorduk. Bana bildiginiz hakaret etti ama hala ben mi yanlis anladim acaba simdi birden parlamiyim dur bekle falan derken sabahi ettim.

Sorum su olacak, ingilizcesi iyi olan arkadaslar/ablalar bana ozel mesaj yoluyla yardim edebilir mi acaba? Konusmalari desifre olmamak amaciyla buraya yazmak istemiyorum da :) Nasil cevap vericem sinirden yazamiyorum bile.

Ozel mesaj icin mesaj sayimin 50 olmasi gerekiyormus ya benimki 18 :18:

Ozel mesaj atan arkadaslara cok tesekkur ederim ama ben ozel mesaj yazamiyorum mesaj sayimin 50 olmasi gerekiyormus bilmiyordum .

Ukraynadan turkiyeye fuhus icin zorla getirilen kadinlardan bahsetti, bir belgeselde gormus falan. turkiyedeki bazi polisler de kadinlarin ozel durumundan faydalanmaya calismislar hatta, bu dogru olabilir mi sence dedi. Ben de evet TV'de duyuyorum dedim. Her sey olabilir ama cok bilgim yok dedim.

Gelen cevap su : Fransada boyle bisey soyleseydin kesinlikle problem olurdu. Insanlarin sana aptal gozuyle bakmasi disinda (total idiot dedi hatta orda) USA gibi ulkelerin tersine irkcilik burda hos karsilanmaz dedi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz bakalım ben yardımcı olmaya çalışayım sana içinde küfür yoksa tabi.

nolucak canım yaz buraya isim kısımlarını boya
yardımımız dokunur belki ama küfür vs varsa çeviremem

Son düzenleme:
İngilizcesini de yazsan "lost in translation" olmazdık belki. Fransa'nın ırkçılıktan bahsetmesi enteresan, daha düne kadar soykırım yoktur demek serbest değildi. Özgür düşünceyi sadece belli ırklara serbest bırakan bir ülkenin vatandaşı bize ırkçılık dersi vermesin bir zahmet. Erkek her yerde erkek. Rus olsun Taylandlı olsun kadınlara bakış açısı malesef ortada. Biz bunu destekliyor muyuz hayır. E o zaman total moron fransızın teki çıkıp da ne saçmalamış merak ettim. Hayır yani ne alaka. Senin ırkçı olmanla ne alaka.

Ozur dilerim cevirmeye calistim ama becerememizim sanirim.

Evet ben de ona sasirdim zaten, cok duyuyorum muslumanlara olsun baskasina olsun yapilanlari. Onu birak ben irkci her hangi bir sey soylemedim konuyu oraya nasil cekti merak konusu yani.

aynen katılıyorum ırkçılığın alasını yapanlar gelipte başkalarını kınar olmuş
hayret birşey ya böylelerine çat çat yapıştıracaksın cevabı

Adam tam bir moron.ABD nin tersine burda hos karsilanmaz ne demek? Irkcilik hicbir ulkede hos karsilanmaz zaten.Kaldi ki adamlarin baskanlari bir siyahi.Senin yazdiginda irkci bir sey yok..Her ulkede ahlakli/ahlaksiz polisler var.Bir Fransizin bundan bahsetmesi ironik.

Son düzenleme:
Adam tam bir moron.ABD nin tersine burda hos karsilanmaz ne demek? Irkcilik hicbir ulkede hos karsilanmaz zaten.Kaldi ki adamlarin baskanlari bir siyah.Cok kafatasci dusunceleri var.Her ulkede ahlakli/ahlaksiz polisler var.

Zaten turkiyeye ve turklere herhangi bir ithamda bulunmadi ama benim dedigim seyi irkciliga cekti.

Ben hiç anliyamadim. Yani sen böyle bir sey olabilir dedigin için Türklere karsimi irkçilik oluyor? Yada Ukraynalilara karsimi?
Cünkü burda mesele irk degilki. Her ülkede bu tür sorunlar olabilir, iyi polis var, kötü polis var. Sen zaten bu tür olaylara karsi ne yazikki birsey yapmazsinki.

Gerçekten bu konuyu ben hiç irkçilaga bagliyamadim. Acaba herseyi inglizcede yazsaniz? Kim bilir o zaman anlarim.

Alışın :)
Uzun yıllardır birçok farklı ortamda (sanal veya reel) yabancılarla konuşuyorum. Türkler ve Türkiye hakkında bilgisi olmayan veya önyargısı olan bir çok insan var. Her birine böyle kafa yorup üzülmeyin.

Asıl ırkçılık bizim ülkemizde yok kendilerine baksın onlar tam tersi biz yabancıları çok severiz hele siyahları dahada severiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…