onlari onlarin tarihlerindeki sacmaliklarla neden vurayim ki. bu onlardan bir farkim olmadigini gosterir. inanin zor, cimrilikleri, her turlu birbirlerinin arkalarindan is cevirmeleri, toleransliklariyla ovunurken farkli olani yerden yere vurmalari...hepsi fasa fiso inanin. mesela escinsellik, yahu evlilik bile yapabiliyorlar burda ama haaaala 'amaaaan duydun mu, filanca escincel oldugunu soylemis, ay ben su su davranisindan sezmistim bende gozu vardi galiba'lardan tutun nerelere kadar.Almanya'da işçi kalsan eziliyorsun, okuyup adam olsan bize kafa tutuyor bu muhabbetine maruz kalıyorsun.
O yüzden zor bu işler.
Ben kalkın dediğimi hemen yapın demedim ki zaten :)onlari onlarin tarihlerindeki sacmaliklarla neden vurayim ki. bu onlardan bir farkim olmadigini gosterir. inanin zor, cimrilikleri, her turlu birbirlerinin arkalarindan is cevirmeleri, toleransliklariyla ovunurken farkli olani yerden yere vurmalari...hepsi fasa fiso inanin. mesela escinsellik, yahu evlilik bile yapabiliyorlar burda ama haaaala 'amaaaan duydun mu, filanca escincel oldugunu soylemis, ay ben su su davranisindan sezmistim bende gozu vardi galiba'lardan tutun nerelere kadar.
avrupalilari gozumuzde fazla buyutuyoruz.
inanin, abartmayip eksik bile soyluyorum. daha birkac ay once bir gay is arkadasimiz hakkinda konusan iki erkek vardi yanimda. kulak misafiri olmustum daha dogrusu. aylarca o iki beyin espirisini yaptik, gay birinin karsisinda nasil davranacaklarini bilemeyip elleri ayaklari dolasan, arkasindanda neler neler sayanlar...Ben kalkın dediğimi hemen yapın demedim ki zaten :)
Ama aynı durumu yaşatmak istiyorsanız yapılmaz şey değil çünkü anlattığınıza göre sessiz durarak ya da naif, normal cevaplar vererek de tepkinizi gösteremezsiniz.
Gittikçe üstünüze gelecekler, rahatsız olduğunuzu görmezden gelecekler.
Eşcinsel evliliğe yasa getirildi haberleri gördüm. Finlandiya'da ve sanırım yanlış hatırlamıyorsam Avusturya'da da bu yasalar var ve Almanlar çok sevinmiş gibi görünüyordu. (Haber sayfalarını takip ediyorum Almanca biliyorum çünkü)
Şu an gerçekten anlattıklarınıza şaşırdım :)
BENIM hak ettigim seviyede calismama engel yok evet, ama engel oldugu bircok insan tanidigimdan emin olabilirsiniz.Bence bu tur laflar sinirlenecek seyler degil. Siz su anda gelismis bir avrupa ulkesinde yasayip çalışabiliyorsunuz degil mi? Irkcilik hayatinizi yasamanizi ve paranizi kazanmanizi engellemiyorsa dolacak bir konu yok. Turkiye'de yaşayınca sanki fasistlige maruz kalmıyor muyuz? Burada sadece kadin oldugumuz icin bile her gun bin türlü cinsiyet fasistligi yaşıyoruz.
Dunyada bu var. Homoseksuellere var, siyahilere var, kadinlara var, kürtlere var, türklere var. Var oglu var.
Dunya bize karsi degil, dunyada herkes ezebildigine karşı.
Dünya bize karşı değil, dünyada herkes ezebildigine karşıBence bu tur laflar sinirlenecek seyler degil. Siz su anda gelismis bir avrupa ulkesinde yasayip çalışabiliyorsunuz degil mi? Irkcilik hayatinizi yasamanizi ve paranizi kazanmanizi engellemiyorsa dolacak bir konu yok. Turkiye'de yaşayınca sanki fasistlige maruz kalmıyor muyuz? Burada sadece kadin oldugumuz icin bile her gun bin türlü cinsiyet fasistligi yaşıyoruz.
Dunyada bu var. Homoseksuellere var, siyahilere var, kadinlara var, kürtlere var, türklere var. Var oglu var.
Dunya bize karsi degil, dunyada herkes ezebildigine karşı.
BENIM hak ettigim seviyede calismama engel yok evet, ama engel oldugu bircok insan tanidigimdan emin olabilirsiniz.
ayrica kadinlarin ezildigi, hak ettikleri pozisyonda calisamadiklari, maaslarini hak ettikleri seviyelerde alamadiklari, 'bunun yasi genc, bu daha cocuk filanda yapar' diyerek is gorusmelerine bile cagirilmadiklari, her turlu seksist espirileri dinlemek zorunda olduklari, ciddi tacizle karsi karsiya kaldiklari bir avrupa ulkesinde yasiyorum. ve bu anlattiklarimi ve cok daha fazlasini defalarca bizzat yasadim veya cok yakin cevremde gordum.
dunyada insan ezebildigine mi karsi, veya kendisinden ve ortalamadan ve 'normal' olandan 'farkli' olana mi karsi, orasi tartisilir. belkide her ikisidedir.
ayrica benim neye sinirlenip sinirlenmeyecegim soylenen seyin bende yarattigi etkiyle alakalidir, sizin alginizla degil. yani izin verirseniz, sinirlenecegim:)
tatli tatli geyik bambaska birsey, yakin dostlarimla zaten birbirimizin Arap veya Fas veya Iran kokenliligiyle alakali espiriler yaptigimizda bu dokunmuyor zaten. Ama profesyonel ortamda daha bir dokunuyor sanki.bu almanlıkla türklükle almanyada türk olmakla alakalı değil aslında. yani mesela bizim şirkette yozgatlı biri var. herkes memleketine laf sokuyor devamlı. türk insanı böyle sanırdım ama genel demek ki.
Kusura bakmayın ama ben gurbetçileri gerçekten anlayamıyorum. Hem adamlardan nefret ediyorsunuz. Hem de orada yaşıyorsunuz. Dönün memleketinize burada hiç seksist konuşma da yok. Sadece tacizler, tecavüzler, kadına şiddet, çocuk tecavüzleri falan var. Öyle sizdeki gibi laf sokma da yok. Gayet refah içinde , acayip mutluyuz.BENIM hak ettigim seviyede calismama engel yok evet, ama engel oldugu bircok insan tanidigimdan emin olabilirsiniz.
ayrica kadinlarin ezildigi, hak ettikleri pozisyonda calisamadiklari, maaslarini hak ettikleri seviyelerde alamadiklari, 'bunun yasi genc, bu daha cocuk filanda yapar' diyerek is gorusmelerine bile cagirilmadiklari, her turlu seksist espirileri dinlemek zorunda olduklari, ciddi tacizle karsi karsiya kaldiklari bir avrupa ulkesinde yasiyorum. ve bu anlattiklarimi ve cok daha fazlasini defalarca bizzat yasadim veya cok yakin cevremde gordum.
dunyada insan ezebildigine mi karsi, veya kendisinden ve ortalamadan ve 'normal' olandan 'farkli' olana mi karsi, orasi tartisilir. belkide her ikisidedir.
ayrica benim neye sinirlenip sinirlenmeyecegim soylenen seyin bende yarattigi etkiyle alakalidir, sizin alginizla degil. yani izin verirseniz, sinirlenecegim:)
Özellikle biz Türkler o tatlı tatlı yapılan geyiklerde kendimizi aşağılarız çoğu zaman.tatli tatli geyik bambaska birsey, yakin dostlarimla zaten birbirimizin Arap veya Fas veya Iran kokenliligiyle alakali espiriler yaptigimizda bu dokunmuyor zaten. Ama profesyonel ortamda daha bir dokunuyor sanki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?