Bisküvi - Kurabiye Tarifi İrmikli, Çikolata Soslu Kurabiye ^_^

BayanHicKimse

.
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2012
14.265
10.132
198
Selamlar, o kadar çok katılım olmuş ki yarışmaya gözüm korkmadı değil aslında Ama amaç tatlı rekabet. İddiam da yok, bu güzel tariflerin içine bi tarif de ben eklemek istedim, belki beğenip denemek isteyen olur İlk kurabiye denemelerim çok kötü olduğu için kurabiye yapamadığımı zannediyordum, ama kimse bana demedi ki, kurabiyeyi 15 dk pişir sonra sertleşir kendiliğinden diye. Ben sertleşene kadar kızarana kadar pişiriyodum kurabiyeyi, haliyle taş gibi oluyordu Bunu keşfettikten sonraki ilk kurabiyem bu, ben çok beğendim
Malzemeleri vererek başlıyorum:
  • Yarım paket margarin
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık olarak 4 su bardağı)
  • Yapılışı:
Margarin ve pudra şekeri iyice çırpılır, daha sonra süt, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenerek malzemeler iyice karıştırılarak çırpılır.

Ele yapışmayacak kadar bi hamur elde edene kadar un eklenir ve hamur 10 dk dinlendirilir.

Daha sonra fırın tepsisi yağlanır ve ceviz büyüklüğündeki hamurlar yuvarlanarak tepsiye dizilir. Ben ortasına çikolata sos dökmek için çukur açtım.

180 derecede 15 dk pişirilir ve ortasındaki çukurlara çikolata sos dökülür.

Veee afiyet olsun Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerimmmm

İyi yaptın kuzucum Çok ayrı kalma bizden
Yeni topladım kendimi inan ki, sınava girdim biliyosun, başarısız oldum. Çok hayal kırıklığı yarattı bende. O yüzden kimseyle telefonda bile konuşmuyordum düne kadar Bi daha hiç bişeye bu kadar umut bağlamicam bu vesileyle.

Canım benim, kendini bunaltma, olsaydı süper olurdu tabi ki ama olmamasıda hayatın sonu değil
Yine girersin sınava, tatlı canını üzmeye değer mi

Ellerine sağlık.Nefis görünüyor kurabiyelerin.Yarışmada
başarılar dilerim.Ayrıca tabaklarına bayıldım.

değişik görünüyor. Yani irmikle kurabiye deneyimim olmadı hiç.
İlk fırsatta deneyeceğim. Eline sağlık.

Ellerine sağlık canım.İrmikli kurabiye hiç yemedim.Değişikmiş.Başarılar dilerim.

Canım ellerine sağlık harika olmuş kurabiyelerinBu kalabalık ekibe son anda katıldığın için teşekkür ederim..Yarışmada bol şans diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…