- 26 Mayıs 2014
- 13.528
- 15.845
- 298
- Konu Sahibi BayanHicKimse
-
Hımmm o yüzden göremiyorduk seni buralarda ah canım hay allah ne diyeceğimi bilemedim. şimdi..Yeni topladım kendimi inan ki, sınava girdim biliyosun, başarısız oldum. Çok hayal kırıklığı yarattı bende. O yüzden kimseyle telefonda bile konuşmuyordum düne kadarBi daha hiç bişeye bu kadar umut bağlamicam bu vesileyle.
Ellerine sağlık iyiki katıldın... bu akşam evde deniyeceğim ve resimlerini yüklerim çok kolay ve ev kurabiyesi olmuş oğlum ne sever bunu yapıp kavanozlarıma koyacağım. başarılar canımm..Selamlar, o kadar çok katılım olmuş ki yarışmaya gözüm korkmadı değil aslındaAma amaç tatlı rekabet. İddiam da yok, bu güzel tariflerin içine bi tarif de ben eklemek istedim, belki beğenip denemek isteyen olur İlk kurabiye denemelerim çok kötü olduğu için kurabiye yapamadığımı zannediyordum, ama kimse bana demedi ki, kurabiyeyi 15 dk pişir sonra sertleşir kendiliğinden diye. Ben sertleşene kadar kızarana kadar pişiriyodum kurabiyeyi, haliyle taş gibi oluyordu Bunu keşfettikten sonraki ilk kurabiyem bu, ben çok beğendim
Malzemeleri vererek başlıyorum:
Margarin ve pudra şekeri iyice çırpılır, daha sonra süt, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenerek malzemeler iyice karıştırılarak çırpılır.
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un (yaklaşık olarak 4 su bardağı)
- Yapılışı:
Ele yapışmayacak kadar bi hamur elde edene kadar un eklenir ve hamur 10 dk dinlendirilir.
Daha sonra fırın tepsisi yağlanır ve ceviz büyüklüğündeki hamurlar yuvarlanarak tepsiye dizilir. Ben ortasına çikolata sos dökmek için çukur açtım.
180 derecede 15 dk pişirilir ve ortasındaki çukurlara çikolata sos dökülür.
Veee afiyet olsunYarışmacı arkadaşlarıma başarılar dilerimmmm
Canım pinkonundediği gibi valla takma kafanı gene girer başarırsın ama bilirim o duyguyu bizim tesellilerimizi duymassın sen şimdi.. zamana bırak be canım sağlık olsun yeterki..Yeni topladım kendimi inan ki, sınava girdim biliyosun, başarısız oldum. Çok hayal kırıklığı yarattı bende. O yüzden kimseyle telefonda bile konuşmuyordum düne kadarBi daha hiç bişeye bu kadar umut bağlamicam bu vesileyle.
Canım 1 su bardağı pudra şekeri tadına yetiyormu ayrıyetten şeker filan koyacazmı.. bu ara tabakların çok romantikk. pek yahşiymişş..Selamlar, o kadar çok katılım olmuş ki yarışmaya gözüm korkmadı değil aslındaAma amaç tatlı rekabet. İddiam da yok, bu güzel tariflerin içine bi tarif de ben eklemek istedim, belki beğenip denemek isteyen olur İlk kurabiye denemelerim çok kötü olduğu için kurabiye yapamadığımı zannediyordum, ama kimse bana demedi ki, kurabiyeyi 15 dk pişir sonra sertleşir kendiliğinden diye. Ben sertleşene kadar kızarana kadar pişiriyodum kurabiyeyi, haliyle taş gibi oluyordu Bunu keşfettikten sonraki ilk kurabiyem bu, ben çok beğendim
Margarin ve pudra şekeri iyice çırpılır, daha sonra süt, irmik, vanilya ve kabartma tozu eklenerek malzemeler iyice karıştırılarak çırpılır.
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yapılışı:
Ele yapışmayacak kadar bi hamur elde edene kadar un eklenir ve hamur 10 dk dinlendirilir.
Daha sonra fırın tepsisi yağlanır ve ceviz büyüklüğündeki hamurlar yuvarlanarak tepsiye dizilir. Ben ortasına çikolata sos dökmek için çukur açtım.
Yetiyor canım 1 bardak pudra şekeri, sen de benim gibi kocaman yapma sakın kurabiyeleriCanım 1 su bardağı pudra şekeri tadına yetiyormu ayrıyetten şeker filan koyacazmı.. bu ara tabakların çok romantikk. pek yahşiymişş..
Teşekkür ederim Mune ablaElinize sağlık
Selamlar, o kadar çok katılım olmuş ki yarışmaya gözüm korkmadı değil aslındaAma amaç tatlı rekabet. İddiam da yok, bu güzel tariflerin içine bi tarif de ben eklemek istedim, belki beğenip denemek isteyen olur İlk kurabiye denemelerim çok kötü olduğu için kurabiye yapamadığımı zannediyordum, ama kimse bana demedi ki, kurabiyeyi 15 dk pişir sonra sertleşir kendiliğinden diye. Ben sertleşene kadar kızarana kadar pişiriyodum kurabiyeyi, haliyle taş gibi oluyordu Bunu keşfettikten sonraki ilk kurabiyem bu, ben çok beğendim
- Yarım paket margarin
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yapılışı:
Olur tabi canım, hamurun kıvamını tutturursun her şekilde olur. İstersen irmik de katmayabilirsin. Tamamen senin tercihine bağlı.Simdi bi kurabiye kakaolu olurmu acep ?
Hamur birazcık sert olcak zaten, kulak memesi kıvamında değil. Sıvıyağ ben kullanmadım bilmiyom ki canım, o kadar mı kötü oldu?Benimki kotu oldu sanirim hamuru sert oldu cunku
Tamam bekliyorumSana resmini cekicem
Olsun canım dişini kırmıyorsa sorun yokEkleyemedim cunku dosya buyuk diyor neyse gorunumu ve tadi guzel oldu tesekkurler tarif icin bana kalirsa seninkinden az daha sert oldu cnm :)
Çok mu beğendin, teşekkür ederim canımama ama amaaa benim o tabaklarda fincanda gözüm kaldıııı
maşallah diyelimde bişey olmasın
ellerine sağlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?