İş Aramak

byebyeblackbird

Bilmem bizi ne civara yazmışlar.
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2018
3.151
8.800
158
33
Merhaba, arkadaşlar bir buçuk yıldır işsizim. Bu süre içinde devlete atanmak istiyordum onu bekledim atanamadım. Mesleğimle ilgili bir sınava çalıştım girdim onda da 0.3 puanla kaçırdım. Şu an bulunduğum şehirde özelde bir kac yerle görüşmüştüm oraların da şartları çok kötüydü o sekilde girmek istemedim. Sonuç olarak evde patlamak üzereyim.

Şimdi size soracağım iki soru var.

Birincisi iş aramak için İstanbul'a gitmeyi düşünüyorum. Orada ablam var ve iş imkanlari daha iyi. Ama bu forumda okuduğuma göre insanlar evine yatılı misafir gelince çok rahatsız oluyor. Simdi ben gidersem ablamın eşi rahatsız olur yük olurum diye düşündüğümden gitmeyi sürekli erteliyorum yani olur da gidersem ve iş bulursam kendime kalacak yer bulurum ama o süreç nasıl geçecek bilmiyorum. Ne yapmalıyım? İstanbul'a gitmek kötü bir fikir mi?

İkincisi de iş görüşmesine gitmeye çok çekiniyorum. Sanki birileriyle beni ise alması için konuşmak utanılacak birşeymiş gibi geliyor. Bunu nasıl aşarım? Siz nasıl yaptiniz bu işler nasıl oluyor?

İş istemek bunun için konuşmak utanılacak bir şey değil.hak aramak onurlu yaşamayı istemek ayıp değil.
Ülke bizim ve sosyal bir devletiz.
Devlet halkın refahı için var,bizimde vatana hizmet borcumuz var.
Bu gözle bakin

biz iki maaşla İstanbul da zar zor geçiniyoruz ,gerisini siz düşünün ,yatılı misafire gelince eniştenizden önce siz rahat edebilecekmisiniz önce bu soruyu kendinize sorun ve öyle karar verin ,iş görüşmesine gelince ,iş kimsenin ayağına gelmiyor maalesef çalışmak istiyorsanız bazı şeylerden feragat etmeniz gerekir

Evet ben de rahat edemeyeceğim ama şu an bulunduğum şehirin piyasası da çok kötü ve 2 yıl sözleşme istiyorlar. O yüzden bir de İstanbul'da arayım diye düşündüm.

Evet ben de rahat edemeyeceğim ama şu an bulunduğum şehirin piyasası da çok kötü ve 2 yıl sözleşme istiyorlar. O yüzden bir de İstanbul'da arayım diye düşündüm.

Utanılacak birşey yok senin para kazanmaya onlarında işlerini yapacak iş gücüne ihtiyaçları var yani karşılıklı ihtiyaç söz konusu ayrica hiç heyecanlanma eskiden elim ayağıma dolaşırdı şimdi hiç heycanlanmıyorum.karşındaki ne olursa olsun etten kemikten bi insan tıpkı senin gibi.ablanlarda kalma konusuna gelince enişten nasil biri ilişkileriniz nasıl bunlar önemli açıkcası huzursuz olacak ortam varsa hiç gitme istanbul gibi yerde düzen kurmak zor sonuçda

bence bulundugunuz sehirdeki kotu dediginiz ozellerde baslayin,hem biraz birikim yaparsiniz. istanbulda da uzaktan is arayin, gorusmeye cagirirlarsa gidersiniz, hatta ilk gorusmeyi internet/telefon uzerinden yapmayi teklif edersiniz, olacak gibi ise gidip gelirsiniz,
o surede ablanizda kalirsiniz,
ama belirsiz bir surec icin ablaniza gitmeniz uygun olmaz bence.

Evet tabi bulamayıp dönebilirim de ama evde boş oturmaktansa gidip aramam gerekiyor gibi düşünyorum.

istanbul da bulacağınız işin maaşının iyi olması gerekir orada geçinebilmeniz için. ablanızda rahat edemezsiniz. bence bulunduğunuz yerde araştırın. 2 yıl nedir ki sözleşmelide olsa geçer

Eniştem iyi biri sessiz, uyumlu. Evdeyken de sürekli bilgisayar başında çalışıyor ama içten içe rahatsız olur diye düşünüyorum

İste telefonla görüştüğümde belirsiz bir konuşma oluyor. Gelin yüz yüze görüşelim diyorlar her seferinde.

İste telefonla görüştüğümde belirsiz bir konuşma oluyor. Gelin yüz yüze görüşelim diyorlar her seferinde.

o zaman soyle yapabilirsin,
bu tarz gorustugun birden fazla yer varsa, hepsini ayni haftaya topla, bir haftaligina gidersin ablana.
Ama belirsiz bir sure icin gitmek dogru olmaz bence, sadece enisten degil ablan da rahatsiz olabilir belirsizlikten.

Bu düşünce tarzıyla mülakatlarda başarılı olmanızın imkanı yok. Kurtlar sofrasına kuzu olarak gireceksiniz, o iş için nice deneyimli, kendini iyi ifade eden, işi gerçekten isteyen, kurulu düzeni olan insanlar gelecek. Sizi neden alsınlar?
O işin imkanı kötü, şu işte sözleşme yapıyorlar ( sözleşmesiz iş nerde var?), bu işin şusu şöyle derseniz evde oturmaya mahkum olursunuz. Mezun olalı yaklaşık iki sene olmuş, hiç iş tecrübesi olmayan birini iyi şartlarla kimse işe almaz. O yüzden iş beğenmeme kısmını atlayıp tecrübe edinmeye başlayın acilen.
Mesleğiniz ne bilmiyoruz. İstanbulda size aylık en az 5000 lira kazandıracak bir mesleğiniz var mı? Yoksa hiç İstanbul hayali kurmayın. Misafirlik de tadında iyidir, fazlası hem kalana hem ağırlayana dert.

Bende iş arayışı içerisindeyim. O kadar çok iş görüşmesine gittim ya bende normallesti sanki bi ziyarete gidiyomus gibiyim. Yerinde olsam önce iş başvuranlarıni yapar sonra ablamin yanina gecerdim. Ise basladiktan sonra da ayrilirdim. Ben duramam ablam da olsa baskasinin evinde..

Ben olsam, geçici bir iş bile olsa çalışıp, en azından bir kaç aylık kira vs parasını cebime koyardım. İstanbul'a giderseniz, bir aydan fazla ablanızda kalmak olmaz. O bir ayda da iş ve ev arkadaşı bulup eve çıkardım yavaş yavaş.

Başka türlü, İstanbul'da kısa sürede iş bulsanız bile aylarca eve çıkamazsınız, birikmişiniz yoksa.

Ben de duramam işte. Ablam kendisi çağırdığında bile rahat edemiyordum. Ama şu an çaresiz durumdayım.

Yok zaten iş bulursam 1 aydan fazla kalmak gibi bir düşüncem yok. Ev kuramam ama apart falan ayarlarım diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…