Merhaba arkadaşlar sizden bir konuda akıl almaya ihtiyacım var. Ben Ankarada çok da iyi bir üniversitede öğrenciyim. Ailem orta halli bir aile. Sağolsunlar bir eksiğim yok. Ama bir sene sonra mezun oluyorum ve yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Fakat fiyatlar ailemi çok aşıyor ve ben çalışıp para biriktirmek istiyorum. Özel ders verdim uzun süre, fakat öğrencilerimin bir kısmı üniversiteye girdi bir kısmı da şehir dışına gitti... Çevremde de hiç yok şu sıralar özel derse ihtiyacı olan... Size soracağım şu ki bir üniversite öğrencisi olarak ne gibi işlere başvurabilirim sizce? Nereden başlayacağımı bilemiyorum, özel dersten de umudu kestim. Bu arada ileri düzeyde ingilizce de biliyorum bi işe yarar mı bilmiyorum... Akıl verirseniz çok sevinirim
Öncelikle merhabalar,
Başlıgın tamamını okumadım belki önerilmiştir zaten bazıları.
yani öğrencilerin çalışabileceği çok iş var ama sanırım marketlerde çalışarak falan yurt dışı eğitim parasını çıkarmaya çalışmak biraz fantastik bi hayal olur.
napabilirsin, öncelikle özel ders vermekten vazgeçme, o her zaman iyi bi seçenek. çevrenden kimseyi bulamıyor olabilirsin. tavsiyem, ucuz fiyata broşür basman biraz. basit bi broşür hazırlayıp yazıcıdan çıkart, sonra üniversite fotokopicilerinde tanesini 3-5 kuruştan çekiyolar hani, git 200 300 tane fotokopisini çektir, bir a4 ten iki tane çıkar. bunları böyle bol sitelerin apartmanların oldugu bölgelerde apartmanlara falan dağıt.
mutlaka bi geri dönüş olur. bu ilk seçenek.
iki, branşın ne bilmiyorum ama ingilizcem de var demişsin. üniverste iş bulma sitelerini takip et, unisbul.com gibi.
bişeyler çıkabilir oralardan.
üç, fuar sezonları açılıyor yaza kadar baya fuar olacaktır, fuarlarda hosteslik yapabilirsin. Hostes dememe bakma günde 60-80 lira arası veriyolar genelde, ingilizce tercüme gerektirenlerde 100 civarı da olabiliyor. bunlarda haftada 2-3 gün gitsen bile alırsın bişiler.
ne biriktirirsen biriktir mutlaka enpara gibi bi hesap aç birkaç ay da olsa orda biriktir.
hostesliklerle ajanslar ilgileniyor. sadece ankara değil çevre illerdeki fuarlara da katılabilirsin, istabul'da çok oluyor. gelir bi arkadasında kalır gidersin bişi olmaz.
bi de oyun ablası kavramı var ki durumu iyi olan aileler iyi para veriyor aylık.
b de branşın neyse, o branşla ilgili özel iş paylaşım siteleri olabilir onları takip et.
bi de püf nokta, özel ders fiyatını çok yüksek tutma, piyasası berbat. 30 lirayı aşma ki geleni çok olsun.
şimdilik bunlar geldi aklıma. :)