iş arkadaşım kuyumu kazıyor olabilir mi?

lilith2013

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
791
234
123
Erzurum
bir kursta çalışıyoruz 2 kişi.ama her zaman müdür olmuyor.olur da geç kalırsak daima birbirimizi idare ederdik.ancak bugün hattım ödemeyi geciktirdiğim için kısıtlanmış.arayamadım.yarım saat sonra arayıp çemkirdi nerdesin.niye haber vermedin.yokluğunu nasıl izah edeyim başkalarına .arayıp neden bir bahane sunmuyorsun en azından diye zırladı.ben de arada kalmış diye hak verdim .sancım vardı tel de açamadım dedim.6 dakika sonra da müdür aradı hala işe gitmemişsin diye.kimin haber verdiğini sordum.kursa çocuğunu gönderen veliler dedi.ama veliler çocuğunu bırakıp gidiyor.yarım saat benim gelmemi bekledi de mi haber verdiler anlamıyorum ki.çocuklar eve de dağılmamışlar ki arasınlar.sizce iş arkadaşım aradıktan birkaç dakika sonra amirimin araması tesadüf mü?

Hattinin kisitlandigini niye soylemedin de karnim agriyor dedin?
Buyuk ihtimal arkadasin sana sinirlenip haber vermis.Ama ona gerekli aciklamayi yapamissin ki.

neden başka bır tel bulup aramadınız? bence haklı soylese de bu kuyu kazmak olmuyor kjı

Birbirini idare etmek bu değildir bence ayıp etmiş...Siz de başka yerden ulaşmayıp haber vermeyerek ayıp etmişsiniz.

Ee sonra işe gidince konuşmadın mı?
Tavrı nasıldı?

Yani bilmiyorum. Belki geldi biri seni sordu falan. Orda cevap veremeyince sinirlenip öyle aramıştır seni.

iyi de başta hata sizde. Siz hem geç gidiyor (ki anladığım kadarıyla sorumluluğunuz olan bir iş) hem haber vermiyorsunuz.

belki veli önce ona çemkirdi sonra da müdürü aradı

neden bahane sunmuyorsun dediğine göre arada kalmış olabilir

bir de ölüm kalım vs olmadıkça zamanında işinizin başında olun eften püften sebepler için kimse kimseyi idare etmesin

karda kışta, trafikte sıkıntı olur ararsın ama siz birbirimizi idare ediyorduk diye biraz salmışsınız gibi geldi

Eğer bunu alıskanlık haline getirdiyseniz idare etmek zorunda değil. ve sinir olup söylemişte olabilir,
Aynı zamanda sizin arayıp haber vermeniz gerekiyordu. Hem kızın haberi yok öldünmü kaldınmı bilmiyor hemde seni neye dayanarak idare etsin ki ?
Müdür iş yerini arayıp seni sorduysa kız ne cvp verebilirdi ki ? Kendini onun yerine koymalısın. Çok yönlü düşün.

bu arkadaş çocuğu olan ve bu nedenle sık sık işe geç gelen hatta bazen tüm günü atlatabilen arkadaş.öğrencilere hocanın raporlu olduğunu söyledim kaç kez.halbuki ortada ne rapor vardı nede idarenin bilgisi.elbette gelemediği zaman bana haber veriyordu.
yani bu arkadaşın sorunu benim işe geç gitmem olamaz.kendisi pirü pak değil çünkü.derdi ona haber vermemiş olmam.peki o sırf bana haber veriyor diye mi şikayetten muaf olacak.bana haber vermesi onu ele vermem için bariyer olmayacak..kendi bacağına sıkmak bu.

Bu düşüncelerle gerçekten kazandığınız paradan tatmin misiniz? İçinize siniyo mu? İstediğin cevaplar gelmeyince hemen arkadaşına sallamışsın. Ben işveren olarak işyerinizi de çok başıboş buldum. Böyle çalışanları yanımda tutmam.

Bu nasıl ciddiyetsiz bi iş ortamı gerçekten şaştım. Nasıl bu kadar rahat olabilir? Gerçekten çalıştığı helal mi oluyor simdi? biri beni aydınlatsın.. vicdanen nasıl rahat veya rahatSINIZ çok merak ediyorum.

Hanımefendi kendinizi savunmak adına arkadışınıza sallamışsınız. Farzedelim ki doğru söylüyorsunuz, bu sizi asla haklı çıkarmaz. Bal gibi işinizi suistimal ediyorsunuz. Yani özrünüz kabahatinizden büyük.
Ekmeğinizi kazandığınız işyerine bu kadar ihanet edilmez ki.

arayan ve
arayan veli olsa asla zoruma gitmez ki.mesele haklılık değil.geç kaldım haklıyım iddiasında değilim ki.mesele yapılan işgüzarlık,kendisine iş yükü binmediği halde şikayete koşması.şikayete koşmasını yine dert etmezdim.eğer kendisi işine sadık ve dakik biri olsa idi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…