İş arkadaşlarıyla Öğle yemeğine gitmek zorunda mıyım?

Ben de takım lideriyim, ben de öle yemeğinde takım arkadaşlarımla otururum konuştukları konulara yabancı olsam da. Ben de çok eğleniyor sayılmam ama kendilerini benden uzak ya da dışlanmış hissetmesinler diye çağırıyorum işte.
Doktora danışmanım 50 yaşında adamdı, öğle yemeğini her gün grubuyla yerdi PhD , postdoc beraber. Beraberlik hissi ve kim ne işle meşgul takip etmek açısından önemli. Herkes bireysel çalışınca beriki ne iş yapıyor insan bazen hesabını tutmakta zorlanıyor.
Amcalar da konu sahibesinin nezaketen çağırıyor sanırım, kendisini davet edilmemiş dşlanmış hissetmesin diye. Gitmese umursayacaklarını sanmam.

Teşekkür ederim anladığınız için. Yobazlıkla ne alakası var sadece hoşlanmadı bu durumdan asıl sorunda bu değil herkes anlamak istediği gibi anlamış.

Etkinlikler ayda bir olsa neyse ben her hafta oraya para vermek zorunda değilim ki, şef keyfine göre ayarlıyor şirket falan karşılamıyor. Aylık en az 100 lira gider her hafta katılsam. Çok maaş almıyorum zaten, Aileme yardım ediyorum kendi ihtiyaçlarım oluyor düğün hazırlığındayım ve ne derseniz deyin iş konusunda gayet iyi anlaşsam da onlarla sosyalleşmek istemiyorum,erkeklerle bir yere gitmek istemiyorum bu bağnazlık değil rahatsız oluyorum. İşyerinde kendi yaşıtlarım var yani onlarla oturup yemek istiyorum.

Şefe uygun bir dille anlatıcam sanırım, dışarda yemek yemekten rahatsız olduğumu et yemeklerini kebapçıları sevmediğimi sölicem, ayrıca bütçenin beni zorlayacağını da. Din konusu da bahane değil ayrıca işe yeni başladığım için henüz bi cami bulamadım ama bulduğum vakit öğlen namazlarımı da vaktim varken aksatmam istemem dışarda yemek yiyerek.
Sen en doğrusunu düşünüp en doğrusunu yapıyosun canım , biz o kadar feminist olamıyoz :) sevgililerimiz kızar Kızabilir de Hem ben olsam sevgilimin sözünü de dinlerim, böylelikle sevgilime de sözümü geçiririm :) sen gönlünden geçeni herkese kabul ettir tabi ki Şefin böyle bi konuda söz hakkı olamaz

Ben olsam bende istemezdim. İş yeri orası o kadar aile gibi iç içe olmanın bi anlamı yok işini yap tamam yani. Bunu ayarlayan adamın çevresinde sosyalleşecek birşey yok sanırım. İstemediğimiz insanlarla sosyal olamayız. Ayrıca yemek yemek sosyallik değildir heralde.

Kımsenın keyıf aldıgını sanmıyorum zorlama bu .Bızede aynısı yapılırdı hemde hergun ayda 70 lira zorla toplanırdı ve resmı bır kurum da 5saat calısıyorsak bız 8saat orada hergun zaman harcardık bu sacma yemek uygulamasıyla.
Bizimkiler keyifli. Iyi ki devlet kurumunda is ortami disinda boyle etkinlikler yapılıyor ve iyi ki is arkadaslarimla yemek yemeğe dayanamayacak bir ortamda çalismiyorum . Sizin her ay olup 70 tl toplanmasi kötü

Gorende mezardan cikmis zanneder
30 yas ustu insanlari
Butcemi asiyor diyebilirsiniz ...
Ayrica merak ettigim iki sey var
Acaba siz yasiniz cokta ! Kucuk olmamasina ragmen konusacak bir sey bulamayan,vizyonu dar ,kitap okumamaktan dolayi sohbet etme yetisi dar olan biri misiniz?
Bir ikincisi nisanliniz yabanci kadinlara saldiriyor mu ?
Yabanci erkek ,erkek,is arkadasi erkek demesi cok komik
Cok guveniyosa calistirmasin baksin size :KK51:

Aylık 100 lira için mi bütün bunlar? Lüks et lokantası deyince ben de dedim her porsiyona 70_80 lira bayiliyorlar herhalde. Lüks değildir orası yavrum.

Bu durumda bütçeyi katma işin içine. Sana çok gelebilir anlıyorum ama çalışan insanlar bu tür keyifler için belli miktarlar ayırıyorlar. O yüzden şimdi butcemi sarsıyor dersen daha yanlış anlasilabilirsin. Bahane bul sen.

İş ortamında böyle etkinliklerin olması hem iş açısından hemde aradaki samimiyet açısından iyi oluyor. Yeri geliyo ailemizden çok onları görüyoruz, dolayısıyla 'içiçe olmanın gereği yok' gibi bi düşünce bana saçma geliyor. Ortamdaki yaş ortalaması yüksekte olsa insan anlaşmak istedikten sonra ortak bi konu bulabiliyor. Bence soğuk durmanın lüzumu yok sonuçta samimi yaklaşıyorlarmış ne güzel. Maddi kısmı tabi sizi ilgilendirir ama nişanlınızın tavrıda saçma geldi bana. Onlar sizin iş arkadaşlarınız, sizi yiyecek değiller ya..

Aylık 100 lira için mi bütün bunlar? Lüks et lokantası deyince ben de dedim her porsiyona 70_80 lira bayiliyorlar herhalde. Lüks değildir orası yavrum.

Bu durumda bütçeyi katma işin içine. Sana çok gelebilir anlıyorum ama çalışan insanlar bu tür keyifler için belli miktarlar ayırıyorlar. O yüzden şimdi butcemi sarsıyor dersen daha yanlış anlasilabilirsin. Bahane bul sen.

Nisanlim kiziyo demesi yeterli bence:KK51:
Sahsen ben sef olsam aaa tamam kucuk hanim gelmemekte ozgursunuz
Zaten aramizda tam 6 yas var ,konusup anlasamiyoruz derdim :KK53:

30 yas ustu insanlari
Acaba siz yasiniz cokta ! Kucuk olmamasina ragmen konusacak bir sey bulamayan,vizyonu dar ,kitap okumamaktan dolayi sohbet etme yetisi dar olan biri misiniz?

hahaha asıl siz çok komiksiniz. Ankara'nın en iyi üniversitelerinden birinden dereceyle mezun oldum ve yüksek lisans yapmaktayım, ingilizcem çok iyidir, benim kadar çok kitap okuyan yoktur, kültür yönünden her zaman kendimi geliştirmeye çalışırım. Bunları kibirlenmek için anlatmadım aslında söylemek zorunda bile değilim ama neyse. Yalnız yemeklerde bunlar konuşulmuyor ki aile dertleri bilmem ne vs hiiç ilgimi çekmiyor. Nişanlımın da yabancı kadınlara saldırmayla ne alakası var bundan rahatsız olması gayet normal, sizin bunu yargılamaya hakkınız yok hanfendi.

Sen en doğrusunu düşünüp en doğrusunu yapıyosun canım , biz o kadar feminist olamıyoz :) sevgililerimiz kızar Kızabilir de Hem ben olsam sevgilimin sözünü de dinlerim, böylelikle sevgilime de sözümü geçiririm :) sen gönlünden geçeni herkese kabul ettir tabi ki Şefin böyle bi konuda söz hakkı olamaz

Ne diyebilirim nasıl konuşabilirim şefle peki?

Ben olsam bende istemezdim. İş yeri orası o kadar aile gibi iç içe olmanın bi anlamı yok işini yap tamam yani. Bunu ayarlayan adamın çevresinde sosyalleşecek birşey yok sanırım. İstemediğimiz insanlarla sosyal olamayız. Ayrıca yemek yemek sosyallik değildir heralde.

Aynen hayat tarzı olarak bana uyan insanlar değil. Ben işimde çok hevesliyim işimi severek yapıyorum. Ama zaten sabahtan akşama kadar onlarla beraberim bide benim kendime ait özel zamanım olan öğle arasında onlarla yemek yemek istemiyorum arkadaşlarım varken.

Ve keyif almadığım bişeye para harcamak istemiyorum. Bir kere gittim yemeğe, ağızlarına cağ kebabın geldiği şişi sokarak resim falan çektirdiler çok rahatsız oldum görgüsüz gibi.

hahaha asıl siz çok komiksiniz. Ankara'nın en iyi üniversitelerinden birinden dereceyle mezun oldum ve yüksek lisans yapmaktayım, ingilizcem çok iyidir, benim kadar çok kitap okuyan yoktur, kültür yönünden her zaman kendimi geliştirmeye çalışırım. Bunları kibirlenmek için anlatmadım aslında söylemek zorunda bile değilim ama neyse. Yalnız yemeklerde bunlar konuşulmuyor ki aile dertleri bilmem ne vs hiiç ilgimi çekmiyor. Nişanlımın da yabancı kadınlara saldırmayla ne alakası var bundan rahatsız olması gayet normal, sizin bunu yargılamaya hakkınız yok hanfendi.

Aynen hayat tarzı olarak bana uyan insanlar değil. Ben işimde çok hevesliyim işimi severek yapıyorum. Ama zaten sabahtan akşama kadar onlarla beraberim bide benim kendime ait özel zamanım olan öğle arasında onlarla yemek yemek istemiyorum arkadaşlarım varken.

Ve keyif almadığım bişeye para harcamak istemiyorum. Bir kere gittim yemeğe, ağızlarına cağ kebabın geldiği şişi sokarak resim falan çektirdiler çok rahatsız oldum görgüsüz gibi.

Ankaranin en iyi universitesi demek
Himmmmm peki gercekten su anda bir kosede agliyorum bu bilgileri aldiktan sonra ..
Demek ankaranin en iyi universitelerinde okuyanlarin ,yuksek lisans yapanlarin konusacak bir seyi olmuyor cok ilginc ..
Bu arada en luks lokantalarda bir porsiyonun 25 lira oldugunu duyunca oraya yerlesesim geldi tesekkur ederim
Son olarak nisanliniz ve size hala guluyorum
Iyi aksamlar

Kim ne derse desin her hafta olmasını ben saçma buluyorum. En fazla ayda bir defa falan olmalı. Ben yine işin bütçe kısmındayım, insanlar zaten zor geçiniyorlar ve herkesin kendine göre masrafı varken her hafta insanları bu tarz etkinliklere zorlayıp parasını da onların cebinden ödetmek mantığıma ters. Ben olsam masrafı şirket karşılasın, varsın her hafta olsun, keyfim ve sağlığım müsade ettikçe katılırım o ayrı konu. :D

30 yas ustu insanlari

Nişanlıma taktınız kafayı. Diğer gerekçelerimi neden görmüyorsunuz? Ben aylık en az 100 lira dedim ama ogün 1 tane yedim ve doymadım mesela, 100 lirayı fazla fazla aşacağından eminim ve sevmediğim bi yemek yani

Kim ne derse desin her hafta olmasını ben saçma buluyorum. En fazla ayda bir defa falan olmalı. Ben yine işin bütçe kısmındayım, insanlar zaten zor geçiniyorlar ve herkesin kendine göre masrafı varken her hafta insanları bu tarz etkinliklere zorlayıp parasını da onların cebinden ödetmek mantığıma ters. Ben olsam masrafı şirket karşılasın, varsın her hafta olsun, keyfim ve sağlığım müsade ettikçe katılırım o ayrı konu. :D

Kim ne derse desin her hafta olmasını ben saçma buluyorum. En fazla ayda bir defa falan olmalı. Ben yine işin bütçe kısmındayım, insanlar zaten zor geçiniyorlar ve herkesin kendine göre masrafı varken her hafta insanları bu tarz etkinliklere zorlayıp parasını da onların cebinden ödetmek mantığıma ters. Ben olsam masrafı şirket karşılasın, varsın her hafta olsun, keyfim ve sağlığım müsade ettikçe katılırım o ayrı konu. :KK70:

Her hafta ben oraya para verceğime ailemi yemeğe çıkarırım ya, ne mecburiyetim var ki. Ve gerçekten sevmiyorum ben et yemeklerini ve dışarda yemeği

gitmek zorunda degilsin ama nisanlin sacmalamis. bu erkekleri cok ariyor musunuz? acaba nisanlin ogle yemeklerinde kadinlarla ne yapiyorda senin gitmeni istemiyor ,?

Evet çok aradım nişanlım her öğle arasında her yemekte başka bi kadınla aldatıyor beni evlenene kadar böle dedik :D:D

Her hafta ben oraya para verceğime ailemi yemeğe çıkarırım ya, ne mecburiyetim var ki. Ve gerçekten sevmiyorum ben et yemeklerini ve dışarda yemeği

Evet çok aradım nişanlım her öğle arasında her yemekte başka bi kadınla aldatıyor beni evlenene kadar böle dedik :KK70::KK70:
super o zaman. harikasiniz :-):-):-)

P Pinky9 memurum ve bizde de böyle emri vakiler şube müdürleri yada çok yemeği seven mana arayan memurlar tarafından dile getiriliyor.. çok şükür bi bahane bulup katılmıyorum, herkesin kendi inancı katılmak isteyen katılır,katılmayan da hoş görülür ama böyle yemekler gönüllülük esasına bırakılmalı.. işle ilgili bir durumsa mesai saatleri içinde toplantı yapılır, konu kapanır.. görüşmek isteyen de mesai sonrası isterse görüşürler.. malesef biz bayanların çalışma ortamında böyle sıkıntılarımız olabiliyor.. sadece benim görüşüm bu şekilde seni anlıyorum P Pinky9 sende şefinle uygun bi dille ifade etmeye çalış..

Evet çok aradım nişanlım her öğle arasında her yemekte başka bi kadınla aldatıyor beni evlenene kadar böle dedik :KK70::KK70:
O zaman diyeceğin şey belli, dışarıda yediğim yemek bana dokunuyor, ben yiyemiyorum midem rahatsız falan de. Fakat bu defa da yemek dışında başka bir etkinlik yaparlarsa ve sen yine katılmazsan o zaman göze batarsın benden söylemesi. Ya da ne bileyim, lokantada yemek şeklinde değil de yarın öbür gün hadi birlikte kahve içelim tarzında, bu yemek olayının kahve versiyonunu falan yaparlarsa ona katılman gerekecek, kahve de mideme dokunuyor diyemezsin.

Back
X