İş başvurusuna düğün engeli..

bence de soylemeyin. Allah tamamina erdirsin ama sonucta kavga edip.ayriladabilirsiniz..yalan sayilmaz yani..yuzuksuz giderseniz sormazlarda dugun mugun.yalan da söylememis olursunuz

Kesinlikle işvereni haklı görmüyorum. Bana kalsa insanlar doğum olmasa da daha fazla izni hakediyor. Ama iş hayatında bazı korkunç gerçekler var; işverenler daha fazla çalıştırıp daha uzun süre verim alacakları çalışanları tercih eder bu kaçınılmaz birşey. E öyle olunca da evlenip işten ayrılma hakkı olan ya da Doğum yapıp aylarca izne çıkacak kadınlar yerine erkek çalışan almayı tercih ediyorlar. Yani kadınların avantajına görülen bazı haklar uzun vadede kadının çalışma hayatında yerini kısıtlayan şeyler oluyor. Yani kk’da bile hamile olduğunu saklayıp işe girmek isteyen Kadınlar okuduk. Tamam onun da işe ihtiyacı var ama girip hemen arkasından izne ayrılınca işveren de aha kadın çalışan böyle oluyor deyip bi daha kadın çalışan almıyor işe. Şimdi taşlanıcam ama ben kadınların evlendikten sonra tazminat alıp işten ayrılma hakkını doğru bulmuyorum. Doğum izninin de babayla paylaştırılması gerektiğini düşünüyorum ayrıca bence Doğum izni yerine kreş hakkı için uğraşmak daha doğru

dogum izni babayla paylastirilamayacak kadar kisa ama..en iyi ihtimalle 3 ayllikken ise basliyorsun. ve en iyi ihtimalle 5,5 aydan önce anne sutu disinda bisi vermemek gerekiyor bebege. sut sagimi da sutu azaltiyor. buyuk oglumda mecburiyetten hemen ise basladim. cogunlukla mamayla beslendi oglum.

yurtdisinda falan mesela bu tarz sebepler ayrimciliga girdigi icin kisilere avantaj bile sagliyor. isverende adil olmali bu tarz kucuk hesaplar yapmamali bence. sonucta mevcut personeli de ansizin evlenip cocuk yapabilir. evde kaldim diye uzulen arkadaşım 2-3 ay icinde hem tanisip hem evlendi birde evlenir evlenmez hamile kaldi mesela.

evlenince tazminat alıp ayrilmak bana da biraz sacma geliyor. onun yerine dogum yapinca tazminat alip ayrilma.olsa daha mantikli. evlilik isi birakmak icin yeterli bir gerekce degil bence ama cocuk gercekten onemli bir sebep. calisan anne olmak cok zor. dogum izni de en az 6 ay olmali cocuk alti ay rahatca anne sutu alabilmeli. imkani olmayan erkenden basliyor ise. anne kokusuna hasret dogru duzgun ememeden. benim buyuk oglum.ac bile kaldigi oldu.ben calisirken hala icim acir aklıma geldikce

İşveren sömürecek insan aradığı için işe alınmaman normaldir. Şimdi mesaiye kalamaz geç çıkamaz belki işten çıkar belki hamile kalır kafalarındalar.
Kusura bakma ama bana yolunacak kaz gibi bakan işverenlere dürüst falan olamam. Çıkarıcaksın yüzüğü bekarım diyeceksin. Deneme süresini geçtin mi.. İlk önce sevgilin olur sonra hemen sözlenirsiniz sonra bi bakmışlar evlenmişsin

Telefondan alıntılamayı beceremedim buradan toplu cevaplayayım dedim; hanımlar öncelikle çok teşekkür ederim, bu iş yerinden net bir cevap gelince yüzüğü cebe atıp iş görüşmelerine uçuyorum
Sanki bekar olanlar rahibe terasa olacaklar ya peh!

Bu devlet mülakatlarında bile böyle artık malesef.evli olduğunu duyan kaçıyor ise almaktan.sebep de esin ya gittiğin yere gelmezse.saçma ama gerçek.

Nisanli oldugunuzu soylemek zorunda değilsiniz, bu evli oldugunu ya da cocuk sahibi oldugunu saklamak gibi bisey degil bence, sonucta dugununuze daha aylar var, bekarim diyin geçin.

Bu iste calismis birisi olarak tavsiyem yuzugu cikarin ve dugunden bahsetmeyin.

Bir iscinin maasi kadar maliyeti var. 6 ay boyunca hem bu maliyet odenecek hem işi ogreneceksiniz sonrasinda ise işten cikma ihtimaliniz var. Bu yuzden isverenler size yatirim yapmak istemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…