iş bulamayan , işsiz , maddi zorluk çeken arkadaşlar bana bir akıl verirmisiniz ?

cennetyarim

Hadi Gelin Bebeklerim
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2012
2.814
2.062
333
:26: arkadaşlar çok sıkıntılıyım bi akıl verin

1 - evliyim bebek düşünüyorum ama kocam düzensiz para kazanıyor nerdeyse kazanmıyor hatta başka işyerinede geçiremiyorum
2 - okudum ancak yinede gönlümce iş bulamadım bulduklarımda kötü çıktı malesef
3 - annem dahil herkes bana diplomalı ev hanımı oldun , sen zorluğa zaten gelemiyosun gibi canımı yakıcı şeyler söylüyorlar

canım yanıyor çok çaresiz hissediyorum kendimi ... :26::50:

:26: arkadaşlar çok sıkıntılıyım bi akıl verin

1 - evliyim bebek düşünüyorum ama kocam düzensiz para kazanıyor nerdeyse kazanmıyor hatta başka işyerinede geçiremiyorum
2 - okudum ancak yinede gönlümce iş bulamadım bulduklarımda kötü çıktı malesef
3 - annem dahil herkes bana diplomalı ev hanımı oldun , sen zorluğa zaten gelemiyosun gibi canımı yakıcı şeyler söylüyorlar

canım yanıyor çok çaresiz hissediyorum kendimi ... :26::50:

Gönlünce bir iş bulmak istiyorsan üniversite diploması ile yetinmemelisin.
Onbinlerce diplomalı işsiz var çünkü bu ülkede.
Mesleğin ne bilemiyorum ama sana faydası olacak kurslara gidebilirsin (yabancı dil,bilgisayar..vs)
Yüksek lisans yapabilirsin, veya KPSS ye hazırlanabilşrsin.
Böylelikle çalışmasanda kendine yatırım yaparsın.

Gönlünce bir iş bulmak istiyorsan üniversite diploması ile yetinmemelisin.
Onbinlerce diplomalı işsiz var çünkü bu ülkede.
Mesleğin ne bilemiyorum ama sana faydası olacak kurslara gidebilirsin (yabancı dil,bilgisayar..vs)
Yüksek lisans yapabilirsin, veya KPSS ye hazırlanabilşrsin.
Böylelikle çalışmasanda kendine yatırım yaparsın.

kpss yide deneedim oda olmadı sanırım çabukda yılıyorum daha dogrusu olumsuz yaşadıgım şeyler beni çok ürkütüyor içten içe sanırım :18:

kpss yide deneedim oda olmadı sanırım çabukda yılıyorum daha dogrusu olumsuz yaşadıgım şeyler beni çok ürkütüyor içten içe sanırım :18:

Ama evdesin, çocuğunda yok henüz, şuan çok müsaitsin birşeyler yapmak için.
KPSS ye önlisanstan gir , veya halk eğitimin kurslarına yazıl, çok cüzzi bir ücretle iş ararken sana artı puan kazandıracak bir kaç sertifika edin.
Ne mezunusun?, sakıncası yoksa tabii,

Ama evdesin, çocuğunda yok henüz, şuan çok müsaitsin birşeyler yapmak için.
KPSS ye önlisanstan gir , veya halk eğitimin kurslarına yazıl, çok cüzzi bir ücretle iş ararken sana artı puan kazandıracak bir kaç sertifika edin.
Ne mezunusun?, sakıncası yoksa tabii,

kosgeb ismek vs hep yaptım üni mezunuyum. önlisanstı açıktan lisans oldu. aslında kendi yagımdada olsa beni kavuracak bir dukkan açmak çok istiyorum

kosgeb ismek vs hep yaptım üni mezunuyum. önlisanstı açıktan lisans oldu. aslında kendi yagımdada olsa beni kavuracak bir dukkan açmak çok istiyorum

Sen bilirsin tabii, ama ticaret zor iş.
Ben yeni mezun olduğumda heveslenmiştim o işe, bir mağaza açtım ve 1 yılda 50 milyar zararla kapatmak zorunda kaldım, o yüzden hiç sıcak bakamıyorum o işlere, en güzeli belli bir maaşının olması, risksiz iş.
Senin yerinde olsam KPSS ye hazırlanmaya devam ederdim.
Hakkında hayırlısı olsun.

Sen bilirsin tabii, ama ticaret zor iş.
Ben yeni mezun olduğumda heveslenmiştim o işe, bir mağaza açtım ve 1 yılda 50 milyar zararla kapatmak zorunda kaldım, o yüzden hiç sıcak bakamıyorum o işlere, en güzeli belli bir maaşının olması, risksiz iş.
Senin yerinde olsam KPSS ye hazırlanmaya devam ederdim.
Hakkında hayırlısı olsun.

uuu 50 bin zarar.......... çok büyük çapta bir işyeri mi oldu ki acaba ... geçmiş olsun ama eminimki denediginniz için gönül rahatlııgınız vardır

uuu 50 bin zarar.......... çok büyük çapta bir işyeri mi oldu ki acaba ... geçmiş olsun ama eminimki denediginniz için gönül rahatlııgınız vardır

Bir markanın şubesini açmıştım,mağaza işlek bir yerde olacak, 80 metrekare olacak, sezonluk şukadar kıyafet alacaksın gibi şartları sağlarken epey zarar etmişim.
Zor iş gerçekten tavsiye etmem.

dükkan için sermaye gerekir..sermayeniz var mı birikmiş?

küçük esnafın işletme defteri olur ancak bir muhasebeci tutulması da iyi olur..

sanırım siz dükkanı eşinizin daimi bir işi olması için düşünüyorsunuz.

eşiniz ne mezunu? bence siz eşinizle birlikte kpssye hazırlanın..

---

kendim için yazıyorum; evdeki netim vınn ve eşime demiştimki sınırsıza geçelim (beni dersaneye göndermediği için) ben kpss videolarını izlemek istiyorum,eşim dediki parasını sen vereceksen neden olmasın (yani benim çalışmam gerekiyor şuan)

ilk aklıma gelen bim gibi marketlerde kasiyer,raf / depo sorumlusu olmak geçti ve hemen iş arayışına giriştim

ben lisans maliye mezunuyum ve bu sene kurum sınavlarını içeren kpssye girecem

sonra kpss hazırlık topiğinde bir arkadaşım benim çok zorlanacağımı onun yerine beleş neti olan yerlerden videoları laptopa indirmemi söyleyince vazgeçtim açıkçası,çünkü gerçekten çok zorlanacaktım (şuanda sınırsız neti olan annemlerdeyim zaten)

kısacası sen bir adım at bakalım netten kariyer net ,işkur vs yerlere başvur..

olmadı çevrendeki yerlere bak eleman arayan yerler vardır muhakkak.. giyim mağazalarındaki satış temsilcilerini ,kasiyerleri vs küçümseme eğer bu işleri beğenmiyorsan ,askeri ücretle başlayıp zamanla yükseliyorlar maaş ve mevkileride onların + sigortaları oluyor bi yandan.

hani beni yanlış anlama ama bende annenlere katılacağım sanırım...

kpss düşünüyorsan seni kpss topiğine bekliyorum arkadaşım... biz şimdiden çalışmaya başladık çünkü gerçekten kazanmak istiyoruz..
http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...gelmek-isteyenler-buyrun-75.html#post31659926

sen gel bu topiğe ;) burda her kesimden farklı sınavlara girecek olanlar var zaten ;)

illaki belli bir kesimin sınavını hitap etmiyor yani ;)

yapabilirsin bence ben mezun olduktan 4 yıl sonra atandım çok uğraştım ama oldu sonunda ben de evliyim ayrıca çocuk olmadan olursa daha iyi yoksa gerçekten zorlanırsın ayrıca bölümün ne

maalesef hayat hep zorluk kendini aşmak zorundasın.
sadece eşinden bekleme.
küçükte olsa piyasayı öğrenmek için bir işe başla.
açmayı düşündüğün mağazanın alanı üzerine bir yere gir derim.
hem pratik birkaç şey öğrenmiş olursun

canım şimdilik gir normal bi işe bulunca daha iyi bi yere geçersin hem biraz eşinede katkın olur evlendim ben 3ay sonra işe girdim ayrıca eşimin ve ailesinin maddi durumunun çok çok iyi olmasına rağmen evde oturamazdım başka bi şehirden gelin gelmiştim kimseyi tanımıyodum en azından arkadaş edinirim die düşündüm
eşimin karşı çıkmasına rağmen herkes yapamazsın demesine rağmen eşimin çalıştığı yere işçi olarak giredim eşim firmada müdür yardımcısı pek konduramadı o yüzden ama dinlemedim bi taraftanda açıktan üni okumaya başladım yeri geldi akşam 10lara kadar mesai yapıp 11de eve gittim c.ertesi çalıştım ama yılmadım birazda lafımı yememek için :9:
ustabaşım saolsun gördü bendeki ışığı tabi :52: santraldeki bayan doüum iznine çıkıomuş hemen oraya yerleştirdi saolsun ocaktan beride santralde çalışıyorum bu arada dışarıdanda 4sene okudum bitirdim hiç kalmadan yerine baktığım bayan aralıkta falan gelicek ama ben yerime dönmicem okulum bitti ustabaşımda yardımcı oldu yine saolsun idaride şuanda bulunduğum yerden daha yükse bi mevkide çalışıcam iyiki baştan eşimi dinleyip girmemezlik yapmamışım tırnağımla kazıdım geldim gerçekten eşim şimdide iyiki girmişsin dio şimdide kpss hazırlanmaya başlıcam onuda başarıcama eminim Allahın izniyle:10:

Back
X