• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İs bulamiyorum ailem cok baski yapiyor

4 ayı gecti ben de is ariyorum. Ne kendime ne baskasina verecek tesellim kalmadi. Aramaya ve beklemeye devam etmekten baska yapacak bisey yok.

Piyasa berbat, ekonomi berbat, daha iyisini de beklemeyin. Aileniz biraz ekonomi takip etsin. Sinir oluyorum şöyle ailelere ya.

Bu hafta ici sagolsun erkek arkadaşım bir tanidigi arayiciligiyla benim icin bir is ayarlamaya gidicek konusucak dua edin olsun lutfen benim dualarim kabul olmuyor sanirim:KK43:
Rızkı Allah verir, kısmetinse alırsın, dua mutlaka et ve eğer işsiziliğin uzun sürecekse açıktan oku yada bir sertifika vs al

ben bulamıyorum de bana yardım edin de ailene. kendileri bulsunlar bakalım.. en azından dırdır yapmayı azaltırlar.

Ne kadar çok işsiz var ya.:( peki turkiyenin halini toz pembe gören insanlar neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum

Temmuz ayinda mezun oldum 4yillik Bankacılık ve finans bolumunu bitirdim benim hayalim hep okudugum bolumde calismakti bankada is bulabilmekti. Ama yok olmuyor bulamiyorum en kotu eylulde calismaya baslarim diyordum hala bulamadim. Baska sektorden birsuru is e basvurdum donus olmadi. Hergun is bakiyorum internetten ailem bunu gormuyor tabi. Babam ozellikle calis artik calis is bul diye yirtti kendini herkes biryerlere giriyor sen nasil bulamiyorsun diye beni azarliyo. Tv de bisey izlerken bile kiz calismiyorum diyo tabi bos bos oturmak guzel isinize oyle geliyo diye alttan alttan laf sokuyo cok zoruma gidiyo. Hic cevrem yok yardimci olucak kimse yok is bulmam konusunda. Bende calismak istiyorum ama bulamiyorum donmuyo kimse:KK43: nolur benim icin dua edin kizlar :KK42::KK42::KK61::KK61:
babana de sana iş bulsun madem. sanki tr cok refah seviyesi yüksek işsizlik oranı düsük bir ülkede.

cnm senı cok iyi anlıyorum. allah hakkında hayırlısını versın. ya rezzak esmasını bolca cek .

Ben de 6 aydır işsizim. Biraz da okuduğum bölüm yüzünden ama acilen kpss ye gir derim. Bir de devlet personel başkanlığı sürekli ilan yayınlıyor. Açıktan memur atamaları var. Bölümün bazı işlere çok müsait. Elinde iyi bir kpss puanı olsun.

Allah yardimciniz olsun süreç olarak zor bir dönemdesiniz geçici olarak isterseniz şuan başka bir işe bakın hem kurum kültürünü görmüş olursunuz kazandığınız para ile de yabancı dil eğitimi alin, sınavlari da takip edersiniz bir taraftan

İs bankasi bulundugum ilde sinav acmadi maalesef:KK43: halk bankasina girdim ama mufettis yardımcılığıydı benim dusundugum bir pozisyon degildi ve sinavda da ingilizce olmasi dolayisiyla basarili olamadim:KK43: her gun bakiyorum sinav varmi diye ama bulundugum ilde acilmiyo istanbulda yasasaydim bir bankaya girmistim simdiye diyorum bazen:KK43:

İstanbulda veya en azından büyük şehirde değilsen ancak şubede iş bulabilirsin gibi geldi. Sen başka şehirde iş bak bence. Yuvadan uçmanın zamanı gelmiş. Hangi şehirdesin?

Ne kadar çok işsiz var ya.:KK43: peki turkiyenin halini toz pembe gören insanlar neyin kafasını yaşıyor çok merak ediyorum
Cahillikten. Ülkeyi toz pembe görmek başlı başına bir cehalet. En acı olanı da en fazla işsizin üniversite yeni mezunları olması. Bu insanları bazı marketler asgari ücretle markete kasiyer olarak bile almak istemiyor işe göre fazla nitelikli oldukları için. Bakın size belki de bildiğiniz birşey söyleyeceğim. Özellikle yeni mezun olanlar için banka sınavları oluyor, müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı gibi güzel pozisyonlar.
- Bu sınavlar genelde Ankara ve İstanbul'da yapılıyor, İzmir bile geri planda bazı banka sınavları için. Yani sınava girecekseniz Ankara ya da İstanbul'da değilseniz yaşadığınız yerden bu illere gelmek zorundasınız. Yol parası, çok uzaksa kalacak yer masrafı...

-Bu sınavlar genelde 75, 90, 100 lira gibi ücretlerde oluyor yani sadece sınava girmek bile ücretli.
-Bu sınavlar genelde ciddi anlamda zor olurlar, bir şekilde geçseniz bile mülakatları zahmetli ve zor, bazılarında ciddi torpil dönüyor, torpilsiz bile olsa 10 kişi alacakları pozisyona 80-100 kişi çağırıyorlar mülakat için. Mülakatlar yaşadığınız şehirde değilse git-gel masrafı olacak yine.

Bu dediğim üç şeyi kamu kurumları da çok yapıyor. Bilmem ne bakanlığı ilan yayınlıyor mesela, sınav yapacağız şurada olacak, konular şunlar, kpss'den şu puanı almış olmanız lazım falan diye. Bunlar da sınav ücreti istiyorlar. Yani adaylar hem maddi hem de manevi anlamda yoruluyor. Bir aday bu tarz bir sınava hazırlanırken özel sektördeki iş fırsatlarını KAÇIRIYOR belki de. Yani bir insan daha işe girmeden bir sürü para harcamak zorunda. Yeni mezun gencecik bir arkadaşımızın babası aynı bu konudaki gibi baskı yapsa, arkadaşımız bu dediğim gibi 2 tane sınava girse ve işi alamasa babası yine konuşmaya başlamaz mı? Şu kadar para verdik masraf ettik sınava girdin ama hala işsizsin. Sadece bankalar ve kamu kurumları da değil, Aralık'ta SPK lisanslama sınavları oldu, sınav ücreti 180 liraydı.

Sırf şu yazdıklarım bile ülkenin ne hale geldiğini gösteriyor. Toz pembe mi yoksa başka bişey rengi mi, okuyanlar karar versin.

Bursadayım. Evet bankalar suan kuculmeye gidiyorlar sube kapatiyorlar sinav acmiyorlar. Cok kotu bir donemde mezun oldum:KK43:

Piyasa gerçekten de kötü bir durumda. İş olanakları daha geniş bir şehre gidip orada iş arayabilirsiniz. Öğrencilerle beraber ev tutup masrafınızı da azaltırsınız. Ama Bursa'da kalmak istiyorsanız. Cv'nizi geliştirmenizi öneririm. Alın ailenizi karşınıza konuşun. Hatta bir bankaya gittim mülakatta bana bunları önerdiler de diyebilirsiniz. İngilizce'den kaybettiğinizi yazmışsınız. O konuda kendinizi geliştirmeniz, kurslara katılıp sertifika almanız iş bulma sürecinde size çok yardımcı olur. İş bulamadığınız süreçte sadece iş aramak yerine kendinizi geliştirin. Aileniz de görür boş durmadığınızı destek olurlar size.

Hangi universiteden mezunsun bilmiyorum ama bankaci olma ,
İlla olcam dersen subeci olma ,mufettis vs calis ,
Sigorta sirketlerine basvur ama satis olmayan pozisyonlara ,
Denetyim yapan buyuk muhgasebe burolarina basvurabilirsin ,deneyim kazanir bnos durmazsin

En sik ilan veren bankalar is bankasi garantidir.yenibir is ,secret ve kariyer netten babka ilanlarina bak ve sehir ayirma, nere olursa git bi tasla iki kus vurursun,hem babanin baskısından kurtulursun hem meslegini yaparsın.
Baban piyasanın durumunu bilmiyor galiba, bırak ise alınmayı, kalifiye elemanlari bile çıkarıyorlar, ekonomik küçülmeye gidiyoruz,başbakan bile acikladi tasarrufa gidecegiz gerekli olmadikca personel almayacagiz elimizdekiyle idare edecegiz diye.Haber de mi izlemiyor baban?

Bende nerdeyse üç ay is aradim dış ticaret ve işletme okudum ama sekreterlik yapiyorum okuduğum bölümle alakası yok ama boş kalmaktan iyidir diye çalışıyorum bu ikinci is yerim millet Sekreter diyince kucimsuyor ama ben memnunum isimden.Çok gittim is görüşmesine insan yipraniyor psikolojik olarak inş sizde bir iş bulursunuz en kisa zamanda

İs bankasi bulundugum ilde sinav acmadi maalesef:KK43: halk bankasina girdim ama mufettis yardımcılığıydı benim dusundugum bir pozisyon degildi ve sinavda da ingilizce olmasi dolayisiyla basarili olamadim:KK43: her gun bakiyorum sinav varmi diye ama bulundugum ilde acilmiyo istanbulda yasasaydim bir bankaya girmistim simdiye diyorum bazen:KK43:

Ben istanbuldayım ama 1,5 yıldır iş bulamadım. Sadece 3 aylık dönemsel bir projede çalıştım. İş bankasının sınavına hirdim ama başarısız oldum banka sınavlarında zaman yetmiyor adamlar en az 50 net istiyor. Ben süreyi yetiştiremediğimden olumsuz oldu. Kariyer sitelerinde başvurmadığım iş kalmadı ama yok geri dönüş bile olmuyor. Kimisi bana uymuyor kimisine ben uymuyorum. Piyasa kötü zaten her yer küçülmeye gidiyor.

Bölümle ilgili bir şey yapmak istiyorsan kendine donanım katacaksın ya da herhangi bir işe girip bir yerden başlayacaksın. Ben artık asgari ücrete bile tamam diyorum. Bir yerden başlamak gerek.

Gecici olarak gir biryere,aramaya yine devam et.Evde bunalirsin.

Geçmişe götürdün beni.Mezun olduktan sonra 2 yıl mı ne bende iş bulamamıştım.Babamda burnumdan fitil fitil getirmişti.
İş bulamadığına mı yanarsın babanın seni düşürdüğü duruma mı.Bana eşekten düşeni getirin derler ya o hesap seni çok iyi anlıyorum.
Sen yinede ne istiyorsan düş peşine.Alakasız yerlere başvurma.Sonun bana benzesin İyiki o zamanki başvurularım olmamış diyeceğin kadar iyi bir işin olsun inşallah :)
Yalnız baban değişmez sana söylim.Kariyerinde zirve de yapsan koca birimde müdür de olsan babandan övgü duyamazsın.

Back
X