İş bulamıyorum

bilge_nmbs

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2017
764
289
103
İyi geceler herkese. Ben 27 yaşındayım 2 tane önlisans diplomam var. Uzun süredir iş arıyorum. Fabrika vs başvurduğumda vasıflı görüp almıyorlar. Kendi bölümlerimde tecrübe arıyor. Her gün bir sürü ilana başvuruyorum. Belimde ileri derece fıtık ve boyun düzleşmesi var bu yüzden ağır işlerdede çalışamıyorum. Zaten zor dönemlerden geçiyorum. Antidepresan kullanıyorum panik atak anksiyete hastasıyım. İş bulamadıkça iyice psikolojim bozuluyor. Ne yapacağımı şaşırdım 😔

İyi geceler herkese. Ben 27 yaşındayım 2 tane önlisans diplomam var. Uzun süredir iş arıyorum. Fabrika vs başvurduğumda vasıflı görüp almıyorlar. Kendi bölümlerimde tecrübe arıyor. Her gün bir sürü ilana başvuruyorum. Belimde ileri derece fıtık ve boyun düzleşmesi var bu yüzden ağır işlerdede çalışamıyorum. Zaten zor dönemlerden geçiyorum. Antidepresan kullanıyorum panik atak anksiyete hastasıyım. İş bulamadıkça iyice psikolojim bozuluyor. Ne yapacağımı şaşırdım 😔
Öncelikle geçmiş olsun, bende de panik atak ve anksiyete var ve antidepresan kullanıyorum.
Uzun zamandır bende işsizim ve son zamanlarda hiç iş ilanlarına yaptığım başvurulara geri dönüş yok. Özellikle son üç haftadır böyle.
Seçimden dolayı olduğunu düşünüyorum.
Piyasada herkes seçimi bekliyor.
Kullandığınız ilaç işe yaramıyor mu? Bana son reçete edilen ilaç müthiş iyi geldi, belki doktorunuz ile gorusmelisiniz. Yoksa depresyon sıkıntılı bir süreç

Sizi vasıflı görüp almayanlara diplomanızdan bahsetmeseniz ? Bilmiyorum aklıma başka bir şey gelmedi

En kısa zamanda Allah gönlüne göre versin 🌸
Seninle aynı durumdayım. Mezun olalı 5 sene oluyor başvuru yapmadığım yer kalmadı, sınava girdim o da olmadı, elimi nereye atsam olmuyor. Özel kurumlar tecrübe istiyor çalışmadan da tecrübe kazanılmıyor ben de çıkmazdayımm 🥲

Hazır önlisans mezunuyken bir yandan da AOF den tıbbı sekreterlik okuyun, illaki iş bulursunuz, ki ara ara atamalar oluyor bir tanıdığım 64 puanla 35 yaşında atandı bu bölümden
O kadar çok okuyan var ki bu bölümü. Birde iki tane okuyup bir şey olamayınca insan alay konusu oluyor. Daha kaç tane okuyacaksın buda okumaktan sıkılmadı sanki okudunda bişeye yaradı gibi şeyler duymaktan yoruldum artık

Halk eğitimde ücretsiz mesleki kurslar var resim gibi seramik gibi İngilizce gibi naçizane tavsiyem İngilizce kursuna gidip kendini b2 seviyesine getirmen ve bolca pratik yaparak anlama ve dinleme becerisi kazanman eğer algılama kapasiten iyi ise 1 yılda bu işi çözersin ithalat ihracat firmaları İngilizce bilen çok kişi arıyor tanıdığım bir çok öğretmen arkadaşım atanamayinca bu yolu denediler ve hepsi girdikleri firmada şu anda orta düzey yönetici pozisyonundalar süreç başta sana uzunmuş gibi gozuksede boş durmaktansa yol almak iyidir birde arkadaş ortamın oluyor kafan dağılır birde yeteneğim felan yok diye düşünme insan odaklaninca kendi yeteneklerinide keşfediyor

Geçmiş olsun seni çok iyi anlıyorum bende aynı süreçten geçtim hatta geçiyorum. Sans işi mi elimizi attığımız yer kuruyor mu bizde mi iş yok anlayamıyorum bazen. Alakası olmayan yere başvuru yapınca tecrübe istiyorlar tecrübe olan yere başvurunca ya dönüş olmuyor ya çağırıyorlar devamı gelmiyor. İş konusu çok sıkıntı bu devirde. Hele ki okuyup işsiz kalmissan ekstra bir yük insana. İnsanların o soruları boşa okumussun gibi tavırları bakışları falan ben artık o kada bıkmıştım ki bı sure çevrene mesafe koymuştum .. Allah yardımcın olsun inşallah sana uygun biseyler çıkar karşına

Bende mezun oldum tam 6 senedir iş bulamadım yok olmadı sonrası kpss denedim ondan da bir şey çıkmadı çevre akrabalar darlıyor tabi çeneleri durur mu hiç 😒 cenaze de bile çalışıyor musun diye sorup darlayan sanki iş var da ben bilerek gidip çalışmıyorum muamelesi yapan insan çenesi çektim 😒 çok şükür sonunda iş buldum ama tanıdık vasıtasıyla eğer bir tanıdık aracı olmazsa iş bulunamıyor umarım tüm işsiz iş arayan arkadaşlarım en yakın sürede iş bulursunuz konu sahibi kpss 70 ve üstü puan almaya çalışıp adliye memur alımlarında şansınızı deneyin gönlünüzce olsun her şey

Öncelikle geçmiş olsun, bende de panik atak ve anksiyete var ve antidepresan kullanıyorum.
Uzun zamandır bende işsizim ve son zamanlarda hiç iş ilanlarına yaptığım başvurulara geri dönüş yok. Özellikle son üç haftadır böyle.
Seçimden dolayı olduğunu düşünüyorum.
Piyasada herkes seçimi bekliyor.
Kullandığınız ilaç işe yaramıyor mu? Bana son reçete edilen ilaç müthiş iyi geldi, belki doktorunuz ile gorusmelisiniz. Yoksa depresyon sıkıntılı bir süreç
Merhaba
En son ıkı yıl once ıctıgım selectra mıdemı mahfettı o gunden berı mıde sorunları cekıyorum.ilac icmeyeckorkarcoldumcsizinki hangı ılac

Marketlere falan basvuru yapın
En azından geçici de olsa bir yerde çalışırsınız
Harçlık olur.

Önlisans ne üzerine okudunuz bilmiyorum ama bu devirde artık diplomanın önemi yok.
Bulacağınız işte muhtemelen bir süre sonra tatmin etmeyecek.
Asgari veya az üstü alacaksınız.
Bence bir meslek öğrenip bir yerden kendi işinizi yapmaya çalışın.
Mesela kuaförlük olur , tasarım olur.

Seni çok iyi anlıyorum. Yıllarca işsiz kaldım. 1 aydır bir klinikte çalışıyorum. Temizlik ve çay kahve servisindeyim. 3 katlı bir yer ve asgari ucret. Hiç mutlu olmadım. Firmayi bir saat erken açmamı istiyolar. asgari ucrete yapılacak iş degil. Ne yapacagimi bilmiyorum. Devir mutsuzluk devri kısaca...

O kadar çok okuyan var ki bu bölümü. Birde iki tane okuyup bir şey olamayınca insan alay konusu oluyor. Daha kaç tane okuyacaksın buda okumaktan sıkılmadı sanki okudunda bişeye yaradı gibi şeyler duymaktan yoruldum artık

Olsun illaki özelde bulursun bi şekilde devlet de atar, sen oku ama kimseye deme zaten sınavdan sınava haftasonu girdiğin bi bölüm

Ayrıca okuduğun bölüm garantici bi bölüm olmalı ki iş bulasın, bisürü bölüm var ama okursan önlisans işsiz oluyorsun.

Milleti de önemseme sanki ekmeğini suyunu onlar veriyor, atanana kadar herşeyi oku dene

Merhaba, kimseye söylemeyin okuduğunuzu. Ben istanbul üni nin. açık öğretiminde çocuk gelişimi okuyorum. Bu yıl 3.sınıfı bitiriyorum daha şimdi söyledim okuduğumu. 35 yaşındayım bu arada. Sizde arkadaşın bahsettiği bölümü yada iş sahası geniş bir bölümü okurken bu arada iş başvurularına başvurmaya devam edebilirsiniz. Veya kpssye her yıl kazanana kadar hazırlanabilirsiniz. Tabi bu arada iş bulursanız hem okuyup hem çalışabilirsiniz. Söylemesi kolay biliyorum ama yapacak bişey de yok gibi. İş başvurularının kararı karşı tarafta bitiyor sonuçta.

En kısa zamanda Allah gönlüne göre versin 🌸
Seninle aynı durumdayım. Mezun olalı 5 sene oluyor başvuru yapmadığım yer kalmadı, sınava girdim o da olmadı, elimi nereye atsam olmuyor. Özel kurumlar tecrübe istiyor çalışmadan da tecrübe kazanılmıyor ben de çıkmazdayımm 🥲
Ne mezunusunuz?

Hazır önlisans mezunuyken bir yandan da AOF den tıbbı sekreterlik okuyun, illaki iş bulursunuz, ki ara ara atamalar oluyor bir tanıdığım 64 puanla 35 yaşında atandı bu bölümden
Tıbbi sekreterlere seçim öncesi böyle bir güzellik yapıldı. Eskiden ataması çok düşüktü. Bundan sonrası yine böyle yüksek atamalar yapılır mı ki?

Ah canım. Psikolojin daha da etkilenmesin diye baristalık, kasiyerlik tarzı(aktarlarda özellikle) işlere başvurup orda çalışırken alttan kendi alanında iş aramak da mantıklı olabilir. Hem para kazanırsın hem de psikolojine iyi gelir daha da kötü olmaz.

Tıbbi sekreterlere seçim öncesi böyle bir güzellik yapıldı. Eskiden ataması çok düşüktü. Bundan sonrası yine böyle yüksek atamalar yapılır mı ki?

Haklsınız siz daha iyi bilirsiniz şimdi olmasa bile 2028 seçimimde illaki yine bi alım olur, konu sahibi de ozamana kadar bitirmiş olur

Çocuk gelişimi lisans okumayı düşünmez misin? Daha uzun süreli bir plan ama daha sonra formasyon da alırsan iş bulma olasılığın çok artar.

Back
X