- 8 Nisan 2023
- 5.403
- 47.564
- 468
- Konu Sahibi elifnurbeyza
-
Keşke biraz da anadilinizi geliştirip 'anlam bilgisi' olayını kavrayabilseydiniz.Belki siz biliyorsunuz tek tuk cikar. Ama turkiye geneli dil bilmiyor bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz. ayrica herkes neden saldiriyor anlamiyorum :) Hrrhangi bir taksiye bin hicbir taksici dil bilmez. Turk erkeklerini hergun burda okuyoruz ya ilgisiz ya aldatir ya da cinayet isler. Kadinlar da sadece dizi film ulke geneli boyle. Sonra da senndil bilmekten baska ne biliyorsun deyip kucumserler. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
İnsan niye ana babasının kendisini yaptığı yerle övünür la :dKendisi de biliyor neyin ne olduğunu.
Kendini övmek için kurduğu cümle bile "İyi ki avrupada yetişmişim, böylece türkiyede çok para kazanabiliyorum".
İyi ki avrupada yetişmişim, böylece avrupada iyi para kazanabiliyorum diyememesi çok acıklı.
Geri dönse orada yapabileceği işleri gayet iyi biliyor. Konu sahibini eziklemeye çalıştı kendince ama kendisi avrupaya dönse market işi bulduğuna şükreder eminim.
İnsan niye ana babasının kendisini yaptığı yerle övünür la :d
Almanyadan gelen gurbetci olarak SOyle bir durum sezdim. Yani sizin gibi ayni ozellikleri vasiflari olan milyonlarca genc veya kisi var. Yani herkesin arasindan sizin ayricaliginiz, bir ozelliginiz olmali. 6 yildir turkiyedeyim bir kez bile is aramadim. Herkes beni ariyor is teklifi sunuyor. hatta bazen bunaliyorum gelem telefonlardan. Almanca bilene 1500 eurodan basliyor callcenter isi bir de primi var. Yani dusunun nerdeyse 55.000 tl 60.000 tl ayda kazaniyoruz.
Dil bildigimiz icin bizim ayricaligimiz bu. Siz de biseyler yapin okadar eleman arasindan bir ozelliginiz olsun ve sizi secsinler. Cv yerine guzel bir video hazirlayabilirsiniz mesela :)
İnsan niye ana babasının kendisini yaptığı yerle övünür la :d
O da bir şey mi. Bi tanıdığım var fetöden ülkeye girişi yasak vatan haini olarak. Bulunduğu ülkede iş bulup çalışamıyor bile artık nerden para yiyorsa! Ama ordan buraya hava atıyor, ülkenin ekonomik durumuna kına yakacak nerdeyse Bi de kendi tüm ailesi de burada.İnsan niye ana babasının kendisini yaptığı yerle övünür la :d
Diyecek çok şey var, yalnız hepsi mi aynı olur ahahahhahah reziller.O da bir şey mi. Bi tanıdığım var fetöden ülkeye girişi yasak vatan haini olarak. Bulunduğu ülkede iş bulup çalışamıyor bile artık nerden para yiyorsa! Ama ordan buraya hava atıyor, ülkenin ekonomik durumuna kına yakacak nerdeyse Bi de kendi tüm ailesi de burada.
Allah aşkına hangi markette ne kadar süre çalıştın ?İş bulmak zor değil sen iş beğenmiyorsun. Oturmuş hayırlısını bekliyorsun. Tek markette çalışan siz değilsiniz
gözlerim dolarak ve hayranlıkla okudumAlmanyadan gelen gurbetci olarak SOyle bir durum sezdim. Yani sizin gibi ayni ozellikleri vasiflari olan milyonlarca genc veya kisi var. Yani herkesin arasindan sizin ayricaliginiz, bir ozelliginiz olmali. 6 yildir turkiyedeyim bir kez bile is aramadim. Herkes beni ariyor is teklifi sunuyor. hatta bazen bunaliyorum gelem telefonlardan. Almanca bilene 1500 eurodan basliyor callcenter isi bir de primi var. Yani dusunun nerdeyse 55.000 tl 60.000 tl ayda kazaniyoruz.
Dil bildigimiz icin bizim ayricaligimiz bu. Siz de biseyler yapin okadar eleman arasindan bir ozelliginiz olsun ve sizi secsinler. Cv yerine guzel bir video hazirlayabilirsiniz mesela :)
Beni Malatya'da imal eden ebeveynlerime çokça teesüf ediyorumİnsan niye ana babasının kendisini yaptığı yerle övünür la :d
Anladık. En iyi, en kalifiye sizsiniz. Almanca ve İngilizce’nizde çok iyi. İyi parada kazanıyorsunuz. Durumunuz hepimizden çok çok iyi.Sizlerin ayricaligi ne peki? Universitelerde dogru egitim verilmiyor. Turkiyede sadece sinavlara giriliyor, bizler cok daha farkli egitim aliyoruz daha detayli. Sadece ders dineyip sinava girmek degil.
Yine de bir ayricaliktir bu dil bilmek. Herzaman 1-0 ondesiniz. Sadece Almanca degil Ingilizce de biliyorum ve bu anadilim degil. yani milyonlarca insan arasindan ayricaligin oluyor. Uluslararasi diplomalarim international business var. Turk sirketleri cok dusuk maas veriyor, ve suan yabanci sirkette calisiyorum. Dil bilmek kesinlikle ayricaliktir. Dunyada herkes ingilizce biliyor ama turkiyede dil bilen gercekten cok az.
Aslında arkadaşımız yanlış birşey dememiş, bulunduğumuz ortama göre farklı yetkinlikler edinmek bizi ayrıcalıklı kılar.Almanyadan gelen gurbetci olarak SOyle bir durum sezdim. Yani sizin gibi ayni ozellikleri vasiflari olan milyonlarca genc veya kisi var. Yani herkesin arasindan sizin ayricaliginiz, bir ozelliginiz olmali. 6 yildir turkiyedeyim bir kez bile is aramadim. Herkes beni ariyor is teklifi sunuyor. hatta bazen bunaliyorum gelem telefonlardan. Almanca bilene 1500 eurodan basliyor callcenter isi bir de primi var. Yani dusunun nerdeyse 55.000 tl 60.000 tl ayda kazaniyoruz.
doğru ama kendisinin bahsettiği ve kazandığı bir yetkinlik yok. doğup büyüdüğü yerin dilimi öğrenmemek için ya konuşma ve duyma engelli ya da ileri derecede zeka geriliğine sahip olmak lazımAslında arkadaşımız yanlış birşey dememiş, bulunduğumuz ortama göre farklı yetkinlikler edinmek bizi ayrıcalıklı kılar.
Zannederim yazılı iletişimin cilevesi,biraz sert gelmiş olabilir
Okullarda çalış. Çay, yemek, mutfak temizliği yapın. Saatleri de iyi. Yorulmazsın da. Güvenli. Market işinden daha iyi.3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.
Gerçekten çok ağır şartları.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.
Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.
Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Allah aşkına hangi markette ne kadar süre çalıştın ?
Bütün almancilar ayni olmak zorunda mi ya. dogdugunuz büyüdügünüz ülkenin dilini bi zahmet bilin. bununla da hava atmayi birakin. ufkunuzu genisletin Video ile CV cok ektrem birsey degil ayrica - Callcenterda calismakta övünülmüs Wahnsinn!Almanyadan gelen gurbetci olarak SOyle bir durum sezdim. Yani sizin gibi ayni ozellikleri vasiflari olan milyonlarca genc veya kisi var. Yani herkesin arasindan sizin ayricaliginiz, bir ozelliginiz olmali. 6 yildir turkiyedeyim bir kez bile is aramadim. Herkes beni ariyor is teklifi sunuyor. hatta bazen bunaliyorum gelem telefonlardan. Almanca bilene 1500 eurodan basliyor callcenter isi bir de primi var. Yani dusunun nerdeyse 55.000 tl 60.000 tl ayda kazaniyoruz.
Bende Carrefourda çalışan Fransa doğumlu Türkiye'den Fransız lisesi mezunu Fransızca bilen biriyle tanıştım ve de büyük şehirde yaşıyoAbimin şirketine personel almışlar. Çocuk depoda duruyor depo sorumlusu. Koç üniversitesi %100 burslu bitirmiş ve çocukta 3 tane dil var.
Söyleyeceklerim bu kadar
Ay Merve bak susayım susayım dedim de susamıcam kestane kabuğundan çıkmış kabuğunu beğenmemiş hesabı. Hayırdır bacım İngiliz kraliyet soyundan falan mısın da bizi beğenmiyorsun?Belki siz biliyorsunuz tek tuk cikar. Ama turkiye geneli dil bilmiyor bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz. ayrica herkes neden saldiriyor anlamiyorum :) Hrrhangi bir taksiye bin hicbir taksici dil bilmez. Turk erkeklerini hergun burda okuyoruz ya ilgisiz ya aldatir ya da cinayet isler. Kadinlar da sadece dizi film ulke geneli boyle. Sonra da senndil bilmekten baska ne biliyorsun deyip kucumserler. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
Aa bu kız eski Nuranka mı?Bu konu niye hortladı ki şimdiNuranka çalışma gibi bir isteği yok her şey bahane onun için. Fabrikada iş buldu servisi vardı 40 dk yolu var diye gitmedi. Bu marketleri de özellikle söylüyor çünkü şartları çok kötü ve çalışma diyecek herkes
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?