• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İş Bulmak Neden Bu Kadar Zor ?

Sizlerin ayricaligi ne peki? Universitelerde dogru egitim verilmiyor. Turkiyede sadece sinavlara giriliyor, bizler cok daha farkli egitim aliyoruz daha detayli. Sadece ders dineyip sinava girmek degil.

Yine de bir ayricaliktir bu dil bilmek. Herzaman 1-0 ondesiniz. Sadece Almanca degil Ingilizce de biliyorum ve bu anadilim degil. yani milyonlarca insan arasindan ayricaligin oluyor. Uluslararasi diplomalarim international business var. Turk sirketleri cok dusuk maas veriyor, ve suan yabanci sirkette calisiyorum. Dil bilmek kesinlikle ayricaliktir. Dunyada herkes ingilizce biliyor ama turkiyede dil bilen gercekten cok az.
Dil bilmek kesinlikle avantaj. Eğitim sisteminde ve günlük hayatınızda size zaten otomatik yüklenen diler bunlar. Korece de avantaj. Biliyor olsaydık avantajlı olurduk elbet. Taş attın kolun mu yoruldu derler sizin yaptığınıza.

Margaret bebeğim telefonca callcenterlik yapan bir Alamancı kızı kıskandıgın için teesüflerimi iletiyorum.
Atomu parçalıyordu oysa tilifon başında.
Callcenterlığını değil ama ucuz kahve makinelerini kıskanıyorum. 🥹

Dil bilmek kesinlikle avantaj. Eğitim sisteminde ve günlük hayatınızda size zaten otomatik yüklenen diler bunlar. Korece de avantaj. Biliyor olsaydık avantajlı olurduk elbet. Taş attın kolun mu yoruldu derler sizin yaptığınıza.

Abimin şirketine personel almışlar. Çocuk depoda duruyor depo sorumlusu. Koç üniversitesi %100 burslu bitirmiş ve çocukta 3 tane dil var.
Söyleyeceklerim bu kadar

Ben haksız değil demiyorum. Hayat şartlarından doğar doğmaz düştüğü bir hayatın içinde kalkmış burada ben dil biliyorum bu benim ayrıcalığım telefonlara yetişemiyorum diyor.

Varsın bakalım burada doğsun İngilizceydi, Almancaydı. üniversite sınavıydu kpssydi neler yapacaktı bu kadar rahat rahat yorum yapabilir miydi o zaman görseydik.

Uzaktan öğüt vermek kolay.
Tamam yurt dışında doğmuş. Hayata önde başlamış. Ben o kadının şahsı için söylemiyorum. Ama gerçek bu. Özel sektörde aranan kişi olmak isteniyorsa artı özelliklerin olmalı. Dil bilmek bunların başında geliyor. Almancanın yanında ingilizcede biliyorum diyor demekki bi çabası da var kendini geliştirmek adına.

Abimin şirketine personel almışlar. Çocuk depoda duruyor depo sorumlusu. Koç üniversitesi %100 burslu bitirmiş ve çocukta 3 tane dil var.
Söyleyeceklerim bu kadar
Mervelere gitseydi 1500 euro alırdı oysa.
Çocuk vasıfsızmış.

Margaret bebeğim telefonca callcenterlik yapan bir Alamancı kızı kıskandıgın için teessüflerimi iletiyorum.
Atomu parçalıyordu oysa tilifon başında.

İlk işe başladığımda ben de call center olarak başlayacaktım. Prim usulü çalıştıkları için ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı. bunlar alamancı olduğu için de Türklere göre bir tık fazla kazanıyorlar ama çalışma şartları aynı. Neyin havası atılıyor anlamadım ben

İlk işe başladığımda ben de call center olarak başlayacaktım. Prim usulü çalıştıkları için ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı. bunlar alamancı olduğu için de Türklere göre bir tık fazla kazanıyorlar ama çalışma şartları aynı. Neyin havası atılıyor anlamadım ben
Şahsen türkçe bilenlerin suratına kapatıp Almanca konuşanları dinliyorum bebegimsu asjkadjjkad

Tamam yurt dışında doğmuş. Hayata önde başlamış. Ben o kadının şahsı için söylemiyorum. Ama gerçek bu. Özel sektörde aranan kişi olmak isteniyorsa artı özelliklerin olmalı. Dil bilmek bunların başında geliyor. Almancanın yanında ingilizcede biliyorum diyor demekki bi çabası da var kendini geliştirmek adına.
Elbette dil çok çok önemli de, ikisi de anadil gibi öğreniliyor oralarda 🥲 Bir de, Türkiye'de market çalışanı olan birine böyle bi öneri komik ve boş değil mi sizce de? Videolu cv falan :KK53:

Sizlerin ayricaligi ne peki? Universitelerde dogru egitim verilmiyor. Turkiyede sadece sinavlara giriliyor, bizler cok daha farkli egitim aliyoruz daha detayli. Sadece ders dineyip sinava girmek degil.

Yine de bir ayricaliktir bu dil bilmek. Herzaman 1-0 ondesiniz. Sadece Almanca degil Ingilizce de biliyorum ve bu anadilim degil. yani milyonlarca insan arasindan ayricaligin oluyor. Uluslararasi diplomalarim international business var. Turk sirketleri cok dusuk maas veriyor, ve suan yabanci sirkette calisiyorum. Dil bilmek kesinlikle ayricaliktir. Dunyada herkes ingilizce biliyor ama turkiyede dil bilen gercekten cok az.
Tamamda sen doğuştan biliyorsun almanca biz napalım seninkiler seni almanyada doğurduysa Allah Allah gelmiş ahkam kesiyor😂ingilizceyide bil bir zahmet almancısın ya size güzel eğitim vermişlerdir🤣kendi çabanla birşey yapmamışsın sen tamamen şans faktörü devreye girmiş bir önceki jenerasyon sana kıyak geçmiş gelip burda tamamen farklı şartlarda birine ahkam kesmen çok komik.

Elbette dil çok çok önemli de, ikisi de anadil gibi öğreniliyor oralarda 🥲 Bir de, Türkiye'de market çalışanı olan birine böyle bi öneri komik ve boş değil mi sizce de? Videolu cv falan :KK53:
Herkes dil bilecek çok iyi konumlarda çalışacak diye bir kaide de yok aslında.
Şuan ciddi ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz ülke olarak.
Çalıştığım sektörde 30 bin maaşlı atölye imalatında çalışacak eleman arıyoruz iki aydır ciddiyim yok.
Neyse bu ayrı bir sorun ama dedigin gibi videolu cv önerisi çook ciddi kalibreli sektörler için geçerli bir durum olabilir ama her meslek grubunda tutup videolu cv izletmek için adamın mailine ya da flash belleğe atıp eline tutuştursan ne alaka derler.
En azından kendi bulunduğum sektörde durum böyle :)

Herkes dil bilecek çok iyi konumlarda çalışacak diye bir kaide de yok aslında.
Şuan ciddi ara eleman sıkıntısı yaşıyoruz ülke olarak.
Çalıştığım sektörde 30 bin maaşlı atölye imalatında çalışacak eleman arıyoruz iki aydır ciddiyim yok.
Neyse bu ayrı bir sorun ama dedigin gibi videolu cv önerisi çook ciddi kalibreli sektörler için geçerli bir durum olabilir ama her meslek grubunda tutup videolu cv izletmek için adamın mailine ya da flash belleğe atıp eline tutuştursan ne alaka derler.
En azından kendi bulunduğum sektörde durum böyle :)
Beni alsanıza kız:KK53: Pazar günü çalışmam, ilk koşul bu jfjsjdk
Bu arada cidden videolu cv gönderenler şey falan bence, Ruşen amcanın oğlu Sedat:KK53:

Biz de bunu diyoruz kendisine ama kıskanç kadınlar olarak nitelendirildik.
Bırak Almancayı İngilizce eğitimi bile daha doğru düzgün veremiyorken ikinci dili de devlet okullarından öğrerek çıkmak çok büyük şans olurdu ama nerdeeee.
Elon musk geldi mesela ülkemize izlediniz mi ? Ssdmklkdjkladkldd
40 yaşındayım anadoluda bir liseden mezun oldum ve mezun olurken bildiğim what is your name ?
My names .....
How old are you ?
Fine thanks and you ?
where are you from.
I'm from in Turkey
what dedin gülüm
ayem sipiking çatır çatır ingiliş vs vs vs.
Eğitim yoktu ki dogru düzgün.

Market çalışanı evet ama market işinin zorluklarından bahsediyor. Yani market işini beğenmiyor ki bence haklı. Gerçekten çok zor şartlarda çalışıyorlar. Ama bunun içinde kendini geliştirmesi gerekiyor. Yani sadece üniversite mezunu olmak özel sektörde iyi pozisyonlarda çalışmak için yetersiz. Kendi öz eleştirimi de yapabilirim. Ben memur olmasam ki gerçekten çok çok çabalayarak kazandım özel sektörde çok fazla seçeneğim yoktu. Muhasebe mezunuyum o yüzden belki masa başı bi işim olurdu ama yinede başka bi artım yok. Dil öğrenmeyi çok isterim mesela bende.

Call centerda çalışıyorum diyor. Plazanın 20. katından piyasaya yön veren bir şirketi yönetirken viskimi yudumluyorum demiyor. Yabancı dil konuşan müşterilerle ilgileniyor.
Mevzu şu, Türkiye’den Amerika’ya göçen bir Türk’ün, iş bulamıyorum diyen bir Amerikana: Türkçe bilsen call center da iş bulabilirdin hem de kazanacağını umduğunun 5 katını kazanırdın, az çabalamalısın dediğini düşünün. Saçma değil mi?

Ay bana da netflixte dizi izle İngilizcen gelişir demişlerdi ne yani yalan mıymış işe yaramıyor muymuş?? :KK53::KK53: Dkskdkks
Gideyim de Kulüp’ü izleyeyim biraz tüm Türkiyeli fakirliğimle.

Market çalışanı evet ama market işinin zorluklarından bahsediyor. Yani market işini beğenmiyor ki bence haklı. Gerçekten çok zor şartlarda çalışıyorlar. Ama bunun içinde kendini geliştirmesi gerekiyor. Yani sadece üniversite mezunu olmak özel sektörde iyi pozisyonlarda çalışmak için yetersiz. Kendi öz eleştirimi de yapabilirim. Ben memur olmasam ki gerçekten çok çok çabalayarak kazandım özel sektörde çok fazla seçeneğim yoktu. Muhasebe mezunuyum o yüzden belki masa başı bi işim olurdu ama yinede başka bi artım yok. Dil öğrenmeyi çok isterim mesela bende.
İşini ve koşulları beğenmiyor haklı olarak ama şu an acil iş bulması da lazım, ihtiyacı var, o yüzden böyle bi yorum tepki aldı.
Yoksa sizin dediğiniz gibi, imkanı varsa bi yandan kendine artı özellikler katsın tabii ki. Ama şu an bizde çalışmak resmen mücadele olduğu için insanlar günü kurtarmaya bakıyor ne yazık ki.

Back
X