- 21 Kasım 2017
- 28.617
- 124.017
- 598
- Konu Sahibi elifnurbeyza
O kocayı buldu herhalde, artık görünmüyor.Kız nasıl ya, aşk olsun
Rainy'nin falan versiyondan..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
O kocayı buldu herhalde, artık görünmüyor.Kız nasıl ya, aşk olsun
Rainy'nin falan versiyondan..
Umarım anlamışsınızdır da anlamazdan geliyorsunuzdur yiğitliğe b.k sürdürmemek için. Yoksa korkunç. Bu ülke şu an batık olmasa sizin kazandığınız para Almanya için asgari ücret bile değil. Geçenlerde Avrupa Yakası’nı izliyordum, dizi izlemeye devam, euronun 1,5 lira olduğu zamanlarda çekilmiş dizi. Öyle bir dönemde olsak bir hiçsiniz.Belki siz biliyorsunuz tek tuk cikar. Ama turkiye geneli dil bilmiyor bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz. ayrica herkes neden saldiriyor anlamiyorum :) Hrrhangi bir taksiye bin hicbir taksici dil bilmez. Turk erkeklerini hergun burda okuyoruz ya ilgisiz ya aldatir ya da cinayet isler. Kadinlar da sadece dizi film ulke geneli boyle. Sonra da senndil bilmekten baska ne biliyorsun deyip kucumserler. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
Almak istemeyenin bahanesi de üç harflilerde çalışmak3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.
Gerçekten çok ağır şartları.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.
Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.
Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Sıkıysa doların 1.5 tl olduğu zamanlar gelip çalışsaydınız Almancanızla. Zamanında babanız çıkmış gitmiş de kursağı iki dilim ekmek görmüş, çoğunuz işçi çocuklarısınız, siz de beğenmediğiniz Türkiye'de Alman şirketinin eline 2000 euro verip telefonlara baktırdığı eleman olabiliyorsunuz çok çok, kendinizi o kadar büyütmeyin.Belki siz biliyorsunuz tek tuk cikar. Ama turkiye geneli dil bilmiyor bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz. ayrica herkes neden saldiriyor anlamiyorum :) Hrrhangi bir taksiye bin hicbir taksici dil bilmez. Turk erkeklerini hergun burda okuyoruz ya ilgisiz ya aldatir ya da cinayet isler. Kadinlar da sadece dizi film ulke geneli boyle. Sonra da senndil bilmekten baska ne biliyorsun deyip kucumserler. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
bu kadar insan bana bir şeyler anlatsa acaba mı ya derim. Sen hala devam ediyorsun.lütfen Avrupa’ya dön ne işin var burda?Belki siz biliyorsunuz tek tuk cikar. Ama turkiye geneli dil bilmiyor bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz. ayrica herkes neden saldiriyor anlamiyorum :) Hrrhangi bir taksiye bin hicbir taksici dil bilmez. Turk erkeklerini hergun burda okuyoruz ya ilgisiz ya aldatir ya da cinayet isler. Kadinlar da sadece dizi film ulke geneli boyle. Sonra da senndil bilmekten baska ne biliyorsun deyip kucumserler. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
Belki siz biliyorsunuz tek tuk cikar. Ama turkiye geneli dil bilmiyor bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz. ayrica herkes neden saldiriyor anlamiyorum :) Hrrhangi bir taksiye bin hicbir taksici dil bilmez. Turk erkeklerini hergun burda okuyoruz ya ilgisiz ya aldatir ya da cinayet isler. Kadinlar da sadece dizi film ulke geneli boyle. Sonra da senndil bilmekten baska ne biliyorsun deyip kucumserler. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
Ben de Kürt kökenliyim ve Türkçe bilmemin ayrıcalık olduğunu keşfettim, anadilim olarak öğrenip büyüdüğüm haldeUmarım anlamışsınızdır da anlamazdan geliyorsunuzdur yiğitliğe b.k sürdürmemek için. Yoksa korkunç. Bu ülke şu an batık olmasa sizin kazandığınız para Almanya için asgari ücret bile değil. Geçenlerde Avrupa Yakası’nı izliyordum, dizi izlemeye devam, euronun 1,5 lira olduğu zamanlarda çekilmiş dizi. Öyle bir dönemde olsak bir hiçsiniz.
Dil bilmek tabii ki bir ayrıcalık. Babam Almanca bilir ve bu özelliğini de pek sever, her yerde gösterir bize sağ olsun :)) Ama o adam 25 yaşında gidip sonradan öğrenmiş. Ehliyetini de oradan almış mesela. Oranın sistemi daha zordu falan der. Sizin Almanya’da doğup büyüyüp Almanca öğrenmeniz zaten kendiliğinden oluşan organik bir süreç. Bu dili öğrenmek için çaba, emek, para harcamadınız ama gelip burada bu ülkenin şartlarını bilmiyor gibi orta-alt gelirli bir kadına, benim farkım bu diyorsunuz. Çevremde aslen Türk, Çerkez, Laz, Kürt kökenli bir sürü insan var. Hiçbiri Türkçe konuşuyor diye övünmüyor. Övünse ne saçmalıyor bu deriz, aynı size dediğimiz gibi.
O zamanlar gelip gelip Acun abiye beatbox yapıyorlardı işteSıkıysa doların 1.5 tl olduğu zamanlar gelip çalışsaydınız Almancanızla. Zamanında babanız çıkmış gitmiş de kursağı iki dilim ekmek görmüş, çoğunuz işçi çocuklarısınız, siz de beğenmediğiniz Türkiye'de Alman şirketinin eline 2000 euro verip telefonlara baktırdığı eleman olabiliyorsunuz çok çok, kendinizi o kadar büyütmeyin.
Yine bir çıkmazdayım sen asıl konuda ki yorumlarına bakŞuna beş dakika güldüm ya, gözümden yaş geldi.![]()
avmlerde servis oluyo canım avm deki mağazalara başvurman daha iyi aynısını yaşayan yakınlarım oldu anca kurumsal servisli yerde çaışılıyo3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.
Evime uzak oluyor.Gece 10 da çıkıyorum.Ulasim aracı bulamıyorum.Asla servis denen birşey yok.Marketler üstelik mahalle aralarında olduğu için duraklara yürümek zorunda kaliyorsun.Gece tek başıma kalıyorum birde pitbull gezdiren insanlar siz düşünün.Cogu zaman taksiye bindiğim bile oldu.Pandemi'de araç bulamazken çok sıkıntı yaşadım.Hep böyle çalıştım.Mudurum piskopatti.Sonra bu kişiyi bölge sorumlusu yaptılar.Evime yürüme mesafesinde şubeler varken beni vermedi.Tecrubem var.Herkese meslek ogretiyordum.70 puan alanlar şuan müdür oluyor.Ben 80 puanla yerimde sabit kalıyordum.Sebebi dikbasli olduğum için ve işi bırakırken de başka marketin müdürü seni buraya alalım dedi.Ben şehir değiştireceğim için önemsemedim.Aslinda girebilirdim.Gittigim şehirde aynı markette devam edebilirdim.Gitmis olsaydım o şehire.
Sonra o markete düğün masraflarından oturu basvuruyum dedim ama o müdürle irtibat kurmadım.Diger 3 harflilerde çalıştığım için alamazlarmis beni.
Şuan evim Yenimahalle'de evime yakın iş bulamıyorum.Çayyolu Balgat gibi yerlere çağırıyorlar.Avm'lere basvuruyorum çıkış saatim 22.00 olacak ama ne yapacağımı bilmiyorum.
Oysaki tek haneli iq bile yeter bunun değerlendirmesini yapmaya. Çok basit bir denklem. Ülke bitik durumda olduğu için sen çarpı 30’sun, bu kadar.Türkçe biliyoruz biz de. Doğduktan sonra öğrendik. Sizin almanyada yaşarken almanca öğrenmeniz gibi.
Ne kadar ilginç şeyler bunlar değil mi?
Mesajın sonu da "iyi ki avrupada yetişmişim, türkiyede iyi para kazanabiliyorum" şeklinde değil, "iyi ki ülke batmış da euro fırlamış. Böylece ben de olmayan yeteneklerimle şu ahir ömrümde azıcık kaliteli bir hayat görebildim" diye bitecekti de eliniz sürçtü herhalde.
Çalışmak için tek şart dil mi ki? Artık dil öğrenmenin hükmü kalmayacak. Çeviri araçları yaygınlaşıyor. Yapay zeka ile bu süreç daha hızlandı. Yakında sizin de hükmünüz kalmayacak.Belki siz biliyorsunuz tek tuk cikar. Ama turkiye geneli dil bilmiyor bunu kabul etmekte zorlaniyorsunuz. ayrica herkes neden saldiriyor anlamiyorum :) Hrrhangi bir taksiye bin hicbir taksici dil bilmez. Turk erkeklerini hergun burda okuyoruz ya ilgisiz ya aldatir ya da cinayet isler. Kadinlar da sadece dizi film ulke geneli boyle. Sonra da senndil bilmekten baska ne biliyorsun deyip kucumserler. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
canım o marketlerde çalışacağına gir bi kafede garson ol daha iyi bi yandan da açıktan okumaya çalış3 ayda 1 ay hariç hemen hemen basvurmadigim yer kalmadi.Market elemaniyim.4 farklı markette çalıştım ama birinde sigortam yoktu.Marketlere bir iki köklü kurumsal market dışında başvuru yapmıyorum.
Kardeş bekar mı acaba?Ben de Kürt kökenliyim ve Türkçe bilmemin ayrıcalık olduğunu keşfettim, anadilim olarak öğrenip büyüdüğüm halde
Kardeşim ODTÜ gibi bi üniversitede akademisyen (onun yerine ben övüneyim ehe), İngilizcesi zaten anadili gibi, İspanyolca da biliyor, ki bunları eşek gibi çalışarak öğrendi, ilerletti ve onda bile bu hava olayı yok, hâlâ kendisini eksik görüyor yurtdışı için falan, şu anda da başka bir dil öğreniyor.
Aşağılık kompleksi çok fena bi şey.
Olsundu, dua edecektim de ona göre. Yoksa benim öyle tarakta bezim yokBekar bekar olmasına ammaa kız![]()
. Iyiki avrupada yetismisim ya en azinda turkiyede cok para kazanabiliyoruz
Oysaki tek haneli iq bile yeter bunun değerlendirmesini yapmaya. Çok basit bir denklem. Ülke bitik durumda olduğu için sen çarpı 30’sun, bu kadar.