İş çığırındançıktı

esraylmz03

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2012
2.305
565
163
- Yurtdışı
Kızlar mrb daha öncede konu açmıştım iş yerimle ilgili sorunum vardı kısaca anlatayım mali müşavirlik bürosunda 750 tl ye çalışıyorum sabah 8:30 akşam 7 de çıkıyorum KDV zamanı 10 A kadar çalışıyorum yol sigorta yok yemek var Arkadaşımın yeri burası ben panik atak rahatsızlığım var rahatlamak Kafamı dağıtmak için buraya girdim maddi durumumuz kötü değil ilk Başlarda sorun etmedim ama sonra bi telefonuma face e falan bi kere bakayım hemen laf Söylüyorlar. Robot gibi akşama kadar fatura giriyorum omuzum kopuyo gibi ağrıyo ve son zamanlarda stajyer işten çıkınca temizliği bana yıktılar neyse Yaparım dedim bu sefer yaptığımı beğenmiyorlar bunun için laf yiyorum hergün yerleri silmeliymişim bilmen ne kendimi temizlikçi gibi hissediyorum bana sürekli kazanamıyoruz bizde bu yollardan geçtik muhabbeti yapıyorlar gerçekten bütün mali müşavirlik ofisleri böyle mi

Kızlar mrb daha öncede konu açmıştım iş yerimle ilgili sorunum vardı kısaca anlatayım mali müşavirlik bürosunda 750 tl ye çalışıyorum sabah 8:30 akşam 7 de çıkıyorum KDV zamanı 10 A kadar çalışıyorum yol sigorta yok yemek var Arkadaşımın yeri burası ben panik atak rahatsızlığım var rahatlamak Kafamı dağıtmak için buraya girdim maddi durumumuz kötü değil ilk Başlarda sorun etmedim ama sonra bi telefonuma face e falan bi kere bakayım hemen laf Söylüyorlar. Robot gibi akşama kadar fatura giriyorum omuzum kopuyo gibi ağrıyo ve son zamanlarda stajyer işten çıkınca temizliği bana yıktılar neyse Yaparım dedim bu sefer yaptığımı beğenmiyorlar bunun için laf yiyorum hergün yerleri silmeliymişim bilmen ne kendimi temizlikçi gibi hissediyorum bana sürekli kazanamıyoruz bizde bu yollardan geçtik muhabbeti yapıyorlar gerçekten bütün mali müşavirlik ofisleri böyle mi
Bir kere 750 tl diye bir maaş yok canım.

Alo 170

Senin yerinde olsam çıkar avukata veririm, o fazla mesaiyi, SGK primlerini ve asgari ücret farkını çatır çatır alırım.

Bu nasıl bir kafadır ya, biz de o yoldan geçtik, sen de geçeceksin. Hayır herkes o şekilde çalışmıyor, herkes bu patronlar gibi pislik ve adi değil, alakası yok.

Adam kullanmak bu, nasıl buna göz yumarsınız aklım almıyor yahu? Hakettiğiniz maaş mesai dahil en az 2 bin gibi bir şey ve üstüne işiniz olmayan şey yaptırılıyor ve mobing var.

Kaç git hemen avukat bul kendine, görsünler adam kullanmanın ne olduğunu. Bir de arkadaşınız pes yani...

Kusura bakmayın da bir laf vardır, eşşek olunca semer vuran çok olurmuş. Alınmayın ama bu sözden de bir pay çıkarın kendinize.

Parasi cok azz. Hicbir extra kazanc yok yeyerli degil bence.

Başta kabul etmeyecektiniz vazifeniz olmayan işleri...
Bence maddi bir probleminiz yoksa ve sadece stres atmak için iş arıyorsanız daha farklı bir sektör seçin.
Mali Müşavirlik büroları bu anlamda çok ideal bir yer sayılmaz.
Asistanlık mesela çok zevkli bir iştir, yoğundur ama saati bellidir (özel yönetici asistanlığı yapmıyorsanız).

Farklı bir çok alan var çalışabileceğiniz.
Tabii bu çalışacağınız şehir ile de orantılı.
Farklı bir iş bulun bence veya maddi anlamda sıkıntınız yoksa hobi olarak kurslara yazılın.
Gereksiz yere bu kadar az maaşa hele ki bu devirde, asgari maaşın bile altında, hiç gerek yok yaşadıklarınıza.
3 kuruş para için hayatta katlanmazdım sizin katlandıklarınıza...

Mali musavirlik burolarinin geneli boyle canim.. Arkadasim da 600 TL ye calisiyor. Birde iskur iep yaptirmis kendine oradanda para aliyorum elim para gordu diyordu. Sende boyle bisey yaptirabilirsin. Eger is ogretmiyorlarsa korelme. Sadece fatura işlemekle olmaz. Cok istisnai burolar vardir ama benim hic tecrubem yokken asgari ucret+ssk ile baslatmislardi. Dusunsene asgari ucreti nimet sayiyoruz.

Mali musavirlik burolarinin geneli boyle canim.. Arkadasim da 600 TL ye calisiyor. Birde iskur iep yaptirmis kendine oradanda para aliyorum elim para gordu diyordu. Sende boyle bisey yaptirabilirsin. Eger is ogretmiyorlarsa korelme. Sadece fatura işlemekle olmaz. Cok istisnai burolar vardir ama benim hic tecrubem yokken asgari ucret+ssk ile baslatmislardi. Dusunsene asgari ucreti nimet sayiyoruz.

Ya bu adamlar mali müşavir ve devletten para mı kaçırıyor yani? SGK'sız adam çalıştırmak, asgari ücret altı adam çalıştırmak, mesai saatini kat kat aşmak resmen hırsızlık ve bunu yapan mali işlere bakan adamlar mı?

İşte bizim devletten bi cacık olmaz, bu adam hırsızlık yaparsa bu adamın kayıtlarını tuttuğu işverenler ne yapmaz yahu. Bu resmen kardiyoloğun gece gündüz sigara ve içki içmesi gibi bir şey. Kaldı ki devlet bunları tespit edip alacağını alıp kapasın şunları ya. Rezil dolandırıcı, iş ahlakı sıfır pislikler. Nasıl denetim olmaz, nasıl aklım almıyor.

Şikayet edin şu herifleri? Mahkemeye verin, 2 tane tanıkla manyak paralar alırsınız bu çakallardan. Bir tanıdığım sadece SGK'sız çalıştırıldığı ve fazla mesai çalıştığı için, 1,5 seneye 6 bin tl aldı 8-10 yıl önce. 1 sene çalışmış olsanız rahat 10-15 bin alırsınız, arkadaş falan hikaye, bu insan arkadaşınız olamaz zaten...

Vay arkadaş eşim yanında çalışan ilkokul mezunu Ada'ma 1700 lira veriyor yemeğini veriyor. Ailesiyle hastalık olsa problem olsa izin veriyor. Şehir dışı işi olsa bayram öncesi olsa 200 lira en az harçlık veriyor. Ama Ada'mın yüzü hala gülmüyor. 750 lira nedir ya

arkadaş kazığının salak yerine konmanın en mükemmel örneğini teşkil ediyorsunuz asgari ücretin ne kadar olduğunu muhasebe bürosunda çalışan biri olarak bilmemeniz imkansız ya aşırı iyi niyetlisiniz ya ağzınızı açıp a bile diyemeyecek kadar silik bir kişiliksiniz..öyle bir yol yok arkadaşınız sizin sırtınızdan para kazanıyor vergi kaçırıyor hak tecavüzünde bulunuyor daha sayayım mı ALO170

Vay arkadaş eşim yanında çalışan ilkokul mezunu Ada'ma 1700 lira veriyor yemeğini veriyor. Ailesiyle hastalık olsa problem olsa izin veriyor. Şehir dışı işi olsa bayram öncesi olsa 200 lira en az harçlık veriyor. Ama Ada'mın yüzü hala gülmüyor. 750 lira nedir ya
konuyu okutturuver eşinin çalışanına bir zahmet :D

Biz girelim esinin yanına valla fena rakam diil:)

Şöyle işverenlere neden pabuç bırakıyorsunuz.
Yahu hakkınızı arayın sen hakkını aramazsan ben hakkımı aramazsam sonra ortada böyle karın tokluğuna 3 kuruş paraya insan çalıştırma haklarını buluyorlar kendilerinde.
Bir kere devlet kanunu koymuş.
Ssk, asgari ücret,prim,yol,yemek.
En kötü ihtimalle bunlar yoksa bile kabul edilmemesi gerek.
Şikayet etsen işverenin başı belaya girer.

Back
X