İş çığırındançıktı

Mali müşavir olacak kadar okudunuz ama bu paraya çatır çatır kullanıldığınızı algılayamıyosunuz?
O da iyimiş.

Kızlar mrb daha öncede konu açmıştım iş yerimle ilgili sorunum vardı kısaca anlatayım mali müşavirlik bürosunda 750 tl ye çalışıyorum sabah 8:30 akşam 7 de çıkıyorum KDV zamanı 10 A kadar çalışıyorum yol sigorta yok yemek var Arkadaşımın yeri burası ben panik atak rahatsızlığım var rahatlamak Kafamı dağıtmak için buraya girdim maddi durumumuz kötü değil ilk Başlarda sorun etmedim ama sonra bi telefonuma face e falan bi kere bakayım hemen laf Söylüyorlar. Robot gibi akşama kadar fatura giriyorum omuzum kopuyo gibi ağrıyo ve son zamanlarda stajyer işten çıkınca temizliği bana yıktılar neyse Yaparım dedim bu sefer yaptığımı beğenmiyorlar bunun için laf yiyorum hergün yerleri silmeliymişim bilmen ne kendimi temizlikçi gibi hissediyorum bana sürekli kazanamıyoruz bizde bu yollardan geçtik muhabbeti yapıyorlar gerçekten bütün mali müşavirlik ofisleri böyle mi
yol sigorta yok... İHTİYACIN YOKSA ÇALIŞMA.

asgari ücretin altın çalıştırılmak cezası vardır (1.177,46+ agi=123,53:::1.300,99tl)
sigorta yapılmaması cezası vardır

hakkın bu değil ki bence
işi de kapmışsındır
işten ayrıl iyece panik atakların artmasın
insana ne gelirse yakınından gelir derler
kusura bakmayın ama sizi kullanıyorlar

daha neler duyacagiz bakalim.. en son haberlerde cakal isverenlerden bahsediyordu, asgari ucreti hesaba tam yatirip, isciden sonra bir kismini elden geri aliyorlarmis. vermeyeni de isten cikariyorlarmis. insanimiz ezik, silik ve cahil oldugu muddetce bu tip isverenler hep isciyi somurecektir. lutfen sesiniz ciksin. 750 tl maas nedir yaa! bir de siz temizlik iscisi misiniz? yapmayin lutfen biraz tepki koyun ezdirmeyin kendinizi.

Sizin eşinizin aylık 10.000 geliri vardı değil mi?
O zamanda söylemiştim yine söylüyorum bu kadar eziyet çekmektense çık işten.Kurslara gidin mesela.İlla çalışacaksanız eşinizin iş yerinde çalışın.

Sizin iş bir ay önce de çığrından çıkmış.

Arkadaşlık ilişkileriniz de zedelenmeden ordan ayrılmanızı tavsiye ederim.

Ya bu adamlar mali müşavir ve devletten para mı kaçırıyor yani? SGK'sız adam çalıştırmak, asgari ücret altı adam çalıştırmak, mesai saatini kat kat aşmak resmen hırsızlık ve bunu yapan mali işlere bakan adamlar mı?

İşte bizim devletten bi cacık olmaz, bu adam hırsızlık yaparsa bu adamın kayıtlarını tuttuğu işverenler ne yapmaz yahu. Bu resmen kardiyoloğun gece gündüz sigara ve içki içmesi gibi bir şey. Kaldı ki devlet bunları tespit edip alacağını alıp kapasın şunları ya. Rezil dolandırıcı, iş ahlakı sıfır pislikler. Nasıl denetim olmaz, nasıl aklım almıyor.

Şikayet edin şu herifleri? Mahkemeye verin, 2 tane tanıkla manyak paralar alırsınız bu çakallardan. Bir tanıdığım sadece SGK'sız çalıştırıldığı ve fazla mesai çalıştığı için, 1,5 seneye 6 bin tl aldı 8-10 yıl önce. 1 sene çalışmış olsanız rahat 10-15 bin alırsınız, arkadaş falan hikaye, bu insan arkadaşınız olamaz zaten...
Konu sahibi ben degilim. Arkadas olamaz o insan demissiniz ya buna ithafen söylüyorum bunu.
iep konusuna gelince. Sikayet ettim diyelim. Kanunsuz hicbirsey yok ki ortada. Neye dayanarak cezai islem yapacaklar. Adi ustunde is basi egitim programi. Tecrubesi olmayana is ogretmek. Bunu yapanin smmm olmasi onemli degil ki boyle bir kanun cikartip işverenin agzinin salyalarini akitanda suç. Kanun bana gore cok guzel ve yararli ama altini doldurmadan gerekli sartlari saglamadan uygulamaya gecirilmis tamamen isverenin isine gelen bir durum halini almış.

konu sahibi sigortasız işçi çalıştırmak yasak asgarinin altında maaş da yok. Ayrıl ve şikayet et ihtiyacında yokmuş zaten.

Kızlar mrb daha öncede konu açmıştım iş yerimle ilgili sorunum vardı kısaca anlatayım mali müşavirlik bürosunda 750 tl ye çalışıyorum sabah 8:30 akşam 7 de çıkıyorum KDV zamanı 10 A kadar çalışıyorum yol sigorta yok yemek var Arkadaşımın yeri burası ben panik atak rahatsızlığım var rahatlamak Kafamı dağıtmak için buraya girdim maddi durumumuz kötü değil ilk Başlarda sorun etmedim ama sonra bi telefonuma face e falan bi kere bakayım hemen laf Söylüyorlar. Robot gibi akşama kadar fatura giriyorum omuzum kopuyo gibi ağrıyo ve son zamanlarda stajyer işten çıkınca temizliği bana yıktılar neyse Yaparım dedim bu sefer yaptığımı beğenmiyorlar bunun için laf yiyorum hergün yerleri silmeliymişim bilmen ne kendimi temizlikçi gibi hissediyorum bana sürekli kazanamıyoruz bizde bu yollardan geçtik muhabbeti yapıyorlar gerçekten bütün mali müşavirlik ofisleri böyle mi

Bana kalirsa cik ordan sana ancak zarari var, resmen kullaniyorlar goya panik ataksin vede rahat olur diye tanidigin yanina girmissin ama bunlarin yaninda daha cok hasta olursun, calisacaksan git tanimadik birinin yaninda duzgun bir maasla basla ise.

Konu sahibi ben degilim. Arkadas olamaz o insan demissiniz ya buna ithafen söylüyorum bunu.
iep konusuna gelince. Sikayet ettim diyelim. Kanunsuz hicbirsey yok ki ortada. Neye dayanarak cezai islem yapacaklar. Adi ustunde is basi egitim programi. Tecrubesi olmayana is ogretmek. Bunu yapanin smmm olmasi onemli degil ki boyle bir kanun cikartip işverenin agzinin salyalarini akitanda suç. Kanun bana gore cok guzel ve yararli ama altini doldurmadan gerekli sartlari saglamadan uygulamaya gecirilmis tamamen isverenin isine gelen bir durum halini almış.

Son paragraf size değil konu sahibine idi zaten.

İEP sadece muhasebecilerde mi var ve bir süresi yok mu bunun? Sanırım avukatlarda da var, aynı şey ise. Yıllarca sürmüyor sonuçta. Bir süre sonra iş kullanmaya dönüyordur...

Son paragraf size değil konu sahibine idi zaten.

İEP sadece muhasebecilerde mi var ve bir süresi yok mu bunun? Sanırım avukatlarda da var, aynı şey ise. Yıllarca sürmüyor sonuçta. Bir süre sonra iş kullanmaya dönüyordur...
1 yil suresi var. 1 yilin sonunda sgk girisi yapilmak zorunda. 2 ay sgk li gosterip cikartildiginda bir problem olmuyor. :işsiz:Sadece muhasebe ve avukatlar icin degil tum sektorlerde gecerli. Ne yazik dimi paraya ihtiyaci olan personelin 365 gunluk primi hic oluyor. Maasida iskur oduyor isveren sadece izlemekle yetiniyor iside goruluyor kebap yani biran once bu kanun kaldirilir insaAllah...!:KK16:

Bence sen safsın canım, seni açık açık kullanıyorlar. Bunu anlaman için köle diye seslenmeleri mi lazım ?

bu konuyla ilgili daha ilk konu açtığınızda, sizi uyarmıştım.

""eger malimüşavir olma niyetiniz yoksa 1 dk durmayın"" diye. bende neredeyse bu piyasa içinde büyüdüm diyebilirim.

yaptığınız seçimlerden siz sorumlusunuz.

o zaman da dediğim gibi; banyo tuvalet temizligi,yakında yemek ve çay kahve işleri için hazır olun.

e ne de olsa muhtaç degilsiniz 750liraya. mecburum o yüzden yapıyorum de dogruyu söyle bari. mecbur degilsen gir lcw vs. bi sürü mağaza part time çalıştıriyo. haftada 3 gün, orada aldığın aynı parayi veriyo üstüne.

Biz girelim esinin yanına valla fena rakam diil:)
Vallahi sanayi tipi yerde olmasa o paraya ben gider çalışırım :)))) öğle yemeğinde kendi nerden yerse ona da ordan alır. Yaz tatili için önce o izin günü söyler ona göre biz söyleriz bide kışın sıkıcı oluyor diye tüm2 haftasını yazın kullanır. Yine de eşimin iyi niyetini Allah görüyor da her zaman kalbine göre veriyor çok şüküt

Vallahi sanayi tipi yerde olmasa o paraya ben gider çalışırım :)))) öğle yemeğinde kendi nerden yerse ona da ordan alır. Yaz tatili için önce o izin günü söyler ona göre biz söyleriz bide kışın sıkıcı oluyor diye tüm2 haftasını yazın kullanır. Yine de eşimin iyi niyetini Allah görüyor da her zaman kalbine göre veriyor çok şüküt
Böyle patronlar kaldımı yaa..Valla helal olsun eşinize.Allah gönlünüze göre versin:nazar:

Back
X