- 5 Ocak 2008
- 2.950
- 24
- 0
neden eve gidip yemek yapmasın ki.
iki insan var biri 7ye kadar işte, diğeri 4te eve giriyor. hangisinin yapması gerekir yemeği. cevap kadın olanın demek ki.
sonra kızıyoruz adamlara yardım etmiyor diye. çoluk çocukla çalışan bir kadın olduğmuzda, kapana kısılmış, mutsuz, yorgun olduğumuzda bir de üstüne aldatılıyoruz bazen. ben anlamadım neden eve gelip birşeyler yapmak yerine her gün sektirmeden ailesine gitmesini. bir de kahveye gitmiyor diye sevinmek gerekiyormuş, daha neler. bence oturun konuşun. erken geliyorsa hazırlasın birşeyler zamanınız da size kalır hem. arada gider insan ailesine de her akşam bir mantığı yok bence...
bence ilerde bir de çocuğun olunca bu alışkanlık daha da can sıkıcı hal alır. çalışan bir kadın olarak üstelik mesaisi daha uzun olan taraf olarak eve yardım konusunda beklentin varsa açıkça şimdi söyle ve düzenini oluştur. eğer "benim sorunum bu değil, evle işle çocukla başederim" diyorsan, ailesinin yanından gelip onların lafıyla seni kırması gibi bir sorun da yoksa ne ala. ben de fırsat bulunca gidiyorum aileme. eşinin boş evi beklemesinin bir anlamı yok.
ama dediğim gibi çocuğun olduğunda daha da çok yardıma ihtiyacın olacak belli bir alışkanlık oluşturmak gerekir diye düşünüyorum.
eeee nolmuş yanişakkıdı
Eve gitsin balkonda sizin geliş saatinizi beklesin. Hatta siz eve gidene kadar ortalığı toplasın yemeği yapsın sofrayı kursun mu istiyorsunuz.
Eşinize de teessüf ederim. İnsanın annesinin ablasının yanına hiç gidermi, töbe töbe:umursamaz:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?